Kamarátka sa odula, lebo jej nespravím nechty zadarmo
Ahojte ženy idem s takou možno nepríjemnou témou ale je pre mňa dôležité to tu prebrať. Popri materskej robím nechty keď mám čas. Toho času veľa nie je asi to chápete. Odkedy to robím jasné, že sestre, mamine, sesternici som ochotná spraviť zadarmo však oni mi pomáhajú zas inak. Ale ide o to že mám dosť veľa kamarátok a pomaly každá by očakávala že aj jej tie nechty spravím zadarmo alebo s brutálnou zľavou ale to takto nejde. Jedny mi trvajú tak skoro 2h lebo ešte nemám takú rýchlosť ako dlhoročné nechtarky keď to chcem spraviť pekne. Tak si viete asi predstaviť koľko času by som obetovala keby všetkým kamoškam robím nechty zadara. Mohla by som s tým rovno prestať. Lenže ja to robím na privyrobenie si. Teraz naposledy kamarátka že či jej spravím nechty vravím že spravím dohodli sme kedy príde. Aj kávu som jej k tomu spravila. A ku koncu iba že díky pekne sú no tak jej vravím že bude to 20€ a ona sfucana pozerá na mňa že to myslíš vážne? Ešte mi potom poslala peknú SMS že si myslela že sme kamarátky a že za 20€ mohla ísť aj k číňancom🤣 Ja žasnem normálne. Tak som jej odpísala že ak už nie sme kamarátky pre to že mi má zaplatiť za službu ktorú som jej poskytla tak v poriadku. Ona je dizajnérka tak by ma tiež zaujímalo či všetkým svojim kamarátkam a známym urobí ten dizajn zadarmo. Dosť o tom pochybujem. Takže ženy ak máte dáku kamošku kaderníčku nechtarku alebo čokoľvek nečakajte že vám bude poskytovať služby zdarma. To by mohla rovno zatvoriť a v dnešnej dobe to naozaj takto nejde.
@anonym_autor tak takú kamarátku ti netreba 😀 ale do budúcnosti, cenu je košér komunikovat dopredu 🙂 aspoň sa vyhneš takýmto situáciám
@kaca222 áno máš pravdu ale ona vedela že nechty robím za túto sumu lebo sme sa už o tom rozprávali ona bola len prekvapená že tá suma platí aj pre ňu
Ak na to nemas zivnost, bala by som sa, aby ti z toho este aj problemy nespravila. Kasli na taku kamosku
To su v dnešnej dobe už prepnute ženy naozaj, ja aj keby mi robí sestra nechty tak z princípu jej zaplatím, tak toto nieje žiadna kamarátka ale vychcanica toto nepotrebuješ v živote
@anonym_autor Ak nemas zivnost, mas robit nechty zadarmo. Dala si kamoske doklad o zaplateni?
Bez živnosti robiť nechty zvlašť ak je závisť by som nerobila.Nikdy nevieš kto ťa môže nahlasiť. Nakoľko si jej nedala bloček.Na toto pozor myslim v dobrom vidiš sama že kamarátka a odrazu ak ma zaplatiť už sa ofučala.Nikdy nevieš či ťa nenahlasi na daňovy úrad.Myslim to v dobrom aby si nemala veľke problémy.
To len ja som hlupak, ze kamaratkam zaplatim aj viac ako pytaju?🤣 dobre si urobila, nie si otrok, aby si robila zadarmo
A zaplatila teda?
Ak nemáš živnosť tak dávaj pozor aby ťa nejaká nenahlásila. Ak robíš na živnosť, mala si jej dopredu povedať cennik.
Ale teda pre mňa kamarátka nie je každá známa, a ešte sa mi nestalo žeby nejaká kamarátka očakávala do mňa niečo zadarmo
Odomňa čakali zadarmo alebo za symbolickú cenu fondánové modelované torty. Lebo v Tescu majú takú s včielkou za 15€. Mňa len suroviny stáli 20-25-30 (všetci vieme, koľko stojí maslo, mascarpone, ovocie, fondán aj 10 za kilo). Tak prosím, môžeš si kúpiť v Tescu 🤷🏻♀️ proces výroby je zdĺhavý, zvlášť modelovanie. Nehovorím o špinavom riade, atď. Už nepečiem.
@anonym_autor Je to riadna truba. Ja by som kamarátke zaplatila ešte aj viac, nieže čakám od nej sluzbu zadarmo. 🤦 Aspon sa Ti prirodzene selektuju kamosky. Držím palce nech sa Ti darí! 🥰
@alickapusinka ja viem a bohužiaľ je pravda že živnosť na to nemám. Musela by som založiť živnosť, zaplatiť kurz, prenajať vlastné priestory, dať schváliť hygienou atd atď. Aby som na to zarobila musela by som normálne full time pracovať lenže to mi popri dieťati nešlo. Som matka samoživiteľka a toto viem robiť tak som si týmto spôsobom pomohla no...viem že to nie je košér a do budúcna takto fungovať ani neplánujem
Bez živnosti robiť nechty zvlašť ak je závisť by som nerobila.Nikdy nevieš kto ťa môže nahlasiť. Nakoľko si jej nedala bloček.Na toto pozor myslim v dobrom vidiš sama že kamarátka a odrazu ak ma zaplatiť už sa ofučala.Nikdy nevieš či ťa nenahlasi na daňovy úrad.Myslim to v dobrom aby si nemala veľke problémy.
@alickapusinka určite o pár mesiacov to plánujem zlegalnit😄
Odomňa čakali zadarmo alebo za symbolickú cenu fondánové modelované torty. Lebo v Tescu majú takú s včielkou za 15€. Mňa len suroviny stáli 20-25-30 (všetci vieme, koľko stojí maslo, mascarpone, ovocie, fondán aj 10 za kilo). Tak prosím, môžeš si kúpiť v Tescu 🤷🏻♀️ proces výroby je zdĺhavý, zvlášť modelovanie. Nehovorím o špinavom riade, atď. Už nepečiem.
@anonym_7cb780 a odradilo ťa práve toto? To ma mrzí. Áno aj známa pečie torty tiež popri retazovej materskej už roky a keď mi hovorila že koľko ju to stojí a akí sú ľudia prekvapení koľko pýta mala som dosť
Cenu treba povedať dopredu nie až po. Keď robíš načierno príliš sa v tom radšej nevŕtaj lebo ti môže ešte zavariť.
@anonym_autor Je to riadna truba. Ja by som kamarátke zaplatila ešte aj viac, nieže čakám od nej sluzbu zadarmo. 🤦 Aspon sa Ti prirodzene selektuju kamosky. Držím palce nech sa Ti darí! 🥰
@ankare ďakujem♥️
Ja toto ozaj nechapem...
Vsak prave preto ze ste kamosky,mala by ti dat s radostou zarobit,ja by som ti este cosi prihodila.
A nie ze ta na drzovlu vyuzivat...
Ludia su fakt hrozni...
Hej,spytaj sa jej,ci robi kamoskam dizajn zadarmo....
Baby ale ake nackerno?
Ved do urcitej sumy/neviem do kolko/ nemusi nic odvadzat.
A 20 eur je smiesna suma...
Ona nezaraba vo velkom.
Myslim,ze vobec nemusi riesit,ue nie je legalne.
Jasne,ak by tp robila full tume,to je nieco ine.
Ale pochybujem ze popri materskej ma denne 20 zakaznicok...takze klud
Rob to inak, povedz ze sa učíš a nech ti každý dá toľko koľko citi aspoň nejaku symbolicku cenu ktorá sčasti pokryje materiál. Alebo barter niečo za niečo
Rob to inak, povedz ze sa učíš a nech ti každý dá toľko koľko citi aspoň nejaku symbolicku cenu ktorá sčasti pokryje materiál. Alebo barter niečo za niečo
@sszuzu8 vieš len mne sa to za symbolickú sumu ktorá mi len SČASTI pokryje materiál robiť neoplatí
Baby ale ake nackerno?
Ved do urcitej sumy/neviem do kolko/ nemusi nic odvadzat.
A 20 eur je smiesna suma...
Ona nezaraba vo velkom.
Myslim,ze vobec nemusi riesit,ue nie je legalne.
Jasne,ak by tp robila full tume,to je nieco ine.
Ale pochybujem ze popri materskej ma denne 20 zakaznicok...takze klud
@osky tiež si myslím. Ved aj v bazáre niektoré predaju veci za viac než možno získa autorka za nechty tiež to nie je načierno. Každý dnes robí čo môže. A týmto "čiernym" podnikateľom fandím. Štát o všetko okradne. Tiež som chodila k jednej kočke na riasy len tak. V živote mi nedala doklad ale prácu robila úžasne, len už je ďaleko tak sa mi nedá k nej ísť, nie ešte aby som kvôli tomu dakoho nahlásila. Majú pravdu ze to robia takto potajme
Ja toto ozaj nechapem...
Vsak prave preto ze ste kamosky,mala by ti dat s radostou zarobit,ja by som ti este cosi prihodila.
A nie ze ta na drzovlu vyuzivat...
Ludia su fakt hrozni...
Hej,spytaj sa jej,ci robi kamoskam dizajn zadarmo....
@osky ďakujem si zlatá. Ja tiež kamarátkam normálne zaplatím za všetko a som rada že pomôžem kamarátke
Bohuzial na Slovensku je vela ludi presvedcenych, ze ak je niekto ich kamarat/rodina, tak maju narok na sluzbu zadarmo. Je jedno, ci sa jedna o pecenie torty, ostrihanie, mani, pedi, kozmetiku. A oni cakaju, ze tito ludia len na zaklade kamaratskeho alebo rodinneho, spravia pre nich veci zadarmo.Absolutne nemyslia na to, ze aj tento clovek ma s tym vydavky, nielen financne ale hlavne casove.
V pripade autorky prispevku by som im povedala, ze sa zatial len ucis a cena je XY EUR. Do toho by som ratala material plus tvoj cas. kedze nie si profi nechtarka, tak nemozes cakat, ze Ti zaplatia 50 EUR, Poskytujes sluzbu, na ktoru nemas opravnenie a beries za to peniaze. Moj nazor je taky, ze to robis na cierno a mozes mat z toho problemy. Kazdemu kto chce, povedz DOPREDU kolko to bude stat, nech sa rozhodnu. Ziadne uvidime, dohodneme sa potom.
Bohuzial na Slovensku je vela ludi presvedcenych, ze ak je niekto ich kamarat/rodina, tak maju narok na sluzbu zadarmo. Je jedno, ci sa jedna o pecenie torty, ostrihanie, mani, pedi, kozmetiku. A oni cakaju, ze tito ludia len na zaklade kamaratskeho alebo rodinneho, spravia pre nich veci zadarmo.Absolutne nemyslia na to, ze aj tento clovek ma s tym vydavky, nielen financne ale hlavne casove.
V pripade autorky prispevku by som im povedala, ze sa zatial len ucis a cena je XY EUR. Do toho by som ratala material plus tvoj cas. kedze nie si profi nechtarka, tak nemozes cakat, ze Ti zaplatia 50 EUR, Poskytujes sluzbu, na ktoru nemas opravnenie a beries za to peniaze. Moj nazor je taky, ze to robis na cierno a mozes mat z toho problemy. Kazdemu kto chce, povedz DOPREDU kolko to bude stat, nech sa rozhodnu. Ziadne uvidime, dohodneme sa potom.
@muchotrafka298 áno samozrejme ja to aj hovorím vždy dopredu aj ona to vedela ale proste čakala že od nej to nebudem chcieť lebo sa pozname už dlho
@anonym_autor smutná táto Slovenská mentalita, ešte aj ženu na materskej treba využiť. Sme hrozne sebecký národ.
@muchotrafka298 áno samozrejme ja to aj hovorím vždy dopredu aj ona to vedela ale proste čakala že od nej to nebudem chcieť lebo sa pozname už dlho
@anonym_autor a co si charita? Alebo pracujes za vatikansku menu "Pan Boh zaplat"? Nemozes robit zadarmo a ked to niekto nechape, je to jeho problem nie tvoj. Niektorym treba razne a jasne povedat a nebat sa a vazit si vlastnu pracu a cas, ktory na to vynalozis.
@anonym_autor
Toto nie je kamoška. Len známa co chce využiť všetko čo sa dá...
Ja ked idem občas na vlasy ku svagrinej, na nechty ku kamoške vždy im zaplatím koľko si povedia. Lebo si cenim ich cas a prácu. A zároveň mam tých ludi rada tak dám casto aj navyše....
Ale keby som takto išla ku kamoške, ona mi povie cenu a ja nemám lebo som rátala so službou zadarmo tak sa hanbím ako pes. Potom by som tiež poslala SMS ako tvoja "kamoska", ale s ospravedlnením že sme sa zle pochopili....určite nie s výčitkami.
Toto podľa mňa nie je slovenska mentalita ale zlá výchova(alebo povaha? Neviem)
Vám dávali niekedy u nechtárok bločky? Či som bola u vietnamcov alebo u súkromných nechtárok (majú kurzy aj priestory), nikdy mi blok nevystavili 🤔 tak čo aj súkromníčky robia na čierno?
Otras
Ja robim kamoskam a znamym sluzby za vyborne ceny ale nikdy nie zadarmo. A aj ja kamoske som platila za nechty , symbolicky 10e mi davala kedysi ked som k nej chodila.
@anonym_autor Dobra krava,ja este aj tringelt nechavam kamaratkam a aj ked mi chcu dat zlavu,branim sa a odmietnem zlavu.

@anonym_autor tak takú kamarátku ti netreba 😀 ale do budúcnosti, cenu je košér komunikovat dopredu 🙂 aspoň sa vyhneš takýmto situáciám