Kde smeruje tento vzťah?
Ahojte.Veľmi ťažké sa je rozhodnúť ,koľko informácií má človek poskytnúť Vám, aby ten pohľad na situáciu bol ,,objektívny,,. Myslím ,že aj pri najväčšej snahe sa to nepodarí, predsa len určitá miera subjektívneho z mojej strany tu bude.Príspevok čítala aj ona.Skúsime.
On 40+,jeden vztah pred 20r nevysiel, teraz partnerstvo 15r+,jedno dieťa, začiatok ZŠ,jedno ,,pošmyknutie,, popri 15r. vztahu, teraz sa to stalo, zalubil som sa(o predchádzajúcich vztahoch, o 1 pošmyknutí ona vie)on trošku otrlejší a kľudnejší,ochotný na výsledok počkať
ona 30+, 1 dieťa, manželstvo cca 15r,nejaké krátke vzťahy pred ,ona trošku temperamentnejšia, chcieť vidieť výsledok najlepšie hneď
Spoznali sa náhodne.. Napísať ,že už vtedy tam ,,niečo,, medzi nimi prebehlo je veľmi čudné,ale pravdivé. On ju kontaktoval ako prvý, sociálne siete. Jej prvé kroky boli písmenká zo slušnosti, neskôr obojstranná pauza cca mesiac,potom znovu .Približne cca 2mesiace v móde písmenká o všetkom(o živote, o práci, o vzťahoch neskôr,deťoch).Žiadne sexuálne ,,harašenie,, v písmenkách. On postupom času cítil vo svojom vnútri čo popieral už dlhú dobu(a nechystal sa jej to prezradiť), druhá strana to vycítila a po dlhom odďaľovaní pravdy, to z neho vytiahla (myšlienky nonstop,vnútro, pocity chýbania). Po cca 4mesiacoch osobné stretko. Neplánované týždeň dopredu, spontánne o hodinku tam a tam. Písmenka sa pretavili v realitu, potvrdilo sa čo vnútro cítilo, jedna pusa.
Pribudli stretnutia,občasné milovanie, obaja sme boli tam, kde sme nechceli byť. Ani jeden nebol hrdý na to.
Pre tých, čo v tom vidia len niečo založené na sexe, chémii...tak Vás sklamem. Pretože niečo čo máte tak veľmi veľmi sporadicky(pretože priestor, čas,okolnosti) by to neudržalo 3roky.
Do toho spoločný čas bol tak vzácny , že sme ho využili na prírodu, obed a dočerpanie energie prechádzkami. Áno, nepopieram, rozumieme si aj v tejto oblasti.
Po cca 5mes od spoznania ona iniciovala posunutie tohoto nevzťahu do vyššieho ,,levelu,,.V zmysle naplánovať detaily, dohodnúť sa s partnermi, pripraviť deti atd. On bol ten čo bol nepripravený, poukazoval že sme veľmi uponáhľaní, v tak vážnej veci, nevedel sa preniesť cez dieťa, a poukazoval na dieťa u nej, pretože mal strach , že ona si neuvedomuje ,čo ju čaká. Prišlo jeho NIE,s vysvetlením dôvodov. Pomaly opäť k sebe. Párkrát to chcela ona ,,zahodiť,, ,povedala mu nech jej dá pokoj, že je to množstvo problémov, boli pauzy,on sa nikdy nestiahol, napriek problémom. Pomaly sa riešili okolnosti ale vždy smerom k cieľu byť s ňou. Čas plynul,vieme ako život rýchlo beží, raz sa to riešilo viac, raz menej. Medzitým vždy život ,,pripravil,, ešte niečo navyše, boli to situácie vážneho charakteru(zdravie) na obidvoch stranách u ich partnerov.
Na jej strane ju časom ,,dohnali,, pocity(ktoré mal on vtedy už,aj kvôli jej dieťaťu) ohľadom detí, strach ako bez nich,či im to môže a chce urobiť, atd...poznáte,tí čo poznajú.
Pridali sa k tomu pocity neistoty,nedôvery,či sa o nového partnera môže oprieť a spoľahnúť.(ona vie,ako on žije, čo robí, ako sa stará o deti,aký má vzťah k deťom,jej dieťa s ním v pohode,pozná finančnú stránku).Sama povedala, že jej nedal dôvod pochybovať ohľadom detí,ani ohľadom zodpovednosti. Opantal ju strach z výčitiek(dieťa jej už niečo povedalo) či urobila všetko pre dieťa so svojím terajším partnerom, strach z okolia a tlaku(,,zákerná a vplyvná rodina),z finančnej stránky(hypot),a zo stránky nepredvídateľného správania momentálneho partnera po rozvode(vyjadrenia raz tak raz tak, potreba potrestať ju -jeho slová).
Partnerstvo obidvoch sa rieši roky, už pred vzájomným spoznaním, ich partneri vedia že vzťahy sú zlé, komunikovalo sa s nimi, hľadali sa formy ,,zlepšenia,,, všetko bolo len dočasné, alebo nefungovalo vôbec. Svoje chyby si uvedomujeme.
Ak by ste sa chceli spýtať ,prečo sú ešte tam obaja kde sú, povedali by zhodne že kvôli deťom.
Dôjdeme k záveru a možno k takým možnostiam, ktoré spolu preberali a možno nemajú na ne rovnaký pohľad a tu vzniká priestor vyjadriť názor k možnostiam.
on: Dieťa ma spracované vo svojom vnútri ako sa to dá(samozrejme to nikdy nebude bez bolesti),vzťahovo tiež, netlačí na výsledok, čas a limity dokedy. Bude to znieť zvláštne, ale on s ňou naozaj žil ,,partnerský,,život doteraz(s jej radosťami, starostami, dieťaťom ,povinnosťami..aj keď nebol pri nej v dome.
ona: dieťa má nespracované, prišli výčitky, chce si to ujasniť doma, chce sa venovať sebe a dieťaťu, Navzájom sme mali doriešené veci okolo detí, financií,bývania a pod..
Možno jednoduchá otázka,čo by ste urobili vy na JEHO a JEJ mieste?
PS: Odhodlanie podeliť sa s naším trápením na MK trvalo viac dní.Chceli sme možno pohľad niekoho zvonku,aj keď nemal ,,obuté naše topánky,,.
Bohužiaľ pre mňa, posledné dni sa zmenila stratégia na jej strane, dospela k názoru, že ako partner som pre ňu nevhodný. Chce sa úplne odmlčať, nájsť samu seba, minimálne na 3 mesiace, aby sme vraj mohli fungovať ako kamaráti. Pozatvárala všetky dvere, povedala že ju nezaujímam, ani moje deti. Toto nie je ona vnútorne. Neverím.
Nevzdať sa, alebo vzdať sa?Takáto ,,spiatočka,, je akceptovateľná hneď na ,,prvú,,?
@mafmaf Z môjho pohľadu ženy, je podľa mna stotožnena a preto sa rozhodla ísť od teba. Písal si, ze chce pokoj a vybrala si seba a dieta. Mal by si to akceptovat, keby chcela komunikáciu s tebou, tak by uz bola za tebou prisla alebo začala komunikáciu.Spominas, ze chce byt kamarátkou potom, už len kvôli tomu by som nerobila natlak, aby neurobila spiatočku aj pri kamaratstve.Daj jej radšej priestor čo požaduje, inak podla môjho názoru riskuješ vsetko.
@anonym_0bc2e9 Možno to bude hop alebo trop.Niekedy neviem ,či dokáže človek žiť v neistote ,,dá spiatočku,nedá aj pri kamarátstve,,?Možno je stotožnená.Myslíš, že sa dá vybrať pokoj pre dvoch, keď žijete v trojici?(v kriku,emočne chladno atd)
@anonym_0bc2e9 Možno to bude hop alebo trop.Niekedy neviem ,či dokáže človek žiť v neistote ,,dá spiatočku,nedá aj pri kamarátstve,,?Možno je stotožnená.Myslíš, že sa dá vybrať pokoj pre dvoch, keď žijete v trojici?(v kriku,emočne chladno atd)
@mafmaf Myslim si, ze ona vie, čo je pre ňu najlepšie a urobila slobodné rozhodnutie.A z teba mam pocit, ze chceš o nej rozhodovať.Či pokoj dokáže nájsť v trojici, kde je emočný chlad, vie len ona.Podľa toho čo si písal vyššie, ho mozno hľadá v sebe s dietatom vo dvojici.Ona tiez čakala 3 r.Ty nevies pockat a nechat to na nu?
@mafmaf Keby mne moj priatel povedal, ze nie som pre neho vhodná partnerka, skutky, ktore som urobila alebo z casti urobila by boli bezpredmetné.Toto je dosť vážne tvrdenie, ktorým ti povedala, ze spolu nebudete, ze nie si pre nu vhodný partner.Baby hore ti radili sa vykašľať na to a riesit svoj vzťah doma alebo sam seba.Na tvojom mieste by som urobila to isté.
@mafmaf Myslim si, ze ona vie, čo je pre ňu najlepšie a urobila slobodné rozhodnutie.A z teba mam pocit, ze chceš o nej rozhodovať.Či pokoj dokáže nájsť v trojici, kde je emočný chlad, vie len ona.Podľa toho čo si písal vyššie, ho mozno hľadá v sebe s dietatom vo dvojici.Ona tiez čakala 3 r.Ty nevies pockat a nechat to na nu?
@anonym_0bc2e9 Slobodné rozhodnutie myslím vyzerá inak.Nehovorí sa pri ňom ,,musím niečo urobiť, aj ked to nie je to čo chcem a robím to preto,lebo mám potrebu niečo urobiť,lebo dlhú dobu sa nič nedeje,,.Možno sa mýlim . Mám otázku, v čom čakala ona na mňa 3r,podľa Teba?
Rozhodovat o nej? Nie.To musí byť jej .
Vieš,za 3r keby som ju nepoznal, tak už pri prvom jej rozhodnutí som to mal vzdať,aj keď bolo jasné že to nechce čo vyslovila.?Kde spätne uznala,,dobre si urobil že si sa nevykašlal,,.V rozhodnutiach má dosť,,horúcu hlavu,, občas. Hlavne pod vplyvom tlaku zvonka zvnútra.Aj si to uvedomuje,len nedokáže to premôcť v tom okamihu.
@mafmaf prepasli ste to!!! Na ukončenie dlhoročných vzťahov treba veľa odvahy a ešte viac ak sú v tom aj deti a spoločne zázemie! Ten čas kedy bola ona ochotná , si ty nebol ešte pripravený a potom už ona zaváhala a nechcela! To že ale tak rázne ukončila vás vzťah mi naznačuje že jej padli ružové okuliare a je tam niečo čo jej začalo výrazne na tebe vadiť alebo si uvedomila že z lásky nevyžije resp. že ani s tebou to ideálne nebude tak naco si komplikovať život..nechaj to tak..keď ona nechce,nemá význam niekoho nútiť…všetko je ako ma byt..asi ste si predsa len neboli súdení..treba preložiť list a pokračovať ďalej..a čo by som poradila obom? Najcennejšie v živote je sloboda..obaja žijete v nefunkčných oficiálnych vzťahoch..naco je to dobre???? Život je príliš krátky nato,aby ste ho takto marnili
@mafmaf prepasli ste to!!! Na ukončenie dlhoročných vzťahov treba veľa odvahy a ešte viac ak sú v tom aj deti a spoločne zázemie! Ten čas kedy bola ona ochotná , si ty nebol ešte pripravený a potom už ona zaváhala a nechcela! To že ale tak rázne ukončila vás vzťah mi naznačuje že jej padli ružové okuliare a je tam niečo čo jej začalo výrazne na tebe vadiť alebo si uvedomila že z lásky nevyžije resp. že ani s tebou to ideálne nebude tak naco si komplikovať život..nechaj to tak..keď ona nechce,nemá význam niekoho nútiť…všetko je ako ma byt..asi ste si predsa len neboli súdení..treba preložiť list a pokračovať ďalej..a čo by som poradila obom? Najcennejšie v živote je sloboda..obaja žijete v nefunkčných oficiálnych vzťahoch..naco je to dobre???? Život je príliš krátky nato,aby ste ho takto marnili
@anonym_687057 Rozumiem čo myslíš. Len trochu paradox,na jednej strane píšeš,,načo si komplikovať život a ostane tam kde je,, a na strane druhej ,,nepremárnite svoje životy v nefunkčných vzťahoch,,.Stále mám pocit,že si myslíte,,že ja som nechcel s ňou. To nie je pravda.Chcel,aj chcem.Aj ona to celý čas tvrdila že chce. Už mi povedz dôvod, z ktorého by ti zrazu padli ružové okuliare,za týždeň .Žiadne klamstvo,skutok zlý ani nič.Ani jeden z nás nemal ruž okuliare si myslím. Videli sme aj starosti,aj radosti.To ze to chce veľa odvahy, áno to máš pravdu.Len ked sa raz rozhodnem ja,tak celý čas idem jedným smerom.tak to bolo aj teraz.Aj muži dokážu byť konzistentní v smerovaní.
@anonym_0bc2e9 Slobodné rozhodnutie myslím vyzerá inak.Nehovorí sa pri ňom ,,musím niečo urobiť, aj ked to nie je to čo chcem a robím to preto,lebo mám potrebu niečo urobiť,lebo dlhú dobu sa nič nedeje,,.Možno sa mýlim . Mám otázku, v čom čakala ona na mňa 3r,podľa Teba?
Rozhodovat o nej? Nie.To musí byť jej .
Vieš,za 3r keby som ju nepoznal, tak už pri prvom jej rozhodnutí som to mal vzdať,aj keď bolo jasné že to nechce čo vyslovila.?Kde spätne uznala,,dobre si urobil že si sa nevykašlal,,.V rozhodnutiach má dosť,,horúcu hlavu,, občas. Hlavne pod vplyvom tlaku zvonka zvnútra.Aj si to uvedomuje,len nedokáže to premôcť v tom okamihu.
@mafmaf Cakala ano.Kym si urobil ten najdolezitejsi krok doma, ona uz nechcela cakat a urobila rozhodnutie skor ako si sa ty rozhýbal a prevzal zodpovednosť.Ty si ten krok mohol urobit skor aj bez nej, kym ona nemohla, ona by sa uz pridala. Minuli ste sa.Dala ti stopku skor ako si ty začal tvoriť bezpečný priestor pre Vas.Mal si času dost, iná by ani rok neostala.Mala s tebou veľa trpezlivosti až sa čudujem.
@mafmaf Cakala ano.Kym si urobil ten najdolezitejsi krok doma, ona uz nechcela cakat a urobila rozhodnutie skor ako si sa ty rozhýbal a prevzal zodpovednosť.Ty si ten krok mohol urobit skor aj bez nej, kym ona nemohla, ona by sa uz pridala. Minuli ste sa.Dala ti stopku skor ako si ty začal tvoriť bezpečný priestor pre Vas.Mal si času dost, iná by ani rok neostala.Mala s tebou veľa trpezlivosti až sa čudujem.
@anonym_0bc2e9 Aj napriek tomu,keď mi povedala ,aby som doma nič nepodnikal zatiaľ, lebo si ona musí ešte svoje veci?Aby som neostal sám,ak sa to jej nepodarí?
@anonym_0bc2e9 Aj napriek tomu,keď mi povedala ,aby som doma nič nepodnikal zatiaľ, lebo si ona musí ešte svoje veci?Aby som neostal sám,ak sa to jej nepodarí?
@mafmaf Tak ak to tak povedala, rozhodla sa byt potom sama, lebo nieco sa očividne nepodarilo a nechcela ti škodiť aby si neostal sam, tak prečo neakceptujes jej slová?Ona k tebe pristupovala s rešpektom, ked ti to takto vopred povedala.Zasluži si tiež rešpekt.Boli to, ale nechaj ju uz na pokoji.
@mafmaf Tak ak to tak povedala, rozhodla sa byt potom sama, lebo nieco sa očividne nepodarilo a nechcela ti škodiť aby si neostal sam, tak prečo neakceptujes jej slová?Ona k tebe pristupovala s rešpektom, ked ti to takto vopred povedala.Zasluži si tiež rešpekt.Boli to, ale nechaj ju uz na pokoji.
@anonym_0bc2e9 Aj napriek tomu,že v minulosti opakovane zmenila svoje rozhodnutie?Následne sme pokračovali v spoločných plánoch?
@anonym_0bc2e9 Aj napriek tomu,že v minulosti opakovane zmenila svoje rozhodnutie?Následne sme pokračovali v spoločných plánoch?
@mafmaf Aj napriek tomu.

@anonym_0bc2e9 Toto je veľmi ťažký vnút boj...hlavne keď vieš ,že jej vnútro s tým nie je stotožnené. Keď vieš aké to má doma.
@mafmaf Z môjho pohľadu ženy, je podľa mna stotožnena a preto sa rozhodla ísť od teba. Písal si, ze chce pokoj a vybrala si seba a dieta. Mal by si to akceptovat, keby chcela komunikáciu s tebou, tak by uz bola za tebou prisla alebo začala komunikáciu.Spominas, ze chce byt kamarátkou potom, už len kvôli tomu by som nerobila natlak, aby neurobila spiatočku aj pri kamaratstve.Daj jej radšej priestor čo požaduje, inak podla môjho názoru riskuješ vsetko.