Existujú ešte zrelí dospelí ľudia?
Ahojte. Odmalička si veľmi tvrdo musím presadzovať svoje hranice bojovať za seba. Musela som sa obrnit aby som vydržala v tomto svete medzi ľuďmi. Pochopila som ze deti sú kruté a smejú sa zo vzhľadu či už pre kila alebo okuliare. Verila som ze keď príde dospelosť príde aj zrelosť a ľudia už takéto ubohosti robiť nebudú. Dlho som si vizualizovala prácu ktorú som nakoniec aj dostala. Milujem ju ide mi od ruky baví ma aj plat je úžasný. No kolektív je jedna hrôza. Robíme na smene 4 ženy z toho jedna je pn a dvaja "chlapi" ak sa to dá nazvať chlapom. Jeden ma 26 druhý 30 ale zasekli sa niekde na ZŠ. Kým robíme všetci je to super. Posledný týždeň som s nimi dvoma ostala sama a nečakala som že to bude také peklo lebo inak som si myslela ze sa rozumieme. Vedeli sme sa zasmiať atď a teraz samé blbé poznámky na môj vzhľad. Že mám široké boky hrubé kotniky krivý nos malé kozy. Spočiatku som sa na tom zasmiala. Je to úbohé ale dakto ma potrebu riešiť vlastne komplexy takto. No 8 hodín denne toto počúvať celý týždeň... Prišla som domov a vyrevala som sa. Musela som vziať 2 dní dovolenky na zotavenie. Dialo sa to v škole a ja som naivne verila že dospelí si toto nerobia v takej miere ze 8 hodín denne sa vysmievajú z kolegyne. Robili celý čas napriek aj co sa týka pracovnej oblasti. Ovplyvňovalo to aj môj výkon a pridalo mi to 2x tak dlho urobiť jednu vec. Zajtra sme znova všetci bude to "OK". O týždeň idem na dovolenku oddýchnem. Nerozumiem čím si toto zaslúžim. Správam sa k ľuďom slušne neprídem a nerypem do nich
Som ohladuplna viem pomôcť a za odmenu toto? Existujú vôbec dospelí ľudia ktorí toto nerobia? Kde sú
Ja neviem kde robis a žiješ, ale ja som toto niekde nepočula ,aby sa takto ľudia chovali
to je dost vecou IQ a emocnej inteligencie bohuzial...spravna otazka, kde pracujes?
Treba sa ohradit alebo im to oplatit rovnakou mincou, pretoze pochybujem, ze tvoji kolegovia su nejake idoly krasy, aby si dovolili sa ti takto vysmievat a aj keby boli… toto robia fakt len tupe hovada na mentalnej a emocnej urovni meňavky.
A ústa použiť a poslať ich do prdele?
Kvoli dvom degesom taketo depky? Ved im to vrat a vybavene.
Každý si k tebe dovolí len toľko koľko im to sama dovolíš.
Takže nabudúce
" A ty si sa už pozrel do zrkadla? "
" Čo som komu spravila že musím robiť práve s takýmto debilmi "
A tak ďalej.....
Súhlasím s tým, že sa správajú tak ako im to dovolíš ….ako ste k tomu prišli? Nepoukazovala si aj ty na tie nedostatky len tak medzi rečou s kolegyňou alebo že ideš cvičiť… a keď si sa z toho smiala tak asi to berú že si nad vecou
Autorka....to nie je o nich ale o tebe.Nevies si vymedziť hranice a určiť kam až ľudia môžu zájsť.
Pracujem v čisto mužskom kolektíve a veru toto sa mi nestáva.Okrem sexistickych kecov na ktoré som zvyknutá a smejem sa na nich sa žiadne hodnotenia postavy,atď nekonajú.Kazdy ku mne pristupuje s úctou.
Horšie to bolo v miešanom kolektíve,kde boli aj ženy.Ale keď jasne niekomu určis hranice,tak si k tebe dovolí iba toľko,koľko mi dovolíš ty,aby si dovolil
postupne sa civilizovanost vytraca. Pred par rokmi sme oslavovali meniny i narodeniny kazdy a aj zamestnavatel sa buchol po vacku a dal aspon nejaky symbolicky darcek. Teraz su to uz iba spomienky a este ak niekto spravi nahodou mensiu oslavu, ani mu nepodakuju a paprckou nezatrasu ... tak sa zmenila doba. Zlom nastal v case covidu, kedy sa ludia odsudzili a rozpadli cele kolektivy.
Posmesky a ohovaranie su tiez uz bezne v nejednom kolektive. Ludia zabudaju, ze ked na niekoho poukazuju prstom, dalsie 3 smeruju na nich.
Inak na posmesky sa da reagovat aj "vtipne". Napriklad ked ked ti povie niekto, ze mas velke brile, mozes zareagovat " to aby som videla tvojho krasavca, kedze mikroskop nosit sebou je neprakticke " ... ked niekto povie, ze mas siroke boky - " ved to take su, aby som vedela zajazdit aj na riadnom samcovi a nie len soletku pod sebou krkvala " .... na male kozy si mohla zareagovat " ved naco mam nosit sebou tazke melony, ked ani vy chlapi nechcete mat vajcia po kolena. Navyse nabudene dvorce ta viac potesia ako airbagy pod pazuchami preliate, nemyslis?" ... na hrube kotniky - "no ved niekto musi mat aj pevne nohy, aby udrzal tolko sebavedomia, sarmu a sily mam. Cintlavku co sa zlomi pod kartonom mlieka mas doma a tebe sa to paci?" .... myslim, ze po obdobnych reakciach by uz radsej nepokracovali v poznamkach. 😅😉
pracovala som v kolektíve kde bolo 90 perc. mužov... moja skúsenosť - kategória mladší s nižším IQ hotové nešťastie...
neraz som počula ako hodnotili ženy... dokonca dávali nelichotivé primitívne poznámky aj na staršie ročníky... bolo to úbohé. asi si mysleli mládenci že mladosť krásu a zdravie budú mať naveky...
a frajerky už majú? to by bola moja otázka ak by boli bez frajeriek… a ak by mali frajerky, otázka by bola niečo ako a frajerka čo na to, že občumuješ cudzie ženské? alebo tvoja frajerka má veľké kozy? tak si ich uži.. alebo tvoja frajerka je niečo ako pamella anderson? ( sorry, nepoznám modelky ktoré poznajú dnešní mladí, alebo herečky..)
Bola som šikanovaná na základnej škole, aj na strednej - šikanovali ma dievčatá...a žiadnu traumu nemám 😀 A vieš prečo? Lebo sa mám rada taká, aká som, aj so širokými bokmi, aj bez obočia, aj s pneumatikou na bruchu a celulitídou na zadku 😀 ak sa začneš mať rada, nepadneš do depky z nejakých primitívnych poznámok na svoj vzhľad. Mne keď niekto niečo povie na môj vzhľad (nestáva sa to často), tak odpoviem, že áno, mám to a to...som taká a taká, ale taká sa mám rada, taká som so sebou spokojná a je mi jedno, kto si čo myslí...ak sa niekomu nepáčim, má možnosť ma neočumovať...možno na tebe vidia, že ťa to zožiera a preto s tým pokračujú, ak by si im ukázala, že ich máš v riti, tak ver mi, že s tým prestanú...
Autorka, zrejme Ty sama si este nezrela, ked toto takto prezivas. Bud sa to nauc ignorovat, alebo si priprav nieco, co im povies ako odpoved. Ale ak by si bola naozaj zrela, tak by Ta to vobec nevzrusilo. A tipujem, ze praca, ktoru vykonavas, nevyzaduje ziadne vzdelanie a preto tam mate taky "super" kolektiv.
Uprimne? V kazdej praci som vzdy natrafila na par vadnych kusov, co robili napriek. Bud na mojom oddeleni alebo na inych, a to sa nebavime o 25-rocnych ludoch, ale aj o 45 a viac. Svedci to o ich urovni, nie o tvojej. Stale ma vie nasrdit, ked vidim spravanie 50 rocneho cloveka, ktore je na urovni 5-rocneho dietata, tiez sa obcas zamyslam z ktoreho stromu padli ked boli mali a co im brani v tom, aby sa inteligencne pohlo vopred a zacali sa spravat primerane svojmu veku.
Skúsila som na nich reagovať všelijako. Ignorovať zasmiať sa reagovať niečím vtipným ale aj sa dôrazne ohradit situácia sa však nezmenila. Mňa len zaráža že proste to vôbec má potrebu niekto robiť. Prečo by sa človek mal vôbec takému dačomu brániť? Elementárna slušnosť chyba. Načo poukazovať niekomu na jeho nedostatky? Pre doloženie - mám sa rada. Som silná osobnosť zvládla som v živote odmalička veľa. Alkoholicku rodinu vychovala som sa v podstate sama stala som stále sama keď som hocičo chcela bola som na to sama. Je normálne a prirodzene ze očakávam základnú úctu človeka k človeku. Nechcem aby ma velebili alebo chválili nečakám nič z toho
Čakám ze nebudú poukazovať na to a to týkajúce sa môjho vzhľadu. Čo je na tom? Ja To nerobím nikomu. Uvedomujem si že isté veci môžu byť pre druhých zranujuce. Chcem veľa aby mi ľudia dali len to co ja sama dokážem dávať? Áno nie sú ani oni žiadni modeli. Ved a kto je stelesnena Dokonalosť? Po práci s nimi nemám nič ale keď máme spolu vydržať 8 hodín denne načo si to vedome robiť nepríjemným? Povedali mi ze ich To baví. Jeden z nich sa nasral ze jedna kolegyňa už bola u vedúcej kvôli tomuto ďalšia sa vypísala na marodku a ze mňa nevedia zlomiť ze som nezmar. To som počula na vlastné uši čiže robia to úplne vedome a s cieľom vystrnadit ma z roboty. Proste tupci. Robota ma živí som single matka s dvoma deťmi a nechcem kvôli dementom nechať prácu ktorú potrebujem. Robíme v oblasti dopravy nechcem viac špecifikovať ale naše pozície si vyžadujú psychologické vyšetrenie takže už tam by mal byť ten filter na ľudí. Čo sa týka vzdelania všetci zmaturovali, 🤦🏼♀️ jeden elektrikár druhý je s milión "dys" dyslektik dysgrafik dyskalkulik.. Neviem čo presne ma skončené. Ja popri práci študujem ďalej v oblasti zdravotníctva. Som trocha iná než väčšina ľudí som trochu ezo šmrncnutá zaoberám sa aj osobnostným rozvojom (netvrdím ze mi to ide hneď najprv sa musím vyhrabať z traum spôsobených mojimi rodičmi) intenzívne pracujem na hraniciach (vidno pokroky oproti minulosti) len žiaľ v prostredí kde som tak často to nevidno a trpím. Podľa toho čo si oni myslia tak som to asi dobre zahrala údajne to mam cele v p**i a ešte aj z normálnych ľudí urobím psychopatov 😁 čiže asi je to moja silná stránka ktorú musím kultivovať a nejak týmto ich odrovnat. Len mi príde sprosté keď potrebujú človeka urážať. Lenže to je ten typ ľudí čo vynada vedúcej vynada vlastnej mame vynada o 30 rokov staršej kolegyni atď. Nerobia to len mne robia to každej žene len mam pocit ze mne osobne najviac. Ohovárajú a urážajú aj ich ale mne osobne si asi dovolia najviac keďže som najmladšia. Serie ich ze mam ciele chcem sa niekde pohnúť ze zvládam život single mamy ze si viem poradiť kým ten jeden kolega sa trápi a prežíva ma 3 deti a ženu nezamestnanu nemá peniaze nič si kúpiť atď. Ten druhy nemá žiadnu frajerku peniaze síce ma pre seba ale nema v živote nikoho nič.
... To len pre objasnenie situácie cca
To nie je o veku, ale povahe a inteligencii, osobnosti cloveka. Tiez sa s niecim takym nestretavam. Ludia su rozni, ale toto je primitivne. Zo zlych deti budu zli dospeli. Tu plati na hrubu dieru, hruba zaplata. Normalne sa nastvi a posli niekam, bojuj za seba! Ludi nezmenime, len nas pristup k nim a rozhodne si to nebrat k srdcu..
takže keď ich to baví, tak sú to vadné kusy… bohužiaľ, sociálne siete a celá tádo doba dovoľuje takýmto kusom nie že sa iba prezentovať, ale aj zgrupovať sa a tým sa tľapkajú po pleci že je to v poriadku… čo s tým? nepodľahnúť …
A ty si im nato nic nepovedala? Ja by som si hned usta otvorila a nieze to budem pocuvat cely tyzden a rutit sa z toho.
Ja robim medzi samymi chlapmi (tusim vsetci su mladsi odomna) a nedavno tiez tak kolega nieco povedal tak som mu povedala ze on tam nic nema 🤣🤣🤣 ale tak sama medzi samymi chlapmi a ked dam leginy si tak koniec ALE zasa my sme aj taki ze sa pochvalime medzi sebou teda aspon minuly tyzden kolega robil ako blazon mal najviac nastrihane na hale som mu povedala ze sikovny je ze aspon 50e odmenu si zasluzi 😀 a nemozem povedat ze ked neviem nieco ja alebo kolega tak pomoze 😀 vlastne tam medzi sebou ked niekto potrebuje pomoct tak ideme a pomozeme si.
Na druhu stranu mam kolegynu co furt mi hovori ze som pribrala pritom dalsi 3ja povedia ze som schudla 😀 tak som jej povedala ze ci to hodnoti podla seba 🫡🤔😀 a naozaj zalezi od ludi. Kolegyna co js stara tak ako ja tak mi raz povedala ze preco mam vacsie prsia ako ona 🤣🙈 ... alebo kolega co je lider tak si rozumieme a on blazon este naschval pod.ebuje aby pozerali 🫣
Lenže to je ten typ ľudí čo vynada vedúcej vynada vlastnej mame vynada o 30 rokov staršej kolegyni atď. V tom vidim aj ja problem aj u nas nemaju niektori problem vynadat veducemu ze len pozerame 😬😬😬
Ono je to skôr smutné. Osobne neviem asi by som sa na nich pozerala najmä s ľútosťou. Ty tým, ze na sebe pracuješ a snažíš sa rast, tak ich tvoj postoj hneva ešte viac a to vyvoláva u nich agresivitu. Vytáčaš ich svojim postojom a tým aká si. A prišli na to, ze máš v sebe určite traumy a tie sa snažia využiť. Našli tvoje slabé stránky a budú tlačiť a tlačiť, kým sa nezrútiš, lebo už to, ze si sa ohradila im dalo nádej, že ťa to trápi. Ono je to také detinské, ale mne sa zdá, že to ti ludia ani inak nevedia, sú veľmi, ale veľmi nešťastní a tak majú pocit, ze musia ukázať, že iní sú na tom horšie ako oni. Neviem co by na týchto ľudí zabralo. Možno jedine priama krutá pravda do očí pred všetkými, aký je ich život sám o sebe úbohý a ze majú vlastné komplexy, ktoré nedokážu zniesť a preto sa snažia byť viac ako sú. Ze každý vidí ich komplexy, len oni sami sa snažia držať nejaký pocit o tom aký sú dôležití a vtipni. Ale táto pravda musí byť podaná nie v afekte, s plačom ci tak nejako, ale s ignoracou a opovrhnutim.
Och, nedaj sa! Takíto zakomplexovaní tupci sa potrebujú na niekom vyvŕšiť, lebo sú nespokojní sami so sebou, so svojím životom. Hľadajú tvoje slabiny. Ja by som na to nereagovala srandou a rovno by som im povedala, že už ti dosť dlho žerú nervy, aj ostatným a keď neprestanú, budete to riešiť. Že majú urážlivé, tupé poznámky a nech radšej držia hubu, keď nevedia povedať nič normálne. Nemôžete sa proti nim spojiť? Takto sa nemôžu správať na pracovisku. Čudujem sa, že im to tolerujete.
@lucia.t jedna kolegyňa raz bola u nadriadenej ale to jej dali vyzrat aj s úrokmi tak je ticho. Ďalšia maroduje 2-3 mesiace príde kus porobi zisti ze zas na nu útočia preplace deň dva a zas ide na dlhšiu marodku. Vedúca vie ze su na pracovisku také problémy mali sme x školení aj s psychologickou ale oni si z toho uťahuju. Jeden kolega sa dal od nich predelit na inú smenu ďalší 3ja úplne opustili zamestnanie. Ono na žiadnej smene to nie je med lízať bola som varovana pred nástupom ze vzťahu sú hlboko v rozklade.
Vieš, ono je to zvláštne, ja som sa minule v robote zamyslela, kolegyňa mala takú tú mini sukňu, ktorá má na sebe takú dlhú priesvitnú sukňu a kolega sa jej posmieval, že má zas na sebe tú záclonu. Ja mám podobnú sukňu, aj ju občas nosím do práce, ale viem, že môj vzhľad by si ten istý kolega nikdy nedovolil riešiť. V živote by som sa nad tým totiž nezasmiala. Nikto nemá právo hodnotiť to, čo mám na sebe 🤷. Som divná? Možno. Netýkavka? Áno, vo veciach oblečenia a výzoru jednoznačne a 100% áno. Tak ako ja by som si v živote nedovolila hodnotiť iného, tak to očakávam aj od ostatných... Čiže... Asi si musíš ty nejak slušne nastaviť tie hranice a povedať tým chalanom, chalani, ubližujete mi. Takáto som, iná nebudem, nehodnoťte ma, bavme sa o niečom inom. Už ste sa na mne zasmiali, stačí. 🤷.
v zoo medzi opicami
Počítaj si urážky a za každú desiatu si dopraj malú odmenu. Zaslúžiš si ju. Si silná žena, ty to dáš.
Druhého človeka nezmeníš. Môžeš zmeniť len prístup k tým rečiam. Je to skúška Tvojho sebavedomia. Vieš že trepú blbosti aj na ostatných, nie len na Teba. Čosi to o nich vypovedá. Tak si ich reči nevšímaj a už vôbec neber k srdcu. Oni Ti asi pripomínajú Tvoje detstvo a ťažké časy. Ale už si silnejšia, tak takých dementov nerieš. Skús vôbec nereagovať. Možno ich to prejde. Majú svoje postihnutie, pre ktoré ich skôr treba poľutovať. Im dospelosť asi nehrozí. Keď Ti ide vizualizácia, tak skús vizualizovať to, že im preskočí v hlavičkách na správnu koľaj a unormálnia sa. Veľa síl želám, drž sa. Keď uveríš, že všetko je dobre, tak všetko je ok. Keď si ezo, tak vieš, že prečo som použila prítomný čas 😉
@zmrzlinka2021 pracovala som v kulturnej institucii (nebudem menovat), kde sam pan riaditel na managerskej pozicii mal potrebu komentovat moj vzhlad, konkretne nohy: "Vyzeras ako fetacka". Nieco sme pracovne riesili, nebol cas na odvetu, tak som si potom pekne zasla za nim do jeho kancelarie a povedala som mu, ze si taketo spravanie nezelam a ze to bolo naposledy, dakujem za pochopenie, dovidenia.
Na druhy den prisiel sam za mnou a ospravedlnil sa.
Cize nie je pravda celkom, ze cim vyssie vzdelanie, tym menej posmeskov a podobne.
Autorka: Ja to budem stale hovorit - dovolia si ku cloveku len tolko, kolko im sam dovoli.A neboj sa za seba postavit. Ozvat sa HNED, je prvy krok k uspechu. K sebaucte a k sebavedomiu. Je to tazke, ale da sa to. Len nebyt ticho. Vsetko, len nie ticho. Inak si respekt neziskas. Ja som dlho predlho bola ticho, az som si jedneho dna povedala dost. Nemozes cely zivot nechat na sebe rubat drevo. Nevyhovaraj sa na blby kolektiv. Aj v urade mozu byt dementi, to je fuk, ci robis za pasom, alebo v kancelarii, debili su vsade, uplne vsade, vo vlade, v kancelarii, za pasom, v bare, v autach, debilov je vela a hlavne je vela psychopatov. Sikana je extremne rozsirena a jedine co ti v tvojom zivote ostava, je nebyt ticho, bit sa za svoju hodnotu, za svoju ludsku dostojnost. Nikto to za teba neurobi a ak to neurobis ty, budu si k tebe stale viac dovolovat. Bohuzial, hodnoty sa uz dnes nenosia, prevlada arogancia napriec spolocnostou.
Kvôli 2 chlapom polka prace marodi, dalšia dala vypoved a vaše vedenie toto toleruje, namiesto, aby ich vyhodili a preplaca pnky, zaškoluje novych zamestnancov,aby tito dvaja mohli ako z divych vajec robiť šikanu? Tak mate neschopne vedenie, vedúcu a riaditeľa-Chod zajtra za veducim, ohlas šikanu a trvaj na riešeni, a že ti to daju vyžrať..nepočuvať ich, alebo im davaj naspať uražky, tam nemaš velmi priestor na manevrovanie, alebo uplne prestať komunikovať s nimi, len pracovne, dobre rano,dovidenia a koniec

Aku prácu robíš? Lebo čo ja mám odsledovane, čím menej odborná práca, čím nižšie vzdelanie ľudí, tým viac primitivizmu