Keď dvaja chcú rovnakú ženu
V práci mám jedného kamaráta kolegu (osoba A), a došla jedna nová slečna, až trom mužom sa páčila, ale prvého (osoba B) hneď odmietla, s osobou A sa k sebe mali ale tvrdila že s ním nechodí, a somnou bola neutrálne že zatial sme boli kamaráti. Začali sme tráviť spolu čas, rozumeli sme si, ale bolo vidieť že osobu A má rada, lebo stále všade hovorila o ňom. Ženy sú také že keď niekoho častejšie spomínajú ako ostatných, tak k nemu niečo cítia viac. Ja som sa do nej postupne zalúbil, ale horšie bolo že som stále musel byť svedkom ako sa objíma a bozkáva s osobou A, a ako pekne o ňom všade rozpráva. Takže nemohol som vyznať city lebo ajtak by ma odmietla a to je v podstate to isté ako teraz že sme sa na tom pohádali, že proste mne ubližuje že stále rieši osobu A. Ona si ho zastala že nemám závidieť že si vybrala jeho a nie mňa. To je všetko v poriadku je demokracia. Ale v tele prebiehajú tie reakcie čomu sa aj ludovo hovorí chémia, tak ako pri zalúbení máte tie “motýle v bruchu” tak ako pri rozchode, sklamani, je ten opačný pocit. A to tak vnútri bolí niečo čomu hovoria “zlomené srdce” niekto sa vtedy opije, niekto si aj ublíži, proste ten blbý pocit a nejde sa ho zbaviť.
nahodou, ja som mu pekne radila viac krát a neúspešne
ja neviem čo ĺudia čakaju kurnik aj v inych diskusiach, venuješ tomu čas, rozmyšlaš, uvažuješ, poradiš najlepšie ako vieš niekoĺkokrát, čas si mohol využit inak samozrejme, autor si z toho nič nezoberie
ide si svoje, stečie to po ňom ako voda
jeden ignor
druhy sa urazí
treti na teba ide volat policajtov
potom nie si citlivy, lebo osoba len breči a kašle na všetko
a na koniec obvinenie, že ĺudia sa bavia na jeho ukor!
ked už slova nestačia, už ti len zasmiat sa ostáva 🙂
a tí, ktori radia z toho vyjdu najhorši, pritom autor sa sprava ako trdlo
a to nemyslím len ubeholfena, ale hocikoho
@unbeholfen ak si aj dobrý chalan, ktorý ma čo ženám ponuknut, pokial si nebudes sam seba za to vážiť, nebude to nič platne.
Pokial si sam seba vážiš, prečo dovolíš, aby ľudia s tebou týmto spôsobom hovorili? S ludmi, ktorym na tebe nezáleží a skôr oni využívajú diskusie na to, aby sa pobavili a nejako odreagovali, rozoberáš svoje trápenia, zdielas svoje pocity a čakáš od nich pochopenie/rady ako od tvojho kamosa..
@tiika mohol by som k tomu niečo napísať, ale už sa mi fakt nechce opakovať. Len to, že kto ho nepozná, nech sa nesnaží ho zmeniť lebo skončí na psychiatrii.
@unbeholfen jooooj zlatko máš to komplikované ale vysvetlím. Netrápi ťa žena ani kamarát. Trápi ťa tvoja pripútanosť k predstave, že ai mala vybrať teba. Utrpenie nevzniká z odmietnutia, ale z odporu voči realite. Láska, ktorú cítiš, je tvoja skúsenosť, nie jej záväzok. Pocit ,,hnusu" je zranené ego, nie zlomené srdce. Keď zmizne potreba byť vybraný, zmizne aj utrpenie.
Keď ťa pália uhlíky v dlani, pustíš ich. Ty ich držíš a pýtaš sa, prečo bolia. Žena si vybrala. Tobsa stalo. Bolesť je myšlienka, ktorú k tomu pripájaš.
Ak sedíš v blate a hovoríš ,,som špinavý", vstaň! Ak tam nesedíš a sleduješ, blato sa ťa netýka.
Láska je prebytok bytia. Keď si plný, dávaš (ona tomu kolegovi). Keď si prázdny, žiadaš (ty od nej).
Kým potrebuješ, aby sa ona správala určitým spôsobom, nie si slobodný.
Tak nebuď smutný, zober si k srdcu tieto moje slová. Poplač si. Ale keď sa budeš riadiť týmto, tak budeš vyrovnaná osobnosť ako ja.
Vy ostatní nebuďte naňho takí zlí. Prosím. Ja som neutrálna, a nikomu neškodím, ani neprajem nič zlé. Nech píše ako chce, nech používa nárečie, aké chce, ale podľa mňa, je lepší človek ako mnohí z vás. Chudoba nieje hanba, ani diagnóza. Ja ti držím palce Her Unbeholfen 🙂 aby si bol šťastný, či už so ženou, alebo bez. Daj na moje slová, a nikdy viac sa ti toto nestane. Všimni si ako ti radím ja, a ako ostatní. Nejdem riešiť že máš zmastiť kolegu, alebo sa s ňou pohádať. Ale choď od základu. Podľa môjho návpdu, by si sa ani nezalúbil, a toto celé, by sa nemuselo stať.
@simona_racz
Celkom ako kázanie farára na sv.spovedi👍👍👍
Najhoršie je jak sa stade vymotať lebo ten pocit je vo mne furt…
@unbeholfen ja by som ťa nechcela z princípu že balis každú ktorú uvidíš. Mne sa takíto muži nepáčia. Je ich veľa ale stále poznám aj zopár takých, ktorí babu chcú spoznať a až potom ju balia.
Už ti tu viacerí písali že sa na to balenie báb vykašli. Proste nie každý dostane to co chce v živote. Vieš koľko žien nemôže mať deti a extrémne po tom túži? Vzťah je to čo pre teba nie je. A možno to raz príde samo ale toto zufalske hľadanie je odradzujuce
Najhoršie je jak sa stade vymotať lebo ten pocit je vo mne furt…
@unbeholfen čo by ti pomohlo? Čo by si urobil, keby si nebol nikým a ničím obmedzený? Mohol by si robiť všetko, čo chceš?
ja neviem čo ĺudia čakaju kurnik aj v inych diskusiach, venuješ tomu čas, rozmyšlaš, uvažuješ, poradiš najlepšie ako vieš niekoĺkokrát, čas si mohol využit inak samozrejme, autor si z toho nič nezoberie
jeden ignor
druhy sa urazí
@sevrin nesnažím sa ho zmeniť / mozno v tom bude ta podstata? 🤔
@karolinakr Písala som všeobecne (bolo spominanych 15 rokov diskusii), a konkretne teba sa to určite netýka 🙃 Mne je úplne jedno, či si z tých rad niečo vezme; píšem, keď sa mi chce, nie preto, že od toho niečo čakám. V prvom rade jemu ma na to záležať, čo urobí, či zacne premyslat. Na odpovede musi prist on sam. Holt pozrieť sa do svojho vnútra chce odvahu, čas, nejakú tu námahu. Byt k sebe úprimný obcas boli viac než by človek chcel. Ale povedzme si, pohne sa človek bez toho?
jeden ignor
druhy sa urazí
@karolinakr prepáč, a neobvinujem naozaj nikoho. Otázka bola skutočne smerovaná na neho, čo to jemu osobne dava a berie? Prečo to on robí?
@anonym_dfbd7b ten kamoš je zároveň kolega a má rovnakú prácu ako ja, aj rovnakú mzdu, tak vo financiách to nebude…
@unbeholfen to takto nefunguje, robíš sotva mesiac, predtým ťa živilo zbieranie a separovanie odpadu.
Porovnávaš sa s neporovnatelným a to s človekom čo má odpracovaných 20-25rokov, má finančnú gramotnosť, nepreje výplatu za 2dni, má odcestované a odžité, skúsenosti so vzťahmi, vie sa o seba postarať.
To čo sa ti javí ako rovnaké, je na míle vzdialené od tvojho sveta.
Skús v práci vydržať aspoň pol roka, nestaraj sa o nikoho, zameraj sa na tento úzasný zlom v tvojom živote( predtým si dostal padáka do týždňa-dvoch)
Si na dobrej ceste, len sa posúvaj, nejak rýchlo ti narástli krídla, preto padáš, zasa sa postav, držím ti palce.
A nemozete si dat spolocnu trojku a toto vlakno tak bude vyriesene ?
@karolinakr prepáč, a neobvinujem naozaj nikoho. Otázka bola skutočne smerovaná na neho, čo to jemu osobne dava a berie? Prečo to on robí?
@tiika vieš čo aj po skusenostiach na fcb som zistila, že na jednu a tu istu otazku odpovie 100 ludi inym spôsobom, dokonca aj ludia sa brania inym spôsobom, jeden je mily, odpoveda normalne, druhy akoby ho štipla včela do zadku, treti cynicky
unbeholfen je v pohode, tak ho zatiaĺ beriem..
mne sa moc nechce verit, že v celom vesmire sa nenajde jedna, ktorej by sadol
uz takych všelijakych ludi som videla zosobašenych, podla mňa ma nadej každý
@tiika este jednu srandu ti poviem aj radami sa može človek zle trafit
napr.že ma pracovat na svojom sebavedomi - čo v preklade znamena, že si vie určit zdrave hranice, aby ju ludia nezraňovali
ona to chcela riešit s policajtami
jedna považuje za osobnu uražku ist za psychologom, napr.ja by som aj hodiny mohla s nim rozpravat a pytať sa prečo, pre niekoho je to poniženie
raz som jednu ozaj že velmi podporovala, baby jej tam dost povyšenecky netaktne nakladali a vždy odpovedala len im, mňa ignorovala
..tak som jej povedala, či v tomto nema problem so sestrou, nevie zhodnotit situaciu..a dostala som vynadane, že som nedostatočne citliva, mam ju len ĺutovat a fňukat spolu s ňou, čo som teda odmietla
..
@tiika vieš čo aj po skusenostiach na fcb som zistila, že na jednu a tu istu otazku odpovie 100 ludi inym spôsobom, dokonca aj ludia sa brania inym spôsobom, jeden je mily, odpoveda normalne, druhy akoby ho štipla včela do zadku, treti cynicky
unbeholfen je v pohode, tak ho zatiaĺ beriem..
mne sa moc nechce verit, že v celom vesmire sa nenajde jedna, ktorej by sadol
uz takych všelijakych ludi som videla zosobašenych, podla mňa ma nadej každý
@karolinakr áno, nikdy dopredu nevieme, čo nám pomôže, aká rada, odpoved zaberie najviac. Vieš, ale ak ma človek potrebu sa brániť, druhy sa pýta z iných dôvodov než zo snahy pochopiť, a je tam kopec ďalších veci, tak to zrejme nebude spôsob, ktory by mu práve v súčasnosti a v tejto situacii pomohol sa posúvať ďalej. Z nejakého dôvodu v ňom však zotrváva. Keď prídeš na jednu vec, je veľmi pravdepodobne, že odhalíš aj druhu, tretiu, až si osvojis iný spôsob myslenia. Na akom princípe fungujú terapie, koucing, facilitacia a iné prístupy pomoci človeku?
@tiika este jednu srandu ti poviem aj radami sa može človek zle trafit
napr.že ma pracovat na svojom sebavedomi - čo v preklade znamena, že si vie určit zdrave hranice, aby ju ludia nezraňovali
ona to chcela riešit s policajtami
jedna považuje za osobnu uražku ist za psychologom, napr.ja by som aj hodiny mohla s nim rozpravat a pytať sa prečo, pre niekoho je to poniženie
raz som jednu ozaj že velmi podporovala, baby jej tam dost povyšenecky netaktne nakladali a vždy odpovedala len im, mňa ignorovala
..tak som jej povedala, či v tomto nema problem so sestrou, nevie zhodnotit situaciu..a dostala som vynadane, že som nedostatočne citliva, mam ju len ĺutovat a fňukat spolu s ňou, čo som teda odmietla
..
@karolinakr Takze v tej chvíli nepotrebovala rady ale pochopenie a empatiu. To neznamena, že tvoje rady neboli dobre, ale to, že ona na ne nebola pripravena.
@unbeholfen čo by ti pomohlo? Čo by si urobil, keby si nebol nikým a ničím obmedzený? Mohol by si robiť všetko, čo chceš?
@tiika prebral by som kolegovi tú babu 😁
@tiika prebral by som kolegovi tú babu 😁
@unbeholfen si si dal heslo Persona non grata, tak to je gól 🙂
Tento pán nečaká radu, on sa len chce posťažovať a rady ignoruje, chýba mu to chápanie proste, ide si stále svoje tupo, slepo, len ja ja.
@karolinakr Takze v tej chvíli nepotrebovala rady ale pochopenie a empatiu. To neznamena, že tvoje rady neboli dobre, ale to, že ona na ne nebola pripravena.
@unbeholfen
@tiika
otazka ako dlho by s ňou vydržal, poblaznenie a sex je jedna vec, priatelstvo medzi tymi dvoma druhá
A nemozete si dat spolocnu trojku a toto vlakno tak bude vyriesene ?
@anonym_98206d nie lebo ja som po nej chcel nech aj somnou je taká ako s kamošom, ale s tým nechcela súhlasit. Ja som povedal že chcem len rovnoprávnosť, teda presne iba tolko čo dala kamošovi, ani o milimeter viac. Nahnevala sa.
@unbeholfen si si dal heslo Persona non grata, tak to je gól 🙂
@karolinakr lebo je to pravda…
@anonym_98206d nie lebo ja som po nej chcel nech aj somnou je taká ako s kamošom, ale s tým nechcela súhlasit. Ja som povedal že chcem len rovnoprávnosť, teda presne iba tolko čo dala kamošovi, ani o milimeter viac. Nahnevala sa.
@unbeholfen ak si skaredy a kamos nie ako mozes chciet rovnopravnost? Ak mas maleho uz vonkoncom nemas sancu. Trojka by to zachranila mensi do "a" je vyhoda. Este skus zabojovat o nu
@unbeholfen ak si skaredy a kamos nie ako mozes chciet rovnopravnost? Ak mas maleho uz vonkoncom nemas sancu. Trojka by to zachranila mensi do "a" je vyhoda. Este skus zabojovat o nu
@anonym_98206d darmo bojujem vynadá mi že ja som iný človek, keď som jej povedal že chcem pre ňu byť ako ten kamoš.
@anonym_98206d 😀
Pane Boze, furt ho tu vsetci kritizujete ako sa sprava. Vy nechapete,ze on je AUTISTA? Ze tito ludia v zivote nebudu mat take socialne citenie a spravanie,ako sa od nich ocakava? To akokeby ste od jednonoheho ocakavali,ze s umelou nohou zabehne rovnako rychlo ako zdravy clovek. Syn ma 16r.spoluziaka,ktory je na spektre a casto jeho reakciam nechape,aj ked su kamarati. Stale mu vysvetlujem,ze on nemoze za to,ako reaguje,ze to proste nevie ovplyvnit,tak nech sa to snazi chapat. A vy ste tu dospeli,ale tie vysmechy,co tu predvadzate ohladom toho,ako vyzera,nech si nikoho nehlada,alebo naopak,si ma hladat ciganky a bezdomovkyne,z vas nerobia o nic lepsich ludi,ako je on. A potom sa tu snazme o inkluziu deti so SVVP, ked sami dospeli sa k takymto ludom nevedia spravat. A je uplne jedno,ci zalozil 150. alebo 8.diskusiu,autista je stale.
Pane Boze, furt ho tu vsetci kritizujete ako sa sprava. Vy nechapete,ze on je AUTISTA? Ze tito ludia v zivote nebudu mat take socialne citenie a spravanie,ako sa od nich ocakava? To akokeby ste od jednonoheho ocakavali,ze s umelou nohou zabehne rovnako rychlo ako zdravy clovek. Syn ma 16r.spoluziaka,ktory je na spektre a casto jeho reakciam nechape,aj ked su kamarati. Stale mu vysvetlujem,ze on nemoze za to,ako reaguje,ze to proste nevie ovplyvnit,tak nech sa to snazi chapat. A vy ste tu dospeli,ale tie vysmechy,co tu predvadzate ohladom toho,ako vyzera,nech si nikoho nehlada,alebo naopak,si ma hladat ciganky a bezdomovkyne,z vas nerobia o nic lepsich ludi,ako je on. A potom sa tu snazme o inkluziu deti so SVVP, ked sami dospeli sa k takymto ludom nevedia spravat. A je uplne jedno,ci zalozil 150. alebo 8.diskusiu,autista je stale.
@anonym_627f4a to ma na cele som autista?
@anonym_98206d ty si chlap či žena?
@karolinakr chlap myslis ze by mu takto dobre radila zena?
@karolinakr chlap myslis ze by mu takto dobre radila zena?
@anonym_98206d škoda, že anonymne..

@tiika “Máš pocit napätia, tlaku, zviera ti žalúdok” mám podobné pocity nonstop, nič ma nedokáže zaujať, nič ma nebaví, a firt myslím iba na tie veci… Bolí ma duša, neviem to dať zo seba von. Boli tam napísané krásne prirovnaia ale to má efekt ako to príslovie “hladný sýtemu neverí” lahko sa mudruje luďom ktorí to neprežívajú.
@unbeholfen ak si aj dobrý chalan, ktorý ma čo ženám ponuknut, pokial si nebudes sam seba za to vážiť, nebude to nič platne.
Pokial si sam seba vážiš, prečo dovolíš, aby ľudia s tebou týmto spôsobom hovorili? S ludmi, ktorym na tebe nezáleží a skôr oni využívajú diskusie na to, aby sa pobavili a nejako odreagovali, rozoberáš svoje trápenia, zdielas svoje pocity a čakáš od nich pochopenie/rady ako od tvojho kamosa..