icon

Keď je vo vzťahu jeden veriaci, druhý neveriaci

14. jan 2026

Ahojte, zaujímalo by ma, ako to máte vo vzťahu, ak jeden je veriaci a druhý nie.
Ide o to, že by mal o mňa záujem jeden chalan (resp. muž, keďže má cca 30r) a je strašne fajn, kedysi aj miništroval.
Ale ja už do kostola nechodím. Mám sviatosti, aj birmovku, aj som kedysi spievala v zbore atd.. ale proste mi to ani nejak nič nedávalo. A ešte v tých chvíľach, keď sa má stať, mi vždy bývalo na odpadnutie (zdravotné problémy).

Nemyslím si, že by mňa nútil chodiť do kostola. A keď premýšľam o budúcnosti, ani sobáš v kostole by mi nevadil, či pokrstené deti. Ale zase by som nechcela, by ich nútil chodiť do kostola a ráno by tu plakali, ako nechcú ísť.

Tak ma zaujíma, ako to máte vy, ak máte takýto vzťah. Či sa to dá zladiť, ak obaja chcú.

Viem síce o pároch, kde napr. ten druhý ani krst nemal, a až pri sobáši v kostole, mu ho urobili, nech ich môžu zosobášiť. Alebo pár, kde jedna síce chodí do kostola, majú deti, ale nevzali sa ešte. No, ale netuším, ako to majú v súkromí.

Strana
z2
pr85
18. jan 2026
@anonym_198506

Ja by som veriacom chlapom proste nežila. Muž, ktorý je taký ovplyvniteľný, že je ochotný uveriť náboženským rozprávkam a nemá reálne uvažovanie, to nie je nič pre mňa.

@anonym_198506 Ja by som si zas nevedel predstaviť život s (militantnou) ateistkou. Pamätám si, že keď som ešte hľadal ženu na zoznamke, jedna tam mala hneď napísané, že ak si veriaci, tak jej ani nemáš písať. Tak tu som hneď aj preskočil a kontaktoval som hneď inú.

katarinka963
21. jan 2026

@anonym_autor byt pokrstený nieje podmienkou sobasa v kostole.
muz je len pokrstený. deti maju všetky sviatosti a nemaju dovod robit caviky, ze do kostola niesu.
inak aj ty si veriaca, ale nepraktizujuca krestanka

Strana
z2