Kedy a ako sa prebúdza túžba po materstve?
Ahojte, otazka pre Vas-skusenejsie maminky.
Mam 28 rokov, stabilnu pracu, kupeny byt, staleho partnera, avsak tuzbu po materstve necitim. Myslite, ze sa to vie samo prirodzene zmenit? Partner by deti v buducnosti chcel, avsak ja tuto tuzbu v sebe nemam. Ake mate skusenosti Vy skusenejsie? DAKUJEM🥰
Ani ja tuto túžbu nemám, ale ja dufam, že ani mat nebudem.. ujasnite si to najmä vo vzťahu, aby jeden z vás neostal sklamaný, veľakrát sa tu takéto veci riešia.. čím skôr, tým lepšie 🙂
tuzba prist moze a nemusi. ale taketo veci by ste mali mat vydiskutovane vopred, aby kazdy z Vas casom nechcel nieco ine a nakoniec to povedie k rozchodu/rozvodu
No moze ale aj nemusi
Horsie je ze v tomto by ste mali byt za jedno. Ked nie, treba partnera kt. Deti chce,nechat ist ( ci uz je to zena alebo vo Vasom pripade muz)
My sme pred teh. Boli jasne dohodnuty ze dieta jedno a dost a rovnako sme mali zodpovedanu otazku co ak by som cakala chore dieta.
Hlavne to povedz partnerovi ako je on na tom a kedy by on chcel aby to nebol kamen urazu vasho vztahu
Tak v 28ke by si uz mala vediet, ci raz to dieta chces aleno nie. Zvlast, ak partner chce
ak budeš čakať na túžbu mať deti, ťažko povedať či bude čakať partner, to si musíš ujasniť, keďže píšeš že on chce
Idem vytiahnut vestecku gulu… 🔮
Skor si myslim ze ked mas zivot stabilny a stabilizovany, a necitis potrebu mat deti, tak uz ju ani neskor nebudes mat
@vanilkovazmrzka nemusí to tak byť - môže mať deti aj keď túžbu po nich nepocíti…
jedna vec je netúžiť po deťoch - a druhá deti odmietať… pokiaľ nie si vyslovene ten typ že nechceš deti - tak sa tej myšlienke detí vyslovene nebráň ☺️
@biba_18 ja som nepisala o tom ci ne/bude mat deti. Pytala sa na tuzbu, a tam ked neprisla doteraz, je pravdeodobnejsie, ze tu tuzbu mat nebude nikdy
Ja mám 26 a taktiež túžbu po deťoch nemám. Môže sa to zmeniť a nemusí. V mojom prípade dúfam, že sa to nezmení.
V prvom rade sa o tom musíš s partnerom porozprávať. Musíte byť za jedno.
@vanilkovazmrzka tak áno, pokiaľ to vnímaš tak že sa to dá oddeliť…
Ono su ludia, co tuzbu necitia, potom porodia a v materstve sa najdu. A najdu sa aj ludia, co strasne dieta chcu a nakoniec zistia, ze ich ti nenaplna.
Urcite sa to vie zmenit, aj ked nie je to iste. Ja som videla dost ludi, u ktorych sa to zmenilo. Vo vyssom veku sa stava aj ze pridu biologicke hodiny. Mne sa to napriklad stalo a to som cumela. Uz som pritom mala jedno dieta, pred ktorym som nic take nemala, sice som ho chcela, ale vobec nie nejako za kazdu cenu, vedela som si predstavit aj nemat. No a ked mal maly asi rok, tak to prislo. Snivalo sa mi o dalsom, velmi casto som na to myslela, nad menom rozmyslala, manzel sa mi zdal velmi pritazlivy 🙂 Pritom sme boli obidvaja vycerpani z prveho, ja uz 42 rokov, zdravotne problemy, objektivne som sa na to vobec necitila. A aj tak som citila velmi silne chcenie, pripadalo mi to ozaj ako priroda.
Ked to teraz necitis, nebudes citit ani neskor. Jedine co ta donúti mat potomka, bude okolie a rozum. Okolie - vsetky kamošky uz maju, rozum - kto sa o mna postará ked budem stara.

V tvojom veku som tiež túto túžbu nemala, ani ešte zopár rokov potom. Prišlo to pri tom správnom chlapovi.