icon

Kedy ísť za kolegyňou po stužkovej škandále?

27. nov 2024

Potrebovala by som rady okolo stužkovej, ale som v rozpakoch. Škola kde študujú moje deti mala cez víkend spoločnú stužkovú. Keďže nás to iba čaká, zišli by sa mi informácie, hlavne teda organizačno-technického charakteru, ale aj okolo financií, hudba, fotograf atď.
Plánovala som sa na tieto veci opýtať kolegyne ktorá to teraz absolvovala, ale stužková vyústila do škandálu, opitý a pravdepodobne nadrogovaný študent napadlo triedneho, ktorého rany bolo treba zašiť. Chlapec ničil zariadenie, triedny ho chcel krotiť. V minulosti bol na odvykačke, má výbušnú povahu.
Problém je ten, že je to syn jej kamarátky, asi sedeli pri jednom stole. Až tak dobre kamošky nie sme, boli sme na jednej pobočke 11 rokov, z toho bola síce tri roky na materskej a s jej partnerom som bola v jednom kancli 4roly ale už pol roka nie sme. Ak počkám po vianočný firemný večierok, bude lepšie, ukľudnia sa rozvírené vášne? Nejak tak zľahka ...ako bolo na stužkovej? A tváriť sa že o cirkuse neviem? Či sa rovno priznať? Aby bolo jasné že ma nezaujímajú klebety a ten škladál.

Strana
z2
viestta
27. nov 2024

Radsej ziskaj informacie niekde inde

colsami
27. nov 2024

Tak podla mna ak sa ides pytat na organizacno-technicke veci, financie, fotografa atd... Nevidim dovod chodit okolo "po spickach", su to normalne otazky. Ak by to bolo jej dieta, ok, to by bolo ine. Ale v tejto situacii by som normalne k nej prisla "pocuj Marika, vy ste teraz mali stuzkovu - nasu Elu to len caka a potrebovala by som nejake prakticke rady k organizacnym veciam..."

lukbe
27. nov 2024

Dosť dobre nechápem. Ty ideš ako matka? Veď to už majú určite všetko maturanti s triedou pripravené. Bola som aj ako rodič aj ako uciteľ. Nič zvláštne som dopredu nepotrebovala vedieť.

lindous
27. nov 2024

Aj keby nedošlo k incidentu, tak ja by som to nechala na maturantov, my sme si komplet všetko zisťovali, vybavovali a organizovali sami...

oriesocek
27. nov 2024

My sme si všetko riešili sami a syn mal stuzkovu a teda všetko si vybavili sami. Majú po 19-20 rokov a je ich 20-30 v triede. Porozdeluju si kto čo zistí, vybaví…

aandrea9
27. nov 2024

Organizacno technické veci sa snáď riešia v rámci školy, triedy. Teda ak nejdeš tu stužkovú organizovať priamo ty...co asi nejdeš. Kašli na vyzvedy.

janulka1802
27. nov 2024

Tiež nerozumiem, načo potrebuješ tie informácie, pokiaľ nie si hlavná organizátorka. Ja som bola pred pár dňami ako rodič. Stačilo mi vedieť miesto a čas.

autor
27. nov 2024

@aandrea9
@oriesocek
@lindous
@lukbe moje deti nie sú maturanti majú 15 a 16. Na rodičku som to dostala kvázi ,, na domácu úlohu,, Treba začať šporiť, čoskoro rezervovať sálu atď. Keďže som sama ,,vybehla,, venček , vraj dobre, rodičia za mňa hlasovali

janulka1802
27. nov 2024

Veď kľudne aj s tou kamoškou to preber. O škandále by som necekla. Načo?

tiana080
27. nov 2024

Však rovno priznaj, že chceš vedieť pikošky 😄 načo omáčky, chochmes bokom, vezmi si ju na bok a "počuuuvaj to čo henten narobil? fuuu" 😂

mirage
27. nov 2024

@aandrea9 u nas celu stuzkovu - neoficialnu cast - zabavu organizuju rodicia.

autor
27. nov 2024

@tiana080 ju mi to absolútne fuk, ten chlapec robil problém už predtým, zš dokončili v rámci mesta na tretej či štvrtej škole

aandrea9
27. nov 2024

Tak začnite sporit 🤷‍♀️ vieš, kde budú ceny o 2-3roky??? Nevieš. Prídeš mi dosť premotivovana alebo zvedavá. Veď sa skontaktuj s tým, kto stužkovú organizoval ak ta zaujíma
fakt organizacno technická stranka.

autor
27. nov 2024

@aandrea9 bingo, práve preto som chcela za ňou

aandrea9
27. nov 2024

Bingo. To podstatné si v príspevku neuviedla.

autor
27. nov 2024

@aandrea9 asi by bolo zbytočné pýtať sa zvyšných 60 rodičov má presný rozpočet stužkovej, logicky pôjdem za rodičom kto to organizoval, dokonca 2x za sebou

aandrea9
27. nov 2024

V príspevku píšeš, že kolegyňa stužkovú absolvovala, v komentári už upresňuješ, že organizovala. O tom je to moje bingo. Zľahka...ako bolo na stužkovej??? Asi by som jej rovno povedala, že vieš budem organizovať stužkovú pre moje dve deti a chcela by som sa ta spýtať na nejaké organizacno technické veci okolo. Môžeš mi prosím poradiť? Ved teba nezaujíma ako bolo na stužkovej predsa.

autor
27. nov 2024

@aandrea9 tým absolvovaním som myslela celé tie behačky a vybavovanie

deti95060810
27. nov 2024

my sme mali stužkovú nedávno - v oktobri a všetko sme zabezpečovali my rodičia...
sála sa objednávala už v prvom ročníku, každý rok sa zbierala určitá časť peňazí. , alebo na konci tretieho ročníka zaplatiť plnú sumu - 400e/ 3 osoby...
hudbu, sálu, zákusky, fatografa sme zabezpečovali rodičia - niekto poznal fotografa, niekto zas vedel o vhodnej sále...
študenti boli deň pred stužkovou ozdobiˇt sálu a pripraviť . oni si spravili program a všetko nacvičili samy - ich tr. bola na pnke.

aandrea9
27. nov 2024

Lenže my ti do hlavy nevidíme, iba čítame napísané 🤷‍♀️

ahhola
27. nov 2024

A preco sa ides deckam do toho montovat? Co ja viem😅rodicia sa iba zucastnia (a zacvakaju). Neviem, co chces riesit. Ked skuska dospelosti, tak aj organizacnych schopnosti. 🌷

nenne27
28. nov 2024

Som triedna maturantov a stuzkovu riesili deti.rodicia iba v 2rocniku zalozili ucet, kde si odkladali peniaze.deti vsetko vybavili, DJ, fotografa, salu, catering,program...

alex49
28. nov 2024

Už pred desiatimi rokmi sme si stužkovú organizovali sami, študenti. Od prvého ročníka sme začali zbierať peniaze, potom sa zohnala sála a zvyšné veci. Rodičia iba prišli. Možno niektorí prispeli k organizácii, alebo povedali deťom koho poznajú. Ale hlavnými organizátormi sme boli my. Žiadna mamička.

netoppierka
28. nov 2024

A že priznať sa, že to viem. Normálne ma drblo 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Prečo toto organizujes ty, tie deti dospievajú, nech im tu zodpovednosť nech sa o niečo snažia.

dory11
28. nov 2024

Nejak ty nepomôže koľko stál fotograf DJ miesto a jedno
Lebo každá trieda si to organizuje sama sama si vyberá priestor tak že kľudne to môže byť úplne inde q stať inú cenu tak to bude aj z DJ atď trieda si sama hľadá ľudí .a veľa urobí aj to koľko tam bude ľudí kde pôjdeš na stužkovú ty tam kľudne môže byť viac alebo menej ľudí ako mali oni .netuším ako by ty to mohlo pomoc

saraxyz
28. nov 2024

Ak si vybehala venček , tak načo táto téma? Veď to deti si vedia vybaviť stužkovú.

januska12323
28. nov 2024

Zatiaľ stačí keď založíš účet kde sa budú decká skladať. Všetko ostatné by si mali vybehať sami. Ale však kľudne sa jej opýtaj, na škandál nie.

lauricka
28. nov 2024

A čo takto prestať filozofovať a normálne sa spýtať triednej? Alebo že by sa decká spýtali žiakov z tej druhej triedy? Veď tá kolegyňa nie je jediný zdroj informácií.

danieli
28. nov 2024

Rieste to teraz, hlavne sporenie, my sme to tak mali, 4 roky rodicia davali do triedneho fondu mensie ciastky, zacnite salou, sala sa rezervuje najneskor 1 rok dopredu, aj to budete radi ak budu mat volny termin, ries fotografa, hudbu na ten termin, ostatne sa riesi postupne/priebezne, co sa sporenia tyka dajte si sumu na osobu/4 (ak chcete riesit rocne sporenie na stuzkovu), sumu na osobu vies podla saly, cize spocitas cenu jedla na osobu, fotografa, hudby, poratas pozvanych, vsetko je orientacne a priblizne, ale lepsie saly, ti uz dnes budu vediet povedat pribliznu cenu, od tohto sa odrazis a ides dalej, posledny rok pred stuzkovou uz len riesis, kto vyzdobi, kto co ma na starost, candy bar/kolace a ostatne veci, ktore vybehnu

autor
28. nov 2024

@lauricka čiže podľa teba keď kolegyňa, riešila/platila sálu, fotografa, hudbu atď tak triedna bude vedieť všetko vrátane kontaktov na hudobníkom, kameru, fotografa atď, alebo keď sa prváčka sa v tej škole ledva vyzná a zastaví nejakého študenta z 4tr.ten z rukávu vysype všetky údaje čo týkalo tej akcie, nech máš pravdu.....ale pochybujem. Keďže dcéryna triedna mala pred rokom maturantov, a nevedela nám povedať dokopy nič, vlastne iba toľko že keď chceme mať aj my spoločnú stužkovú všetkých tried ako po minulé roky, tak do úvahy pripadá iba jediná sála v okolí 15km.

Strana
z2