icon

Kedy ísť za kolegyňou po stužkovej škandále?

27. nov 2024

Potrebovala by som rady okolo stužkovej, ale som v rozpakoch. Škola kde študujú moje deti mala cez víkend spoločnú stužkovú. Keďže nás to iba čaká, zišli by sa mi informácie, hlavne teda organizačno-technického charakteru, ale aj okolo financií, hudba, fotograf atď.
Plánovala som sa na tieto veci opýtať kolegyne ktorá to teraz absolvovala, ale stužková vyústila do škandálu, opitý a pravdepodobne nadrogovaný študent napadlo triedneho, ktorého rany bolo treba zašiť. Chlapec ničil zariadenie, triedny ho chcel krotiť. V minulosti bol na odvykačke, má výbušnú povahu.
Problém je ten, že je to syn jej kamarátky, asi sedeli pri jednom stole. Až tak dobre kamošky nie sme, boli sme na jednej pobočke 11 rokov, z toho bola síce tri roky na materskej a s jej partnerom som bola v jednom kancli 4roly ale už pol roka nie sme. Ak počkám po vianočný firemný večierok, bude lepšie, ukľudnia sa rozvírené vášne? Nejak tak zľahka ...ako bolo na stužkovej? A tváriť sa že o cirkuse neviem? Či sa rovno priznať? Aby bolo jasné že ma nezaujímajú klebety a ten škladál.

Strana
z2
oriesocek
28. nov 2024

Takto ako ti už písalo veľa ľudí, si proste zvedavá. A nie, nešla by som za ňou. Kým tu vypisuješ, už si mohla mať cenu prenájmu, stravnej jednotky a aj cenu DJ alebo hudby. Je to chvíľka…. Jej to bude nepríjemne a ty si premotivovana….

autor
28. nov 2024

@oriesocek fantastické rady....tak mi našepkaj kde zoženiem kontakt na tých ľudí? Lebo čo som zohnala, dala do skupiny, tak sa väčšine nepáči

lukbe
28. nov 2024

Práve preto si to majú deti zháňať sami, okrem vkladu na účet , čo musí robiť dospelý.

ruzoveokuliare
28. nov 2024

Som niekoľkonasobná triedna maturantov a prebieha to u nás tak, že v prvom ročníku na prvom rodičovskom sa zvolia dvaja z rodičov, čo založia v banke účet a spoločne všetci schvália sumu, ktorú budú priebežne (alebo raz ročne) posielať. Potom navrhnú niekoľko možných sál a behom týždňa /dvoch mi napíšu na edupage, koľko by ktorá stála (orientačne), príp. aké majú o nej informácie. Toto potom dávam dokopy a následne zašlem cez edupage všetkým rodičom a do určeného času hlasujú, ktorú sálu vyberajú. Výsledok napíšem rodičovi, ktorý sa ponúkol, resp. žiakom a rezerváciu a aj všetko ostatné si potom riešia najmä žiaci (sálu riešia cez ochotných rodičov, keďže vtedy ešte nemajú 18).
Ak sa rodičia angažujú, tak len ako dopomoc, nie ako hlavní organizátori.

autor
28. nov 2024

@ruzoveokuliare asi to bude na každej škole inak. Staršie dieťa prestúpilo sem.z inej školy a vôbec nikto nič neriešil, skoro všetky termíny sa minuli,. nikto nič nerezervoval, nikto nešporil na účet ani do 🐷. Mladšia je prváčka, v áčke ich je do 20, v béčke asi 12 a v céčke 8žiakov. Tieto tri triedy kvôli úspore majú vo zvyku organizovať stužkovú spolu, ale žial ani srnky netušia čo ostatné triedy chcú. Pýtala som sa na rodičku, triedna sa prisľúbila, že vyzistí, bude nás informovať. Zaiste je veľmi zaneprazdnená, lebo 6 týždňov neodpísala.

ruzoveokuliare
28. nov 2024

Joj, tak to sa 3 triedy ťažšie zosúladia... Asi potom skôr cez žiakov, nech sa dáko spoja a spoločne si vypýtajú priestor na stretnutie vás, ako rodičov... Ale s takýmto spojením nemám skúsenosť, máme bežne veľké triedy (30 žiakov a viac).

autor
28. nov 2024

@ruzoveokuliare už v úvode dom písala že sa jedná o spoločnú stužkovú. Potom sem každý píše v štýle veď svet je gombička. A pritom v skutočnosti nikto z vás nikdy takéto niečo nerobil.
Chcem dostať tieto tri skupiny pod jednu platformu a postaviť ich pred hotovú vec. Cca. toľko bude stať akcie ak budeme ťahať za rovnaký koniec. ,, povrazu,,. Ak nie tak ostatní nech sa zariadia ako chcú.

ruzoveokuliare
28. nov 2024

Jasné, už lepšie chápem. Lebo občas som sa v tom stratila. Žiaľ neporadím, ale držím palce, aby ste to čím skôr doriešili.

mantilka
28. nov 2024

Mne tento príspevok znie celý divne. Nepotrebovala si tu popísať celú historku okolo jedného žiaka. Úplne nafuknute.
Však prídem a rovno poviem dostala som za úlohu zorganizovať stužkovú, prosím ťa môžeš mi dať kontakty na ľudí- sála, hudba, fotograf/kameraman, zákusky, prípadne otázky aké boli jednotlivé náklady, čo ste si mohli doniesť, aké ste mali menu, a skúsenosti so setrenim. Neviem prečo by si mala s ňou rozoberať čo sa udialo na stužkovej.

matab19
29. nov 2024

Myslím si,že tieto organizačné veci si študenti zvládnu zariadiť.Moje dve deti to tak aspoň mali,nezapájali rodičov do organizovania,čo ale neznamená,že sa s rodičmi neradili.Sú to už dospeláci,dôveruj im 😉

autor
29. nov 2024

@matab19 nie sú dospeláci, majú 15a16. Čítala si čo som písala 18:57či 19:11?

jana_eyre_2
29. nov 2024

@mantilka tiež ma zarazilo prečo bolo dôležité pre kontext spomenúť chlapca a jeho problémy keď jej vraj ide iba o organizačné veci...

autor
29. nov 2024

@jana_eyre_2 len skrz jedinú vec, sú najlepšie kamošky s chlapcovou matkou, cez jej exmanžela aj v príbuzenskom vzťahu, v úzkej komunite sa takáto vec rýchlo rozkríkne a je to zúčasnením nepríjemné a najradšej by na tú noc zabudla a potom prídem ja a začnem sa vypytovať na stužkovú .
Tebe by bolo príjemné keby tvoje dieťa, synovec, niečo podobné vyvedie tebe priamo pod nosom ? Každý by o tom klebetil, ľudia by sa vypytovali...

jana_eyre_2
29. nov 2024

Ešte raz - nechápem kontext, keď chces vedieť organizačné veci a vecne sa spýtas len na to, nerozumiem prečo by to malo viesť k tomu že niečo na tej stužkovej vykonal syn jej najlepšej kamošky.. ešte by som pochopila keby išlo priamo o matku toho chlapca, ale takto mi to proste a jednoducho nedáva zmysel prečo keď od nej chces vedieť niečo organizačné, prečo by to malo jatriť rany kamarátke jeho matky z nejakej udalosti čo sa stala na stužkovej..

A či by to mne bolo príjemné? No keby si zamnou prišla a vypytovala by si sa na to čo sa stalo, áno to by mi príjemné nebolo.. ale keby si sa spýtala na to čo treba vybaviť aby bolo všetko potrebné zabezpečené - nemala by som dojem že zomna chces mamit informácie o incidente, jedine, že by si sa k tomu chcela postupne dopracovať.. ale to predpokladam že nechceš - tak preto nerozumiem načo je dobré to vlastne celé riešiť.. (a v neposlednom rade, predpokladám že mnohé si sa dozvedela aj tu, takže v konečnom dôsledku za ňou vôbec ísť nemusíš s touto informáciou alebo nie?)

jana_eyre_2
29. nov 2024

A teda ešte poviem, že keď si to celé opísala na MK viac by som sa bála toho že kolegyňa alebo mama toho chlapca sa spozná, pretože nikdy nevieš kto sem chodi.. toto by mi bolo 100x nepríjemnejšie že aj keď anonymne ale predsa by sa tu rozoberalo čo sa stalo na stužkovej ako to, že sa ma niekto spýta len na to čo treba vybaviť..

Strana
z2