icon

Kedy je ideálny čas na civilný sobáš?

lenicka2506
31. aug 2025

Dobrý deň, Chcela by som vedieť názor niekoho iného. S priateľom sme spolu 11 rokov. Ja mám 13 ročného syna z bývalým partnerom, ktorý sa absolútne nezaujíma ani neplatí výživné.
Ja a priateľ sa chceme zosobášit, malý civilný sobáš. Problém je, že nemáme vlastné bývanie. Chceme si podať žiadosť o Pridelenie mestského bytu. Môj príjem je Príspevok na opatrovanie ZŤP syna , priateľov invalidný dôchodok.
Mame počkať na pridelenie bytu a až potom mať sobáš alebo mať sobáš skôr a ako manželia požiadať o byt? Zatiaľ bývame každý u rodičov.
Ja rodičom prispievam 150 eur na byt, platím smeti za seba aj syna + robím bežne nákupy do domácnosti + výdavky súvisiace so starostlivosťou o syna.
Priateľ prispievam mame 140 eur na byt.

Strana
z3
luccys
2. sep 2025
@oriesocek

@lenicka2506 ale ja ti hovorim ine a ja mam ID. musela som kvoli mojmu stavu zmenit prácu, nemozem uz cestovat, sediet v kancelráricha a na meetingoch 10-12 hodin, atd...., ale reálne pracujem na plný uvazok. nemám vybavenie tie ZTP - tie prispevky, kedze to som neriesila a ani nebudem. tym, ze pracujem, tak to nedáva zmysel...

@oriesocek Presne toto som si myslela. Takze si vymysla. No ale ked to autorke nevadi...

lenicka2506
autor
2. sep 2025
@luccys

@oriesocek Presne toto som si myslela. Takze si vymysla. No ale ked to autorke nevadi...

@luccys ja som si nič nevymyslela. Prepáčte ale Vy tu niektoré viete na MK iba odsudzovať niektoré? Čo sa stalo zo stránkou? Napísala som to čo mi priateľ povedal. Či je to tak Či nie ...ja sa už s ním porozprávam

petronelag
2. sep 2025
@lenicka2506

@luccys ja som si nič nevymyslela. Prepáčte ale Vy tu niektoré viete na MK iba odsudzovať niektoré? Čo sa stalo zo stránkou? Napísala som to čo mi priateľ povedal. Či je to tak Či nie ...ja sa už s ním porozprávam

@lenicka2506 Veď o práci ID si môžte nájsť aj na internete.

anonym_4a2e6b
2. sep 2025
@lenicka2506

@anonym_dcf90b čo sa tej brigády týka pýtal sa na Sociálnej poisťovni či si môžem privyrobiť no povedali mi, že nie, že má plný invalidný. Vlastne on nikdy nepracoval

@lenicka2506 toto čo píšeš je blbosť. poznám z mne blízkeho okolia muža čo má plný invalidný a pracuje.... ani by ho nenapadlo sedieť doma. samozrejme prácu ma takú ako mu zdravotný stav dovoľuje.

natalka13
2. sep 2025

Prosim ta vyhladaj si to na nete a ukaz to priatelovi. Hned zajtra si moze zacat hladat pracu.
uz dnes uvidis jeho reakciu.

anonym_4a2e6b
2. sep 2025

@lenicka2506 a ešte dodám, že táto osoba ma tiež preukaz TZP ale bez nejakých dávok. A invalidný dôchodok sa prehodnocuje posudkovým lekárom a nie že Ti ho soc poisťovňa zoberie zo dňa na deň.

oriesocek
2. sep 2025
@anonym_4a2e6b

@lenicka2506 toto čo píšeš je blbosť. poznám z mne blízkeho okolia muža čo má plný invalidný a pracuje.... ani by ho nenapadlo sedieť doma. samozrejme prácu ma takú ako mu zdravotný stav dovoľuje.

@anonym_4a2e6b on jej povedal, to že by mu zobrali peniaze- ale len tie príspevky k ZŤP… ID by mu ostalo. Ale tak ako som písala, zoberú nspr 30 alebo 50 EUR a bude pracovať aspoň na polovičný za 500 EUR.

oriesocek
2. sep 2025
@lenicka2506

@lenicka2506 písala, že priateľ povedal, veď to nespochybnujeme. Iba ti píšeme, že pri ID môže robiť a snad pár EUR príplatok na niečo typu ošatenie a pod oželie, ak bude mať normálny plat . Akoze vies, každému z modrého koníka môže byt jedno ako budete žiť, či budete žiť iba na príspevkoch, zbierkach a sociálnych bytoch a pod… je to vás život.,

anonym_beb897
2. sep 2025

Ja by som Ti poradila takto, poziadaj o byt pre seba a syna. Lebo ste spolu este nezili a ak by vam to dokopy neslo, aby Ti este neostal.na krku. Vobec Ti nevadi, ze jemu nevadi, ze budes tahat za neho?pri ID pracovat moze. Predpokladam, ze mame peniaze posielat bude, lebo ona zasa bez jeho 140 eur byt neutiahne, nebodaj, este aby jej ho nevzali. No, dobre Ty popremyslaj

natalka13
2. sep 2025
@oriesocek

@anonym_4a2e6b on jej povedal, to že by mu zobrali peniaze- ale len tie príspevky k ZŤP… ID by mu ostalo. Ale tak ako som písala, zoberú nspr 30 alebo 50 EUR a bude pracovať aspoň na polovičný za 500 EUR.

@oriesocek on jej tvrdi, ze ak sa zamestna, ze mu vezmu ID. Co je blbost

38 rocny nikdy nepracoval a ani sa mu nechce evidentne.

lenicka2506
autor
2. sep 2025
@anonym_beb897

Ja by som Ti poradila takto, poziadaj o byt pre seba a syna. Lebo ste spolu este nezili a ak by vam to dokopy neslo, aby Ti este neostal.na krku. Vobec Ti nevadi, ze jemu nevadi, ze budes tahat za neho?pri ID pracovat moze. Predpokladam, ze mame peniaze posielat bude, lebo ona zasa bez jeho 140 eur byt neutiahne, nebodaj, este aby jej ho nevzali. No, dobre Ty popremyslaj

@anonym_beb897 ďakujem za radu. Žiadosť podávam za seba, ja som žiadateľ.
Čo sa týka tých 140 eur povedal, že ich mame dávať nebude keď sa odstahuje raz. A jeho mama ešte pracuje. Tiež nechcem aby jej vzali byt.

mk1111111111
2. sep 2025
@lenicka2506

@anonym_beb897 ďakujem za radu. Žiadosť podávam za seba, ja som žiadateľ.
Čo sa týka tých 140 eur povedal, že ich mame dávať nebude keď sa odstahuje raz. A jeho mama ešte pracuje. Tiež nechcem aby jej vzali byt.

@lenicka2506 tak ona moze s ID pracovat a on nie? To Ti nie je divne?

nelka93
3. sep 2025
@lenicka2506

@srnqqa má Váš priateľ aj preukaz ZŤP? Bol uznaný ÚPSVAR ZŤP. To ste nenapísali. Priateľ sa informoval opäť na sociálnej poisťovni a aj na Úrade práce, povedali mu, že si nesmie privyrobiť inak mu zoberú celý invalidný dôchodok ( poberá 465 eur)

@lenicka2506 moja mama mala plný invalidný a normálne pracovala, nic jej nevzali.

Strana
z3