Kedy je ten správny čas na dieťa?
Ahojte dlho som váhala či tu napísať
s partnerom sme 9 rokov 6 rokov bývame spolu pracujeme obidvaja , on pracuje v zahraničí , takže buď vkuse maka odkladá na horšie časy keď není práca tak ma rezervu , vec je taká že už by som chcela dieťa , viem není to hráčka že chcem a musím mať, mám ten pocit už cca rok aké by to bolo krásne , lenže priateľ stále. Potrebujeme poriešiť svoje bývanie vydržať ešte a tak , rozmýšľa dobre. Som rada že ho mám no zároveň má to ničí mám pocit že si myslí že bude milonar a tak všetko ostatné, hovoril že chce tiež dieťa len najprv musíme poriešiť kúpiť byt momentálne bývame v prenájme , stým že chceme brať úver na byt stále počúvam vydržíme dosť toho sme prežili bude všetko dobré nechcem s dieťaťom chodíť po podnajmoch , mám zmiešané pocity , nechcem tlačiť naňho v žiadnom prípade má pravdu v určitých veciach , no mňa to ničí , on vek 33 ja 26 , kiežby som nemala tie pocity túžbu 😭,
Dobre rozmýšľa. Potom by si sa zase sťažovala, že si s dieťaťom stále sama,lebo on chce zarobiť na vlastné bývanie a na chod rodiny. Je fajn mať rezervu.
@vevka8 naozaj mu za to raz podakujes ,viem,ze sa ti to teraz nepaci, ale chlapec dobre rozmysla. Az ked budete vo svojom si zakladajte rodinu, trmacat sa s dietatom po podnajmo h by nebolo bohvie čo a aj financnu rezervu treba mat, nikdy nevies,co sa stane.
@vevka8 Peniaze vzdy boli aj budu. Na vlastne byvanie v dnesnej dobe nenasetri. To chce setrit dokedy? Keby ste si zobrali hypoteku,tak splacate svoje a nie platit najom. Budete setrit dovtedy,kym nezistite,ze na dieta je uz neskoro a nakoniec sa ti mozno ani nepodari otehotniet.
@vevka8 Peniaze vzdy boli aj budu. Na vlastne byvanie v dnesnej dobe nenasetri. To chce setrit dokedy? Keby ste si zobrali hypoteku,tak splacate svoje a nie platit najom. Budete setrit dovtedy,kym nezistite,ze na dieta je uz neskoro a nakoniec sa ti mozno ani nepodari otehotniet.
@marca12 a keby tu písala, že je tehotná, bývajú v podnájme, tak by si určite napísala, že mali mať finančnú rezervu. On nechce šetriť celú sumu na nehnuteľnosť ,ale budú potrebovať aj vlastné zdroje na kúpu a zrejme nechce ostať s holou riťou a úplne bez peňazí.
@marca12 a keby tu písala, že je tehotná, bývajú v podnájme, tak by si určite napísala, že mali mať finančnú rezervu. On nechce šetriť celú sumu na nehnuteľnosť ,ale budú potrebovať aj vlastné zdroje na kúpu a zrejme nechce ostať s holou riťou a úplne bez peňazí.
@domka222 6 rokov spolu byvaju,9 rokov su spolu. Znova sa pytam kolko rokov by akoze mali este setrit? Za 6 rokov byvania v podnajme vyhodili tolko penazi zbytocne. 6 rokov mohli splacat svoje. Niekedy treba ist aj do rizika a rozhybat sa. Keby chcel mat deti,ide do toho. Toto su len vyhovorky. On nechce rodinu.
@domka222 6 rokov spolu byvaju,9 rokov su spolu. Znova sa pytam kolko rokov by akoze mali este setrit? Za 6 rokov byvania v podnajme vyhodili tolko penazi zbytocne. 6 rokov mohli splacat svoje. Niekedy treba ist aj do rizika a rozhybat sa. Keby chcel mat deti,ide do toho. Toto su len vyhovorky. On nechce rodinu.
@marca12 ty jej radíš, že peniaze boli aj budú a nech teda "nečaká " a v zápätí napíšeš, že on rodinu nechce
Určite nemáš potláčať svoje pocity. Ani on ich nepotláča. Ak chceš dieťa, tak mu jasne povedz čo chceš a prečo to tak chceš. Napokon nie je vôbec zaručené, že sa Vám dieťa podarí na prvý pokus. My sme to tiež tak odkladali, lebo covid, lebo nebolo vlastné bývanie, lebo sme sa ešte na to necítili. A keď sme sa rozhodli pre bábo, tak sme zistili, že aha, to vôbec nie je samozrejmosť. Teraz mám ročné bábätko. Rodila som, keď som mala 30, manžel 35 a teda poviem ti, že čím si starší ako rodič, tým je to náročnejšie. Netvrdím, že som stará, ale behať okolo malého dieťaťa celý deň a stále dookola je celkom makačka. Myslím si, že mladšie maminy a ocinovia majú tej energie predsa len viac. A pôrod teda tiež nie je žiadna malina. Čím si mladšia, je to určite lepšie aj pre tvoje telo. Chlap to ťažko pochopí, nikdy rodiť nebude a ani na tej materskej neostane on. Držím palce. 🙂
@marca12 ty jej radíš, že peniaze boli aj budú a nech teda "nečaká " a v zápätí napíšeš, že on rodinu nechce
@domka222 Nemusi marnit cas v neperspektivnom vztahu. Ma najvyssi cas si najst muza do zivota a pre rodinu. Ci ma cakat dalsich 9 rokov a potom precitnut a zistit,ze normalni muzi sa minuli a dieta uz ani nemat? Ak nemaju partneri za 9 rokov nasetrene tolko,aby si zabezpecili vlastne byvanie,tak nebudu mat nasetrene ani za dalsich 9 rokov.
@vevka8 nepotlacaj pocity. Neviem kolko chce priatel nasetrit, alo po 6 rokoch v zachranici musi mat dost nasetrene.. samozrejme nie na kupu, ale na 20% a zariadenie.
Tak minimálne by som od neho chcela nejaké exaktné číslo, koľko chce nasporiť, kým budete brať hypotéku. Ak by to bola nejaká reálna suma, ktorú dosiahne povedzme do roka, tak ok. Ozaj nie je bohviečo žiť s dieťaťom v podnájme. Ale ak je to len také že "musíme ešte nasporiť na byt", tak neviem.... To je taký nijaký údaj, ktorý môže trvať aj 10 rokov. A ozaj dieťa nemusí prísť hneď, keď sa rozhodnete. Môže to trvať aj roky.
@vevka8 Máš len 26 rokov, neviem, kde sa ženieš. Vyriešte si vlastné bývanie, uzavrite manželstvo,majte stabilnú prácu na dobu neurčitú, úspory aspoň na rok a potom rieš dieťa.
Na dieťa je ten správny čas vždy a nikdy. Vždy sa nájde niečo pre čo áno a pre čo nie. Závisí od priorít a ako si to nastavíte.
Tu by som sa skôr zamyslela, či reálne to dieťa chce, či 33 ročný muž by už nemal mať zázemie a či sa prehnane neženie za peniazmi a neuťahuje opasok zbytočne. Ty si ho poznáš, nie my. Ono totiž tieto vlastnosti sa vekom len zhoršujú. 🤷♀️
@domka222 Nemusi marnit cas v neperspektivnom vztahu. Ma najvyssi cas si najst muza do zivota a pre rodinu. Ci ma cakat dalsich 9 rokov a potom precitnut a zistit,ze normalni muzi sa minuli a dieta uz ani nemat? Ak nemaju partneri za 9 rokov nasetrene tolko,aby si zabezpecili vlastne byvanie,tak nebudu mat nasetrene ani za dalsich 9 rokov.
@marca12 absolutne s tebou suhlasim. Jedna vec je zodpovednost, druha vec je, ze tento pan rodinu nechce. 9 rokov su spolu, nikam sa neposunuli, nie je manzelka, iba priatelka, navyse pracuje v zahranici, vonku, nie su zvyknuti na "24/7" spolocny zivot a panovi to vyhovuje. Nerozhybe sa. Aj my sme boli v podnajme, ale maximalne nevyhnutny cas, kym sme mali ako taky zaklad, ciel od podpisu najomnej zmluvy bol iba jediny.. Neviem si predstavit v mladom veku 9 rokov len tak "prechodit", obzriet sa a NIC nemat. Toto nie je perspektivny vztah, on rodinu zakladat nechce.
Navyse myslim, ze pracuje bud na cierno, alebo inym sposobom, zivnostnik a podobne, urcite nie je stabilne zamestnany v zamestnani, na pracovny pomer, na dobu neurcitu. Takze na hypo kludne nedosiahnu aj nikdy s jednym, mozno priemernym, platom zeny. Preto sa vyhyba. A na byt nenasetri.
Takýto vzťah, kde muz nie je pripravený na dieťa, a ty si ho aj tak vydupes, nevydrží.. treba to odkomunikovať racionálne, nie cez city a s pocitom, že naňho tlačis.. ake ma aj on predstavy, sny..na druhej strane, trmacat sa s deckom po podnajmoch, bez dovolenky, žiť z ruky do huby.. to nemá perspektívu - by ste sa museli strašne milovat aby to vydržalo..nič viac sa tu nedá poradiť, len sa normálne o tom pobaviť, ako si to obaja predstavujete..
Ake chodenie, aky vztah 6r.?ved vy ste 2.paralelne vesmiry... Vsetko tu nechaj tak, ako to tu lezi a bezi a hajde za nim, na cele leto🌞. V septembri napis, co a ako. 🤔
@vevka8 chápem aj teba aj jeho. Skús dať tomu ešte čas a hlavne ísť do vlastného bývania nie podnájom. Si predstav, žeby ste mali dieťa a prenajímateľ ťa vyhodí a čo teraz?
@vevka8 ved uz riešte ten uver🙂ale skor mam pocit ze on o tom vsetkom iba hovori...sa ti nedivim ake mas tužby🙂ja 2 roky som bola po svadbe a narodili sa nam dvojičky, a život nabral uplne iny smer..Vzdy bude mozno nieco co vam bude chybať..Tak ci tak na byt nenašetrí, choďte do toho kupovania cim skor, pracujete obaja, nevidim problem..Aspon z tvojho pisania..Len aby to nebolo tak ze po dieťati az tak netuzi a vykrýva to akoze bytom🤔Ak dieta chcem, tak chcem, nehladam vyhovorky, ale konám...🙂
@vevka8 Zlé rozmýšľa a to hovorím z vlastnej skúsenosti a skúsenosti iných čo sme tak rozmýšľali! Keď ma prácu nie je na čo čakať, zoberte si hypotéku, kúpte byť a poďte do rodiny!! Nič nebude lacnejšie a všetko búde vždy drahšie a nikdy nenasetris na bývanie, lebo pokiaľ vy šetrite tak inflácia vám to žere a jediné ako to zastaviť je hypotéka. Nečakajte, lebo doba našich rodičov, ktorí nás učili, že hypo je zlo je dávno preč a ver, že aj mňa presviedčali pred 8 rokmi, že neber hypo, ale si nasetri a dobré, že som ich nepocuvol, lebo dom čo sme strávili vyšiel s pozemkom do 160000 eur a teraz je cena toho domu 350 000 eur a preto nečakajte berte hypo a urobte si rodinu, lebo čas nezastavíš, mladší už nebudete a lacnejšie už nikdy nič nebude!!!!
@vevka8 Máš len 26 rokov, neviem, kde sa ženieš. Vyriešte si vlastné bývanie, uzavrite manželstvo,majte stabilnú prácu na dobu neurčitú, úspory aspoň na rok a potom rieš dieťa.
@zuzanockamt 7 rokov pracujem vkuse stále , on v zahraničí , ide oto že občas mám pocit že nechce aj keď tvrdí že chce
@zuzanockamt 7 rokov pracujem vkuse stále , on v zahraničí , ide oto že občas mám pocit že nechce aj keď tvrdí že chce
@vevka8 ďakujem vám za váš čas verím že to všetko časom dobre dopadne
Ja som s mojim mužom tiež chcela dieta keď som mala asi 25 rokov. Vtedy sme bývali vo vlastnej garsónke. Tiez som mala pocit ze dieta velmi chcem uplne som citila biologicne hodiny. Dieťa sme mali až o 5 rokov neskôr a neľutujem. Podľa mňa by sme dnes už spolu ani neboli. Sme v 3 izbaku, peniaze našetrene a nemáme zbytocne finančné tlaky...lebo tým tlakov rôznych bude pri malom dieťati až až.
Ako chlap ti poviem, na dieta nie je nikdy spravny cas. Vdaka bohu, zena ma doslova dokopala k tomu, aby sme do toho isli - a nelutujem. Akonahle otehotnies, zrazu sa vsetko zazracne rozhybe a zacnete riesit nehnutelnost. Tvoj chlap bude taky ten klasicky typ, co si uziva svoj rezim, svoj kliidek a nenavidi ked musi cokolvek riesit, nebodaj vymenit ziarovku. Ja som presne taky isty 🙂. Hlavne si o nom nerob nejaky mylne zavery ze s tebou nechce deti alebo co. Nemyslite, skocte do toho a potom rieste dosledky. Vy ako zamestnane pricetne osoby si takyto nekonvencny pristup mozete dovolit.
9 rokov spolu a ziadny prsten ani dieta? sorry ale wtf. Stracas s nim najlepsie roky svojho zivota. Jedna znama bola takto s frajerom 15 rokov, potom sa rozisli, on si nasiel mladsiu a ona je 6 rokov sama. Ma 41. Povedala mi "dnesni chlapi uz vobec nechcu randit, nevies cim to je?". Pravda je taka, ze chlapi chcu randit, len nie so styridsiatnickami. A zien s podobnym osudom poznam X.
Ty teraz robis rovnaku chybu. Najlepsie roky svojho zivota venujes chlapovi, ktory sa nechce zaviazat (manzelstvom a detmi). Potom sa po rokoch rozidete. On si najde nejaku dvadsiatnicku, a ty budes po 30 a budes sa snazit najst nejaky vztah a zacinat od nuly. Lenze zistis, ze uz to nebude take jednoduche ako kedysi. Chlapom sa proste pacia mlade zeny, ktore im dokazu dat vela zdravych deti. Po 30ke uz nebudes mat tolko napadnikov ako za mlada. A po 40 uz budes pre chlapov neviditelna.
Mas najvyssi cas rodit. Ked budes mat 30, tak 90% tvojich vajicok bude fuc. Ked budes mat 40, tak to bude 95 - 97%. Plus s vekom rastie riziko potratu - potraty su uplne bezne u zien po 30. Tiez rastie riziko zdravotnych komplikacii pre matku aj dieta a zvysuje sa sanca, ze dieta bude mat nejake postihnutie, atd. atd.
Peniaze su len bullshit vyhovorka. Predpokladam ze tym "zahranicim", kde pracuje, myslis nejake Nemecko alebo podobne. Nehovor ze z takej vyplaty by nedokazal nasetrit na istinu a zobrat hypo.
Dajm mu ultimatum. Bud prsten a dieta, alebo koniec. V 26 mas este stale sancu si najst dobreho chlapa, ktory nebude stracat tvoj drahocenny cas.
9 rokov spolu a ziadny prsten ani dieta? sorry ale wtf. Stracas s nim najlepsie roky svojho zivota. Jedna znama bola takto s frajerom 15 rokov, potom sa rozisli, on si nasiel mladsiu a ona je 6 rokov sama. Ma 41. Povedala mi "dnesni chlapi uz vobec nechcu randit, nevies cim to je?". Pravda je taka, ze chlapi chcu randit, len nie so styridsiatnickami. A zien s podobnym osudom poznam X.
Ty teraz robis rovnaku chybu. Najlepsie roky svojho zivota venujes chlapovi, ktory sa nechce zaviazat (manzelstvom a detmi). Potom sa po rokoch rozidete. On si najde nejaku dvadsiatnicku, a ty budes po 30 a budes sa snazit najst nejaky vztah a zacinat od nuly. Lenze zistis, ze uz to nebude take jednoduche ako kedysi. Chlapom sa proste pacia mlade zeny, ktore im dokazu dat vela zdravych deti. Po 30ke uz nebudes mat tolko napadnikov ako za mlada. A po 40 uz budes pre chlapov neviditelna.
Mas najvyssi cas rodit. Ked budes mat 30, tak 90% tvojich vajicok bude fuc. Ked budes mat 40, tak to bude 95 - 97%. Plus s vekom rastie riziko potratu - potraty su uplne bezne u zien po 30. Tiez rastie riziko zdravotnych komplikacii pre matku aj dieta a zvysuje sa sanca, ze dieta bude mat nejake postihnutie, atd. atd.
Peniaze su len bullshit vyhovorka. Predpokladam ze tym "zahranicim", kde pracuje, myslis nejake Nemecko alebo podobne. Nehovor ze z takej vyplaty by nedokazal nasetrit na istinu a zobrat hypo.
Dajm mu ultimatum. Bud prsten a dieta, alebo koniec. V 26 mas este stale sancu si najst dobreho chlapa, ktory nebude stracat tvoj drahocenny cas.
@jardojardo super prispevok...Tiez takych jednych poznam🫣teraz sa síce vzali v 40-tke ale deti uz da im nedarí..To tak nútiť chlapa do niečoho, čo nechce🫣Ty mas 26 este stale si mlada, ale ste spolu uz dlho, treba sa posunut...
@marca12 Peniaze vzdy boli a budu. Skus to vysvetlit zenam co tu pisu,ze maju 2-3 deti a nemaju z coho zit....dostavaju tu kapky ze boli nezodpovedne. Tato slecna ma 26!!! Nie 36 ani 46 ze uz nebude sanca na dieta. Tuzba je sice pekna vec Dieta dokaze urobit kazdy aj polodementny spoluobcan. Lenzie ono netreba len natrtkat,ale aj starat sa.

Dobre rozmýšľa. Potom by si sa zase sťažovala, že si s dieťaťom stále sama,lebo on chce zarobiť na vlastné bývanie a na chod rodiny. Je fajn mať rezervu.