Kedy pocítim túžbu po dieťati?
Ahojte, mam 25, mam partnera (26) s ktorym sa milujeme. Byvame vacsinu vasu spolu, zazemie je velmi fajn. Obaja pracujeme atd, vsetko v najlepsom poriadku, akoby sme mali zivot na dieta pripraveny…
Rozpravali sme sa o detoch uz davnejsie, nechali sme to otvorene ze “uvidime, v buducnosti niekedy asi ano ale nie tak skoro”.
Lenze ako ide cas, cim dalej, tym menej chcem deti. Malo by to byt asi opacne, ci? Mame male deti aj vo vzdialenej rodine, po takomto rodinnom stretnuti sa stale s partnerom zhodneme, ako dobre ze deti nemame. Zatial nemam pocit, ze by sa to malo zmenit.
Chcem sa opytat, kedy pride ten zlom? Ze zrazu deti budeme chciet? Alebo to nepride nikdy?
Mozno nikdy , nevadi
Tipujem max. 5 rokov - to už je malá nádej, že nebudete deti vy.
Ja som napr. nikdy necítila pri žiadnom mojom partnerovi túžbu po dieťati ... až keď som stretla svojho teraz už manžela ... mala som 34 rokov, odrazu som vedela, že áno, teraz chcem.
@dezolat nerozumiem tej tvojej poznamke, ze nebudeme deti aj my? 😂
Zrejme este nie ste zreli na deti. Mozno ani nikdy nebudete 🤷🏼♀️ kazdy to ma inak
Mala som to rovnako - svagrove deti bola najlepšia antikoncepcia. K tomu som ešte učila v MS....
Takže si vieš predstaviť moju ,,túžbu" po deťoch?
Každý mi hovoril, že tvoje bude úplne iné, úplne inak to budeš brat a mali naozaj pravdu!
Vychovaš so ho podľa seba. Vidíš čo ti vadí na deťoch, budeš sa vedieť presne tomu vyhnúť správnou výchovou.
A to, že vidíš aké je zodpovedné a ťažké mat deti je vašou obrovskou výhodou. Budete vedieť do čoho idete, budete vedieť ze rodičovstvo nie je len o premavani sa s cybexom po nákupných centrách... ale ze vie byť občas aj náročné, vyčerpávajúce a otravné.
Ja som bola vďačná a šťastná že deti nemám, a nechcela som. A keď prišlo to moje, takmer nič ma neprekvapilo, nemala som ocakavania z instagramu. Najlepšie rozhodnutie v mojom živote.
Proste ste uvedomeli a zreli a nehrniete sa do deti len preto, lebo sa to má- uvažujete a rozmýšľate nad rodičovstvom a to je veľmi rozumne.
A kedy príde zlom? Neponáhľajte sa, ste mladí.
U mňa prišiel zlom keď som si uvedomila ze nie som najmladšia a keď mi gynekológ povedal, že už naozaj nemám veľa času, po zdravotnej stránke. Možno keď si uvedomíš, že naozaj môžte ostat celý život bezdetni, tak to rýchlo prehodnotis
....A vôbec to nemusí byť také ľahké... stačí čítať občas MK.... niekedy sa páry snažia roky. Vôbec to nemusí vyjsť hneď.
Nie každý túži po dieťati. A je to v poriadku. Dieťa nie je zmysel života.
Ked pride, tak pride. A ked nie, tak nie. Nie je povinne mat deti, dieta nikomu nedlhujes. Jedine, co si musis zvazit je to, ze co urobis, ak ta tuzba po dietati pride az vtedy, ked uz nebudes moct deti mat. S tym treba tiez pocitat pri rozhodovani. A s milionom dalsich veci. Nenechaj si do toho kecat a ani na seba zbytocne netlac. Je uplne jedno, ako by to malo byt (podla niektorych). Ci uz sa rozhodnes riadit tym, ako to citis, alebo tym, co povazujes za rozumne, alebo hoci aj okolim, je to rozhodnutie, s ktorym budes musiet zit po zvysok zivota prave ty.
Možno raz prídeš na to že chces dieťa možno nie. Mňa to drží veľmi dlho
Ste este dost mladi.Ja som na dieta pred 30 ani nepomyslela,nemala som nikdy vztah k detom.po 30tke,uz sme boli par rokov zobrati ,sme sa pobavili,ze asi je uz cas, tak sme do toho sli.Naozaj vlastne dieta je uplne ine,ako mat na starosti cudzie..ale este vas nic nenahana,uzivajte zivot a ked ten pocit pride zariadite sa,ak nepride budete bez deti a je to tiez ok.
U mna ta tuzba neprisla, manzel chcel, bolo po svadbe, hotovy dom, tak by malo byt teda dieta nie? a pod. Tak deti mame a poviem ti, celkom ma to nici😀 ale ja zasa hladim na buducnost, ked budem stara, nechcela by som byt bezdetna
Raz mi psychologička povedala, že to nemusí byt túžba, môže to byt rozhodnutie… túžba neprišla, tak sme urobili rozhodnutie … to rozhodnutie sa malo narodiť pred 3 dňami a stále tu nieje 😂 ale milujem ho už teraz ;)
Ta túžba nemusi prísť nikdy. Ja deti nemam a už ani nebudu, ale necítim to tak, že som v živote o niečo přišla. A ani si neprídem ako nezrely jedinec kvôli tomu 😅
Ja som nechcela deti a ked som stretla mojho muza tak som vedela, ze s nim deti chcem 🤷🏼♀️ Ak to tak necitis tak by som to nehrotila. Mate kopec casu..
Keď som mala 20 a stretla som na chodbe VŠ svojho manžela, tak som si v duchu povedala že chcem aby tento muž bol otcom mojich detí. Takže túžba bola dosť skoro. Ale chcela som najprv mať svadbu, spoločné bývanie, kariéru a našetrené, lebo na rodičovskej príjmy dosť klesnú,tak aby sme sa nemuseli uskromniť. Všetko sme to dali za 7 rokov a potom prišlo rozhodnutie mať deti a 5 rokov neprichádzali. Teraz máme 35 a ja som mala termín pôrodu na Vianoce a stále nič 😀 ale všetko je pripravené, tešíme sa a nebojíme sa že by sme sa nepostarali, duševne aj materiálne. Možno to u vás neprišlo lebo nemáte vytvorené zázemie a podvedome si to uvedomujete, len ste to nahlas nepovedali. Alebo to musí to prísť nikdy. Každý sme iný.
Aj moja sestra takto cakala na tuzbu. Ma 43 a tuzba stale nedorazila. Nie kazdy je stavany byt rodic. 👍

Mozno po svadbe, mozno ked si kupite vlastne byvanie, mozno nikdy…