icon

Kedy ukončiť vzťah bez fyzickej príťažlivosti?

tani5ka
23. sep 2025

Ahojte, v kratkosti opisem moju situaciu.
Po toxickom vztahu som kratko po rozchode spoznala uzasneho muza - dobry, pozorny, laskavy, vzdelany, inteligentny aj bohaty. Prijal aj moju dceru, ktoru lubi.
Ja som od zaciatku necitila fyz. naklonnost. Fyzicky ma nepritahuje. Pritahoval ma vlastnostami a charakterom.
Chcela som to ukoncit, lebo som necitila ani zamilovanie. Avsak bol neodbitny a vnucoval sa mi. Tak som po presviedcani suhlasila a rok a pol spolu sme. Ja si neviem pomoct, ale mne stale chyba pocit ze ho milujem. Neviem mu to ani povedat. Strasne tazko sa mi od neho odchadza, lebo si rozumieme, smejeme sa, pomahame si. No mna na nom dokazu rozculit aj absolutne banality. Vadi mi niekedy aj ako sa smeje. A nepride mi to voci nemu fer. Vsetko som mu uprimne povedala, ze by sme sa mali rozist , no on ma stale presviedca ze sa k sebe hodime a ja neviem comu mam verit. Asi som len nevdacna . Mala by som si to vazit , co si aj vazim. Ja neviem ten vztah posunut na vyssiu uroven, desi ma predstava spolocneho zivota aj ked ho mam strasne rada. Bojim sa ze len ako kamarata. Bojim sa ze lepsieho uz nikdy nenajdem , no vzapati nie som vo vztahu naplnena. Co sa sexu tyka - vyslovene sa mi nehnusi, mam aj chut , aj ked neskacem po nom nad.zana, ale necitim spojenie, len ako fyzicku aktivitu. Zazil niekto podobny vztah prosim? Dakujem.

Strana
z2
mogaa
Autor odpoveď zmazal
tani5ka
autor
23. sep 2025
@mogaa
Odpoveď bola zmazaná

@mogaa a ak sa smiem spytat ako sa citis v tom vztahu? Co ta presvedcilo byt vo vztahu

anonym_5d0609
23. sep 2025

@tani5ka ja ti veľmi rozumiem.. Zažila som takéto nie raz.. Za mňa ak chýba aspoň minimálna chémia a príťažlivosť a nikdy si pri ňom necítila zaľúbenie je to trápenie pre oboch.. Ja som to vždy ukončila a dobre som urobila.. A nie si nevdačná jednoducho to "nekliklo"

tani5ka
autor
23. sep 2025
@anonym_5d0609

@tani5ka ja ti veľmi rozumiem.. Zažila som takéto nie raz.. Za mňa ak chýba aspoň minimálna chémia a príťažlivosť a nikdy si pri ňom necítila zaľúbenie je to trápenie pre oboch.. Ja som to vždy ukončila a dobre som urobila.. A nie si nevdačná jednoducho to "nekliklo"

@anonym_5d0609 dakujem 🫶 ti chlapi neboli po rozchode zniceni? Nemala si vycitky svedomia? Aj ti chybali po rozchode??

anonym_5d0609
23. sep 2025

netuším či boli zničení ale ja som sa cítila lepšie.. vycitky som mala ked som ich ťahala za nos.. a chýbali možno troška ale ako náhle som stretla niekoho lepšie aj som zabudla popravde..

anonym_dadb61
23. sep 2025

@tani5ka a ja som sa takto citila na zaciatku mojho terajsieho vztahu, nebol proste moj typ. Ale musim povedat, ze sex bol velmi dobry od zaciatku a casom je stale lepsi a lepsi. Casom sa mi zacal pacit a uz by som nemenila, sme spolu viac ako dva roky, ale pocit zamilovanosti mi nechyba, aj ked to zacalo inak ako vztahy predtým. Neboli take motyle a nebolo to take sialene, ale skor pokojne, prijemne. Ale teraz ho uprimne lubim, je to skvely muz.

denkabemommy
23. sep 2025
@tani5ka

@anonym_5d0609 dakujem 🫶 ti chlapi neboli po rozchode zniceni? Nemala si vycitky svedomia? Aj ti chybali po rozchode??

@tani5ka je možno len problém to, že po toxickom vzťahu si predstavuješ lásku úplne inak ako by mala reálne vyzerať, lebo presne to, čo si popísala je úplne normálny vzťah len ako sa hovorí “bolo koze dobre, šla sa na ľad šmýkať” 🙂. Nepotrebuješ mať v hlave ohňostroje, aby to bola láska.

Súčasne ti však poviem, daj na svoju intuíciu a pocity.

anonym_0cebea
23. sep 2025

@tani5ka prestaň vymýšľať😉

anna777115
23. sep 2025

Len, aby si to raz neĺutovala. Motyĺe v bruchu, ako rychlo priletia, tak rychlo aj odletia a vzťah sa po čase predimenzuje do inych hodnót, ktoré sú trvalejšie a k životu podstatnejšie.

tani5ka
autor
23. sep 2025
@anna777115

Len, aby si to raz neĺutovala. Motyĺe v bruchu, ako rychlo priletia, tak rychlo aj odletia a vzťah sa po čase predimenzuje do inych hodnót, ktoré sú trvalejšie a k životu podstatnejšie.

@anna777115 nechcem motyle. Chcem milovat

komplikovana
23. sep 2025

@tani5ka vsetko je v hlave. Vsetko sa da vylepsit. Aj ten sex. Laska je rozhodnutie a ziadne motyle v bruchu nie su indikatorom, ze ide o lasku. Co presne ta desi na predstave spolocneho zivota? Co znamena, ze necitis spojenie? Vies si predstavit zivot bez neho? Co vsetko si urobila preto, aby to podla teba fungovalo.

domkakvet
23. sep 2025

@tani5ka ja som nazoru, ze by si to s nim mala ukoncit.

anonym_e42185
23. sep 2025

@tani5ka "dobry, pozorny, laskavy, vzdelany, inteligentny aj bohaty. Prijal aj moju dceru, ktoru lubi." Skoda, to je vela naozaj dolezitych vlastnosti. Ziadny clovek nenaplni tvoje predstavy na 100%, to vies. Dalsi muz mozno nebude dobry pozorny alebo inteligentny, alebo neprijme tvoju dceru. S tym sa budes vediet vyrovnat?

anonym_2571b7
23. sep 2025

@tani5ka presne toto som zažívala pred rokmi. Veľa krát som sa mu snažila citlivo vysvetliť, že k sebe nepatríme, ale nepočúval ma, nechcel ma počúvať. Jednoducho keď tam nie je chémia, tak je to časom k ničomu. Priznám sa, že som to ukončila klamstvom, nešlo to ináč. Na pár dní som sa odmlčala a potom som mu povedala, že som stretla niekoho iného, ktorý ma zaujal a chcem ho ďalej spoznávať a nebolo by fér to ťahať na dve strany. Nikoho som samozrejme nestretla. S odstupom času viem, že to bolo správne rozhodnutie, keď som stretla terajšieho priateľa, tak som to pochopila hneď. A myslím si, že ani tak nemal rád mňa, ako nezniesol, že by som sa s ním mohla rozísť. Ešte po rokoch, hádam desiatich sa pokúšal ma kontaktovať, nereagovala som. Neviem, či niekoho má, či je sám, bývame od seba asi 70km. Ukonči to, nemá to zmysel.

martinkatinka
23. sep 2025

A nemas ty nejaky blok, ze preco nechces? Mozno kvoli predchadzajucemu vztahu 🤷

anonym_2571b7
23. sep 2025
@komplikovana

@tani5ka vsetko je v hlave. Vsetko sa da vylepsit. Aj ten sex. Laska je rozhodnutie a ziadne motyle v bruchu nie su indikatorom, ze ide o lasku. Co presne ta desi na predstave spolocneho zivota? Co znamena, ze necitis spojenie? Vies si predstavit zivot bez neho? Co vsetko si urobila preto, aby to podla teba fungovalo.

@komplikovana nesúhlasím ani náhodou, pri terajšom priateľovi sa mi chvejú kolená, keď ma objíme aj po rokoch. S ním som nikdy nepociťovala to, čo v tomto vzťahu, aj keď mu v podstate nebolo čo vytknúť

zobaka
23. sep 2025

na to existuje jednoduche riesenie, dajte si pauzu 2 tyzdne, mesiac ked sa nebudete vidiet a uvidis ci ti chyba, ak ano zostan a ak nie ukonci to

anna777115
23. sep 2025
@tani5ka

@anna777115 nechcem motyle. Chcem milovat

@tani5ka Definuj lasku. Čo je milovať!?

anonym_5d0609
23. sep 2025
@anonym_2571b7

@komplikovana nesúhlasím ani náhodou, pri terajšom priateľovi sa mi chvejú kolená, keď ma objíme aj po rokoch. S ním som nikdy nepociťovala to, čo v tomto vzťahu, aj keď mu v podstate nebolo čo vytknúť

@anonym_2571b7 ono to ťažko súdiť.. nikto z nás nevie aké má autorka skúsenosti, či bola zvyknutá na toxikov alebo jednoducho jej vyhovuje čo pre ňu robí ale nelúbi jeho ako osobu.. ale ako som už spomenula za mňa bez chémie sa budete len trápiť

allie1008
23. sep 2025

@tani5ka ja neznasam, ked niekto pise,ze laska je rozhodnutie, je to podla mna kravina. Mozem si vedome vybrat, ako sa budem k niekomu spravat a ci chcem udrzat vztah, ale emocionalne prezivanie je uplne nieco ine, ved laska ci naklonnost vznikaju podvedome na zaklade chemickych ci psychologickych faktorov. Rovnako aj hormony ako oxytocin, serotonin ovplyvnuju to koho a ako milujeme. Takze to,co pisete laska je rozhodnutie, to nie je spontánny pocit lasky, skor akesi odhodlanie byt verny a zodpovedny.

tani5ka
autor
23. sep 2025
@anonym_2571b7

@tani5ka presne toto som zažívala pred rokmi. Veľa krát som sa mu snažila citlivo vysvetliť, že k sebe nepatríme, ale nepočúval ma, nechcel ma počúvať. Jednoducho keď tam nie je chémia, tak je to časom k ničomu. Priznám sa, že som to ukončila klamstvom, nešlo to ináč. Na pár dní som sa odmlčala a potom som mu povedala, že som stretla niekoho iného, ktorý ma zaujal a chcem ho ďalej spoznávať a nebolo by fér to ťahať na dve strany. Nikoho som samozrejme nestretla. S odstupom času viem, že to bolo správne rozhodnutie, keď som stretla terajšieho priateľa, tak som to pochopila hneď. A myslím si, že ani tak nemal rád mňa, ako nezniesol, že by som sa s ním mohla rozísť. Ešte po rokoch, hádam desiatich sa pokúšal ma kontaktovať, nereagovala som. Neviem, či niekoho má, či je sám, bývame od seba asi 70km. Ukonči to, nemá to zmysel.

@anonym_2571b7 a ako ste dlho boli spolu prosim ?? 🙂

anonym_2571b7
23. sep 2025
@tani5ka

@anonym_2571b7 a ako ste dlho boli spolu prosim ?? 🙂

@tani5ka necelé dva roky

anonym_402fe3
23. sep 2025

@tani5ka ukončila by som to, aby si našiel dobrú ženu, ktorá sa na nho nebude pozerať s odporom ako sa napr. smeje.

tani5ka
autor
23. sep 2025
@anonym_402fe3

@tani5ka ukončila by som to, aby si našiel dobrú ženu, ktorá sa na nho nebude pozerať s odporom ako sa napr. smeje.

@anonym_402fe3 😄😄dobre dakujem za nazor😄😄

mandzula
23. sep 2025
@allie1008

@tani5ka ja neznasam, ked niekto pise,ze laska je rozhodnutie, je to podla mna kravina. Mozem si vedome vybrat, ako sa budem k niekomu spravat a ci chcem udrzat vztah, ale emocionalne prezivanie je uplne nieco ine, ved laska ci naklonnost vznikaju podvedome na zaklade chemickych ci psychologickych faktorov. Rovnako aj hormony ako oxytocin, serotonin ovplyvnuju to koho a ako milujeme. Takze to,co pisete laska je rozhodnutie, to nie je spontánny pocit lasky, skor akesi odhodlanie byt verny a zodpovedny.

@allie1008 presne tak. To je akoby niekto povedal "lub suseda, lebo je fajn chlap" a ty zvazis a rozhodnes sa teda, ze ho budes lubit.
Najprv pride to hormonalne zamilovanie sa a ak veci klapnu, prerastie do lasky a ta sa pestuje, to pestovanie je rozhodnutim, no musi byt zalozene na laske.

morpheuss
23. sep 2025

@tani5ka ja by som v takom vzťahu určite nebol...

angelix
24. sep 2025

@tani5ka Neviem si predstavit mat intimnosti s niekym, kto ma nepritahuje fyzicky. Zober si, ze este ste len na zaciatku a uz mas tento problem. Co bude o par rokov, ked uz ani zaujem o ten sex z tvojej strany nebude? Stratis takto roky, ktore by si mohla investovat do kvalitneho vztahu, po vsetkych strankach, aj co sa chemie a pritazlivosti tyka. Budes nestastna a zatrpknuta, darmo ze teraz zatnes zuby a ides. A neskor sa ti ten chlap bude hladat ovela tazsie, ako teraz.

strawberry0797
24. sep 2025

@tani5ka ja by som ti odporučila, aby si s ním trávila menej času. Skratka venuj sa aj iným veciam, skus aj zopár týždňov sa s nim nestretavat a obmedziť aj tel kontakt. Uvidíš, ako ti začne chýbať a možno sa naň budes aj tešiť. Potom aj motýle budú. Jemu sa to asi nebude pacit, ale povedz mu, ze to potrebuješ kvôli sebe.

anonym_35bfd3
24. sep 2025

@tani5ka v dnešnej dobe nájsť dobrého chlapa, ktorý to aj bude myslieť vážne a naozaj chcieť vzťah, je ťažké. Ty si našla dobrého, milého, inteligentného....a ešte aj prijal tvoje dieťa. Moc veľa plusov, takí chlapi sa len tak neopúšťaju....no ak si ty o tom presvedčená,tak to urob, nejaká žena sa veľmi veľmi poteší 🙂

tani5ka
autor
24. sep 2025
@anonym_35bfd3

@tani5ka v dnešnej dobe nájsť dobrého chlapa, ktorý to aj bude myslieť vážne a naozaj chcieť vzťah, je ťažké. Ty si našla dobrého, milého, inteligentného....a ešte aj prijal tvoje dieťa. Moc veľa plusov, takí chlapi sa len tak neopúšťaju....no ak si ty o tom presvedčená,tak to urob, nejaká žena sa veľmi veľmi poteší 🙂

@anonym_35bfd3 presne tak, zasluzi si byt uprimne milovany a nie je voci nemu fer city neopätovat 🙂

Strana
z2