Kedy vo vzťahoch pokračovať a kedy ustúpiť?
Ahojte,
posledný rok až dva sa aktívne venujem randeniu – snažím sa konečne nájsť svoj prvý vzťah.
Mám však dilemu: ak žena neprejavuje záujem alebo je jej záujem skôr neutrálny, kedy je lepšie odstúpiť a hľadať nejakú inú a kedy má zmysel pokračovať a bojovať o jej priazeň?
Spomínam si na rozhovor so spolužiačkou zo strednej. Povedala mi, že jej priateľ ju na začiatku vôbec nezaujal. Dokonca mu viackrát naznačila, aby ju nechal na pokoji, no on to nevzdal. Nakoniec išli spolu von, časom sa z nich stal pár, a dnes sú už manželia. Podobných príbehov som už prečítal niekoľko.
Na druhej strane, tiež často čítam, že ak žena neprejavuje záujem, je lepšie pohnúť sa ďalej a nehľadať vzťah tam, kde to nie je obojstranné.
Kde teda leží zdravá hranica medzi úprimným záujmom a dobývaním dievčaťa, a tým, že by sa to už mohlo považovať za otravovanie prípadne možno aj niečo horšie?
Podľa mňa má toto každá žena inak, ja keď poviem nie znamená to nie a bodka, akékoľvek ďalšie pokusy mi prídu nepríjemné a ignorujem ich, niektoré ženy nedobytnosť možno trošku hrajú, iné zas môžu naozaj zmeniť názor časom… kým komunikuje, aj keď neutrálne, ale máš z toho stále pozitívny pocit, tak je za mňa asi v pohode udržiavať kontakt, komunikovať, ukázať aj ten záujem… pokiaľ kontakt upadá, máš pocit, že do toho dávaš neprimerane veľa energie alebo povie vyslovene nie, tak ja by som sa stiahla, myslím že viac je takých príbehov kde nie bolo nie, ako takých kde to nakoniec vyšlo 😅
Ja by som sa asi pohla dalej, ale je pravda, ze tiez osobne poznam manzelov (dnes uz 4 deti), kedy on bol iba kamarat a nonstop otravoval doliezal (podla ich slov), ona ho sto krat poslala prec... A nakoniec sa to nejak prehuplo. Keby nepoznam ich pribeh, som radikalnejsia vo vyjadreni. Takze vsetko je vo hviezdach a nijaka univerzalna odpoved na toto neexistuje 😃
Nemyslim si, ze na toto existuje nejake univerzalne pravidlo, je to len o skusani, kym to neklapne.
@petercen Odpoviem podľa seba. Ak mám záujem ,tak sa ozvem ,napíšem, odpíšem. Ak nie nemám problém na správu neodpísať atď. Keď poviem nie ,tak myslím nie. Nemám problém s kamarátstvom,preto šancu dám a idem väčšinou vonku. Ale keď tam nemám ten pocit ,tak to poviem narovinu. To isté aj naopak. Chlap ktorý má záujem nemá problém sa ozvať, odpísať ,ísť vonku...Riaď sa podľa svojho pocitu
ak o nejaku naozaj stojis, tak zrejme budes skusat, aj ked ti povie nie, lebo inak ti to ani neda.. a uz ktovie, ako to dopadne.. ak len oslovujes zeny s tym, ze sa ti pacia a mohlo by z toho nieco byt, tak to mas cele take o nicom.. tam by si sa do nejakej dalsej snahy aj tak musel asi iba nutit .. to je take randenie z hlavy
Ak nejaví záujem je hneď čas ísť o dúm dál. Nemyslím si, že žena je neschopná a muž sa musí k jej srdcu pretisnúť silou mocou.
@petercen toto sa dá aplikovať u kamarátov, ktorí sú v kontakte dlhodobo, že sa to možno časom zmení. Ale nie pri randení cez zoznamky, keď tá dotyčná nemá záujem ostať ani v rovine kamoška... Pri dlhodobejších kamarátstvach je to asi možné, lebo človek sa v čase vyvíja a mení, ako jeden, tak aj druhý. Ale zas, aj v tomto prípade platí, že niekedy tam tá chémia nie je a nebude ani za 100 rokov, takže v tomto prípade platia tzv. kamarátstva medzi ženou a mužom, kedy naozaj žiadne sexuálne dobrodružstvo nehrozí (resp. je tam to asexuálne vnímanie "je mi ako brat"). Mala som jedného takého kamoša v živote, s ktorým by som sex nemohla mať, proste tá chémia tam z mojej strany nikdy nebola 🤷. Poznali sme sa dlhodobo a tlaky z jeho strany boli, za mňa ale nepredstaviteľné, že by sme spolu niečo mali, nech sa snažil koľko chcel... 🤷
@petercen to budes citit sam a raz pride taka o ktoru budes chciet zabojovať aj keby bola na druhej strane sveta.
ked zena neodpise a chlap pise a ona neodpise a on aj zas 5 sprav..Neznasam taketo typy muzov
.nikto nem rad vtieravych chlapov ani zeny.
Po roku, dvoch by som už ako píšeš "odstúpila", ak by šlo o jednu babu. 😉 Tvoja vyvolená laň je možno nechápavejšia, možno hanblivá. Možno neskúsená ako ty a nevie ako ti opätovať záujem. Od chlapca sa očakáva aktívnejší postoj, tak sa skús osmeliť, chyť ju za ruku, pohlaď vlasy, zadívaj sa jej hlboko do očí..., pozvi do kina, na prechádzku .... Podľa jej reakcie uvidíš, či má zmysel ešte sa opakovane snažiť. Intuícia ti napovie. Podľa obsahu otázky je jasné, že si rozumný chalan, ktorý si vie poradiť,... skús humor, nadsázku v komunikácii, trochu hravosti, neber to balenie tak vážne. Hľadaj najskôr babu s ktorou ti bude dobre, budete sa mať o čom rozprávať, ostatné príde plynule samo, uvidíš ..., nebudeš musieť krvopotne so zbíjačkou dobíjať jej srdce 🙂. "Kde teda leží zdravá hranica medzi úprimným záujmom a dobývaním dievčaťa?" - pýtaš sa. Prezentuj úprimný záujem a pokračuj v snahe len ak je kladná odozva, vyčkávaním asi nič okrem straty času nezískaš. Držíme prsty. 👦 👧

To, že sa nakoniec dali dokopy môže byť aj náhoda a mohol to spôsobiť aj jeho vytrvalý záujem a ona nakoniec povolila. Nemusí sa to takto vždy končiť. Na tvojom mieste by som to nechala tak a pohla sa ďalej. Tiež mi to vadilo, keď niekto o koho som nemala záujem sa oduševnene snažil.