Koľko šancí ste dali a prečo?
Najviac ma to zaujíma v rámci vzťahu. Ale môžete sa kľudne vyjadriť aj v rámci rodiny alebo kamarátov.
Nemyslím teraz šance, keď niekto spraví nejakú vážnu vec (nevera, klamstvá, atď), ale skôr keď sa s niekým pohádate (častokrát za úplnú blbosť) a nebavíte sa pár dní.
Koľko šancí ste tak dali, prípade aké dlhé časové obdobie ste to tolerovali a dávali tie šance? Potom to skončilo tým, že ten druhý už nerobil problémy alebo ste to už s ním ukončili úplne?
"A kebyže, čo i len okrajovo spomeniem to, že som nad tým rozchodom uvažovala, alebo že to urobím vtedy a vtedy, tak on sa so mnou bez váhania rozíde. A tomu sa chcem vyhnúť. Keďže aj teraz už také náznaky boli, ale vždy sme to ešte nejak pozliepali dokopy."
Ja by so povedala, ze ti pred ocami svieti cely cerveny banner, len ty sa snazis pozerat bokom.
Nie, nemozes byt pri nom sama sebou, aj ked si to nahovaras. Lebo je tu vec, ktora ta drzi doslova na uzde a opraty od tej ohavky ti drzi on.
A popravde, najvacsi strach je ten, ktory je nejasny. Len visi na obzore, ako hrozivy mrak.
Takze jedna dobra rada - otestuj ten strach. Co horsie sa uz moze stat ako to, ze sa vazne rozide? Ci to bude zajtra, ci o pat rokov (a dieta k tomu), naozaj chces zit stale v strehu, aby si neurobila/nepovedala nieco, co by viedlo k rozhodu? Stale si kusala do jazyka, aj ked ti budu pukat nervy?
Uplne vazne, neprikladaj tomu muzovi taku vahu. Nerob z neho sama pred sebou nedotknutelneho, ktoreho treba treba obchadzat a ofukovat. Vela takychto problemov si robime vo vztahu sami, a potom tvrdime, ze to nam ten druhy zviazal ruky.
Tak potom by som uz nedala ziadnu sancu. Podla toho, co som pochopila, len randite. Radim ti, nedat sancu a na hentakeho sa vykaslat, ak si nechces znicit zivot.
kopla by som ho do riti a zbohom.
Ked sa urazí pre takú somarinu ako píšeš a nebaví sa s tebou aj niekoľko dní, tu je namieste otočiť davanie šancí. Ty jemu máš dat šancu? Šancu na čo? Aby sa urazil na niekoľko dní zas? Keď ho to mlčanie omrzí, príde za tebou a pýta sa ta aby si mu dala ešte šancu? Ospravedlňuje sa?
Ak sa ti najbližšie neozve niekoľko dní, už ho neber späť. Nech ostane tam kde je
Prepáč ale podľa popisu správania toto je úplne typický manipulátor v prvej fáze vzťahu, keď sa ešte musí ovládať a nemôže sa naplno prejaviť. Aj tvoja reakcia je typická pre obete týchto jedincov. Utekaj najrýchlejšie ako sa dá, lebo toto sa vie veľmi rýchlo zvrhnúť do stavu v ktorom ti už pôjde o duševné zdravie.
Moja teta má takého manžela. Celý život sa za niečo uráža, aj za somariny na niekoľko dní. Veľmi si podľa mňa takto pýta pozornosť a vyplýva to asi z nedostatku lásky z detstva. Ale v realite bolamoja teta z neho častokrát v strese, lebo ani nevedela z čoho sa zase vyvŕbi konflikt. Takže dosť sa to odráža na fungovaní celej rodiny. Ak už teraz vieš, že je tvoj partner takýto, tak by som asi volila ukončenie vzťahu pre pokoj rodiny. Nechcela by som rodinu kde by bol sposobovaný neustáli stres.
Vieš bežne riešenie veci v živote su sučasťou vzťahu,manželstva,priateĺstva. Toto sa určite neda ratať ako dam mu este sancu lebo mi zabudol nakupit alebo podobne sprostosti. Treba sa pozerat na cloveka ako celok jeho spravania,jeho pomoci,lasky,nehy,porozumenia atd. Ked by som si porovnala mojich dvoch manzelov tak su uplne rozdielny. Prvy bol chladny,odmerany,bez citu,nikdy sa mi neospravedlnil za nič. A vidis aj tak som ho slepo lubila dala som mu syna a zila s nim vyse 20 rokov. Druhy je mily,zlaty,citlivy,laskavy,dal by mi vsetko,ked sa pohadame hned sa ospravedlni polaska,pise mi spravy,volame si stale sme spolu vyse 6 rokov. A pointa? Ze nie my sme ty co davame sance ale je to v nas ako toho cloveka prave milujeme a vnimame. Niekto dava do smrti lebo to tak on prave citi. A niekto pri prvej hadke zuteka.
Ty dufas,ze sa zmeni-resp.obmedzi to?
To ako vazne chces tomu verit?nebodaj si chces na to zvyknut?
Preco??? Uz teraz ti je to "proti srsti" bude ti to vadit stale viac.neviem kolko mas rokov,ale nebud prosim naivna a nesnaz sa ty obhajovat jeho sebectvo.
Ja by som ho uz davno okaslala.zasluzis si cloveka,ktory si ta bude vazit a nie za vsetko oduvat sa...
Ja by som cakala ze ci pride za tebou on sam, lebo toto sa mi vidi ze s tebou manipuluje, a chce ti vstepit ze ty si ta zla a ty si ta, ktora sa ma ospravedlnit. Ale laska a vztah je o niecom inom. Moj manzel a ani ja nevydrzime sa spolu nerozpravat ani par minut. A je jedno kto zacal hadku alebo kto nieco zle spravil. Po par minutach sa objimame a ospravedlnujeme navzajom. Je to hrozne zit s niekym, ktory by sa s tebou nerozpraval niekolko dni. Moj prvy bol taky oduty 3 dni stale ma to trapilo a horsie je to ze ja som uverila tomu ze ja mam sa ospravedlnovat a mysliet si ze ja som ta zla. Ale opak je pravdou. Bol manipulator,narcis a vobec som to nevidela a az teraz s odstupom casu som pochopila ze muzi su aj mili a dobri. Nestracaj s takyto clovekom cas neda sa tak zit.
Uz ťa ovlada a ani o tom netusis.
Aj mna muz ovladal vyse 20 rokov a vobec som to netusil. Cely zivot mi vsetko podsuval,vyuzival ma,precenoval ma az som z toho mala zdravotne problemy a hadaj co sa stalo ked som od neho odisla po tom co ma chcel zabit ,vsade ma hladal,volal vyhrazal sa mi aj prosil boli to fazy psychopata, chel aby som sa vratila domov a aby som s nim dalej podnikala aby on zarobil peniaze ale nepovedal mi ze ma miluje lebo by sa nikdy tak neznizil. Ale vyhrazal sa mi pol roka az som podala na neho trestne oznamenie a prestal. Policajti mu to vysvetlili. Vies oni si myslia ze si to ani len nedovolime ist proti nim a mat vlastny nazor alebo zivot. Oslobodila som sa od neho a mam pokoj.
A koľko máte rokov? Lebo ak ste v puberte, tak áno, dalo by sa predpokladať, že človek dozrie a s tým začne veci riešiť viac konštruktívne. Ak ste už starší, napr. okolo tridsiatky, tak žiaľ, nie. Vtedy by už človek mal byť múdrejší, a keď to nestihol, tak už je malá šanca, že bude meniť svoje zlozvyky/ zle vzorce správania sa. V partnerstve/manželstve je skôr nezdravá tendencia partnerov prejavovať si čím ďalej tým menej úcty ( teda závisí od toho, ake majú nastavenie hodnôt, morálky a všeobecne rešpektu k druhým). Za mňa, pracovať v prvom rade na sebe, a potom sa zvykne rovnako vyzretý partner skôr či neskôr objaviť.
Davat nirkomu dalsiu sancu nie je pistavene na tom ue sa pihadame na hlupostiach typu nie je umyty riad...
Davat niekomu dalsie samce vo vutahu aspon u mna je o niecom docela zavaznom ako je nevera a pod a pravdu?? Nie druhe sance nedavam nikomu a nicomu... Nerozvadzam sa kvoli kktinam ale ak ide o zavaznu vec kedy je moja dovera otrasena v zakladoch tak zial nie. Ak ma chce niekto hnusne vyuzit tak ma sancu iba jediny krat ak sa mu to vobec podari (mam dost dobry odhad na ludi)...
Úprimne vykašli sa na takýto vzťah.Treba povedať čo sa ti nepáči ako sa správa a ak to neprijme tak potom dovidenia.Sprava sa ako trucovite dieťa a s tebou sa hrajka,trápi ťa.Vztah má byť o pochopení, dôvere, akceptovaní toho druhého a nie o trestaní a manipulovani
To je úplne normálne,lebo vždy keď sme s niekým tak sú aj pekné chvíle, motýliky atď ale nie vždy za každú cenu.Jedine že sa chces trápiť.V prvom rade pozeraj na seba.Niekedy sa bojíme že nič lepšie nebude,atď ale všetko príde len treba čas.drzim palce
Joj toto mi uplne pripomina mojho byvaleho. Nastastie som vcas vycuvala z taketo vztahu…
Ach, jedného presne takého poznám🙄 v prvom rade keď sa urazí určite by som ho nekontaktovala ako prvá. Ty mu voláš a neberie ti telefón? No ešte to tak. Ak sa už neozve tak buď len rada že mas o problém menej, ale pochybujem že to bude také jednoduché. Dala som toľko šancí až mi je trápne sama pred sebou...Netreba nechať so sebou zametať.
uprimne...toto riesit na zaciatku vztahu? alebo teda, ked ani deti ani nic spolocne zatial nemate? a to naco ti je takyto clovek, prosim Ta? naozaj to nemyslim v zlom a nerypem... ale podla mna to vobec nepotrebujes.....hladaj dalej 🙂
Davat niekomu sancu pre mna znamena, ze urobil chybu, ku ktorej sa priznal a ma snahu to napravit. Toto nie je vas pripad. On asi nema ziadnu sebareflexiu a bez toho vztah predsa nemoze fungovat.
Skus prestudovat nieco o narcistickej osobnosti a uvidis, ci sa v tom pribehu niekde nenajdes.
Neviem nájsť ležatú osmičku na klávesnici. Toľko šancí som dala vo vzťahu za tridsať rokov. Po 30tich rokoch som sa z ničoho-nič odmilovala. Podotýkam, že rozvedení sme už 18rokov.

@lindous no ja viem, že by bolo pre mňa lepšie ukončiť to, ale zároveň je to veľmi ťažké urobiť. Stále sú veci, ktoré ma k nemu ťahajú, napriek tomu, aký “zlý” dokáže byť. Aj teraz nemyslím na nič iné, len kedy a či sa vôbec ozve… Škoda, že sa nedá vypnúť srdce a city.