Koľkokrát do týždňa akceptujete hobby partnera?
Ahojte koľko x do týždňa je podľa vás take primerane na nejaké hobby aby zostal čas aj na iné veci? Myslím u partnera, kedy by ste boli spokojne že aj on má svoj čas aj spolu ste. Bezdetna dvojica ktorá spolu žije aj všetko čiže žiadna krátka známosť. Nič nezakazujem nechávam ho nech ide kedy kam chce, skôr čakám že si možno sám povie že aspoň malicko by mohol upustiť. Za mna ideal aby bolo vyvážene tak 3-4 x do týždňa po práci ale keď je to už aj 6x tak mi to príde veľa vzhľadom na to že potom nám času zostane naozaj malo, takpovediac ráno keď sa zobudíme alebo už večer doma keď si max niečo pozrieme v tv a ideme spat. Ja teraz nejaké extra vyžitie nemám ale aj keď budem mat a pôjdem trebárs cvičiť bude to tak 3-4 krát aby iné dni mi čas zostal.
No u nás je prvoradá najprv práca okolo domu potom okolo podnikania samozrejme dieťa a potom môžu byť nejaké koníčky 🙂 ..niekedy máme toho času viacej niekedy menej ale väčšinou týžden je pracovný a sobota nedeľa sú pre rodinu 🙂
A keď ostane čas tak nejaky koníček čo je málo kedy 😃 skôr sme radi že môžme byť spolu na výlete a tráviť čas
Keď sme boli slobodní a bezdetni a bývali sme spolu, tak víkendy sobota nedeľa boli len naše. Spoločný program. Cez pracovny týždeň sme chodili vselikde aj sami a videli sme sa večer. Ale ten víkend bol vždy spoločný a to by mi vadilo, ak by pravidelne nebol (jasne, ze sú výnimky). Lebo keď aj raz budete mat deti, tak to fungovanie vám ostane, muži sa veľmi nemenia v tomto. Čiže aj keď sme mali male deti, vždy sme pokračovali v tom, že víkendy sú spoločný program (znova s výnimkami 🙂) A ja osobne to vidím na kamarátkach, že po deťoch nevedia, ako "prinutit" muža k niečomu, čo mu nebolo vlastné a prirodzené už aj predtým, pred deťmi...pričom žene sa ten život po deťoch zmení teda radikálne.
Pozri, ono to je ako s detmi - pokial ich chces dostat od pocitaca, musis im ponuknut nieco zabavnejsie. Takze pokial chces, aby muz travil viac casu s tebou, musi to byt pre neho zabavnejsie. Inak vazne nevidim dovod, aby sa ktokolvek mal prisposobovat niecomu, co ho absolutne nebavi a nenaplna. Ked sme nemali dieta, boli sme vkuse v kopcoch a na vyletoch, to nas naplnalo oboch, cize sme travili vela casu spolu. Potom na to nebol cas, mali sme toho nalozeneho vela, boli sme radi, ked sme vecer odpadli do postele. Teraz zase travi moj muz ovela viac casu s nasim synom, ktory uz je dospely, pretoze maju rovnake konicky, dokonca aj pracu maju velmi podobnu, obcas idu robit aj spolu. Cize na mna uz prilis casu neostava. Ale mne to nevadi, vyplnila som si ho svojimi zalubami a venujem sa im naplno. Cez vikendy si to zvykneme vynahradit a opat chodime na vylety a na tury. Neviem si predstavit, ze by som ja ponukla muzovi nieco zaujimavejsie, aby som ho "odtrhla" od jeho konicka. A tak isto opacne.
Moj ex chodil do prace a skoro kazdy den trening a cez vikend zapas...na mna mal 1 den v tyzdni 🤭🙈 v zime zase halovy futbal a nehovorim o chlastackach po zapasoch. Ked nemal trening, tak sa hral ba PC. Mne to napr.vadilo. byvali sme spolu, deticky sme nemali. Po 3 rokoch spolocneho byvania sme sa rozisli.
Trosku od veci, ale mňa skôr zaráža to, ze "nic nezakazujem, nechávam ho". Nič v zlom, ale co ste jeho matka?
Koľko on mne,toľko aj ja jemu
Vo vztahu sa maju robit kompromisy. Robi ich on? Aj ti nieco slubi a nedodrzi... Nehovorim rovno, ze je sebecky, ale nezda sa mi, ze by ta mal rad na tolko, aby ho zaujimali tvoje potreby. Hlavne toto cele treba vydiskutovat a dodrziavat slubene este pred detmi, deti to len zhorsia. Prichodom deti sa u chlapa nemeni nic.
Ak muz chodi rano na 6 do roboty a zena ho vyprevadza, tak muz ocakava, ze po porode to bude presne tak isto, akurat ho uz bude vyprevadzat žena s dietatom na rukach. Takze v prvom rade predebatovat svoje predstavy, ako by si to chcela ty, ako to vidis, ked pridu deti, ze budes unavena, ze on sa bude ziez o dieta starat a niekedy sa nebude moct tri dni v luse venovat svojmu hobby. Ci si je toho vedomy?
Ja by som ale rozmyslala aj tym smerom, ze treba hladat v inych vodach.. Toto sa bude vzdy s vami niest po cely zivot, toto nie je len docasne, on je proste taky typ, nebude ho bavit len tak s tebou traviz cas.. A bude ti to vadit viac a viac.. Urcite by som aj jemu povedala, ze mozno teda je cas hladat niekoho kompatibilneho, ze ked on s tebou nechce byt, tak si najdes niekoho, kto chce.
Kto sa stara o domacnost?
Parkrat, ked vies, ze pride neskoro, by som nebola doma, isla na diskozeku bez neho, hocico, nech panko rozmysla, kde si, ze ty nie si domaci inventar, ale ze mas nohy a v pohode mozes odist...
@fergiea netreba chytať za slovíčka nepísala som tento príspevok s otvorenou knihou správnych formulacii každý to hádam pochopil mna skôr zaráža prečo keď si niekto dačo prečíta reaguje na niečo celkom iné čo ani nešlo okolo podstaty 😂ale nevadí
@autor Takze partner je vasnivy cyklista?Mne niekedy taketo vztahy pridu,ze ich tahaju iba zeny a nie partneri spolu.Je dobre,aby mali partneri aj zvlast nejake hobby,oddychli si od seba,ale u tvojho partnera je to riadne cez.Ty mu v podstate vyhovujes iba v tom,ze ma navarene,upratane,ze ma postel vyhriatu,ale zvysok je iba on on on.Ked je s tebou na zmrzke,tak to robi pre to,aby si dal bodik,ze frajerku nejak uspokojil spolocnym casom,ale potom sa tesi iba na to svoje?Fakt je toto laska?No,podla mna nie je.A ja by som si urcite rozmyslela do buducna,ci by som chcela zit takto cely zivot.Ale vy ste podla mna mlady,ked este neplanujete rodinu a to by asi aj davalo zmysel,ze bicyklik je viac ako frajerka. 😁
No kedze to tebe nevyhovuje tak je to vela
Nečítam všetky príspevky. Co sú to podľa teba tie "iné veci". Spoločne večerať, spoločne upratovať, ist na výlet, pozerať telku... Spoločne hobby
Myslím ze sa dá zosúladiť aj šport alebo hobby niekoľkokrát týždenne aj so spoločným časom partnera. A porozprávať sa co pre koho z vás znamená spoločne strávený čas.
Clovek tuzi byt s tym, koho miluje. Chce s nim travit cas, rozpravat sa s nim, spolocne stolovat... Vo vasom pripade sa najvacsia laska prejavuje sportu. Ty si doplnok, ktory ma doma, aby si opat naplnil len svoje vlastne potreby, s ktorym travi cas, len ked to jemu vyhovuje a ako mu to vyhovuje. Zial, nevidim sancu na zmenu, laska k cloveku sa prejavuje inak. Ak si aj spolu urobite dieta, nie je vobec iste, ci k nemu bude citit taku lasku a puto, ze by s nim chcel travit viac casu ako pri svojej zalube. Zvaz, ci toto naozaj chces. Rozhodnutie je na tebe, jemu tento sposob zivota maximalne vyhovuje, nema dovod nieco zmenit.
Teraz som prečítala tie tvoje príspevky, a príde mi to tak ze sa s tebou nudí a nie si pre neho priorita, keďže deň čo deň príde podvečer domov a ide na pár hodín preč z domu. Ak ste spolu roky a nemáte spoločne záujmy vás vzťah sa nikam ne posúva, len stagnuje a on hľadá zmenu inde.
Mozno by bol načase dat otvoreny rozhovor ako si to každý z vás ďalej predstavuje a co od vzťahu a od toho druhého očakáva.
Keď sme nemali deti, tak sme mali aj spoločné hobby - šport, chodili sme hrať bedminton. Teraz sa to žiaľ nedá. Celé roky chodil 1krat za týždeň na futbal. Postupne pridal tenis a teraz aj hokej. Za ten tretí raz v týždni som mu už opomenula že či to už nepreháňa. Hlavne preto,že ja keď chcem dačo,už ani nemám pomaly kedy ak nechcem víkendy do toho ťahať. Ja pravidelne nič neriešim.
Aky je to sport? Nemozes sa pridat? Nie kazdy den ale teda 1-2x tyzdenne ze by ste teda ten sport robili spolu. Ale pises ze je tam cca 5 hodin denne tak neviem si predstavit aky sport to je.
Ja som vacsinou mala partnerov tak, ze mali ich aktivit a vzdy sme si nasli aj nieco spolocne.
@momoqui pise,ze ma pocit,ze zije s jeho bicyklom,tak si myslim,ze chodi na potulky na bicykli.Toto je este asi mlady par a panko este zije asi takym tym chlapcenskym zivotom.
čo tak sa o tom s nim porozprávať???
Tak mi mozeme pisat ako sa nam zda ale to sa vy dvaja musite dohodnut, pohovorit si. Zjavne Tebe tato frekvencia vadi tak bolo by dobre mu aj povedat ze ti to vadi a co ocakavas pretoze chlapi takto nefunguju..ze ty ockavas ze si sam uvedomi a uberie ako si napisala..tak to by sa asi stal zazrak..chlapi si malokedy sami uvedomia 😂pokial ich nedonutia okolnosti, narovinu mu vysvetli co by si rada…
Nič moc ak chcete budúcnosti rodinu
ja by som takyto vztah, v ktorom som vlastne sama teda nechcela. prezivat s niekym, kto pride pomaly domov len "prespat" a uziva sa benefity. vo vztahu potrebujem od muza citit, ze rodinny zivot je unho na prvom mieste.
6x do tyzdna pride v noci zo sportu?
Kto mu perie uteraky obkecko, kde sa stravuje? Ty mu peres varis-on uziva.
Keby moj partner po 2r takto chodil domov, naco by mi bol? To mozem byt sama a s nim.ist na kavu v nedelu.
No len zvaz ci je to partner do zivota a ako je pre neho to hobby dolezite, lebo denne tu zeny vypisuju, ked uz maju 2-3 male deti, ze chlap vobec nie je doma a ony sa mozu pretrhnut zrutit a on ma pici...
Pripadne urob/navrhni program, ze kam sa kedy pojde a vtedy uvidis ci ma vobec chut byt s tebou.
@natalka13 Ty si to presne vystihla. 😁
celý týždeň,pretože 90% jeho hoby je aj moje, takže čas trávime vlastne spolu. Len keď vyslovene musím doma niečo robiť, tak ide sám. 🙂
@karolina196 tak minimalne 2 roky sme boli vkuse na sebe ako suchy zips😄💘
Po praci hned spolu - hrdlicky
Tak to je už trosku priveľa... Len nechápem prečo ho každý večer čakáš z jedlom... Vedel ísť bicyklovať sam, tak si môže aj večeru nachystať sam
A ešte jedna vec, predpokladám, ze v dní, keď bicyklujem asi doma nepomôže, tak sa vykašli na domáce práce aj ty a v piatok a sobotu by ma ani neho aby som ho doma čakala jak trupka, pekne s kamoškou niekam do mesta a prísť ráno... Chlapec si v tebe našiel lacnú pracovnú silu a stetku v jednom, prepáč za úprimnosť, ale toto by som netolerovala
Čítala som len niektoré príspevky, rovno ti napíšem. Môj muž sa venuje svojmu hobby každý bozi deň. Mne to vôbec nevadí a vies prečo? Pretože rodina je priorita. Keď strávi čas somnou a s deťmi, ma kopu času pre seba. Sám to tak chce, lebo sme preňho dôležitejší ako hobby. A to sme spolu dlhé roky. Mne sa tak zdá, že ty si pre toho svojho nič 🙁 maximálne tak zábavka na dlhu chvíľu, keď už teda nič iné nemôže robiť. Prvé roky sme spolu trávili všetok možný čas, toto čo máš ty nie je nejak moc vyrovnaný vzťah. Ja teda tak nejak pochybujem, či by si on všimol, keby si odišla. Keď sa vracia tak neskoro vždy. Mozno tak keby mu kopa nevypratych handier rástla a smrdela 😔

@cookie29 ale veď samozrejme že teraz si nespočítam odpovede pre a proti a neurobím si z toho záver v mojom osobnom živote . Ale takto je to s každou diskusiou nielen mojou to by nikto nič nepísal a nikto neodpovedal ani inde nevieme uplne čo a ako