Komplikovaný vzťah s dospelou dcérou

21. jan 2024

Ahojte, poprosim o nazor...mam dospelu 24 roc. pracujucu dceru. Pracuje v inom meste, domov chodieva len cez vikendy. Problem je, ze je velmi vybusna.... na moju otazku a poznamku na mna nakricala ako ma nenavidi, nechybal ani vulgarizmus na moju adresu. Len som sa jej opytala ci ozaj musi ist von. Viem nemala som, je dospela, ale takato reakcia. Ja neviem, toto by som si ja k mame nikdy nedovolila. Ona bola take tichsie dieta, akurat pubertu mala burlivejsiu..ked je doma vela sa rozpravame, ked sa jej vsak nieco nepaci, alebo poviem nieco s cim nesuhlasi, casto krici, hadze s predmetmi, uz ma aj sotila a udrela. Ja uz ozaj neviem ako sa ku nej chovat. Mate skusenost? Velmi ma boli jej spravanie. Co by ste robili?

viestta
21. jan 2024

Dospela dcera, ktora by po mne nieco hodila by dostala po papuli taku, ze by si to zapamatala na zvysok zivota. Nie som za fyzicke nasilie, ale co je vela, to je vela. S dospelostou prichadza aj zodpovednost, ked jej spravanie prekracuje iste medze, tak radsej nech domov ani nechodi.

viestta
21. jan 2024

Este dodam, ze urcite si jej dost dobra na to aby si jej oprala, upratala, navarila, nabalila ale nie si jej dost dobra aby sa k tebe spravala civilizovane. Cista katastrofa

veronicka88
21. jan 2024

Raz by ma šsotila našla by výmene zámky. Akože kde sme????

petrao2
21. jan 2024

Vymenit zamky a max moze dojst na navstevu

mikadooo
21. jan 2024

Sorry ale toto je cez čiaru - raz by ma sotila alebo mi škaredo vynadala (sprosté slová), asi by som jej povedala vieš čo, zbaľ sa a vypadni a vráť sa, keď vychladneš. Plus toto si už ku mne nikdy nedovoľuj. Odtiaľ potiaľ s tou materinskou láskou. Koleduješ si o starobu, v ktorej ťa bude týrať vlastná dcéra.

cacianka
21. jan 2024

Vymenila zámky, zrušila trvalý pobyt

pribinak
21. jan 2024

😳😳😳😳 slečna by v tom momente letela aj s dverami

betulinka1
21. jan 2024

Sotila a udrela? To vazne? Nepotrebuje pomoct? Toto asi nebude v poriadku.

diewcatqoo
21. jan 2024

Neberie drogy? Neviem si predstavit, ze by som na mamu pouzila niekedy vulgarizmus a uz nehovorim vobec o tom, ze by som ju niekedy udrela alebo sotila.

biglovemom
21. jan 2024

Je taka ako si ju vychovala. Znie to tvrdo ale je to tak.
Ja stale vravim, ako sme si deti vychovali uvidime az ked vyletia z hniezda…

olimuc
21. jan 2024

Dostala by po ustach, ze by jej stena dala druhu a smer ulica. Zamky by boli vymenene do pol hodiny. Puberta ju evidentne nepresla … ale je dospela, este dostane po habe od zivota a ukludni sa

alex49
21. jan 2024

dcéra je dospelá a asi aj zodpovedná, ked má prácu. Nabudúce, ked bude mať nervy ju vyraz aj z dverami. Už je dosť stará na to, aby bola výbušná a fyzicky agresívna. Nech sa naučí zvládať emocie.

domkakvet
21. jan 2024

Na vychovu je uz asi trocha neskoro, ale jej spravanie je uplne cez ciaru, cize oznamit jej, ked zvysi hlas, ze to bolo naposledy, inak ju u seba viac nechces vidiet.

reanda
21. jan 2024

je dospela, pracuje, nech si najde podnajom.. a mate po probleme obe

januska12323
21. jan 2024

Prečo takéto nevychovane decko ešte ku vám pustíš? Má robotu, cez týždeň má kde bývať tak nech tam ostane aj na víkend a ku vám môže keď sa znormálni.

deti95060810
21. jan 2024

sotila ťa a udrela? Len raz by mi to dcéra spravila - okamžite by mala dve po pysku...

lienka.7
21. jan 2024

@autorka toto akoze fakt? V tomto prípade uplne súhlasím s
@viestta . Takú po hube by dostala ze az. A ked by prišla, na by si kufre pred bytom a vymenený zámok. Kks, ja nechápem, nedokážete si tu niektoré poradiť s 3, 13 ani 24 ročnými deťmi. 🤦‍♀️ a furt dookola otázky, ze kde som len urobila chybu, že sa takto chova..... no asi niekde ano.
@autorka a pán otec co na to???

kikushaa
21. jan 2024

Ak by chcela prist na navstevu, vymyslela by som si program. Zrusila by som jej navstevy. Dcera nedcera.

chodec15
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka.7
21. jan 2024

@chodec15 sorry, mohla by som mať akékoľvek problémy, ale aby som za to fackovala alebo sacala do mamy????? To ti príde akoze fakt ako ospravedlnenie vhodne? Ak má dcerenka nejaké problémy tak bud nech ich rieši kúpou boxovacoeho mechu alebo psychiatrom. Podľa toho, akého sú charakteru

viestta
21. jan 2024

@chodec15 nehnevaj sa na mna, ale akekolvek problemy a ani tauke detstvo nemozu ospravedlnit sacanie, hadzanie predmetov a slovne invektivy u dospelej osoby. Obzvlast ak je tato agreia smerovana na matku, ale nepripustna je aj u akejkolvek cudzej osoby. Na agresivne spravanie jednoducho neexistuje ospravedlnenie. A nehnevaj sa, ty svojim komentom relativizujes vinu agresora. Toto je co za logika? To by si rovno mohol napisat, ze zena, ktoru otlka jej muz, lebo "si dovolila nieco s cim on nesuhlasi" ho ma ospravedlnit tym, ze mal tazke detstvo a ma nespracovane traumy a ona ho vlastne atakovala... 🙄

gabika0825
21. jan 2024

Prepac ale ona je dospela a ak tá napadla to je už podla mna na policiu. Vtedy by jej možno doplo a uvedomila by si svoje správanie, že toto robiť nemôže a už vôbec nie voči svojej vlastnej matke. Ja som mala takisto búrlivú pubertu, tiež som temperamentnejsej povahy, výbušnej a to doteraz, ale voči vlastnej mame by som si nedovolila takúto vec, popravde by má to ani nikdy nenapadlo. To iste zvyšovať hlas, raz som zvýšila ked sa mi nepáčilo a už mi letela jedna a potom aj druha. To som skúsila prvý a posledný krát. A žijem? Žijem. S mamou mame krásny vzťah. Skôr si myslím že si na ňu možno v detstve bola veľmi mäkká a to nie som nejaký podporovateľ fyzických trestov, ale možno tam chýbala aj taká tá ráznosť a jasne určené pravidla. Teraz už je to ťažko riešiť, už je to dospelý človek má svoj život. Nabudúce jej pri takejto hádke treba povedať že ak v tomto mieni pokračovať tak si môže zbaliť veci a odovzdať kľúče od domu a už sa ukazovať vôbec nemusí. A ďalej s ňou nepokračovať v nejakej hádke, nehat ju tak nech popremýšľa a možno si uvedomí. Ak nie, treba si za tým stať a prerušiť tieto navstevy. Keď tak si iba zavolajte alebo napíšte, tam vieš v prípade nejakého jej výbuchu emocneho aspoň zrušiť hovor.

reanda
21. jan 2024

@viestta takze agresivne chovanie smerom k akejkolvek osobe je nepripustne, ale dat dcere po papuli, ze si to zapamata na zvysok zivota, je ok 🙂

viestta
21. jan 2024

@reanda je rozdiel medzi utokom a obranou. Ano, dat po papuli dospelej dcere je uz posledne, su aj ine sposoby ako s nou spravit poriadok. Ale aky utok, taka obrana. Chces povedat, ze ak by ta niekto sotil zahajila by si mierove rokovania?

oli18
21. jan 2024

@biglovemom velmi jednoduchy nazor. Sudim, ze este mas male deti a malo skusenosti s vychovou.

oli18
21. jan 2024

Ziadna by ste 24 rocnej dcere nevylepila facku, lebo takym sposobom by ste ju navzy stratili. A to predsa nechcete. Ani autorka to nechce, preto to este neurobila.
V jednom sa ale vsetky zhodneme, ze konanie dcery je nepripustne a pre matku velmi zranujuce. Autorka, ty ju poznas najlepsie a vies, ci bola taka vzdy, ci sa jej agresivita casom stupnuje. Lebo ako je spomenute vyssie, mozu byt v tom drogy. Ked ma dobru chvilku a sa rozpravate, skus sa jej opytat, preco ti to robi. Ako poslednu moznost by som vymemila zamok a napisala jej SMS, nech nechodi domov, kym nezmeni spravanie.

biglovemom
21. jan 2024

@oli18 je to moj nazor a stojim si za tym. Lebo to vidim ci v rodine,ci v okoli.
Samozrejme ak autorkina dcera nema problem s drogami ako bolo spominane.

miadi
21. jan 2024

Potrebujes jej ukazat hranice. Hoci je dospela nemoze si k tebe dovolovat a uz vobec nie v tvojom dome. Nemoze po tebe kricat hadzat veci nadavat ti. Povedala by som jej ze sa nemoze takto chovat a ze Kym sa neospravedlni a nezmeni svoje sposoby nie je u teba na vikendy vytana. Nie si fackovaci panak. A Aj ked je dospela sa jej mozes opytat ci “ musi “ ist von.,, bez toho aby bola potom na teba agresivna. Musis jej dat Jasne na javo ze toto jej chovanie voci tebe nebudes tolerovat. A ostava uz len dufat ze si uvedomi svoje chyby .

reanda
21. jan 2024

@viestta nie, z mojho pohladu, co sa agresivity tyka, nie je rozdiel medzi utokom a obranou.. ako pises, veci sa daju riesit aj inymi sposobmi a za mna, dat po papuli niekomu, kto ma sotil, je na rovnakej urovni.. navyse niekedy tazko posudit, co bol utok a co obrana.. aj v tejto situacii sa to da brat tak, ze sa dcera branila pred psychickym utokom matky, co sa jej stara do zivota.. mne teda nepride uplne ok, reagovat na 24rocnu dceru sposobom, ze ci 'fakt musi ist von' .. ktovie, ako by to cele vypadalo, keby nam to popisala ta dcera.. samozrejme ju neospravedlnujem, ale tie reci, ako by ste jej tu skoro vsetky dali po papuli, mi pridu dost smiesne, zarovno s tym, ako sa rozhorcujete nad jej chovanim 🙂

mabenn
21. jan 2024

mna by zaujimala aj verzia dcery...nieco mi hovori, ze agresivitu voci matke nema len tak pre nic za nic...