Komunikácia s ex

22. júl 2023

Ahojte, ako by ste reagovali, keby ex komunikovat s vami arogantne? Žiaden pozdrav, ani ďakujem, prosím. Ignorovali by ste otázky tohto typu? Viackrát som mu povedala, že má komunikovat slušne a k veci. Napríklad: napíše po mesiaci: Ako deti? Daj mi ich k telefónu. Celé naše manželstvo bol taký. Agresor, vyžadoval si. Snažím sa v rámci možností, ale s ním sa nedá. Navyše má jeho spôsob komunikácie uráža. Zaujíma ma, či mám pravo vyžadovať pozdrav a napríklad ak by došlo k súdnemu pojednávaniu povedať: že som ho upozornila, že na správy bez pozdravu reagovať nebudem.

pribinak
22. júl 2023

Nie. Nič takého ako pozdrav žiadny zákon nerieši. Toto sú základy slušného správania. To učí dieťa rodič. Nie zákon.

Urobila si si deti s hulvatom, žiaľ

jaskolka
22. júl 2023

Nemyslím si, že súd ti uzná to, že nereagujes na spravy len preto, že ti ex nepozdravil.A nie, nemáš nijake úradné právo to žiadať. Áno, je to drzé, ale keď vieš, že celý život bol taky buran, prečo myslíš, že sa zázrakom zmení?

autor
22. júl 2023

@pribinak tieto sprosté reči...."urobila si si deti s hulvatom" sú fakt mimo. Často sa to tu vraví ženám, ktoré sú v zúfalej situácii...alebo napríklad otca si im vybrala ty. Bohužiaľ, manipulátor vie veľmi dobre ako na to. Ale, aby toto človek pochopil, musí byť trošku uvedomelý..

ciernysokol
22. júl 2023

Vsak mu odpovedaj rovnako,ak chces.mozno sa spamata trochu.ale asi nie.

pribinak
22. júl 2023

Môžeš sa hnevať koľko chceš, je to pravda

jan510
22. júl 2023

nemozes ocakavat od agresora, ze sa zrazu zmeni a bude komunikovat slusne, ked to nikdy predtym nerobil. Mozes vsak zmenit svoj postoj a nereagovat na neho pokial slusny nie je. ak teda je to mozne v ramci komunikacie o detoch. Jednoducho sa nad tym nepozastavuj, on iny nebude a bud rada ze je ex

diablikovci
22. júl 2023

Tak správaj sa sprostejsie ako on a možno spozná rozdiel!

dadis
22. júl 2023

Mam to podobne. Najlepsie je reagovat neutralne a slusne. Naco ho potrebujes vychovavat? Ved uz ste rozvedeni. Ine je, keby bol vulgarny. Moj bol, soravy som si odlozila a blokla som ho na whatsappe. Potom bol vulgarny v maily, blokla som ho. Po asi roku ma poziadal, ci ho odblokujem na whatsappe. Odblokovala som ho, ale je to neporovnatelne lepsie, vie, ze ked bude vulgarny, ze ho zablokujem. A to, ze nevie pozdravit? To ma urazit nevie, viem ze som sa pri vybere otca mojich deti velmi pomylila, ale uz to nevratim 🤷‍♀️. Nerobim mu napriek, robim tak, aby deti nepocitili tento moj odpor voci nemu.

nikaeli
22. júl 2023

Neznížim sa na jeho úroveň. Komunikujem s ním slušne, ako s každým iným. Keď sa nevie správať, je to jeho vizitka. Môj ex sa so mnou nedávno hádal cez sms, až mi odrazu začala z jeho mobilu vypisovať jeho manželka. A poúčala ma o tom, ako mám vychovávať dcéru, za ktorou otec chodí 2x do roka. Keďže som sa s ňou nikdy v živote nevidela, poprosila som ju, aby vrátila telefón manželovi a nestarala sa do výchovy mojej dcéry. Vypisovala mi tam, že sa môže vyjadrovať k čomu len chce a príde mi to povedať aj do očí. Nezabudla sa podpísať s titulom 🤦🏻‍♀️ Nedávno sme mali pojednávanie o zvýšenie výživného. Povedala som to na súde. Sudkyňa nám navrhovala poradňu, aby sme spolu vedeli komunikovať. On to bez zaváhania odmietol. S niektorými sa jednoducho nedá. Bavím sa s ním len o nevyhnutných veciach a vždy slušne. Keď chce byť hulvát, nech je.

sandyan
22. júl 2023

Jeeee,to ako moj byvaly po 2 rokoch sa ozval,ze chce maleho. Podotykam rozisli sme sa ked mal maly 3 tyzdne a viac sme sa nevideli. Napisal mi,ze chce vidiet maleho,chce ho zobrat na vikend. Pekne slusne som mu vysvetlila,ze tak to nefunguje. Dusoval sa,ze zmenil,ze je iny a lepsi clovek. A co prislo za tym? Nadavky,ponizovanie atd atd...tym chcem napisat,ze agresora a burana nikdy neprevychovas..ja som vtedy len tolko odpisala,ze aspon vies preco nie si s nami..

sense
22. júl 2023

Žiaľ toto žiaden súd nebude riešiť, nakoľko je to otázka slušnosti a to zákon nerieši.
Môžeš s nim jednať rovnakým spôsobom a môžeš ostať naďalej slušná a ty pozdraviť aj keď on ne pozdraví...
Mňa mama učila pozdraviť je slušnosť, ozdraviť povinnosť a rovnako to učím aj dieťa
Ú môjho ex v rodine som tiež nikdy nevidela žeby exsvokor poďakoval alebo poprosil svoju ženu, vždy len podaj mi, daj mi, sprav

sissy27
22. júl 2023

No milujem otazku “ako” 🙄 odpisala by som “dobre” a vybavene. Na “daj mi ich k telefonu” podla aktualnej situacie - ci mam alebo nemam cas, ci deti maju alebo nemaju lepsiu aktivitu, pripadne by som mu dala termin “zajtra o 18:00” alebo uz kedy sa to nam hodi. Urcite by som teraz nepustila vsetko z ruk a netahala deti napr z ihriska.
A nie, nemas sancu vynutit si slusne spravanie od debila a uz vobec nie sudnou cestou.

letfenixa
22. júl 2023

@sense môj otec napr večer po lahnuti do postele keď zistil, že si zabudol okuliare na čítanie, povedal mame, nech mu ich podá, ona na to -ako?", a on namiesto - prosím ťa, podaj mi ich, radšej vstal z postele a išiel si po ne sám.
Keď sa mi syn narodil, tak som trvala na tom, že budeme všetci prosiť, ďakovať, atď, ak chceme, aby sa to dieťa naucilo.

oslo1
22. júl 2023

Nemusis ex hned odpovedat na SMS, xokonca mu nemusis odpovedat vobec.
Ked Tu napise, nabuduce ako? Ja toto inak neznasam, co ako? A daj mi deti k telefonu.
Tak mu na druhy den odpis Deti su v skole. A nic viac.
Na male hovno, maly papier. Excuse my french.

tosomja
22. júl 2023

Ty máš ale problémy. Platí? Dodržiava súdne nariadenia? Zvyšok nerieš. A u nás ani nič také nie je, že musím odpovedať na správy. Keď má zaplatiť do 15.v mesiaci, zaplatí, keď má mať deti každý parný víkend, hodinu predtým napíše, že ide pre neho. Jeho ex by ani neodpovedala na sms, aj keby jej napísal, "pekný deň prajem vaša výsosť..." A ani na súde, ani na polícii neuspel, lebo ona nie je povinná mu podávať info ako sa majú, čo robia.

sense
22. júl 2023

@letfenixa ani jja doma nepočujem keď tam chyba prosím ta.... Ale našťastie u nás doma výnimočné hlavne keď príde ood otca
Ale to robil aj môj ex radšej si spravil/podal sam ako povedať prosim ta....

nicoletta98
Autor odpoveď zmazal
Zobraz