Konflikt s kamarátkou kvôli jej priateľovi
Ahojte, dnes som ostala veľmi sklamaná, čo by ste si mysleli vy o tomto? Mám kamarátku z detstva, s ktorou sa roky podporujeme a pomáhame si, prešli sme si rôznymi situáciami a minulý týždeň sme boli na výlete aj s jej priateľom. Pôvodne sme mali ísť len my dve ale on, chcel ísť veľmi s nami. síce som nebola nadšená aj som jej to povedala ale hovorím dobre. Boli sme dva dni mimo Slovenska. Prvý deň bol fajn ale druhý deň sme sa pohádali, lebo mi už liezol na nervy jej priateľ tak som bola viac menej tichšia a to do mňa hustila či som urazená a nech sa s nimi viac bavím. Čo ma zarazilo bolo, že dnes, takmer týždeň od toho mi začala medzi rečou nadávať, že sa jej nepáčilo že som sa pretŕčala pred jej mužom - rozumej prišla som k nim na izbu a pýtala sa jej či môžem ísť takto (my sa radíme o outfitoch stále) a on tam bol tiež tak som sa naňho otočila on že v pohode a nič viac. Ona to zveličila ako keby som jej išla prebrať muža a začala mi nadávať, či nemám iných chlapov ktorým sa môžem ukazovať v šatách a prečo sa musím pretŕčať práve pred ním a podobne. Podotýkam, neboli to žiadne vyzývavé šaty ale obyčajné. Následne na to, mi povedala že jej priateľ si všimol, že som mala odrastené nechty - pritom som ich vtedy mala týždeň, to som pozerala ako puk a na to mi ešte povedala, že ak si to všimol on mám rátať, že si to všimli aj iní chlapi, ktorých sme stretli vonku. K tomu padli ešte aj iné poznámky na môj vzhľad, ktoré boli akože "Rada" a vraj to má už dnes každá žena, ktorá sa o seba stará a mám prestať používať žiletky a chodiť na epiláciu, pretože jej priateľ si aj to všimol, že sa holím žiletkami a nechodím na epiláciu a on ten rozdiel vidí. Keď som jej zavolala, že čo sa jej stalo a prečo to rieši teraz s tými šatami, začala na mňa útočiť, že ona si môže riešiť čo chce kedy chce a hovor skončil tým, že sa so mnou už nechce stretávať. Podotýkam obe máme 28 a jej priateľ 38, niesme žiadni pubertiaci..
Takto to žiaľ moze skončiť, ked je tam niekto navyše.
@anonym_autor jezis fuj to akymi ludmi sa obklopujes?
Odstrihnut oboch hned okamzite!

@anonym_autor
Neskac jej na lep s tymi hlupostami, co hovori. Vobec nejde o ne. Len nimi zakryva skutocnost.
Riesnim nechtov a ziletiek sa zbytocne zamotavas a zdrzujes. To je jej zasterka.
Udiala sa vam taka klasika.
Najprv chce svojho chlapa vsade so sebou, nevie sa odlepit. Potom ju zacne hryzt, ze on sa teda socializuje aj s jej kamoskami, ked ho medzi ne vodi. Zrazu to, ze sa s nimi nebodaj este aj smeje a ma spolocne temy, je dovod na zhryzanie sa, preco nema oci iba pre nu a ci to neznamena, ze je do inej zalubeny viac (presne podla hesla: “robi pre nu to iste, co pre mna, aj ked nemusi, lebo nie su oficialny par. Znamena to, ze ju teda chce viac ako mna?”).
Kazdopadne, kamoska pre nieco ziarli. Nieco sa medzi nimi udialo. Alebo nieco sipi o svojom frajerovi.
Ad 1. Jej priatel si figu vsimol. Hovorila ti to preto, aby ta pasivne-agresivne zneistila, lebo si sama pre nieco nie je ista svojim priatelom. Tak dufa, ze ked ty budes mat podlomenu sebaistotu, tak nebudes prirodzene, spotanne ziarit usmevom, vtipom a spokojnostou. A jej sa tak zvysi sanca, ze bude mat oci iba pre nu.
Robi hlupost, ale tento prvy pristup ako prvu volbu robi 99% ziarliacich zien. Snazia sa zhodit “sokyne”. Tie realne, i tie domnele.
Bola to najskor ona, co tieto “poukazania” na tvoje “chyby” pred nim robila (ak sa o tom vobec bavili). Nie on.
To ona zrazu hlada chyby na tebe, lebo ma obavu, ze si (v jej hlave) lepsia.
Ad 2. Jej priatel mozno iba skonstatoval, ze ti to pristalo. Tak ziarli a dava ti nevyziadane rady, aby sama pred sebou vynikla. A v nadeji, aby si ty pochopila, ako velmi ta on nechce, lebo ta povazuje (vraj) za skaredu.
Podciarknute, scitane: povedz jej nabuduce, ze si prekvapena, kolko detailnej pozornosti ti jej priatel venoval, kym ty si nepamatas ani farbu jeho oci. Ze sa nemusi bat, on nie je tvoj typ a nechces jej ho prebrat. Lebo rozhodne mas naviac, ako mat chlapa, co si detailne obzera ine zeny. Ze jej ho rada prenechas.
Sice budete asi dokamaratene, ale kedze ziarli, ono to beztak speje k zaniku.
Mozes to este nejaku dobu drzat, ukludnovat atmosferu medzi vami, ale ona sama sa zacne snazit, aby ste boli menej v kontakte.
Druha vec je, ze jej mozes povedat, ze cez tu jej hru na “moj priatel o tebe povedal (cokolvek negativne)” vidis a nebudes tieto zastupne vymyslene hluposti riesit. Je ti jasne, ze sa nieco deje, a ak sa medzi nimi deje nieco zle, moze ti to povedat.
Aj ked skor asi odmietne a bude tvrdit, ze oni dvaja su uplne v pohode. (Ak ale padne co len slovo na temu, ze by sa ti to hodilo, lebo by si ho chcela - mas definitivne jasno. Ziarli na teba.)