icon

Koniec vzťahu - ako to ustáť a ísť ďalej

12. sep 2021

Ahojte,
Po dvoch rokoch som sa rozišla s priateľom. Nežili sme spolu, ale vídali sme sa denne. Nemal práve najlepšie obdobie v živote, so všetkým som mu pomáhala na úkor seba. Lenže on sa ku mne choval ako hovädo, vôbec nič si nevážil. Čím viac som sa snažila, tým väčšie nič som bola pre neho. Nechcem napísať 💩. Bol schopný mi zavolať o pol druhej v noci, aby som prišla a ja som bola schopná ozaj prísť. Aj napriek tomu že som na 6:00 išla do práce. Rozhovorov bolo milión, veľakrát uznal, že mi ubližuje jeho chovanie, no náprava trvala maximálne dva dni. Po tisíc razoch ma to prestalo baviť. Ponížiť ma vedel aj za to, že držím volant nesprávnou rukou, lebo by som mala držať volant predsa ľavou a pravú mať pripravenú na preraďovanie. Alebo že som nakrájala papriku na pásiky nie na kolieska, tam normálne hysterický záchvat.. a plno iných takýchto prkotín. Uvedomila som si, že takto žiť nechcem, v takom vzťahu. Sú to zatiaľ iba tri dni čo som ho odstrihla uplne, blokla, aby som mala pokoj, no aj tak mám 79 blkokovaných správ v schránke.. volať sa nepokúša. Píše mi hovadiny úplné a popritom viem že začal písať aj inej žene a oblbovať ju. Bojím sa že za mnou príde a nebude si chcieť dať nič vysvetliť. Že je naozaj koniec. Ale to už nejako ustojím. Hlavne mi prosím dajte nejaké tipy, akosa zmieriť s tým, že som bola využívaná a hlavne že som to sama tak dlho dovolila. Ani ma tak nebolí že ho nevidím, ale tá krivda, čo mi spôsobil. Ja som inak mierumilovný človek, veľa čítam aj motivačné veci, pomáha to, ale málo. Ďakujem všetkým.

Strana
z2
autor
12. sep 2021

@anita6666 ešte k tej poslednej vete od teba- no, si tiež myslím, že žiadna iná to nevydrží. To sa ani nedá vydržať. Neviem..možno len mňa nemal dostatočne rád, ale videl, že spravím aj nemožné, tak to využil. Možno sa raz skutočne zamiluje a bude sa správať k žene inak. Alebo všetci chlapi narcisti zostanú napokon sami?

anita6666
12. sep 2021

Chlap s narcistickou poruchou sa nezamiluje nikdy,resp. nemá schopnosť empatie ani pravých citov, on potrebuje napĺňať svoje potreby a zvyšovať svoje nízke sebavedomie prostredníctvom vhodných obetí formou manipulácie a to je pre neho palivo pre život. City za tým nehladaj. Nie je schopný ľúbiť,len pracoval na Tom,aby ťa dostatočne očaril a zaľúbila si sa ty,aby ťa mohol využívať vo svoj prospech.

autor
12. sep 2021

@anita6666 rozumiem tomu, len neviem, prečo sa potom začne taký človek správať k tomu, kto sa do neho zamiluje, ako hovädo. On si to neuvedomuje, že o to palivo pre svoj život môže prísť? Alebo si myslí, že tá žena je úplne hlúpa a ostane taká navždy, aj navzdory tomu, že sa trápi? To sa nedá predsa donekonečna, neverím, že sú ženy ktoré to dokážu dobrovoľne znášať 20-30 rokov.

anita6666
12. sep 2021

Pretože si už nezaujímava,takí ľudia nedokážu byť ani verní a vždy potrebujú nový neokukany vzruch,časom skončia rovnako tie ženy ako ty.

autor
12. sep 2021

@anita6666 prečo potom stále píše a chce ma späť? Či už to je pre neho dostatočný vzruch, že som sa tomu vzoprela? Cítim sa ako magor teraz, ale vážne by som tomu chcela porozumieť. Aj keď asi to nie je možné, a asi je to aj dobre...

iffushka
12. sep 2021

Naštuduj si niečo o narcizme pretože toto narcista je. Na TikToku je množstvo terapeutov napríklad. Aj na YT toho nájdeš dosť. Hlavne zistíš, čo ťa čaká teraz. Ale buď rada že si preč. A nevracaj sa ani za nič. Držím palce.

kika52621
12. sep 2021

Nemusíš rozumieť všetkému a ani nechci vyslobodila si sa.... Tebe sa to podarilo mnohým nie tie žijú vo vzťahu niekoľko rokov a ani si neuvedomujú, že žijú s manipulatorom a tyranom a ešte majú s ním aj deti....uvedomila si si ako žiť nechceš a bodka.... sebe odpustís len tak, že si uvedomíš, že si to musela zažiť mal ta niečo naučiť a ver tomu, ze ta naučil....naučil ta vážiť si samu seba. vziať to ako skúsenosť.,nevracat sa neotacat sa nedávať mu šancu. Uz sa s ním vôbec nestretat ani mu neodpisovat.

anita6666
12. sep 2021

Preto ti píše,lebo vie,že má nad tebou moc a ty podlahnes,si proste ľahká korisť a o konci vzťahu rozhoduje on,ty nie,preto....preto sa ťa snaží dostať zase,aby sa to všetko mohlo zopakovať zas a znova....to je pre neho to palivo...on ťa úplne v paži,ale potrebuje tebou manipulovať,o to ide.

autor
12. sep 2021

@anita6666 Bože to je ale hnus. Ja rozhodujem o konci. Aj som sa rozhodla. Ak mi to píšeš aby si ma vyhecovala k tomu aby som sa k nemu nevrátila, tak sa ti to podarilo. 😉🙂

anita6666
12. sep 2021

Nesnažím sa ťa k ničomu vyhecovať,len sa ti snažím objasniť,ako to funguje vo vzťahu s narcistom a na základe tvojho opisu mi to na neho všetko,čo si uviedla sedí.

marca12
12. sep 2021

Nic sa nam v zivote nedeje nahodne vsetko ma svoj dovod. Tvoj vztah nech ti je ponaucenim a vyvarujes sa chyb v buducnosti. Napr uz nikdy neskac ako piska,nikdy nechod o pol druhej za nim,nikdy nedovol,aby ta niekto buzeroval a robil ti hystericke vystupy. Nemusis nicoho lutovat. Aj toto je zivot. Asi kazda sme si presli chorymi vztahmi,ktore z nas vybudovali silne zeny. Malokto ma stastie si hned najst vhodneho partnera. Hlavu hore,zivit je krasny,mas ored sebou vela krasnych dni,za sebou velku skusenost. Si silnejsia,mudrejsia. Vela stastia a hlavne sa neobvinuj nic nie je tvoja chyba. Ved cas tak rychlo leti,ze clovek si ani neuvedomi,ze tolko s tym clovekom stravil. To len teraz spatne ked kalkulujes si hovoris dva roky.

marca12
12. sep 2021

A to mas este stastie,ze neobtazuje tvoju rodinu. Moja znama sa rozisla s priatelom,tak on vyvolaval,vypisoval celej rodine. K nej do prace vyvolaval,vypisoval jej kolegom yo bolo sialene,co musela zazit. Od takychto ludi ruky prec

autor
14. sep 2021

Fú dievčatá, začína to byť u mňa na prd, viem, že sa vrátiť nechcem do tohto vzťahu, ale aj tak je mi to nejako všetko ľúto. Nesmútim za ním, viem, že to nemá zmysel, len tak nejak smútim nad sebou. Že som taká dutá 😂. Kedy to prejde alebo ako dlho trvá taký zlom? Už som si aj poplakala a poriadne, čo sa mi teda dávno nestalo.

jaskolka
14. sep 2021

Chce to čas. Urobila si najlepši prvý krok,rozišla si sa. Druhý krok bol blokovanie. To je veľmi dobre. A tak postupne urobíš ďalšie a ďalšie kroky, prestaneš sa tým zaoberat, myslieť na to, čo bolo, začneš žiť na novo.Hlavne sa s ním nepustaj do debaty, nech si píše, čo chce, ignoruj to, alebo keď už máš tak telefón, že vidíš aj bloknute číslo, vymaž tie spravy bez čítania.
Nechci úplne všetko"uzdraviť "za 2 dní, to ani nejde. Si na dobrej ceste.Ja som s podobným typom sa rozišla po 4 rokoch a kedykoľvek mi prišlo na um to pekne, čo bolo, a bolo mi smutno, jednoducho som si povedala, že tak to malo byt a je lepšie, že som to ukončila.
Nepitvi sa v tom, prečo a načo, jednoducho to bolo. Stretla si nesprávneho človeka, poučila si sa a život ide ďalej
Je to tvoja minulosť, inak to už nebude, ale budúcnosť môžeš úplne mat inú.

metuzalem
14. sep 2021

Nemusis sa bat, nie si duta ze si s nim bola. Si jednoducho obetava a ludska, zial natrafila si v zivote na partnera, ktory to nevedel ocenit. Hold to sa stava aj inym. Zial vela ludi od takeho partnera nikdy neodide alebo to s nim taha az do uplneho psychickeho vycerpania. Nastastie si realistka a uvedomila si si, ze ti tento vztah nic nedava, len berie, a vtedy to treba seknut. Sama vies ze si urobila dobre, tak sa uz netrap, niekde tam je muz, ktory si ta zasluzi.

senan
14. sep 2021

Co bolo proste podla mna bolo a vraciat sa k tomu a trapit sa nad tym je uz podla mna zbytocne. Treba sa proste teraz sustredit na pritomnost aq buducnost. Takze hlavne hlavu hore a bude dobre

autor
14. sep 2021

@metuzalem
@senan
Viem, všetko to viem, ale aj tak je to ťažké. Neviem ako ďalej. Ešte je to krátko, ale horší sa to, nelepší. Bohužiaľ 🤷‍♀️😔.

Strana
z2