icon

Kontakt s kolegom rozhádzal môj vzťah. Som v kríze?

10. máj 2025

Som 12 rokov vydatá, máme dve deti a celkovo dobrý vzťah. Prežili sme toho veľa – najmä kvôli manželovmu workoholizmu, ktorý výrazne ovplyvnil náš rodinný život. Je výborný otec a ku mne sa správa pekne, no v partnerskej rovine je väčšina snahy a iniciatívy na mne. On sa naplno venuje práci a často zabúda na nás dvoch ako pár. Tvrdí, že všetko robí pre rodinu, no viem, že za tým je aj jeho vlastná túžba byť úspešný.

Dlhé roky som to brala ako súčasť nášho života a prispôsobila sa. Deti už vyrástli a ja ostávam často sama. Až nedávno som si uvedomila, ako veľmi mi to začalo chýbať.

V práci sme mali zahraničnú návštevu a počas piatich dní som bola v spoločnosti jedného kolegu. Bolo medzi nami niečo veľmi silné – chémia, ktorá sa nedá popísať. Nič sa medzi nami nestalo, ale keď stál pri mne, cítila som niečo, čo som už dávno nezažila. Po jeho odchode mi napísal, že cítil medzi nami spojenie a že sa v mojej prítomnosti cítil výnimočne. Odvtedy mi občas pošle správu, niečo milé, záujem o to, ako sa mám.

Racionálne viem, že medzi nami nič nemôže byť – je ďaleko, nechcem si s ním nič začať, nechcem rozbiť rodinu. Ale čoraz častejšie na neho myslím, a ten pocit – že sa cítim príťažlivá, zaujímavá, vnímaná – ma doslova opantal. Cítim sa ako pubertiačka a sama seba v tomto vôbec nespoznávam.

Zároveň si kladiem otázku, či nie je nespravodlivé, že o náš vzťah sa snažím len ja. Už dlhší čas spolu nežijeme ani intímne – manžel o mňa často nejaví záujem, a ak má prísť k blízkosti, vždy to musím začínať ja. Už ma to unavuje.

Premýšľam, či by som mala tento kontakt s kolegom radšej ukončiť, hoci mi tie správy robia dobre. Či je to niečo, čo si mám vyčítať, alebo to vnímať ako varovný signál, že v našom vzťahu mi dlhodobo niečo chýba.

Stretli ste sa niektorá s podobnou situáciou? Ako ste to riešili? Vyčítali ste si to? Vďaka za každú skúsenosť či názor.

Strana
z2
sara07
10. máj 2025

v prvom rade si uprimne zodpovedz otázku či tvoríte skutočne rodinu alebo ste len spolu zo zvyku , aký je váš vztah vieš, takto to bude ešte xy rokov
ak máš deti velké , šla by som do nového vztahu

oceanahory
10. máj 2025

Ja by som to na rovinu takto povedala manzelovi, ake pocity mas a ze vas vztah z tvojej strany tak ochladol, ze si pocitila takuto tuzbu po kolegovi. Mne raz manzel povedal, ze ak by som raz mala taketo pocity, nech sa mu urcite zverim a ideme s tym nieco robit, ak treba tak aj manzelsku poradnu, hlavne ziadne urychlene zavery a skutky, ktore by sme mohli olutovat.
Otazne je, ci je manzel ochotny tuto situaciu riesit, pokial nebude mat zaujem o zmenu a nieco s vasim vztahom robit, tak by som isla od neho. Drzim palce, nech to dopadne akokolvek! 🤞

autor
10. máj 2025

tento vzťah s kolegom nema perspektivu, zije v inej krajine, uplne iny styl zivota…islo medzi nami vyslovene o silnu chemiu, nenaplnenu tuzbu, to je ssi dovod, preco sme v kontakte, ze vieme o tej pritazlivosti medzi nami, ale nenaplnenej… Boze zeny, uplne vo mne nieco zabudnute zobudil. Nedokazem vam to opisat, co sa dialo medzi nami, pritom nikto neprekrocil hranicu, bol stale slusny.Je vobec realne po tolkych rokoch manzelstva cakat, ze clovek zazije taketo pocity? Stali sa mi to inak prvykrat, ze som v manzelstve tuzila po inom muzovi….

sara07
10. máj 2025

však sa môžete niekde na polceste stretnut na vikend, nemusíš sa hned rozviest a stahovat .. ako píšeš manžel si to ani nevšimne , skôr si všimne že nie je podriadeny v job ako ty doma

unicornlady
10. máj 2025

Je dobré, že ti prišiel tento kolega do života.
Je to taký "wake-up call", aby si sa prebrala.
Aby si si uvedomila, že aj ty máš svoje potreby a túžby a chceš, aby boli naplnené (a nie, aby ich tvoj manžel ignoroval).

Aby si sa zamyslela nad vaším manželstvom a či sa dá niečo riešiť alebo nie.
Či vôbec bolo to manželstvo niekedy aj lepšie. Či aj manžel sa o to manželstvo stará, alebo ťa má len ako niekoho, kto sa stará o rodinu a domácnosť.

Možno by si mohla túto novonadobudnutú energiu najprv použiť pre seba, možno skúsiť nejaký nový koníček, čo by ťa bavil. Možno skúsiť experimentovať s oblečením. To je na tebe.

autor
10. máj 2025
@unicornlady

Je dobré, že ti prišiel tento kolega do života.
Je to taký "wake-up call", aby si sa prebrala.
Aby si si uvedomila, že aj ty máš svoje potreby a túžby a chceš, aby boli naplnené (a nie, aby ich tvoj manžel ignoroval).

Aby si sa zamyslela nad vaším manželstvom a či sa dá niečo riešiť alebo nie.
Či vôbec bolo to manželstvo niekedy aj lepšie. Či aj manžel sa o to manželstvo stará, alebo ťa má len ako niekoho, kto sa stará o rodinu a domácnosť.

Možno by si mohla túto novonadobudnutú energiu najprv použiť pre seba, možno skúsiť nejaký nový koníček, čo by ťa bavil. Možno skúsiť experimentovať s oblečením. To je na tebe.

@unicornlady s tym som zacala, uz asi pred rokon, cvicit, chodim tancovat, zijem, uzivam si zivot,… nebudem sediet doma, kym on pracuje a samozrejme, vidim, ze mu to trochu vadi, ze nie je toho sucastou, no vue, ze nema narok mi nieco na to povedat

unicornlady
10. máj 2025

A za ten rok sa tvoj muž ani trochu nezamyslel, že sa má venovať aj vzťahu?

sara07
10. máj 2025

však tancovat môžete chodit spolu alebo si doma urobit tanečny večer len vy dvaja .. ani to nemá čas ?

autor
10. máj 2025

moj muz riesi vela pracu, popri tom sa stara velmi krasne o nase deti, aj v domacnosti pomoze…. ale nevie pochopit, ze este je tu to partnerske, cim sme vlastne zacali, tam mam ja nenaplnene potreby, vzdaluje sa mi ako muz, aj intimne…. necitim tu blizkost medzi nami. Uz som mu to vravela, ze ho vela podporujem a trpezlivo cakam, kym si najde cas, len to nejak neprichadza

autor
10. máj 2025

inak som mala take snahy, ze som objednala vikend len pre nas a nedopadlo to dobre

autor
10. máj 2025

inak, vzdy, ked urobim nieco pre seba ( cvicim, obliekam sa pekne, dala som si male tetovanie….), tak ma podozrueva, ze to robim pre niekoho… co ma asi len utvrdzuje v tom, ze ma nevnima ako @mna”, ale nejak po svojom

domkakvet
10. máj 2025

Je za tym naozaj praca, lebo casto cosi len skryvaju za pracu.

euka210
10. máj 2025

...a na zaciatku manzelstva bol aky?
Kedy sa zmenil?
On vie, ze sa zmenil? Povedala si mu to?
Ja si neviem predstavit vztah bez uprimnosti...povie sa, co ma trapi, poviem svoj nazor, aj sa pohadame na hlupostiach, ale vzdy sa to potom musi ukoncit tak, ze je zase ok. Pre mna je napr.pocit harmonie velmi dolezity.
Neskryva nieco za ten workoholizmus?

autor
10. máj 2025
@euka210

Kedy sa zmenil?
Ja si neviem predstavit vztah bez uprimnosti...povie sa, co ma trapi, poviem svoj nazor, aj sa pohadame na hlupostiach, ale vzdy sa to potom musi ukoncit tak, ze je zase ok. Pre mna je napr.pocit harmonie velmi dolezity.

@euka210 my sa vieme o vsetkom pekne rozpravat, aj to chápe a snazí sa, len ja to akosi necítim, resp. ked príde obdobie, ze toho ma vela, tak ma uplne vypina a na moje potreby sa nehladi…. to nehovorim o tyzdni, ked je toho vela, ale aj 2 mesiace niekedy. Vzdy bol workoholik a ja som drzala vztah nad vodoz, viem, ze ma lubi, len nevladzem pre nss stale robit vsetko ja, asi som vyhorela

autor
10. máj 2025
@euka210

Kedy sa zmenil?

@euka210 nezmenil sa ani tak on, ako ja, ze to uz neskceptujem a som unyvena. za tie roky, nenaplnena

dancingqueen321
10. máj 2025

Ja mam nieco podobne doma, aj praci… tiez obrovska chemia. Je to nemec, a to som si vzdy myslela, ze su totalne chladni.. ale on tiez ma partnerku… mozno ma doma de facto to iste, co my…

pochod
10. máj 2025
@sara07

však tancovat môžete chodit spolu alebo si doma urobit tanečny večer len vy dvaja .. ani to nemá čas ?

@sara07 nabadas ju ba podvádzanie alebo na utajene stretka za chrbtom manžela . Aj pretoto so. prestal čítať tieto témy lebo mi cim ďalej tým viac začalo byť na grc z niektorých myšlienkových pochodov tu často zúčastnených žien 🤣

sara07
10. máj 2025
@pochod

@sara07 nabadas ju ba podvádzanie alebo na utajene stretka za chrbtom manžela . Aj pretoto so. prestal čítať tieto témy lebo mi cim ďalej tým viac začalo byť na grc z niektorých myšlienkových pochodov tu často zúčastnených žien 🤣

@pochod však ju má doma len preto aby ju mal, ich vztah je nefunkčny, ona sa skutočne snažila ten vztah oživit , na vztah funkčny musia byt dvaja
...aj tak je už rozhodená a hlavou aj dušou uplne inde
si ma pobavil, načo si na ženskom fore, mimochodom mk to je fakt slaby čajovy odvar oproti tým mužským f, cnost a morálka sama ,, jasnééé😂😂😂

pochod
10. máj 2025
@sara07

@pochod však ju má doma len preto aby ju mal, ich vztah je nefunkčny, ona sa skutočne snažila ten vztah oživit , na vztah funkčny musia byt dvaja
...aj tak je už rozhodená a hlavou aj dušou uplne inde
si ma pobavil, načo si na ženskom fore, mimochodom mk to je fakt slaby čajovy odvar oproti tým mužským f, cnost a morálka sama ,, jasnééé😂😂😂

@sara07 keď vás niekto podvedie tak dobre viete ake to je svinstvo nechutne, ale ked to je v opačnom garde tak miesto rad typu.. rozved sa najskôr a potom hľadaj niekoho.. nabadate na utajene úlety.. proste na grc. A na tomto fóre sa rieši kadečo bez viazanosti na jedno pohlavie a chodia sem aj fajn ľudia. Na teba môže byť partner fakt hrdy.. pochváľ sa mu akwerady tu rozdávas nech vie čoho si schopná 😉

dancingqueen321
10. máj 2025
@pochod

@sara07 keď vás niekto podvedie tak dobre viete ake to je svinstvo nechutne, ale ked to je v opačnom garde tak miesto rad typu.. rozved sa najskôr a potom hľadaj niekoho.. nabadate na utajene úlety.. proste na grc. A na tomto fóre sa rieši kadečo bez viazanosti na jedno pohlavie a chodia sem aj fajn ľudia. Na teba môže byť partner fakt hrdy.. pochváľ sa mu akwerady tu rozdávas nech vie čoho si schopná 😉

@pochod ona sa nepotrebuje rozvadzat len preto, ze ty povies… 🙂 okrem toho si myslim, ze jej manzel by si ani len nevsimol, ci mu zahla…

sara07
10. máj 2025
@pochod

@pochod ak máš pocit že je to v poriadku ked žiju ako surodenci 😕
aj ked má môj obdiv, on ju potrebuje mat vlastnit nič viac, ako trofej na poličke

sara07
10. máj 2025
@dancingqueen321

@pochod ona sa nepotrebuje rozvadzat len preto, ze ty povies… 🙂 okrem toho si myslim, ze jej manzel by si ani len nevsimol, ci mu zahla…

@dancingqueen321 presne ani by si nevšimol podla toho čo píše,

dancingqueen321
10. máj 2025
@sara07

@pochod ak máš pocit že je to v poriadku ked žiju ako surodenci 😕
aj ked má môj obdiv, on ju potrebuje mat vlastnit nič viac, ako trofej na poličke

@sara07 spolubyvajuci.. to je ten spravny vyraz 🙂 ja mam tiez jedneho takeho doma a tiez jedneho takeho v praci 🙂

moonlight1210
10. máj 2025

Tazko povedat, ci ukoncit, lebo na jednej strane (zatial vo vsetkej pocestnosti) citis konecne zaujem o teba ako osobu. Otazky ako sa mas a spol. su v norme. A potesia. Prinesu pocit, ze si vnimana, dolezita.

Ibaze casom to prestane stacit, prestane inspirovat. Uz za tym nebude to, co citis teraz. Bud to strati iskru, stavu, vyvanie to, alebo naopak bude v tebe rast frustracia. Lebo budes chciet viac. Viac prijemnych pocitov. Nieco, co im vrati tu prvotnu intenzitu.

A tam moze byt problem.
Bud sa budes vrsit na manzelovi, ktory popravde popri kariere a zaujmu o deti toho vela do rodiny nedava. A najskor je presvedceny, ze popritom, kolko by este chcel venovat praci, si odtrha od ust uz dost.
Alebo z hnevu, ze si sputana, ochladnes k muzovi uplne a urobis daku hlupost. Aj s niekym z okolia.
Alebo sa postupne uzavries. Zacnes byt chladna, zatrpknuta.

Takze sa sama musis rozhodnut, ci to nechat ist, alebo udrziavat ako mile vzpruzenie v sedivosti vasho vztahu, alebo to vziat ako vyzvu, ze ak chces este nieco zmenit a zazit, tak musis ist do tej neistoty (ci to prinesie pozitvny vysledok) a rozviest sa.
Lebo ake su vyhliadky s tvojim muzom, asi tusis uz teraz.

autor
10. máj 2025

to mate pravdu, ked mi najviac hrabalo z tohto kolegu a bola som hlsvou vypnuta, no telom pritomna, nevsimol si moj muz vobec nic… mojim cielom nie je podviezt ho, ale vysvetlit sama sebe o co mi ide…. ooo ano, aktualne sa. itim tak sama, ze mi behaju hlavou vel i hriesne myslienky s kolegom.. ale nemyslim si, ze by som to urobila, resp, toto nie je cesta. Na druhej strane sa citim ako rukojemnik navonok dobreho manzelstva, o ktorom kazdy povie, aki sme super…. ale mne tak vela toho chyba

sara07
10. máj 2025
@dancingqueen321

@sara07 spolubyvajuci.. to je ten spravny vyraz 🙂 ja mam tiez jedneho takeho doma a tiez jedneho takeho v praci 🙂

@dancingqueen321tak to je asi ten horší pripad ešte spolubyvajuci, pretože so surodencom ta aspon niečo spaja, viete si pokecat , je niečo ludské medzi

autor
10. máj 2025
@dancingqueen321

@dancingqueen321 a ako dlho si v tomto stave? ten moj je aspon 1500 km daleko, ale ochotny by bol prist, to viem….

autor
10. máj 2025
@moonlight1210

Tazko povedat, ci ukoncit, lebo na jednej strane (zatial vo vsetkej pocestnosti) citis konecne zaujem o teba ako osobu. Otazky ako sa mas a spol. su v norme. A potesia. Prinesu pocit, ze si vnimana, dolezita.

Ibaze casom to prestane stacit, prestane inspirovat. Uz za tym nebude to, co citis teraz. Bud to strati iskru, stavu, vyvanie to, alebo naopak bude v tebe rast frustracia. Lebo budes chciet viac. Viac prijemnych pocitov. Nieco, co im vrati tu prvotnu intenzitu.

A tam moze byt problem.
Bud sa budes vrsit na manzelovi, ktory popravde popri kariere a zaujmu o deti toho vela do rodiny nedava. A najskor je presvedceny, ze popritom, kolko by este chcel venovat praci, si odtrha od ust uz dost.
Alebo z hnevu, ze si sputana, ochladnes k muzovi uplne a urobis daku hlupost. Aj s niekym z okolia.

Takze sa sama musis rozhodnut, ci to nechat ist, alebo udrziavat ako mile vzpruzenie v sedivosti vasho vztahu, alebo to vziat ako vyzvu, ze ak chces este nieco zmenit a zazit, tak musis ist do tej neistoty (ci to prinesie pozitvny vysledok) a rozviest sa.

@moonlight1210 vystihla si to dobre, nie som v stave opustat muza…. mozno to casom dozreje vo mne. Ale som v stave, kedy po rokoch tohto nestarania sa o vztah je prave vysledkom to, ze myslim na ineho muza.A co s tym, neviem. Chcela by som v zivote velmi zazit to vzruso, prepojenie, zaujem, mozno aj len to fyzicke spojenie, ked je to ken o vasni…. a viem, ze nemozem.

marca12
10. máj 2025

Kazda z nas zazije nejakeho napadnika,ktory jej polichoti. Ja osobne ani nerozvijam debatu dalej a ani neodpisujem. Nemam zaujem o romanik a ak to neseknes hned,spadnes do toho a nebude cesty spat. Budes nestastna nielen kvoli muzovi,ale aj kolegovi. Je pekne citit sa dobre,ale si dospela zena. Daj si doporiadku manzelstvo alebo ak sa ti zapaluju lytka,tak sa rozved a potom rob chujoviny a nezabudaj pritom,ze mas deti.

marca12
10. máj 2025
@moonlight1210

A tam moze byt problem.

@moonlight1210 Nebud naivna takto zacina nevera. Nevinnym pisanim. Tebe by sa pacilo,keby si muz s nejakou rajdou vymienal smsky?

Strana
z2