Kto by mal ísť na koncert so študentkou?
Otázka do pléna:
Čerstvo dospela študenta dostane k sviatku od matky lístky na koncert jej obľúbeného interpreta/ov do zahraničia. S kým by malo to dievča ísť na koncert podľa Vás?
Priateľa nemá.
(Ešte by som dodala že po rozvode šlo vtedy 15.r dievča
k otcovi a matka na protialkoholickú liečbu. Matka po liečbe má prácu, žije veľmi skromne. Otec je podnikateľ)
S kym chce. S kamoskou? S niekym kto ma rad toho interpreta. To je povinnost brat rodica?
S kym chce - listky boli dar, su jej, ma pravo si vybrat s kym pojde
Ako súvisí to, že matka je bývalá alkoholička a otec podnikateľ, s tým, s kým by mala ísť na koncert? Je to jej rozhodnutie s kým pôjde, išla by som s kamoškou
No ja by som sa pýtala dcéry,že s kým chce ísť.....jej darček -jej rozhodnutie
Tak je dospela svojpravna snad si vie bybrat.
V com je problem?
@henii asi tak že matka dlhé mesiace šetrila (pôvodne chcela na samostatné bývanie poblíž dcéry) na tie lístky čo by otec zacvakal.zo zadného vrecka. Proste nie každý si vie kúpiť lístky na koncert v takej hodnote len tak.
S kým chce. Ak s ňou chce ísť matka mala ju pozvať nie dať lístky.
Nerozumiem, co s tym ma to ze matka setrila na listky?
Ak by jej to matka nechcela kúpiť tak by jej to snáď nekúpila, či to jej matka bude teraz vyhadzovať pred očí, že ja som šetrila tak zober mňa, či ako? Lebo tak mi to príde
takže matka namiesto samostatného bývania poblíž dcéry jej kúpila lístky na koncert? … to je prosim Ťa aký interpret za taký majland … a ak ich dcéra dostala, môže zobrať koho len chce, kľudne aj jeden predať
Matka dala dcére 2 lístky a teraz jej povie, zober ma so sebou 😂
To hádam nie
@henii nevyhadzuje, len je smutná. Rozmýšľala nad niečím, čo by mali ako spoločný program ako matka a dcéra, tak toto ju napadlo. Ani zďaleka nemôže tromfnúť hodnotou dar od otca. Dievča vie presne v akých skromných podmienkach jej matka žije
@patka06 nepovedala jej nič také
Takže dieťa má robiť zo seba ranenú srnu, lebo matka žije skromne a otec nie? Veď dieťa za to snáď nemôže nie?
Prepáč možno budem hnusná ale za 7 rokov práce z ľuďmi - aj alkoholikmi, som si uvedomila že alkohol je voľba, je to cesta, ktorú má možnosť si vybrať ktokoľvek. Ak si ju niekto vyberie, bohužiaľ, je to jeho voľba a jeho cesta. Ja viem že tá žena to mala isto ťažké, ale to dieťa to malo ťažšie 2x toľko.
Matka to dcére zle prezentovala, mala jej dať spoločný výlet, súčasťou ktorého bude koncert a lístky si nechať u seba.
A okrem toho, ak niečo očakávam, komunikujem jasne a zrozumiteľne. Napr. kúpila som nám lístky na koncert tvojej obľúbenej skupiny, dúfam že si spoločný čas užijeme. Podľa mňa to nie je až tak ťažké 🙂
@henii nechcem ju obhajovať ale v manželstve mala peklo naozaj to nechcem rozpisovať a ani potom to nemala na ružiach ustlané
z akeho dovodu je matka smutna? ze nema naplnene ocakavania? Ak to chcela ako spolocny program, mala dat dcere jeden listok a druhy si nechat.
no obavam sa, ze to by dcera asi nesla - tam tie vztahy evidentne budu nastrbene.
Tak ta matka mala rovno povedat "Kupila som nam obidvom listky na koncert, to mas darcek na narodeniny". Vyhla by sa potom sklamaniu, ze tam pojde s otcom alebo s kamoskou. Matka je hadam dospela zena a uz vie, ze veci treba riesit jasne, sformulovat spravne vety a nespoliehat sa na to, ze sa ten druhy dovtipi, lebo nikto druhemu do hlavy nevidi, dokonca ani vlastnej matke.
@kaktusik007 lebo to chcela ako spoločný program matky s dcérou
To je smutné, ale ako píšem, alkohol je voľba. Prečo jej to potom hneď nepovedala že je to spoločný dar? Čo teraz očakáva? Veď dala dar dcére a tá nech si s ním naloží ako chce, nech si sama vyberie s kým pôjde, nie? Stále nechápem to, prečo by mala zobrať matku 🤷🏼♀️
Keď sa nevie vyjadrovať nemôže za to viniť dcéru.
Tak mala dať dcére 1 lístok a povedať, tadá prekvapenie, idem s tebou...
Ako je napísané vyššie, ak to chcela mať ako spoločný program, mala jej to tak darovať, že kúpila som NÁM lístky, pôjdeme vtedy a vtedy, tam a tam.. a teda napadá mi, keď na lístky, tak dlho šetrila, má aj na výlet okolo toho? cesta? možno nocľah, jedlo? alebo by to za ňu musela potiahnuť dcéra z peňazí od otca?
to nech si vyriešia oni,čo sa do toho montuješ
@lindous nie, to všetko vrátane ubytovania bolo súčasťou daru
@rozculena lebo sú moje blízke príbuzé
@januska12323 kde píšem že ju viní?
Presne,ked chcela ist matka s dcerou tak mala dvece darovat len JEDEN listok, a nie oba… oba listky darovane - jeden je pre dceru a druhy pre koho dcera chce (pravdepodobne kamoska)

Moja čerstvo dospelá, keby nemala priateľa, by chcela ísť s kamarátkou.