icon

Kto by mal zdraviť prvý - ženy či muži?

10. júl 2025

Mám taký menší príklad ..ja mam 40 a jeden bývalý známy má 50 dajme tomu ..ide o to že som mu asi není sympaticka lebo vždy som sa musela prvá zdraviť a prestala som. Jeho reakcia? Huu buu nejaké zahučanie keď ide okolo..žiadna úcta ako k žene? Či to sa mám ja prvá zdraviť? Neee

Strana
z2
jazula
10. júl 2025

Asi sa cíti dôležito..nebol to nadriadený?

simkima
10. júl 2025

Co ta po nom 🙂 Je to len nejaky chudak, co si potrebuje hladkat ego takymito vecami. Ignorovala by som.

lenka.25
10. júl 2025

By som mu povedala, či sa teľa konečne rozhodlo pozdraviť prvé !

muchotrafka298
10. júl 2025

Zalezi na okolnostiach. Ci sa jedna o muza v praci vyssie postaveneho alebo sa bavime o sukromi. Lebo podla bontonu ma prvy zdravit muz (mimo pracovneho zaradenia) zenu bez ohladu na vek. Ja napriklad zdravim starsich muzov, ovela starsich ako prva, napriklad susedov alebo znamych. Ale to su ludia, co su odo mna o 30 a viac rokov starsi. Mladych nezdravim prva, mam susedov, Ukrajincov v mojom veku, nezdravia a ja prva ich zdravit nebudem z principu, byvaju v baraku rok a ich syn 15 rocny dokonca caka, aby sme mu aj dvere otvarali. No tak to kde sme? Aby zena vo veku jeho rodicov mu dvere otvarala ked ide do bytovky alebo do vytahu?
Podla business protokolu zena zdravi prva vyssie postaveneho muza, nadriadeneho napriklad. Lebo tam je hierarchicky on postaveny vyssie.
Keby na mna niekto zabukal ked ide okolo, tak si pomyslim svoje a nie, nemusis ho zdravit. Mozes okaslat chlapa, co nevie co sa patri a este vydava rozne zvuky ako zviera. To je co za debilka?

lindous
10. júl 2025

Ja som úprimne toto nikdy neriešila, pozdraví ten kto prvý “stihne”…s človekom, ktorý na mňa bučí, by som sa nezdravila, ale poznám ľudí, čo často pozdrav len tak nejak zamumlú, neriešim 😄 ja sa vždy pozdravím…

autor
10. júl 2025
@lindous

Ja som úprimne toto nikdy neriešila, pozdraví ten kto prvý “stihne”…s človekom, ktorý na mňa bučí, by som sa nezdravila, ale poznám ľudí, čo často pozdrav len tak nejak zamumlú, neriešim 😄 ja sa vždy pozdravím…

@lindous však ani ja som to neriešila ale keď vidím že sa tak niekto chová že stále čaká prvý na pozdrav no určite nie

lindous
10. júl 2025
@anonym_autor

@lindous však ani ja som to neriešila ale keď vidím že sa tak niekto chová že stále čaká prvý na pozdrav no určite nie

@anonym_autor no a ja si toto proste nejak nevšímam, je pre mňa automatika pozdraviť a nezamýšľam sa kto kedy pozdravil prvý 😅

mk1111111111
10. júl 2025
@lindous

@lindous ja tak isto. Nemam problem prva, ale debilkov neslusnych nezdravim

autor
10. júl 2025
@lindous

@anonym_autor no a ja si toto proste nejak nevšímam, je pre mňa automatika pozdraviť a nezamýšľam sa kto kedy pozdravil prvý 😅

@lindous hej ale nad týmto som sa nad ým pozastavila

thereisabear
10. júl 2025

Nezdravila by som prvá a pri najbližšom búú mu aj osviežila pravidlá etikety.

minenkaa
10. júl 2025

Ja osobne beriem ľudí ako ľudí ,pozdravím sa všetkým ktorých poznam a sú ku mne slušní a jej jedni kto skôr
Hovado človek keď je je jedno aké ma pohlavie,vždy zostane hovädzom

ndrag
10. júl 2025

Nad tymto uz dlho nerozmyslam a je mi to jedno, normalne sa pozdravim. Ale ked som mala okolo 20, zamerne som prestala zdravit jedneho ehm, nebudem pisat co. Nech sa pozdravi prvy. To ste mali vidiet to divadlo :D. Uz som ho viac ani nepozdravila.

autor
10. júl 2025
@ndrag

Nad tymto uz dlho nerozmyslam a je mi to jedno, normalne sa pozdravim. Ale ked som mala okolo 20, zamerne som prestala zdravit jedneho ehm, nebudem pisat co. Nech sa pozdravi prvy. To ste mali vidiet to divadlo :D. Uz som ho viac ani nepozdravila.

@ndrag aj mne to príde že mu to vadí že som prestala že ignorujem ale tak čo bože 🤣

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
ndrag
10. júl 2025

autorka, nic neries, nech ti to ani len luto nieje. Normalny clovek by rozmyslal, ze co sa stalo a zacal by zdravit prvy. Hento bude nejaky narcisticky/egotrip odpad, ten si ani nezasluzi ;).

mimikarol
10. júl 2025

Nikdy som toto neriešila. Keď aj stretnem napr suseda tak sa pozdravíme prvý ten kto si skôr všimne. Aj v robote sa mi normálne šéf pozdravil koľko krát prvý, raz on raz ja....

really8
10. júl 2025

Toto su take blbosti. Ze ucta k zene. Pane na nebi. Ja som teda asi sedlana ale mino pracovneho prostredia sa zdravim komu chcem a neriesim ci je to zena muz starsi mladsi vyssie postaveny. Velakrat aj upratovacku v praci pozdravim prva. Proste automatika a necakam ze ako zenu ma budu zdravit prvu

autor
10. júl 2025
@really8

Toto su take blbosti. Ze ucta k zene. Pane na nebi. Ja som teda asi sedlana ale mino pracovneho prostredia sa zdravim komu chcem a neriesim ci je to zena muz starsi mladsi vyssie postaveny. Velakrat aj upratovacku v praci pozdravim prva. Proste automatika a necakam ze ako zenu ma budu zdravit prvu

@really8 pre mna blbosti to niesu

lenka_da
10. júl 2025

@anonym_autor Mam podobneho suseda, starsi o 10 rokov. Trvalo mi velmi dlho, kym som si vsimla, ze caka, kym sa pozdravim prva. Nejaku dobu som ho prestala zdravit, reku, ci sa spamata, nespamatal sa. Kedze byvame na jednej chodbe, zacala som sa opat zdravit prva, kvoli susedskym vztahom. Beriem to tak, ze je to jednoduchsi clovek, ktory neovlada etiketu.

really8
10. júl 2025
@anonym_autor

@really8 pre mna blbosti to niesu

@anonym_autor mozno keby si nebazirovala na takych hlupostiach menej veci by ta trapilo. No ale ked sa musis hrat na dolezitu

vroni
10. júl 2025

Nezdraviim chlapov prvá (mimo kamaratov, nadriadených nemám) a je mi úplne fuk, ako sa s tým vyrovnajú.

autor
10. júl 2025
@really8

@anonym_autor mozno keby si nebazirovala na takych hlupostiach menej veci by ta trapilo. No ale ked sa musis hrat na dolezitu

@really8 to uz si myslis ty ze sa hram na dolezitu

really8
10. júl 2025

@anonym_autor ak je pod tvoju uroven pozdravit prva 50 rocneho pana a este znameho tak sa robis dolezita

biba_18
10. júl 2025

veď mu odbuč…

motylik2559
10. júl 2025
@lenka.25

By som mu povedala, či sa teľa konečne rozhodlo pozdraviť prvé !

@lenka.25 😂😂😂😂 Lenka toto si zabila! Inak toto som pouzila pred par rokmi pri jednom stamgastovi, ktory si myslel,ze sa okolo neho kruti svet a strpcoval zivot susedom, uplne si mi to pripomenula!😂😂😂
Teraz ale uz nestrpcuje, lebo tolko chlastal,ze uz nevladze aj vyjst z bytu aky ostal slaby a uz len nejaky jeho kamarat mu tam donesie jedlo nejake k nemu. Ale presne tak sa spraval kym bol pri sile...ze bucal po ludoch, co ho nepozdravili, tak som raz pouzila tuto hlasku co si napisala a mne dal aspon na dlhsi cas pokoj😂

autor
10. júl 2025
@biba_18

veď mu odbuč…

@biba_18 😂stalo sa

autor
10. júl 2025
@lenka_da

@anonym_autor Mam podobneho suseda, starsi o 10 rokov. Trvalo mi velmi dlho, kym som si vsimla, ze caka, kym sa pozdravim prva. Nejaku dobu som ho prestala zdravit, reku, ci sa spamata, nespamatal sa. Kedze byvame na jednej chodbe, zacala som sa opat zdravit prva, kvoli susedskym vztahom. Beriem to tak, ze je to jednoduchsi clovek, ktory neovlada etiketu.

@lenka_da moji rodicia ze maju takeho isteho suseda ze sa im nezdravi tak to asi su taky jedinci..ja by sa nezdravila byt tebou aj ked je to sused

jamidea
10. júl 2025
@really8

@anonym_autor ak je pod tvoju uroven pozdravit prva 50 rocneho pana a este znameho tak sa robis dolezita

@really8 raz, dvakrat ok, ale preco ma zena zdravit prva? Slusnost, bonton, chlap co? V cim sa robi dolezita, sa spamataj.
Ja som dlho zdravila o polovicu mladsiu novu kolegynu ako prva, no prestala som. Tak sa nezdravime. Mne to pripada smiesne, ona asi ani netusi chudinka, ze sa treba zdravit. Iba ak nieco potrebuje a pride za mnou, pozdravi. Na chodbe nie.
Pana by som sa spytala, ci nezdravi jemu zname zeny nabuduce, hajzlik nevychovany.

jamidea
10. júl 2025
@really8

@really8 preco by si nemala upratovacku pozdravit ako prva. Je tvoja podradena? Ak ano, chapem. Alebo mas 75 a ona 25, tak ok. Inak v pohode, aj ja zdravim baby v kuchyni ci upratucujs wc ako prva ak ich zbadam prva.

really8
10. júl 2025
@jamidea

@really8 preco by si nemala upratovacku pozdravit ako prva. Je tvoja podradena? Ak ano, chapem. Alebo mas 75 a ona 25, tak ok. Inak v pohode, aj ja zdravim baby v kuchyni ci upratucujs wc ako prva ak ich zbadam prva.

@jamidea uz som to pisala ale ak to potrebujes viackrat vysvetlit ok. Pretoze ja neriesim ci som zena, nadriadena, neviem co. Pozdravim lebo som slusne vychovana. Bodka. Este aby som pana poucovala a nadavala druhemu do teliat kvoli zdraveniu. No to je uroven.
@jamidea nebola moja priama podriadena ale v ramci organizacnej struktury bola nizsie😉

lion777
12. júl 2025

Tak ako píšu, ženu zdravia ostatný prvý, mladší starších a podriadený nadriadených.

Strana
z2