icon

Kto má podať ruku pri zoznámení u priateľových rodičov?

seron2
27. nov 2025

Ked idem k priatelovym rodicom mam sa ist vitat s nimi ja prva a podat ruku alebo oni mne ako domaci?

biba_18
27. nov 2025

oni tebe ako domáci a starší a mala by ti ju podať najprv mama… ale len za predpokladu že poznajú etiketu 😏
a už sa poznáte?

biba_18
27. nov 2025

a ešte tak - najprv tebe mama - a ty potom otcovi…

pribinak
27. nov 2025

Oni tebe, sú starší

anonym_000906
27. nov 2025

no myslím že vzhľadom na sK bude stačiť ak oni tebe podajú ruku prví. Sú starší a sú domáci - oni vítajú teba.

seron2
autor
27. nov 2025
@biba_18

oni tebe ako domáci a starší a mala by ti ju podať najprv mama… ale len za predpokladu že poznajú etiketu 😏
a už sa poznáte?

@biba_18 videli sme sa dvakrat celkovo riesim ked k nim pridem na navstevu zasa

biba_18
27. nov 2025

@seron2 preto sa pýtam. platí čo som napísala hore. tebe podá ruku mama a ty podáš ruku otcovi ... ale pokiaľ nie sú z vybranej spoločnosti, tak sa nič nestane ak by si dala ruku mame prvá ty...
pointa je - najprv ženy, potom muži.

seron2
autor
27. nov 2025
@biba_18

@seron2 preto sa pýtam. platí čo som napísala hore. tebe podá ruku mama a ty podáš ruku otcovi ... ale pokiaľ nie sú z vybranej spoločnosti, tak sa nič nestane ak by si dala ruku mame prvá ty...
pointa je - najprv ženy, potom muži.

@biba_18 preco otcovi prva ja ked plati pravidlo ze starsi maldsiemu aj ked som zena ale som mladsia od nich

biba_18
27. nov 2025

@seron2 lebo si žena a on nie je kráľ ...

anonym_d4f13f
27. nov 2025

nevedela som, ze na toto su tiez pravidla. Ja kazdemu automaticky podavam ruku, Myslela som, ze je to slusnost sa proaktivne predstavit niekomu, kto ma nepozna.

biba_18
27. nov 2025

@anonym_d4f13f je niekoľko možností keď sa predstavuješ - či pracovne, súkromne, si sama alebo s niekym, ale v princípe nie je problém že sama podáš ruku, keďže si žena - tam by už bol problém pri staršej žene - ale zas, možno ani ona nevie 😉

euka210
27. nov 2025

@seron2 mal byt Ta predstavit priatel rodicom a oni Ti podaju ruku.
Starsi podava ruku, zena muzovi atd.