Kto má podať ruku pri zoznámení u priateľových rodičov?
Ked idem k priatelovym rodicom mam sa ist vitat s nimi ja prva a podat ruku alebo oni mne ako domaci?
a ešte tak - najprv tebe mama - a ty potom otcovi…
Oni tebe, sú starší
no myslím že vzhľadom na sK bude stačiť ak oni tebe podajú ruku prví. Sú starší a sú domáci - oni vítajú teba.
@seron2 preto sa pýtam. platí čo som napísala hore. tebe podá ruku mama a ty podáš ruku otcovi ... ale pokiaľ nie sú z vybranej spoločnosti, tak sa nič nestane ak by si dala ruku mame prvá ty...
pointa je - najprv ženy, potom muži.
@biba_18 preco otcovi prva ja ked plati pravidlo ze starsi maldsiemu aj ked som zena ale som mladsia od nich
nevedela som, ze na toto su tiez pravidla. Ja kazdemu automaticky podavam ruku, Myslela som, ze je to slusnost sa proaktivne predstavit niekomu, kto ma nepozna.
@anonym_d4f13f je niekoľko možností keď sa predstavuješ - či pracovne, súkromne, si sama alebo s niekym, ale v princípe nie je problém že sama podáš ruku, keďže si žena - tam by už bol problém pri staršej žene - ale zas, možno ani ona nevie 😉

oni tebe ako domáci a starší a mala by ti ju podať najprv mama… ale len za predpokladu že poznajú etiketu 😏
a už sa poznáte?