icon

Len písanie pred stretnutím. Skúsenosti vo fáze randenia

15. máj 2025

Mali ste to niekto na začiatku vzťahu tak, že ste si nepísali, len pred stretnutím?

Strana
z2
autor
15. máj 2025

Pár mesiacov sme po sebe pozerali, obaja si mysliac, že ten druhý nemá záujem. Cez víkend sa to prelomilo. Povedali sme si, že na to pôjdeme pomaly a opatrne. Hneď na začiatku mi povedal, že on nie je písací typ, ani nebude. Nech od neho nečakám správy typu ", aký si mal deň". Ja som práve taká, že som schopná človeku písať každú blbosť, aj 5x do hodiny. V práci je stále na mobile, je rád, že doma ho môže odložiť. Tak si vravím, fajn, aspoň nebude stáť reč keď sa stretneme. Sme spolu, ale teda uvidíme, či to bude niečo hlbšie, alebo len dobre kamarátstvo. No, od soboty sme si vlastne vymenili len 10 kratších správ a 2x sa videli. A si teda vravím, že či to mám nechať takto, že si napíšeme, keď sa budeme chcieť vidieť, alebo sa mám snažiť aj o nejakú konverzáciu v msg? V predošlom vzťahu som akosi túto fázu randenia preskočila, a teda neviem úplne, čo už je veľa a čo ešte nie. A nerandila som takmer 5 rokov. Mali ste to niekto takto podobne? Že keď ste randili, tak ste si nepísali?

bolarazjedna
15. máj 2025

Nie je až taká dôležitá kvantita ako kvalita.... Každý však chce niečo iné. Mne to príde byt v poriadku, za necelý týždeň sa stretnúť 2x a k tomu ešte 10 správ... A rešpektovala by som fakt, že nie každý chce visieť na telefóne celý deň....ja si myslím, že aj jednou sms sa dá vyjadriť, že na daného človeka myslíš a ze ta zaujíma. Alebo si môžte zavolať na par minút, nemusíte telefonovať hodinu denne.
Ale zase na druhej strane, on "nie je typ aby ti napísal ako sa máš", tak neviem, ő com si tak píšete, čim začína konverzáciu?
Ja som naposledy randila ored rokmi, ale mne to teda príde ako základná otázka v medziľudských vzťahoch, nie len partnerských.

autor
15. máj 2025
@bolarazjedna

Nie je až taká dôležitá kvantita ako kvalita.... Každý však chce niečo iné. Mne to príde byt v poriadku, za necelý týždeň sa stretnúť 2x a k tomu ešte 10 správ... A rešpektovala by som fakt, že nie každý chce visieť na telefóne celý deň....ja si myslím, že aj jednou sms sa dá vyjadriť, že na daného človeka myslíš a ze ta zaujíma. Alebo si môžte zavolať na par minút, nemusíte telefonovať hodinu denne.
Ale zase na druhej strane, on "nie je typ aby ti napísal ako sa máš", tak neviem, ő com si tak píšete, čim začína konverzáciu?
Ja som naposledy randila ored rokmi, ale mne to teda príde ako základná otázka v medziľudských vzťahoch, nie len partnerských.

@bolarazjedna veď len o tom, že sa stretneme a kedy. V podstate to boli informačné správy.
Tak, povedal mi, že má pocit, že moje city sú silnejšie ako tie jeho, tak nechcem pôsobiť, že ho uháňam. Akože, po predošlom vzťahu, mi to až tak neprekáža, že si nonstop nepíšeme. Ale ja som taký dosť zdieľny človek.
Len som si uvedomila, že sa 2 týždne neuvidíme, lebo ja mám už na najbližšie 3 víkendy plány, a vychádza to tak, že máme opačne smeny... A skôr som čakala, že bude on iniciovať kontakt. Ale tiež povedal, že bývalá zbalila jeho, a teraz tak trochu zas ja jeho, tak sa bojím, či nečaká, že ja budem tá iniciatívnejšia.

vanilkovazmrzka
15. máj 2025

Ked ste spolu 1-2x za tyzden, tak absencia nejakej komunikacie pomimo by mi pripadala ako velky nezaujem sa spoznat.. daju sa posielat aj hlasovky alebo zavolat, ked sa cloveku nechce tukat spravy

vanilkovazmrzka
15. máj 2025

Vy ste sa vlastne 2x videli na nejakom rande akoze dokopy za cely cas? A povie ti ze tvoje city su silnejsie ako jeho? Cele divne, mna by to dost odradilo…

autor
15. máj 2025
@vanilkovazmrzka

Vy ste sa vlastne 2x videli na nejakom rande akoze dokopy za cely cas? A povie ti ze tvoje city su silnejsie ako jeho? Cele divne, mna by to dost odradilo…

@vanilkovazmrzka nie, z videnia sa poznáme 3 roky, 8 mesiacov sme teraz boli na jednom pracovisku, teraz sme zas rôzne. V sobotu sa prelomili ľady - ja som mu dala konečne šancu, lebo každú jeho snahu som zrušila, bol mi šéfom... V pondelok sme sa boli prejsť, prekecali skoro celú prechádzku. V stredu ma prišiel na 2 minútky pozrieť na moje pracovisko. Nechceme aby to kolegovia o nás vedeli, aj keď do mňa rypali už od vianoc. A zajtra sa máme stretnúť znova.

autor
15. máj 2025

Ja len dúfam, že tu nie je nik, kto by ma teraz spoznal 🤦🏻‍♀️

barka1
16. máj 2025

Myslím, že to prilis rozoberas, riesis a ano, posobis trochu prilis "chtivo".
Nemáte este žiadny "vztah", lady sa sice prelomili, poznáte sa dlhsie, ale 1 vydarena prechadza nerobí vztah.
Pisat si málo vobec nevadí. Na zaciatku a vlastne v každej fáze vztahu. Mám teraz partnera, s ktorym spolu nežijeme, nepracujeme, su dni, kedy si nepíšeme ani nevoláme. Nie často, ale su. Sme spolu nieco vyse roka, ale trvalo niekolko mesiacov, než som ho začala vnímat ako svojho partnera.
Takze ja by som doporučila brzdit, seba aj svoje ocakavania a nadeje.

vilma7
16. máj 2025

Netlačila by som ba neho, keďže nie je písací typ. Ved si vychutnajte radšej osobne stretnutie.

autor
16. máj 2025
@barka1

Myslím, že to prilis rozoberas, riesis a ano, posobis trochu prilis "chtivo".
Nemáte este žiadny "vztah", lady sa sice prelomili, poznáte sa dlhsie, ale 1 vydarena prechadza nerobí vztah.
Pisat si málo vobec nevadí. Na zaciatku a vlastne v každej fáze vztahu. Mám teraz partnera, s ktorym spolu nežijeme, nepracujeme, su dni, kedy si nepíšeme ani nevoláme. Nie často, ale su. Sme spolu nieco vyse roka, ale trvalo niekolko mesiacov, než som ho začala vnímat ako svojho partnera.
Takze ja by som doporučila brzdit, seba aj svoje ocakavania a nadeje.

@barka1 veď práve o to sa snažím, brzdiť samú seba. Ani ja to zatiaľ nevnímam ako vzťah. Len som chcela vedieť, ako veľmi je to ok, že si nepíšeme, či mám vytvoriť snahu o písanie, alebo to nechať tak ako to je teraz...

autor
16. máj 2025
@vilma7

Netlačila by som ba neho, keďže nie je písací typ. Ved si vychutnajte radšej osobne stretnutie.

@vilma7 hej, hej, vravím si, že aspoň "nebude stáť reč", keď budeme spolu

autor
16. máj 2025

Tak, ja to nemá s čím veľmi porovnať. Mala som len jeden vzťah, ktorý spätne hodnotím ako toxický...

majus2323
16. máj 2025

Všetci tu píšete že ako má rešpektovať jeho, že není písací typ ale kto bude rešpektovať ju, že je zdielna?
Tak ako on si nerád píše , ona si rada. Toto za mňa nebude fungovať... Navyše jeho vyjadrenie že ty máš viac citov či niečo také , ...no... Je to chlap , od prírody potrebuje loviť on , nie ty.
Je to veľmi krátka doba - jedna prechádzka ale ešte podotknem.... Človek keď je zaľúbený tak naozaj .. neverím že by sa nehecol na nejakú správu okrem tej organizačnej.
Porozmýšľaj

autor
16. máj 2025
@majus2323

Všetci tu píšete že ako má rešpektovať jeho, že není písací typ ale kto bude rešpektovať ju, že je zdielna?
Tak ako on si nerád píše , ona si rada. Toto za mňa nebude fungovať... Navyše jeho vyjadrenie že ty máš viac citov či niečo také , ...no... Je to chlap , od prírody potrebuje loviť on , nie ty.
Je to veľmi krátka doba - jedna prechádzka ale ešte podotknem.... Človek keď je zaľúbený tak naozaj .. neverím že by sa nehecol na nejakú správu okrem tej organizačnej.
Porozmýšľaj

@majus2323 tak, my sme si ani ako kolegovia nepísali, ja som si držala odstup...

otázka je, či mám vyvíjať konverzáciu, alebo čakať, či to bude robiť on?

autor
16. máj 2025

Nechcem ho nejakým štýlom uháňať, no svoje city k nemu som potláčala takmer polroka

autor
16. máj 2025

A nechcem sa namotať, ak by to nevyšlo

danica2711
16. máj 2025

veď ti povedal hneď na začiatku, že nie je na písanie, tak čo si čakala? A prepáč, ale mám pocit, že mu tvoja prehnaná iniciatíva začína ísť na nervy (aspoň mne by išla)

autor
16. máj 2025
@danica2711

veď ti povedal hneď na začiatku, že nie je na písanie, tak čo si čakala? A prepáč, ale mám pocit, že mu tvoja prehnaná iniciatíva začína ísť na nervy (aspoň mne by išla)

@danica2711 žiadnu iniciatívu nerobím 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ práve sa tu pýtam, či mám. Čítaj s porozumením 🤦🏻‍♀️

monro
16. máj 2025

Mala som priateľa, boli sme spolu niečo cez 4 roky a on bol presne takýto nepísací typ. A mne to dosť vadilo, hlavne preto, že sme sa stretávali raz, dvakrát do týždňa. Ku koncu už len sem tam poslal nejaké vtipné video, obrázok pomimo toho, čo sme sa videli. Ja som prvá nezvykla písať, napísala som prvá párkrát, keď sa dlhšie (viac dní) neozval. A to ma vlastne nakoniec aj dožralo a dohodli sme sa na rozchode. Ja Ti rozumiem.

unicornlady
16. máj 2025

Písať by ma bavilo možno ako puberťáčku, ale ako dospelí ľudia, prečo si normálne večer nezavoláte?
A tie tvoje plány na najbližšie 3 víkendy, nemôžeš vziať aj jeho a zahrnúť ho do svojho života?

zuzanka.zuzu
16. máj 2025

tipujem vek do 25 rokov 😁

autor
16. máj 2025
@unicornlady

Písať by ma bavilo možno ako puberťáčku, ale ako dospelí ľudia, prečo si normálne večer nezavoláte?
A tie tvoje plány na najbližšie 3 víkendy, nemôžeš vziať aj jeho a zahrnúť ho do svojho života?

@unicornlady ešte o tých víkendoch nevie. Ja som si to uvedomila len vcera. Tento som dohodnutá s našimi, mamina príde domov, robí v zahraničí. Další som už mesiac dohodnutá s kamarátkou, býva 250 km, a ten tretí som dohodnutá s inou kamarátkou až 2 mesiace, aj to sme sa mesiac dohadovali. Nečakala som, že sa dáme dokopy 🤷🏻‍♀️

autor
16. máj 2025
@monro

Mala som priateľa, boli sme spolu niečo cez 4 roky a on bol presne takýto nepísací typ. A mne to dosť vadilo, hlavne preto, že sme sa stretávali raz, dvakrát do týždňa. Ku koncu už len sem tam poslal nejaké vtipné video, obrázok pomimo toho, čo sme sa videli. Ja som prvá nezvykla písať, napísala som prvá párkrát, keď sa dlhšie (viac dní) neozval. A to ma vlastne nakoniec aj dožralo a dohodli sme sa na rozchode. Ja Ti rozumiem.

@monro mne to práveže nevadí, len si nie som istá, či som to poňala správne, či on na druhej strane nepremýšľa, že ona nepíše... či nečaká, že ja budem iniciatívnejšia. Ja viem, viem, je najlepšie sa opýtať jeho. Ale nakoniec sa dnes nevidíme

vilma7
16. máj 2025

Nechaj tomu voľný priebeh.
Voľakedy sa tiež nevyhovovalo a neviem čo, veď neboli telefóny...q po správach sa človek aj tak mnoho x ináč pochopí ako v reálnom rozhovore.

mischy00
16. máj 2025

Ja uz síce nerandim ale keby, mne by chýbalo volanie, písanie, aspoň nejaké vzájomne zdielanie si informácií. Kde je záujem, je aj prirodzená zvedavosť, ved to co robí, kde je a podobne mi tiež napovedá, aký je.Je to ešte len začiatok, nemám chuť si veci domyslieť ale chcem odpovede. Kompromis sa dá vždy nájsť, ak muž ženu chce, hrat sa na nedostupného by ma nebavilo. Ja som spontánny typ človeka, nechcem premýšľať ci teraz môžem napísať, či mám 2 dní radšej počkať alebo čo vlastne? Musím sa cítiť sama sebou a ten vzťah má byť tak nejako prirodzene, nie rozmýšľať vkuse čo, kedy, ako, prečo.
Správy typy stretneme sa vtedy a vtedy, tam a tam, to je ako obchodné stretnutie s klientom 🤦‍♀️

romiada
16. máj 2025
@mischy00

Ja uz síce nerandim ale keby, mne by chýbalo volanie, písanie, aspoň nejaké vzájomne zdielanie si informácií. Kde je záujem, je aj prirodzená zvedavosť, ved to co robí, kde je a podobne mi tiež napovedá, aký je.Je to ešte len začiatok, nemám chuť si veci domyslieť ale chcem odpovede. Kompromis sa dá vždy nájsť, ak muž ženu chce, hrat sa na nedostupného by ma nebavilo. Ja som spontánny typ človeka, nechcem premýšľať ci teraz môžem napísať, či mám 2 dní radšej počkať alebo čo vlastne? Musím sa cítiť sama sebou a ten vzťah má byť tak nejako prirodzene, nie rozmýšľať vkuse čo, kedy, ako, prečo.
Správy typy stretneme sa vtedy a vtedy, tam a tam, to je ako obchodné stretnutie s klientom 🤦‍♀️

@mischy00 presne, mne toto príde také komplikovane chodenie okolo horúcej kaše či môžem smiem, neurazí sa ,nezľakne sa, tieto hry na nedostupných sú únavné a spôsobujú zbytočne domnienky . @autorka píšeš že si potlačala city polroka ,potom že sa nechceš namotať. V podstate čakáš na jeho reakciu (zdielanie pocitov, zažitkov), ale sama sa bojíš svojich pritom (že by si bola viac namotana ako on)

mischy00
16. máj 2025
@romiada

@mischy00 presne, mne toto príde také komplikovane chodenie okolo horúcej kaše či môžem smiem, neurazí sa ,nezľakne sa, tieto hry na nedostupných sú únavné a spôsobujú zbytočne domnienky . @autorka píšeš že si potlačala city polroka ,potom že sa nechceš namotať. V podstate čakáš na jeho reakciu (zdielanie pocitov, zažitkov), ale sama sa bojíš svojich pritom (že by si bola viac namotana ako on)

@romiada ved práve, chlap ktorý ťa chce, to dá najavo a keď vidí, že aj druhá strana má záujem, tak načo tieto tanecky okolo toho?
A keď ju nechce alebo ju má ako nejakú zálohu, tak nech ju nenatahuje, evidentne je už namotana teraz viac ako on. Preto sa bojí, či niečo neurobí zle. By ma porazilo takto premýšľať

autor
16. máj 2025
@mischy00

@romiada ved práve, chlap ktorý ťa chce, to dá najavo a keď vidí, že aj druhá strana má záujem, tak načo tieto tanecky okolo toho?
A keď ju nechce alebo ju má ako nejakú zálohu, tak nech ju nenatahuje, evidentne je už namotana teraz viac ako on. Preto sa bojí, či niečo neurobí zle. By ma porazilo takto premýšľať

@romiada
@mischy00 dobre, tak mám nechať veci plynúť a nechať jeho, nech robí ďalšie kroky, hej? Nech napíše prvý on a tak... nemám byť iniciatívna a mám si držať ďalej brzdu, áno?

mischy00
16. máj 2025

Bud sama sebou hlavne....ak začneš kalkuláciu, nech urobíš tak ci tak, nebude dobre. Ak ta chce, je jedno ci mu napíšeš alebo budeš týždeň čakať. Ak ťa nechce, všetko čo urobíš, bude zle.
Preto rob to, ako to cítiš.....máš chuť mu napísať? Urob to...ok on je taký, ty zas taká. Snáď 1 správa ho nevykolaji natoľko, že to bude považovať za hrubé porušenie vášho prísneho kódexu randenia.
A keď ta chce, nech sa snaží chlapec ☝️

sense
16. máj 2025

Tak pred z rokmi neboli "výdobytky" dnešnej doby a ľudia randili, spoznávali sa....
Ak ty si schopná písať aj 10x za hodinu , kľudne mu napis, ale " nerucaj sa ak ti on neodpise hneď alebo ak ti odpíše až za dva tri dni ...
Inak môj chlap je taký "pisalek" a teda občas vypínam upozirnenia, pretože zjavne má veľa voľného času a keď nič nenapíše tak aspoň pošle obrázok .

Strana
z2