icon

Má mi byť ľúto, že ma nikto neobleje?

jamajka4
1. apr 2024

Má mi byť ľúto že ma na veľkú noc nikto neobleje a nevyšibe ?

Strana
z2
vroni
1. apr 2024

Nie. Mne by bolo trápne, keby ma niekto oblievať a sibať chcel.

michellemary
1. apr 2024

@oblecenie99 tento rok nie, ale tuším bola na Vianoce. 🙂

nerya
1. apr 2024

Ja som cela šťastná, ze mam svätý pokoj, nikto nechodí, nemusím riadiť ako šialená. Aj frajer ma zákaz akejkoľvek aktivity 🤣

simsalabim
1. apr 2024

@gelifil ako prvoaprilovy zart dobre 👍 Aj ta obrana dievky 😅

erikavesela
1. apr 2024

Skor mi je trapne za tych, co chodia oblievat a sibat

michaela789
1. apr 2024

Neznášala som to ako dieťa, mladé dievča a ani teraz absolútne nechápem o čo tomuto sviatku ide. Kedysi? Dobre. Dievčence hľadali junakov, junaci dievčence a toto bola, dajme tomu, dobrá zámienka si niekoho premerať od hlavy k päte a zoznámiť sa.
Ale teraz...ach jaj... taká trapošina 🙈 doteraz ma krčí, keď si spomeniem ako mi bolo trápne z toho že NEVIEM čo mám robiť...podobne ako keď niekto spieva na narodeniny živio... stojím tam, chalan ma mláti haluzou, švacne mi kýbel vody do tváre.... A ja mám byť akože "diki že si prišiel, tu máš vajco a prídi aj nabudúce"...wtf 🤦🏻‍♀️

risolino
1. apr 2024

@jamajka4 ja som stastna, ze ma nik nesibe a neoleje.... konecne nemam pri sebe 4 bratov a len mojho najuzasnejsieho manzela a syna ;) som rada ze moja dcerka nezaziva v detstve, co ja.

kat_
1. apr 2024

nechapem ako toto este niekto moze dodrziavat... otrasny zvyk... a este aby mi luto bolo... 🤦🏼‍♀️
mam doma muza a syna a veru ma ani neobleju, ani nevysibu, maju rozum 🙂

levandula7
1. apr 2024

@pralinka25 nechápem, načo ten kilometrový komentár? 😂
pre mňa je to kresťanský paskvil -> prevzali pôvodné pohanské oslavy jari a prerobili si ich na obraz svoj, s tým, že mnoho predkresťanských tradícií sa zachovalo dodnes. proste taký mačkopes.

liusa82
1. apr 2024

k nám tiež nikto nechodí🙂 zavreme sa,zatajíme a máme pokoj.Ale zase ja sa z toho teším mne nič neni lúto🙂 u nás v rodine sme sa takto dohodli už dávno.Málokto celkovo od nás ako bratranci,ujovia atd nechodia polievať už ani babku.Možno niektorí.Ked som bola decko som si toho užila až až.Furt bol u nás niekto.Teraz je každý rád že je doma a má svatý pokoj.Aj v dedine u nás je to ako po vymretí.Nikde nikoho.Pár aut som videla a asi 3 chalanov z okna isť po ulici inak nič

ninusa221
1. apr 2024

@jamajka4 keď som bola mala tak som to zbožňovala ale tiež už veľkú noc nemusím ale keby mám deti tak to úplne podporujem.. ale dnes som už 3 krát mala pohar vody v tvári. Mne sa skôr páči že sa stretne rodina..😊

heln
1. apr 2024

@jamajka4 sibanie a polievanie vychadza z pohanskeho zvyku, ked sa mlade zeny a dobytok jemne posibali vrbovymi prutikmi a poliali "zivou" vodou z potoka aby boli plodne.
co ti ma byt luto a trapne, ze ta nikto nepoctil pohanskou tradiciou?

katkaseiner
2. apr 2024

Nikdy som velku noc nemala rada...som vdacna ze toto navstevovanie, šibanie, polievanie, obcerstvenie, vyzdobu uz neriesime. Poleje ma otec, manzel a syn - manzel a syn aj vodou a tym to hasne. Dokonca vcera som ani dekoracie nestihla vylozit a nikomu to nevadilo... Tesim sa z volnych dni, dobreho pocasia, ale nemusi sa to volat velka noc

jana_eyre_2
2. apr 2024

Mne bolo trápne, že som cez kameru na zvončeku videla, že nám zvonil chlap s korbáčom co som ho v živote nevidela a nepoznám - asi zrejme hľadal ženy čo by vysibal..

My sme boli na pobyte mimo republiku a tak som sa mohla vyhnúť traparni keď by som mu musela zavrieť dvere pred nosom.. nikto ma nevysibal už celkom dosť rokov a vôbec mi nie je trápne 🤪

11bodka11
2. apr 2024

Mne by to bolo luto. Ja som rada ked nam pridu navstevy. Aj dcerka sa tesila. A syn s muzom zas chodili polievat. Tak to mame pekne podelene 🙂

lalu_sk111
4. apr 2024

@jamajka4 zalezi preco? Mas v okoli ludi, ktori chodia obliebat a teba vynechali? Asi by mi to bolo luto. Ale ak nikto taky nie je tak si len uzivaj, ze mas pokoj.

Strana
z2