Má moja kolegyňa doma ducha alebo entitu?
Dobrý deň prajem , chcela by som sa informovať : moja kolegyňa má doma nejakú entitu/ ducha začalo to najskôr menšími vecami ako počula kroky tie neskôr skončili a prišiel opäť no len akurát že už sa to nazbieralo a otravuje ju v posteli : zobudila sa s pocitom že ju niekto objal silno a nechcel ju pustiť v tom začala kričať a veľmi sa zľakla, videla ju už aj osobne je to mladá žena.. , čítali sme už o tom niečo že sa odporúča zapáliť šalvia , pomodliť sa za tu dušu alebo navštíviť kňaza . Nechceme zbytočne panikáriť preto ak by sa vedel niekto k tomu vyjadriť kto má skúsenosť a poradiť , budeme vďačne . Ďakujem
To objatie je spánková paralýza.
Najlepšia obrana je neveriť na duchov 😉
Náš mozog selektuje väčšinu vnemov ktoré nutne nepotrebujeme k prežitiu, čiže my si reálne uvedomujeme len naozaj malé % pachov, zvukov, farebného spektra okolo nás.
Svet je veľmi rozmanitý a ma rôzne formy, samozrejme ze sú tu aj rôzne entity a všelijaké otlačky minulosti, no väčšina ľudí ich našťastie nevníma a je to úplne mimo nich.
No niektorí ľudia sú citlivejší, respektíve naučili svoj mozog na tieto vnemy, preto niektorí ľudia vidia duchov a iny nie.
Presne o tomto sú všetky tie náboženské odporúčania ohľadom ezo, mágie atd … aby sa ľudia moc nevrtali tam kde netreba lebo sa naučia vnímať veci ktoré môžu byt pre nich obťažujúce ako pre tvoju kamosku. Taký skeptik by kroky nazval praskanim dreva, vôbec by sa tým nezaoberal a žil by spokojne vo svojom byte.
@fauko nie fakt metal, rok atd nie je vstupenka pre démonov 🙈 prečo toto je stále vec co koluje v duchovnom svete? Hudobný žáner je hudobný žáner.
Co môže pomôcť ked už sa takéto niečo deje?
Také tie klasiky, vydymovanie (šalvia, kadidlo, tyčinky) svätena voda prejsť každú miestnosť v byte a nahlas žiadať “ducha” aby opustil priestory. Pripadne celu túto ceremóniu môže spraviť kňaz s motlidbami.
Tak isto sa to dá urobiť situačne, ked počuje kroky, zvuky nahlas poziada “aby to odišlo”
Či to reálne pomôže ? Samozrejme ze nie, už ked je raz niekto vnímavý na tento typ javov je to bohužiaľ doživotne.
Pracovala a bývala som pomerne dlho v 400 ročnom dome (mimochodom viackrát bol spomenutý aj v rôznych článkoch o strasidelnych miestach v UK) , tak isto som pracovala na hrade takže o tychto pazvukoch, krokoch, trieskani dverami, obrysoch postáv a pod by som mohla rozprávať naozaj dlho.
Človek je z toho najskôr vydesený ale časom si zvykne a nechytá sa toho, ignoruje. Skratka dá sa na to zvyknúť. Sú to väčšinou len také ozveny, akokeby hologrami nema to reálnu myseľ ani vôľu… Jasne ze sú aj kadejake entity ale to nieje prípad týchto klasických neskodnych krokov
@777januska777 ja som to popisala v komente vyššie. Samotná hudba za nic nemôže, ale dajme tomu ked nejaký citlivý puberťák začne popri počúvaní metalu kreslit všade pentagramy, prespávať na cintoríne, čítať okultné knihy tak si proste vycvičí vnem aj tymto smerom.
Môže začať vnímať veci ktoré by jeho mozog za normálnych okolnosti ignoroval 🤷🏼♀️
Ale to iste sa môže stať aj nejakému nabozne orientovanému človeku pri počúvaní gospelu ked sa začne zaujímať o tieto veci …
@777januska777 v každej nahrávke môže byť podprahovo niečo, čo môže u niekoho senzitívneho niečo spustiť. Netvrdím, že nejaký žánej je na to zaťažený viac a iný menej, ale taká možnosť tu vždy je. Neskutočne veľa vecí nás ovplyvňuje podvedome a ani o tom teda nevieme. Ide to mimo naše vedomie.
@lujza123 nie citlivý pubertiak nezačne kvôli metalu kresliť pentagramy ci prestavať na cintoríne. Jednoducho citlivý pubertiak hľadá svoju cestu a to aby bol niekym prijatý. Ked si sám pripadá čudný, lebo je možno viac kreatívny a spoločnosť ho za to odsudzuje, hľadá si podobných kreatívnych ludi. A kreatívni ludia, umelci majú potrebu šokovať a upozornit na seba (ako kazdy clovek), tak z veci co su tabu si preto radi vytvoria tému. Reálne títo ľudia príjmu tu svoju rolu, ktorú im spoločnosť určila. Je to základná psychologia.
A to nepopieram duchovný rozmer a svet medzi nebom a zemou a účinok diabla, len možno sa na veci treba občas pozrieť aj vedeckejšie a menej dramaticky.
@anketkarka môže, manipulácia a podprahová manipulácia je, ale reálne aj v osobnom styku. Vid politické prejavy. Takze mam teraz dedukovat, ze to ma ovládajú satanisti, ak budem počúvať politika? Aj v rozhovoru dvoch obyčajných ľudí je určitá manipulácia. Takže ideme sa prestať spolu rozprávať?
@777januska777 jasne v tomto s tebou určite súhlasím, nikto sa nezacne iba koli počúvaniu metalu venovať okultným záležitostiam. Koho takéto duchariny lákajú ten si to nájde nech počúva čokoľvek.
Hudbou mozeme chvalit a uctievat Boha, ale tiez aj diabla. Niektore metalove a rockove koncerty maju k uctievaniu diabla a satanizmu velmi blizko, niektore skupiny sa tym ani netaja a robia z toho obrovsku sou... Je na cloveku, co uprednostni.
@maja22 áno netaja sa tým a robia z toho šou. Ale reálne je to fakt len šou. Kedze je to kontroverzia a to predáva. Treba sa pozrieť skôr na texty. Rokova hudba má v sebe najmä vela textov, kde sa hodnotí spoločnosť, spoločenské problémy atd. Takýto druh textov sa už v menšej miere nájde v takom pope. Takze ano rockové ci metalové veci sú spájané so satanizmom hlavne preto, ze tuto hudbu počúvajú často nespokojní ludia, ktorých hneva spoločnosť. A tým ze ich hneva spoločnosť, majú potrebu búrať nejaké mantinely a tabu témy. Takze preto aj veľa kapiel ma akoze zameranie na "diabla", pritom reálne to nie je zameranie na diabla, ale skôr na spoločnosť, diabla tam dajú, lebo je to kontroverzné. O tomto sa dá veľmi veľa rozprávať, ale fakt nie rocková ci metalová hudba nie je diablovo dielo.
Btw. Počúvam rock, ľudovky, pop, ska, techno atd atd. Hudobný žáner je skôr o nálade.
Aby ste nepovedali, ze to tu spamujem tak este jedna vec, veľmi dobrý príklad nepochopenia je napríklad pesnička Mary On A Cross od skupiny Ghost. Veľké množstvo veriacich to pochopilo ako výsmech kresťanstvu akoze Mária na kríži. Pritom to opisuje cestu kapely, drogy a iné problémy aké zažili.
Niekto môže namietať, ze tam nemali dávať Máriu atd, lenže vďaka tej kontroverzii tu pesničku vníma viac ludi. Takze marketing 100%.
Požehnanie domu modlitbu si nájde na nete aj svätenou vodou vykropit každý roh, dvere a okná+každý deň sa modllit a zbaviť sa všetkeho cudneho darčekov, alahovo oko, náramky, obrázky , exotericke predmety a hudba, nerobiť žiadne zaklinania, nenavštevovali liečiteľov a vestice Požehnať dom môže aj kňaz...ak ho zavolá. Ale treba sa hlavne v tom byte modliť aj modlitby k archanielivi Michalovi.
@777januska777 marketing predava, tak robia sou so satanistickymi prvkami a znevazuju to, co je pre krestanov, resp. katolikov posvatne? A komu tym sluzia? Kto je potom ich Panom? Neda sa sediet na dvoch stolickach, klanat sa Bohu a zaroven robit satanisticku sou. Vybrali si, komu sa takto klanaju a Boh to teda nie je.
@maja22 nik nie je ich pánom, zas si treba uvedomiť, že veľa ateistov si nespája kresťanstvo s dobrými a úžasnými ľuďmi. Kresťania často v ateistickom svete majú povesť nenavistnych, kritizujucich a zneuzivajucich ludi, takže nemôžeme sa čudovať, že ľudia, ktorí poznajú takýchto kresťanov k nim nemajú úctu. Vzdy všetko so vsetkym súvisí. My kresťania by sme mali prestať diabla hľadať v každom človeku co zosmiesnuje kresťanstvo a možno sa s nim skúsiť rozprávať a pochopiť dôvod jeho hnevu na kresťanstvo. Problem nás kresťanov je v tom, ze my nejako stále máme pocit, ze proti nám kresťanom vždy stojí diabol, niekedy by sme sa mali skôr zamyslieť ci my sami nie sme pre nase okolie tým diablom.

@maminkadeticiek stalo sa mi presne to iste so starsim synom