Má priateľ finančné problémy?
Ahojte dnes sme s priateľom triedili veci. On je stara škola výplatné pásky si nedáva posielať na mail ale dostáva ich fyzicky. Nikdy sa nebavíme o konkrétnej sume na výplatnej páske ale prehlad ako tak mame. Niečo potreboval nájsť tak som si to teda otvorila pred ním a s jeho súhlasom a ostala som v šoku. Nikdy nepovedal ze ma nejaké finančné problémy a v páske stalo záloha na mzdu 200€. 😐 Keďže ide o výplatu za august teda aj v tom čase si asi tu zálohu bol vypýtať? Vôbec som si nevšimla kedy a vôbec som o tom nevedela, nič nespomenul. Nie nepýtala som sa ho na to. Viem aká je pre mužov otázka financií citlivá. Nemal žiadne väčšie výdavky aspoň ani o tom neviem. Mam sa obávať? Ze možno hraje tajne automaty? Alebo ze niekomu niečo požičiava?
@anonym_autor To, že bral zálohu na mzdu, nič neznamená. Jednoducho si príjem rozdelil v mesiaci na 2x. Kedysi bolo úplne bežné, že sa brala záloha na mzdu. To, čo zoberie ako zálohu, o toľko mu vyplatia pri riadnej výplate menej.
Ale spýtať sa ho môžeš, prečo si dal vyplácať zálohu na mzdu.
Však sa ho opýtaj ... či akú radu čakáš tu? ... keď Ti poviem, že isto hrá automaty a klame Ťa alebo isto má štetku, ktorú financuje, budeš mi veriť? ... komunikácia vo vzťahu je základ.
@anonym_autor To, že bral zálohu na mzdu, nič neznamená. Jednoducho si príjem rozdelil v mesiaci na 2x. Kedysi bolo úplne bežné, že sa brala záloha na mzdu. To, čo zoberie ako zálohu, o toľko mu vyplatia pri riadnej výplate menej.
Ale spýtať sa ho môžeš, prečo si dal vyplácať zálohu na mzdu.
@chrobak7 Ale v dnesnej dobe je to trochu divne...ja za tym vidim nejaky problem.
Tolka trgedia 🙄 No nevychadzali mu peniaze do vyplaty, tak si nechal vyplatit mimoriadnu zalohu. Nemusel ti to spominat, mohol to povazoval za nedolezite. Mozno ani nechcel. ked ta tak citam, ani sa necudujem, ze to nespomenul...
Pises ze je to priatel, ked hraje automaty je to jeho volba, teba to neohrozi. Maximalne ze pride o teba. To je tiez jeho volba. Aj tvoja ci ostanes s clovekom co hraje automaty. Jednoducho sa spytaj jeho. Nik ti tu nic nepovie.
ja som zarabala tak malo, ze tiez som sa rok placala v zalohach, ale nejak mi to ani nenapadlo riesit, ani uz neviem ci som spomenula, ze som zalohu brala, kebyze zarabam vela a beriem peniaze dopredu to by bol vacsi pruser, lebo by som ich asi otrieskavala inde, zalezi kolko zaraba a ci ste nemali vacsie vydavky, mozno sa mu nieco pokazilo na uate napriklad, alebo co, vsetko islo hore, ved sa ho opytaj, snad sa nebojis vlastneho muza?
Treba sa ho spytat,u nas ani neviem,ze sa nieco take dava,ze zaloha z vyplaty.Ale viem,ze niekde sa to da.Treba komunikovat,nic ine nepomoze.
Ver mi, že keby hral automaty, 200€ je nič ;)
Keby bola u nás možnosť brať zálohy, tak by som bral.
Mal by som v ruke nejaké financie navyše keby bola príležitosť zainvestovať. Teraz keď sa naskytne nejaká výborná investičná príležitosť, tak len zúfalo a bezmocne pozerám ako mi uteká pomedzi prsty lebo nemám 200€ zo zálohy, ktoré by som mohol využiť na nákup akcií.
Aj takto sa dá na to pozerať.
Ako koli 200€toto,teda za takúto sumu hneď na automaty mysliet
@anonym_autor a neboli ste na dovolenke alebo výlete a jednoducho tie peniaze v tom čase nemal ,tak si zobral zálohu? Nemôže to byť tak?
Áno, není to ok, ak chlap v produktívnom veku nevyjde do výplaty. Očakávam, že ma človek nasetrenych aspoň pár tisíc €, najmä ak nemá rodinu, deti a není sám na všetko
Ako dlho ste spolu? Zijete spolu,? Delite sa spolu o prijmy/vydavky? Myslim, ze toto je nieco co v dlhodobom zvazku ma byt vzajomne diskutovane..ak neslo o darcek pre teba, co ma byt prekvapko (k narodkam, zasnubny prsten..) tak potom naco to potreboval? Spytaj sa ho. Nezabudaj -- Dovera.
Keby bola u nás možnosť brať zálohy, tak by som bral.
Mal by som v ruke nejaké financie navyše keby bola príležitosť zainvestovať. Teraz keď sa naskytne nejaká výborná investičná príležitosť, tak len zúfalo a bezmocne pozerám ako mi uteká pomedzi prsty lebo nemám 200€ zo zálohy, ktoré by som mohol využiť na nákup akcií.
Aj takto sa dá na to pozerať.
@sevrin Tak zoberes zalohu a dalsi mesiac ti to odpocitaju zo mzdy ... len si proste posunies ti epeniaze, niesuto peniaze navyse.
To je uz financna negramotnost ze si musi pytat zalohu lebo rozfrcka vsetky peniaze a nevie hospodarit.

Neviem z akej dimenzie beriete to, že treba tancovať okolo chlapov kvôli peniazom, práci, mame, kamošom, koníčkom... nikto z nás Ti neodpovie, ale jedno zaručene viem, je to perfektná príležitosť otestovať si komunikaciu-ak sa bojíš ho opýtať na takú vec a ste vo vzťahu, tak Ťa čaká dosť smutná budúcnosť.