Má toto ešte význam?
Hovorí sa, že ženy majú 6.zmysel a tušia, keď sa niečo deje. A myslím, že to tak naozaj je. S mojím manželom sme spolu už skoro 16 rokov, z toho 9 manželia. Vždy sa nájdu nejaké problémy ako všade, ale posledné 4 roky je to už neúnosné, zo dňa na deň horšie. Vždy bez komunikácie, založený na klamstvách, chlade a prázdnote, bez akéhokoľvek náznaku lásky, túžby a nehy. Vzťah už vlastne asi len kvôli deťom. Môj manžel sa upriamil len na svoju prácu lebo mu do hlavy stúplo povýšenie a pocit ako je najdôležitejší a najlepší vo firme. Absolútne neviem kde a s kým je, kde prespáva. Buď mi ani nepovie lebo on nevidí dôvod na to, aby sa mi hlásil alebo ma oklame a niekedy má potrebu ako mi sám povie, aby mi ublížil povedať po čase pravdu. Pravidelne si vypne zvonenie a neberie,ani nereaguje na sms. O zamknutom telefóne asi hovoriť nemusím. Keď sa ho spýtam prečo to robí, jeho odpoveď je, že čo je na tom a bude sa tak správať ďalej. Deti ho majú rady a to je jediné prečo som doteraz neodišla, aj keď ma to veľmi bolí
Už dávno ste mali riešiť manželskú poradňu, teraz neviem či už nie je neskoro 🤷
Tvoj estemanzel má pravdepodobne milenku.
Na fungujuci vztah treba dvoch. Tvoj manzel ma o zivote ine predstavy, ty v nich velmi pravdepodobne uz nefigurujes. Aj ty mas pravo byt stastna a citit sa milovana a chcena. Zostavas kvoli detom. Co sa naucia z vasho vztahu o partnerskom zivote?
4 roky je velmi dlha doba.Manzel ma uz vlastny zivot.Bohuzial!Sadnut si,porozpravat co vlastne chce.Podla toho sa zariadit.
@blancheporte
Podľa neho je toto v poriadku a ja sa nemám čo starať do jeho práce, nemusí sa mi spovedať kde a s kým je
@kris_tin257
Do poradne by nešiel. V ňom nie je žiadna chýba, len vo mne
Hovoríš, že kvôli deťom, ale skús sa na to pozrieť z tej strany, či je toto pre nich dobrý vzor vzťahu a spolužitia, ktorý si odnesú... ono sa to možno ani nezdá, ako veľmi to vnímajú... dobrý vzťah môžu spolu udržiavať, aj keď vy budete od seba a v ich záujme slušne komunikovať...veľa šťastia pri hľadaní odvahy, na ten krok, ktorý vieš, že treba spraviť
@minilla
Príde mi potom zvláštne, čo naučili je rodičia. Jeho otec podpapucnik a svokra my diriguje celý život. Hlavne, že sú hlboko veriaci a večne klacia v kostole. To jediné môjho muža naučila, asi večne sa modliť v kostole a spovedať z toho ako žije
Význam by to malo keby chcel aj on...odpoveď poznáš sama.
No v takomto vzťahu by som už ani kvôli deťom nezostávala ... už nehovoriac o tom, že takýto, podľa nich, "správny" vzorec správania si odnesú do ďalšieho života.
Aké veľké máte deti? Obavám sa že manželstvo už nezachranis nijak, bude sa to zhoršovať a onedlho milenku dovezie aj domov bezohladu na to či tam budeš vo vedľajšej izbe alebo nie. Teraz je skôr správny čas začať riešiť rozvod a nabrať silu na súdne ťahačky. S ním by som už ani nekomunikovala, on už si dávno žije svoj vlastný život, s tým uz neurobíš nič
Zial po tolkych rokoch vy uz iba byvate spolu, uz nie ste spolu. Uz to ze ste vydrzali tak dlho spolu. Ak sa rozvediete trosku normalne, deti ho predsa mozu mat radi dalej. Staci sa normalne rozviest a slusne spolu vychadzat dalej.
Taky zivot musi byt toxicky zit dlhe roky s niekym pod rovnakou strechou, ku ktoremu navzajom nic necitite.
Nie, nema to vyznam. Deti su uz asi velke. 4 roky? Vies, keby si ta aspon vazil, ale podla toho, ako sa s tebou bavi. ....Nielenze mu na tebe nezalezi, ani si ta nevazi ani ta nerespektuje ako cloveka. Tiez sa priklanam k milenke, ale i keby nebola, toto nie. Navrhni rozvod.
@blancheporte On sa nechce rozpravat, on si uz dlho zije svoj zivot, sice vedla nej, ale nie s nou. Tu uz nepomoze ani poradna, ani rozpravat. Odist zo ctou, toxicke, zle, ponizujuce
Nie, nie si s nim kvoli detom a ani on nie je s tebou kvoli detom, V podstate nie ste spolu, mozno uz davni nie ste ani vedla seba. Klames sebe a klames aj detom, pretoze uz davno nie ste rodina, ste len spolubyvajuci. Klames ty v naivnej viere, ta tak to ma byt, klame on lebo pre neho uz rodina znamena mozno len oprate ponozky, mozno ani to. Je na case najst riesenie. Kedze s nim uz ziadne riesenie nenachadzas, tak ho najdi sama. Bude to na prospech teba a hlavne detom. Preotze aj deti vidia, ze maju otca len na to aby doniesol domov peniaze, nic viac, nic menej.
Zijes takto zo strachu... Nie kvoli detom.
samozrejme, ze to nema vyznam.. vsak to dobre vies
to akože nepríde domov aj niekoľko dní?
Tak to by som nestrpela...
otázočka... mávate ešte spolu sex? či 4 roky už nie?
Zo vztahu svojich rodicov sa tvoj muz naucil, ze jeden diriguje, nerespektuje toho druheho a robi si tak, ako mu to vyhovuje a ten druhy len ticho mlci, prikyvuje a neodvrava. Tento vzorec spravania preniesol do vasho vztahu, len s tym rozdielom, ze rolu svokry (dirigenta) pridelil tvoj muz sam sebe. Aka rola zostala tebe, vies sama najlepsie. Skus sa pozriet na zivot svokra. Je taky po akom tuzis?
@minilla
Len práve, že ja neviem byť ako môj svokor a len ticho sedieť, aby dobre bolo
@deti95060810
Stále to bolo menej a menej až postupne vôbec. Ty by si spala s chlapom, ktorý sa takto správa? A ani on sa z iniciatívy netrval
Sorry ale na toto ti netreba 6 zmysel, staci chrbtova kost.
Toto by som netolerovala, to chces davat detom takyto vzor fungujucej rodiny?
Vidis ako to dopada, ked sa z nefunkcneho vztahu prenesie skusenost do dalsej generacie. Ak to nechces zopakovat svojim detom, tak treba ten kruh pretat, a nastavit novy rodinny vzor - aj za cenu, ze budes deti vychovavat sama.
On si robí čo chce a zároveň si užíva "rodinu" ty sa postaras, deti mu neberies.Mozno budeš prekvapená, keď mu povieš, že chcete žiť inak a chces sa rozprávať o rozvode.Bud sa zľakne, alebo potiahne k frajerke a bude rád, že to on nepožiadal o rozvod.
A či to ma význam vieš ty.Mas nejaké veľké výhody zostávať?finančne, bytové...môžeš si žiť svoj život teda už nečakať, že sa to zlepší a zostať, alebo keď budeš prípravena raz odíst, alebo nabrať odvahu a rozvod hneď, lebo toto si myslím, že zostane v takejto rovine
@luccija
Finančné určite nie, zarobím viac ako môj manžel a to nepotrebujem ani povýšenie. Máme nový dom a pre mňa by bolo kvôli deťom rozumnejšie keby odišiel on a nechal ma s deťmi tu. Majú tu kamarátov, školu, škôlku...
Hovoris, ze nie si ako svokor. Ale si. Len bledoruzovom.
Ak chces manzela prebudit z jeho pocitu, ze on je tu ten jediny dolezity, vynimocny, tak uz musia zacat ciny. Nie slova.
Cim dlhsie vahas, tym skor uz ani ciny nic nezmenia na jeho vnimani teba (ako nedolezitej, bezvyznamnej osoby).

Z jeho strany je rozhodnute. Navrhni rozvod a postav sa cim skor na vlastne nohy. Drzim ti palce. Deti ak maju dobry vztah s otcom, udrzujte to, ako najviac pojde. Ak tvoj muz zije svoj zivot uz teraz, nevidím dovod v tejto fraške pokracovat, prepac.