Má význam začať vzťah so 47-ročným bez vlastného bytu?
Ahojte, prosim o vlastny nazor/postoj. Nechem vyzniet ako vypocitava zenska, ale... Mam dieta, vlastne byvanie, obcas sa s niekym stretnem za ucalom zoznamenia, nic vazne. Uhana ma jeden muz, zda sa povahovo ok, ale... Ma 47 rokov a zije v prenajme. Mne osobne to pride dost divne, ak by som zila rovnako, neriesim to. Ale aby chlap v pokrocilo veku nemal poriesene vlastne byvanie, pritom na mensie dieta ktore k nemu chodi, zit s tym, kedy ho vyhodia, ziadna buducnost v tomto. Nepride mi spravne, zacinat vztah, ak tak zakladna vec nie je na strane chapa poriesena.
Myslim, ze to prehanas a vnimas velmi konzervativne, tento pohlad je typicky pre nas region, vlastnit a mat. Aj ja mam spoluziaka, ten opis na neho presne sedi :D a je to uplne normalny clovek. Rozviedol sa, byt nechal exmanzelke, tak sa potlka po prenajmoch. Na hypoteku mu v tomto veku uz nevychadza. Ale nasiel si partnerku, pre ktoru to nie je problem a ziju spokojne 🙂 Casom zdedi dom po rodicoch, tak si ho so sestrou podelia a mozno to bude zase inak.
@mata_ba1 a vieš ako sa do toho prenájmu dostal? Ja by som sa na toto zamerala. Lebo mám kamaráta ktorý tak isto skončil v prenájme, preto, že predtým všetky úspory vrazil do domu kde mali s manželkou vychovávať svoje deti. Manželka bola už na materskej, ona do domu neprispela nič. Keď mali deti 1 a 3 roky, tak sa rozviedli a on ju nechal bývať v dome, lebo ju nechcel vyhodiť na ulicu a dom predať nemohli. Keby aj mohli, za tie peniaze by nekúpili dva byty.
Za mna je to neprijateľné aby muz neml vlastne bývanie v takom veku....tiez mi jeden nadbiehal, ale rýchlo som to ukončila....
za mňa zvláštne... uvidíš čo sa z toho ešte všetko vykľuje... ale nerada by som bola pre niekoho charita.
Hlavne ho nepozvi k sebe domov. Takeho by si sa uz tazko zbavila.
Znamy v rozvodovom konani takto byval par rokov, kym sa nevysporiadali a kym nedostaval dom. Najprv zisti, co je za tym, potom sa rozhoduj.
Zene byt nenechal, on byval u nej, cize dost o nicom by som povedala :( Momentalne hypo nedostane uz, mal to riesit skor.
@mata_ba1 poznam pana, uz ma po patdesiatke, zabezpeceny (dalo by sa povedat, ze davno "za vodou"), rozvedeny s dospelymi detmi a byva roky rokuce v podnajme. Dokonca ani auto nema. Prestahoval sa za robotou a pokial robi tam kde robi nevidi dovod kupovat nehnutelnost. Ked zmeni robotu bez problemov zmeni aj byvanie.
Vies, ze napriklad vo Viedni je az 90% bytov najomnych a malokto byva vo vlastnom?
Takze podla mna byvat v prenajme neznamena hned vadneho jedinca a ani ten, kto nehnutelnost vlastni nemusi byt OK.
@mata_ba1 a nie je ľahké po rozvode začínať znova platiť výživné atď...možno prvý byt bol ženin...vydávať sa nejdeš píšeš, že nič vážne tak ozaj tá je do toho nič prečo býva v podnájme.Niektore majetkové vysporiadania sa ťahajú roky a možno mu to vyhovuje a zaplatí menej ako za energie a hypo
@mata_ba1 V zahraničí zije každý v podnajme, aj bohatí ludia. Len tu sa na to pozerá každý cez prsty. Čoskoro bude vlastné bývanie nenavratnou minulostou.
@mata_ba1 býval u manželky- teda jej byt. Platili isto spolu náklady. Možno má našetrené peniaze.
V dnešnej dobe, platiť prenájom, tiež musí mať dobrý balík v rezerve.
Komunikácia... postupne sa budete spoznávať a dozvieš sa od neho viac. Ak to s ním myslíš vážne do budúcnosti. Ak nie, je to jeho vec.
@mata_ba1 ak jeho bývalá žena mala byt predtým ako sa spoznali a pozvala ho bývať k sebe, tak nemal potrebu to riešiť. Možno si myslel že so zenou bude do konca života. Môj manžel tiež prišiel bývať ku mne, hoci mi mohol povedať predaj byt, zoberieme hypotéku, pôjdeme do spoločného. V čase keď sme sa spoznali nemal ani auto, ja áno. Sme spolu 15 rokov a vychovávame spolu syna. Keby sme sa teraz rozviedli, auto už teda ma, ale bývať by musel ísť do podnájmu alebo späť k rodičom, lebo čo sme sa zaujimali, hypotéku by mu dali 180000 so splátkou 800 a za to by slušný byt v Bratislave nekúpil.
Ja mam tiez 47 , staviam dom a dostala som hypoteku. Dostal by aj on, aj ked asi nie v Bratislave
@mata_ba1 inak ja by som s manželom do spoločnej hypotéky nešla, ak by som mala predať svoj byt. Byt by som si určite nechala a zobrala radšej väčšiu hypotéku na spoločný. Lebo pre ženu je vlastniť byt dôležitejšie ako pre muža. Žena s deťmi keď zostane bez strechy nad hlavou tak je to horšie ako keď muž. Preto sa na to aj ženy inak dívajú.
@hradnapani zdediť môže a nemusí. Na toto by som sa nikdy nespoliehala.
@darina77 dostal, ale nikto nevie aké platí výživné, aký má plat atď...niečo treba mať našetrené a muži nemajú takú potrebu "rodinného hniezda" väčšine stačí sa niekde zložiť a vyspať🙂nás znamy bol tiež 2 r v podnájme, pokým sa dohodli majetkovo teraz je uz v radovke aj to povie načo mu to bolo
Ja neviem...ak by vám to inak klapalo... porozprávala by som sa s ním o jeho plánoch do budúcna..nemuselo by to byť až tak zlé...
@mata_ba1 To je trochu slovenska uchylka, ze kazdy ma vlastnit byt/dom v ktorom byva, lebo inak je na nom nieco divne.
Ja ked som bola sama, tiez som nic nevlastnila, lebo som nepotrebovala. Zit v podnajme nie je ani hanba, ani o nic horsie byvanie ako vo vlastnom byte.
A pises, ze byval predtym u zeny, ved.to mohlo byt ekonomickejsie a praktickejsie vtedy, mysleli si ze budu spolu navzdy, ja na tom nevidim nic zle.
@mata_ba1
...oprimne a na rovinu...
Čo ta vedie k tej myšlienke "Nepride mi spravne, zacinat vztah, ak tak zakladna vec nie je na strane chapa poriesena."...? To, čo si tu doteraz pisala sú omáčky, teba vo vnútri hryzie dačo úplne iné...
Čo si predstavuješ pod pojmom "uháňa" ma jeden muž..?
Ty máš dieťa, máš vlastný byt, si samostatná a sebestačná, ok... Z môjho pohľadu super, ši šikulka 👌👍
Tvoja nová známosť "uháňajúca" 🙄, chodí do práce, byvanie má zabezpečené, predpokladam, že žije usporiadaným životom.. sprava sa k tebe slušne, je pozorný, chodí čistý, používa dezodorant, ak ta niekam pozve, platí, je ti v jeho spoločnosti príjemne... Či, ako to zatial cele vnímaš..? 🤔
Spytala si sa ho konkretne, ze preco nema vlastnu nehnutelnost? On na to ma urcite spravnu odpoved. Nie kazdy potrebuje vlastnit. Mozno sa nechce niekde dlhodobo viazat. Ja mam kamosa, co tiez zije v podnajmoch, lebo meni pracu a vzdy si najde co najblizsie byvanie. Keby mal vlastny dom, tak by to bolo zlozitejsie a musel by vela km denne cestovat.
@mata_ba1 nič na tom podľa mňa nie je a prehanas to. Ak nemá úplne najlepšie hodnotenie robotu ako aj ostatní ľudia, ísť do vlastného domu by bolo ohrozujúce. Veľa ľudí žije v podnajmoch a nemajú tiež najmenej rokov. Ak je to posla teba neprípustné, povedz mu to, možno sa ešte na teba urazí, ale to už ti môže byť jedno, keď nie je taký ako by si chcela
Ah boze toto su otazky ktore trapia Vas zeny pri zoznamovani??? Ak by sa tu pisalo opacne ze zena byva v podnajme tak co potom nieje to divne dokonca ako tu jedna napisala NEPRIJATELNE? Mal by som hladat inu ktora ma sice byt ale plati vysoku splatku hypo a ta je uz vhodna do partnersta?
Na SR mate furt zakorene ze clovek musi mat svoje byvanie ale zial tato ere sa uz konci. Za xy rokov budu ludia zit v prenajmoch standartne. Ceny nehnutelnosti stupnu na neumernu hranicu, krajske mesta sa nedaju nafuknut ( cesty,MHD) Nie kazdy ma potrebu nieco vlastnit.
@mata_ba1 preco by uz nemal dostat hypoteku? 47rocni a aj starsi ludia si hypoteky normalne beru.

@mata_ba1 možno nechal všetko žene, čaká na príležitosť, teraz nechce kupovať veď sa spýtaj aké má plány?Keď ho vyhodia nájde si nový prenájom.
.Viac by ma zaujímalo či má príjem či nemá exekúcie, dlhy a preto mu nedajú hypo...môže to byť x možnosti prečo je zatiaľ v podnájme.