Má vzťah na diaľku zmysel?
ahojte, potrebujem nazor nezainteresovaných ludi … som z ke a priatel zo Žiliny, sme spolu rok a pol, mam 26 on 29 .. stretavame sa bud cez vikend alebo ked pracuje tak raz za dva tyzdne .. kedze sme uz spolu dlhsie a nemam 18 rokov prestava ma bavit takyto vztah “na dialku” .. ked sa o tom ale bavim s priatelom, on odist nechce lebo ma dobru robotu a dobre zarába … ale ja mam tiez dobru robotu a zarábam cca rovnako, ja odist tiez nechcem … celkovo som tu spokojna.. este v začiatkoch mi hovoril ze kludne by sa kvoli mne aj presťahoval tu a neviem co … uz to tak ale nieje, stale len opakuje nech pridem ja, ale ja odist urcite nechcem … ma to zmysel alebo ukoncit to cim skor ? necitim sa niekedy uz ani ako vo vztahu, iba si piseme, ani si poriadne nezavoláme ked spolu niesme, chyba mi blízkosť, tráviť s tym clovekom viac casu atd, niesom takto uz stastna ..
@anonym_autor Jeden musí ustúpiť. Ak neustúpi ani jeden, tak odstúpite od vzťahu obaja.
@anonym_autor my mame vediet? Ved ak ti to nevyhovuje a ani jeden nedokazete spravit ustupok tak maj sa cau.
nie je to dostatocne silne ani jeden sa nedokaze vzdat pre toho druheho, hladajte dalej, vztahy na dialku su o nicom
Ak chcete byť spolu niekto musi urobiť to zasadne rozhodnutie a obetovať sa. Ja mám dnes už manžela a ked sme spolu chodili, tak sme sa rovnako striedali jeden vikend ja u neho a druhy on u mňa, po trištvrte roka sme sa zobrali, lebo mali sme uz tiež vek pred tridsiadkou a nechceli sme to zbytočne naťahovat. Manžel prišiel ku mne , našiel si tu pracu a sme spolu 20 rokov.
Ak chcete byť spolu niekto musi urobiť to zasadne rozhodnutie a obetovať sa. Ja mám dnes už manžela a ked sme spolu chodili, tak sme sa rovnako striedali jeden vikend ja u neho a druhy on u mňa, po trištvrte roka sme sa zobrali, lebo mali sme uz tiež vek pred tridsiadkou a nechceli sme to zbytočne naťahovat. Manžel prišiel ku mne , našiel si tu pracu a sme spolu 20 rokov.
@anna777115 Este podotknem, že nas delilo 200km. Ja, zo stredného Slovenska a muž zo západneho.
@anonym_autor sama pises ze radsej prides o neho ako by si mala nieco zmenit v zivote. Co viac k tomu treba
Zase ty? A btw podla vsetkeho uz ani vztah poriadne nemate, tak asi zbytocne dumas nad tym.
@anonym_autor obaja máte prednejšiu prácu než partnera. Čo viac potrebuješ vedieť? Mi to príde že chceš počuť že presťahovať by sa mal on keď to sľuboval. Ani jeden nemienite obetovať prácu a peniaze pre spoločný život takže tam neni o čom.
Prestahujte sa obaja na stred medzi Za a KE a je po probleme. On nechce ustupit, ani Ty, ste si fidty fifty, tak hajde pol na pol, alebo finito ende
Podľa mňa sama cítiš, že vzťah na diaľku nie je idealny a od nás by si chcela akoby potvrdenie....keď ani jeden z vás netúži sa presťahovať tak je to asi jedno, lebo takto asi nechceš fungovať aj ďalších 20 rokov či viac ....vzťah na diaľku sa dá zvládnuť keď je dočasny na krátke obdobie ale podľa tvojho popisu sa to asi nezmení a mala by si sa zamyslieť, či by si nechcela blízkosť druhej osoby aj po práci a nie iba odratavat dní že kedy ho uvidíš
@anonym_autor tiež by som sa z KE nesťahovala do ZA za chlapom. 🫣
Vedz v Košicoch jest veľa šumnych chlopoch, ta ne??
@anonym_autor to nemá význam. Ja by som sa za mojím odsťahovala aj na koniec sveta a on to isté. Len aby sme boli spolu lebo láska aj hory prenáša. U vás asi je tej lásky málo, keď ani jeden z vás nie je ochotní sa kvôli nej obetovať. Tak hľadaj iného
@anonym_autor to nemá význam. Ja by som sa za mojím odsťahovala aj na koniec sveta a on to isté. Len aby sme boli spolu lebo láska aj hory prenáša. U vás asi je tej lásky málo, keď ani jeden z vás nie je ochotní sa kvôli nej obetovať. Tak hľadaj iného
@sasa1310 na koniec sveta? A on to isté? Neverím😂
@anonym_autor tiež by som sa z KE nesťahovala do ZA za chlapom. 🫣
Vedz v Košicoch jest veľa šumnych chlopoch, ta ne??
@anonym_5fbc0d v KE je to najlepšie čo sa dá nájsť 🙂
@sasa1310 na koniec sveta? A on to isté? Neverím😂
@anonym_5fbc0d píšem ako to cítim a ako sme to mali resp. aj máme. Za mňa 1,5 ročný vzťah musí byť ešte totálna zamilovanosť. My sme vyhľadávali každú voľnú minútu aby sme mohli byť spolu. A nie, že nejdem za priateľom alebo on za ňou. U mňa nepochopiteľné
Keby ste sa milovali,vyhladavate sq,najdete moznost ako byt spolu,boli by ste v neustalom kontakte. Z tohto,co pises mi vychadza jedine,ze obaja stracate cas. Ak by tam bola laska,jeden by ustupil. Ani jeden z vas nechce ustupit,takze nema zmysel natahovat takyto vztah.
@anonym_autor nie nema to vyznam, stracas svoje krasne mlade roky...radsej ich investuj do seba a mozno do niekoho noveho
Radím ti, hľadaj si niekoho, kto býva blízko. Pravda je taká, že ty reálne nevieš, ako to dopadne. Poznám veľa prípadov, keď ľudia zanechali dobre platenú prácu, ktorá ich aj bavila (boli to väčšinou ženy), len aby sa odsťahovali za ich láskou, a potom ich vzťah nevydržal. Buď sa rozišli krátko na to alebo keď už mali deti. Ale proste ich vzťah nevydržal. Nebolo to "navždy spolu". Samozrejme potom ľutovali, že vôbec niekam išli.
Čo chcem tým povedať je, že nikdy nevieš, čo sa môže stať. Môžete byť spolu navždy šťastní, ale taktiež je toľko spôsobov, ako sa ten vzťah môže dokašľať. Keby som bola na tvojom mieste ja, ukončila by som to, pretože zahodiť všetko s čím som spokojná (kariéru, plat, bývanie, v ktorom sa cítim dobre), pre neznámo, je pre mňa desivé. Ak by to nevyšlo, stratila by som všetko.
Ale je to tvoja voľba. Rob, ako uznáš za vhodné.
Ja som sa vratila na sk koli chlapovi z nemecka,uz to lutujem.Lenze mame dve male deti tak som v haji.On nechcel z sk ani za boha popritom robotu by mal skvelu aj v De,ustupila som ja.
Toto ocividne nikam nevedie. Je najvyssi cas si spolu sadnut a porozpravat sa realne o buducnosti, lebo ved co ak do toho pride dieta? vy ste vpodstate spolu este ani nebyvali, neviete byt spolu 24/7, netusite ako by vam to fungovalo, a na taketo obcasne stretavacky mate fakt uz dost rokov. Predpokladam ze je to aj celkom unavujuce cestovat. A kedze ani jeden z vas sa nechce prestahovat, buducnost tohto vztahu teda velmi nevidim.
Poviem ti v čom je problém. Otvorene a na rovinu, toto nie je o láske /nelaske. Toto je kultúrny problem, s ktorým sa v Košiciach vyrastá. Mentalita toho, že si v Košiciach spokojná. Ako si môžeš byť istá? Skúsila si si život inde? Ty čakáš, že príde on za tebou, pretože tvoja výchova, nastavenie a viera v to, že Košice su pupok sveta ti hovoria, že tam je najlepšie. Mohla by som o tomto rozprávať. Všetci v Košiciach rozmýšľajú uplne rovnako a tých pár odvážlivcov sú ciernymi ovcami rodín, pretoze sa opovazili mat iný názor ako sa tam vo všeobecnosti zdieľa. Otvor oči, skus rozprestrieť krídla a let. Neboj sa o kamarátov ci rodinu, nájdeš si aj inde a domov sa budeš môcť vrátiť stále. Skúste možno obaja iné miesto, ale iba ak chcete vy obidvaja!
Poviem ti v čom je problém. Otvorene a na rovinu, toto nie je o láske /nelaske. Toto je kultúrny problem, s ktorým sa v Košiciach vyrastá. Mentalita toho, že si v Košiciach spokojná. Ako si môžeš byť istá? Skúsila si si život inde? Ty čakáš, že príde on za tebou, pretože tvoja výchova, nastavenie a viera v to, že Košice su pupok sveta ti hovoria, že tam je najlepšie. Mohla by som o tomto rozprávať. Všetci v Košiciach rozmýšľajú uplne rovnako a tých pár odvážlivcov sú ciernymi ovcami rodín, pretoze sa opovazili mat iný názor ako sa tam vo všeobecnosti zdieľa. Otvor oči, skus rozprestrieť krídla a let. Neboj sa o kamarátov ci rodinu, nájdeš si aj inde a domov sa budeš môcť vrátiť stále. Skúste možno obaja iné miesto, ale iba ak chcete vy obidvaja!
@staromodna napisala si nieco, co absolutne nieje moja situácia, pracovala som uz v rôznych mestách, aj v zahraničí, ja sa nepozeram nato tak ze ke su najlepsie a nemozem odtial odist. vies o co ide ? ze som si tu nasla pracu ktora ma konecne bavi, pekne zarobim a som tam spokojna ako zatial v žiadnej praci. Zarabam rovnako ako on, a jeho ta jeho praca ani len nebavi. cize netrafila si sa, nieje to o mojej mentalite ako nemozem odist z kosic .
@staromodna dalsia vec kde som sa zabudla vyjadrit, skusila som navrhnúť ine mesto, kde by sme zacali obaja - nie, nesúhlasil, pre neho je to iba za, lebo tam ma byt od rodicov a nemusi platit vysoky nájom.
@staromodna dalsia vec kde som sa zabudla vyjadrit, skusila som navrhnúť ine mesto, kde by sme zacali obaja - nie, nesúhlasil, pre neho je to iba za, lebo tam ma byt od rodicov a nemusi platit vysoky nájom.
@anonym_autor no neuviedla si množstvo detailov, takže to vytvorilo tento dojem, keďže poznám osobne veľa ľudí, ktorí sa nedokážu odlepiť z miesta, otázka však je ci ten tvoj priateľ nie je nejaký mamanek, ktorý sa bude chodiť vypkakavat k maminke, ked sa nieco nepodarí alebo keď budeš "zlou". Ďalšia otázka je co je pre teba dôležitejšie - Práca alebo vzťah. Niekedy proste musí človek urobiť ústupok. Niečo nechať, aby mohol niečo získať, otázka je však čo získaš s ním, ked sa nedokáže odlepiť od rodičov? Píšem na základe tvojho vyjadrenia, že on tam ma rodičov a nemusi platiť vysoký nájom. Potom je to tak ako písali aj iné baby, ani jeden neurobí krok, takže asi sa radšej poobzeraj po niekom, kto ťa bude chápať a kto bude ochotný dohodnúť sa
@anonym_autor nie ukončí to naco to je dobre
Mala som to rovnako,po necelých 2 rokoch sme to ukončili a hneď nato som sa zoznámila s chalanom, čo býval 5km odo mňa a už sme spolu 10 rokov 😊
Takáto otázka by ťa nikdy nenapadla, ak by bolo všetko v poriadku a vedela by si si predstaviť vašu budúcnosť. Ani jeden nechcete zmeniť svoj život, prácu, ani bydlisko, tak asi nie je čo riešiť a je treba to ukončiť čo najskôr, zbytočne to nepredlžovať. Daj si šancu nájsť partnera, s ktorým budete na jednej vlnovej dĺžke a nie dve samostatné osoby s iným pohľadom na budúcnosť.
Takýto " vzťah " by som ani nezacinala strata času a komplikácie

@anonym_autor ja som skúšala dva vzťahy na diaľku a obe som ukončila po 3m: Obaja sme boli na tom tak, že sme nechceli odísť a nemá zmysel to naťahovať.