icon

Má vzťah na diaľku zmysel?

17. nov 2025

ahojte, potrebujem nazor nezainteresovaných ludi … som z ke a priatel zo Žiliny, sme spolu rok a pol, mam 26 on 29 .. stretavame sa bud cez vikend alebo ked pracuje tak raz za dva tyzdne .. kedze sme uz spolu dlhsie a nemam 18 rokov prestava ma bavit takyto vztah “na dialku” .. ked sa o tom ale bavim s priatelom, on odist nechce lebo ma dobru robotu a dobre zarába … ale ja mam tiez dobru robotu a zarábam cca rovnako, ja odist tiez nechcem … celkovo som tu spokojna.. este v začiatkoch mi hovoril ze kludne by sa kvoli mne aj presťahoval tu a neviem co … uz to tak ale nieje, stale len opakuje nech pridem ja, ale ja odist urcite nechcem … ma to zmysel alebo ukoncit to cim skor ? necitim sa niekedy uz ani ako vo vztahu, iba si piseme, ani si poriadne nezavoláme ked spolu niesme, chyba mi blízkosť, tráviť s tym clovekom viac casu atd, niesom takto uz stastna ..

Strana
z2
anonym_9902af
19. nov 2025

@anonym_autor práve si si aj odpovedala 🤷🏻‍♀️ ukončiť čím skôr, keď sa ani jeden nechcete prispôsobiť, strácate čas.

martinadomianova
20. nov 2025

@anonym_autor jasné, že má pokiaľ netrvá dlho. Myslím odlúčenie. Ja som mala aj na diaľku, niektoré prežili dlhšie, iné nie. Vzťah je aj o kompromisoch. A, keď ani jeden nechce ustúpiť, tak aký má ten vzťah zmysel ?

anonym_bd7158
20. nov 2025

My sme s mužom takto fungovali 5 rokov MT-MI. 6 hodín jedným smerom, striedali sme sa každý víkend raz on tu, potom ja tam. Až keď prišla korona a mohli sme fungovať z domu sme začali spolu bývať odvtedy je u nás na strednom Slovensku. Ale boli sme deti, začali sme spolu chodiť keď som mala 16, takže počas strednej a výšky to fungovalo v pohode. Teraz sme vlastne tak starí ako vy (ja 27, on 29, o pár dní 30) a neviem si to predstaviť. Sme manželia, máme hypotéku, čakáme dieťa. Proste žijeme spolu rodinný život. To by na diaľku nešlo, ja sa chcem usadiť. Ak ho ľúbiš, veríš tomu vzťahu, choď tam, časom možno prídete zas ku vám. Za mňa je vždy lepšie ak fakt cítiš v srdci že ho máš rada to skúsiť a nemusíš potom navždy žiť s myšlienkou “čo by bolo keby som tomu vtedy dala viac”. U nás to logicky bolo sťahovanie k nám, mala som tu väčší priestor na bývanie u rodičov, je tu viac pracovných možností. Ale zas napríklad muž je vojak, ak ho raz prevelia na východ ideme na východ. Proste vždy sa dohodneme. Ak sa v tomto veku naťahujete ako malé deti že ja nechcem a ja nechcem tak neviem no… za mňa ste dvaja dospelí ľudia a ak chcete spolu budúcnosť tak sa normálne dohodnite kde je napríklad lepšie bývanie a hotovo. Ak jeden druhému za to nestojíte asi to zmysel nemá. Ja by som za mojim mužom išla aj na koniec sveta, on je moja rodina a on za mnou takisto. Rozhodujeme sa vždy racionálne čo je pre našu rodinu najlepšie, čo nám dovolí práca, kde máme bývanie. Proste nechápem čo sa naťahujete, keď chcete byť spolu choďte si za tým keď nie tak nie a hotovo. Rodičov, súrodencov a podobne vieme navštevovať, zase 3 hodiny autom čo máte vy vzdialenosť neni tragédia aj každý druhý víkend, to v pojode aj na nedeľný obed vie človek otočiť, na víkend prespať a kamošov, prácu si človek nájde hocikde.

Strana
z2