Má žena v päťdesiatke čakať na pravú lásku?
Predstavte si, že ste žena v päťdesiatke. Máte tri deti a vaša životná situácia nie je jednoduchá, ani finančne, ani rodinne. Ste rozvedená a neustále riešite konflikty s bývalým manželom...Stretnete muža, s ktorým vám je príjemne. Radi spolu trávite čas, denne spolu komunikujete,ak nie stretnutiami aspoň písomne, často celé hodiny počas celeho dňa a máte si čo povedať. Keď ste spolu osobne, cítite sa v jeho prítomnosti dobre a bezpečne, no nie je tam nič viac. Nie sú tam city ani láska. Naopak, on vás má viac nežiba rád. Viac než iba kamarátku. Obdivuje vás, správa sa k vám s úctou, váži si vás.. Spoločnosť s vami pre neho znamená niečo "nad". Finančne je na tom veľmi dobre a jediné, čo mu v živote chýba, je možnosť niekoho milovať. Nemal by problém zabezpečiť vás aj vaše deti a pomôcť vám dostať sa zo zložitej situácie. Je nerozvážnosť, sebeckosť, alebo dokonca hlúposť do takého vzťahu nevstúpiť? Je skutočne dôvodom na"nezáchranu" fakt, že niekoho nemilujete?
A ak by ste do toho vzťahu predsa len išli, ako by ste sa cítili? Ako by ste to vnímali? Myslíte si, že by ste ho časom dokázali začať milovať aj vy? Že by ste boli šťastná?
Potrebuje žena v päťdesiatich rokoch ešte byť zamilovaná? Alebo stačí, aby jej bolo dobre a aby bola milovaná? Má zmysel čakať na niečo, čo už možno ani nemusí prísť?
Ja by som do toho šla. Možno už v živote nikoho lepšieho nestretnes.
Ak sa dá dajte tomu čas .Možno by ťa čakal "rozprávkový"život možno nie .
...a toto uz je aka rozpravka?😍
@anonym_autor za mňa ak sa ti vyslovene nehnusí ber to.
@anonym_7f065c prečo rozprávka? ja som stretla pred 2 rokmi úplne náhodne muža, ktorý mi po 5 mesiacoch vzťahu dal svoje auto a sebe kúpil nové, dával mi nemalé vreckové aj keď som ho nepotrebovala ale on nechcel aby som míňala svoje peniaze a podobne. Často sa stalo, že som povedala, že sa mi páči to a to a o pár dní som si to našla doma.
doplním ešte.... vysokoškolsky vzdelaná, vysoká, vyšportovaná a štíhla. Často obdivovaná, no nikdy z toho nebolo nič viac. zamestnaná v práci s veľkou viditeľnosťou a záujmom okolia. Rozvedená po dlhoročnom manzelstve, deti su dospievajúce. s problémom s nehnuteľnosťou a jej delením s bývalým manželom.
On je o niečo vyšší, trochu pevnejšej postavy (nejde o obezitu). Je vysokoškolsky vzdelaný, podnikateľ a zároveň má ešte jedno prestížne zamestnanie, ktoré máme spoločné. Nedávno rozvedený, žije osamelo, bezdetný.
no ved hovorim, sama rozpravka...😍
Kedze neviem a nechcem spavat v jednej posteli s niekym koho nemilujem,tak moja odpoved je jasná.
Kedze neviem a nechcem spavat v jednej posteli s niekym koho nemilujem,tak moja odpoved je jasná.
@janinah To už mame vyskušané a nebol v tom problém.
Ved tomu nechaj voľný priebeh. Alebo sa musíš rozhodnúť teraz a hned?
Ved tomu nechaj voľný priebeh. Alebo sa musíš rozhodnúť teraz a hned?
@vilma7 problém je, ak sa raz opustí dom, už sa nedá kam vrátiť, ale začínať od nuly.
@anonym_autor Či v 50tke,alebo v 20tke vždy je vzťah lotéria. Samozrejme, že v 50tke sú šance už oveľa menšie niekoho (normálneho ) stretnúť,ale nie nemožné. Zrelá žena má už úplne iné priority, nároky, je skúsená a životom ostrieľaná. Ja píšem za seba keďže som 50tnička. Nevedela by som žiť asi v tomto veiku úplne bez lásky,ale asi by som sa zamerala konečne na seba viac. Doteraz vždy riešim, respektíve od kedy mám deti rodinu,domácnosť ,rodičov a konečne by som sa začala venovať viac koníčkom, kamarátkam a veciam na ktoré popri práci a rodine nebol čas. Ale samozrejme otázka je aj o financiach.Možno aj dve práce...
A neviem či by som si dokázala predstaviť ,ešte vzťah. Aspoň nie spolužitie. Ja som po dlhodobom vzťahu ,ktorí mi nevyšiel a priniesol mi veľké sklamanie v mladosti dlho nechcela nikoho ani vidieť. Trvalo 3,5 roka mladosti kým si našiel on mňa. A ďalšie 4 roky kým som prijala žiadosť o ruku a začala s ním žiť. A možno ak by som sa dočkala vnúčat venovala všetok voľný čas im.Ak by bila možnosť..Všetko sú to len hypotetické úvahy a nakoľko ja verím na osud tak asi by som dala tomu voľný priebeh.
Zakončím to tak,že ak to nie si TY tak to nechaj NA ŇU 😉
Určite choď do toho, láska príde časom. Poznám také prípady, prerástlo to do manželstiev. Okrem toho, v 50ke je stale dosť času začať nový vzťah, ktorý môže trvať aj dlhšie, ako ten prvý.
@janinah To už mame vyskušané a nebol v tom problém.
@anonym_autor Takže si rozumiete, je vám spolu príjemne, radi komunikujete, trávite spolu čas a kedže došlo aj k intímnosti, ak dobre chápem a bolo to v poriadku, asi tam aj nejaká tá priťažlivosť je... neviem, čakáš na ohňostroje a motýliky v brušku? to ako fungujete je pre mňa vzťah a druh lásky, možno nie pobláznenej a pubertálnej, ale toto by bez nejakých citov nefungovalo...
@anonym_autor moja úprimná odpoveď je buďte k nemu úprimná v tom ako to k nemu cítite. Ak k nemu necitite žiaden náznak sexuálneho záujmu, povedzte mu to. Nenechajte ho žiť v planej nádejí, že tam raz bude niečo, čo tam nie je. Možno by ste s ním dokázali spolu žiť aj sexuálne, no on by cítil tú odťažitosť. Mal by zo života peklo. Ak aj tak povie, že to chce skúsiť, spýtajte sa ho rovno. Čo ak to k tebe nebudem nikdy cítiť inak, bol by si s tým v pohode, alebo by ťa to zničilo? Myslim si, že ho to zničí bez ohľadu na to čo vám na to povie.
Určite choď do toho, láska príde časom. Poznám také prípady, prerástlo to do manželstiev. Okrem toho, v 50ke je stale dosť času začať nový vzťah, ktorý môže trvať aj dlhšie, ako ten prvý.
@anonym_1cc0d0 to by tam musel byť aspoň náznak fyzického záujmu na začiatok. Keď budeš polievať semienko v zemi, ktoré tam nie je, nič nevyrastie.
@anonym_autor ved nemusite ist spolu zit. Ved udrzuj len to co je, ak ti to vyhovuje. Ja vy som v takom veku ani do spoluzitia nesla.
Mne to pride ako idealny vztah v tomto zrelsom veku a dobra prilezitost pre teba. My uz musime stat nohami pevne na zemi. Naklonnost, sympatie, porozumenie a taka ta kludna, vyrovnana laska plus trosku aj tej chemie. Ale blaznivo zalubena ako zamlada by som ja osobne uz nechcela byt.
@anonym_autor ved nemusite ist spolu zit. Ved udrzuj len to co je, ak ti to vyhovuje. Ja vy som v takom veku ani do spoluzitia nesla.
@manzelskyporadca
@anonym_0db39e Práve zmena bydliska je kameňom úrazu, ktorý stojí za väčšinou konfliktov. Niekoľko spoločných intímnych chvíľ je už za nami, no stále to nie je uzavreté. Neudialo sa tam to, čo by sa malo, respektíve len z jeho strany.
@anonym_autor máš 50, deti odídu a ty ostaneš sama? Zamilovanosť nie sú vždy len motýle v bruchu, dokonca si dovolím tvrdiť, že je to presne naopak. Máš cítiť pocit bezpečia a pocit, že človeku môžeš povedať všetko.
Hmm teraz citam este raz a ziadne city k nemu neprechovavas :(. Tak to tazko radit. Uplne bez lasky, len z vypocitavosti by som to nerobila. Budes mu zaviazana a neskor casom nemusis byt ani stastna, co potom? Rozum je jedna vec, ale aj to srdce by malo byt. Pises, ze si uspesna, tak si urcite poradis sama, ja by som radsej tak ako byt niekomu "dlzna". On si ta takto chce mozno kupit.
@manzelskyporadca
@anonym_0db39e Práve zmena bydliska je kameňom úrazu, ktorý stojí za väčšinou konfliktov. Niekoľko spoločných intímnych chvíľ je už za nami, no stále to nie je uzavreté. Neudialo sa tam to, čo by sa malo, respektíve len z jeho strany.
@anonym_autor sex je zručnosť, dá sa naučiť, ale ak tam vôbec nie je z vašej strany príťažlivosť k nemu a ani len náznak sexuálnej zvedavosti, to sa naučiť nedá.
Hmm teraz citam este raz a ziadne city k nemu neprechovavas :(. Tak to tazko radit. Uplne bez lasky, len z vypocitavosti by som to nerobila. Budes mu zaviazana a neskor casom nemusis byt ani stastna, co potom? Rozum je jedna vec, ale aj to srdce by malo byt. Pises, ze si uspesna, tak si urcite poradis sama, ja by som radsej tak ako byt niekomu "dlzna". On si ta takto chce mozno kupit.
@la_dolce_vita nie žiadne ako žiadne, Práve dôvera, kamarátstvo, Predstav si že máš ruky v sadre, a potrebuješ si natrieť cele telo krémom. Tak prvý kto ta napadne je práve on že to môže. Neviem ako to inak opísať, Snáď to bude dobrý príklad.
A preco teda s nim travis tolke dni, hodiny, ak spravne chapem aj spis, ak teda tam nic z tvojej strany nie je? Nejak sa mi to nezda..
Alebo sa bojis aby bolo alebo je za tym nieco viac?
@la_dolce_vita nie žiadne ako žiadne, Práve dôvera, kamarátstvo, Predstav si že máš ruky v sadre, a potrebuješ si natrieť cele telo krémom. Tak prvý kto ta napadne je práve on že to môže. Neviem ako to inak opísať, Snáď to bude dobrý príklad.
@anonym_autor byt iba kamarati s muzom je velmi malo, hoci je to dobry zaklad, ale nestaci to. Dala by som tomu cas a volny priebeh. Ak ti zacne pomahat financne, budes mu za to vdacna a bude ta to zväzovat. Takto by som vztah nezacinala, posobi to na mna ako vypocitavost.
@anonym_autor aj s tvojím bývalým to bola na začiatku rozprávka a kam ste to nakoniec dotiahli. Nie, nešla by som do toho, 50 na krku a zase dávať svoj život na milosť a nemilosti chlapovi. Staroba klope na dvere, tak si uži pokiaľ je čas. Na chlapa treba čas, energiu a nakoniec mu aj tak budeš robiť domáce práce. Nemáš už toho po deťoch dosť??
pozri, prečo tomu nedať šancu, 50tnička ešte nieje stará baba a o svadbe nepíšeš, myslím si, že láske treba dať šancu, ale nemať už ružové okuliare, byť šťastná máš právo ešte byť a vydávať sa nemusíš, no nie?
Zjavne si pod tlakom situacie, z predchadzajuceho vztahu.Rozhodnutia, pod casovym,financnym alebo psychickym tlakom nemusia byt vzdy spravne.Mala by si sa rozhodnut srdcom,zenskou intuicou.
Ja,ako muz,50+,by som do vztahu na zaklade materialnych pôzitkov urcite nesiel...
Ked, sa nevies rozhodnut a nazory su tu rôzne,hlasujme laikom
Kto, je za novy vztah,dajte laik sem.
Kto by do toho nesiel,laik sem.
@anonym_1cc0d0 to by tam musel byť aspoň náznak fyzického záujmu na začiatok. Keď budeš polievať semienko v zemi, ktoré tam nie je, nič nevyrastie.
@manzelskyporadca ak aj nie je, treba tomu dať čas. Ak to po čase nepríde, tak to ukončiť..

...a toto uz je aka rozpravka?😍