Má zmysel pokračovať vo vzťahu s náladovým partnerom?
Ahojte. Žijete niekto s náladovým človekom, ktorému sa menia ako počasie? Sme spolu len cez dva mesiace( on je bezdetný, ja mám z predchádzajúceho vzťahu 4 ročného syna). Poviem pár príkladov boli sme aj s kamarátkou ktorá bola u nás na návšteve, s priateľom a mojím synom na výlete. Išli sme jesť do reštaurácie, povedal že nám stačí jedna voda že načo tak veľa že máme aj so sebou a podelíme sa. Ale vypilo sa to a už bol nervózny tak šiel kúpiť druhu. Potom sme išli ešte po obchodoch, on nás išiel čakať von a pýtal odo mna vodu ( mala som ešte jednu v kabelke). A ja som na neho zazrela či si nevie sám zabezpečiť vodu kým nás čakal a už povedal že som po ňom zazrela a bola k nemu nepríjemná a celú cestu domov bol urazený v aute. Alebo napríklad boli sme minule spolu v pekárni kúpil koláč ..behal za malým takže ja som niesla ten koláč a troška som ho "zmáčkla" a on hneď že čo som s tým koláčom dorobila. Potom sa stále sťažuje na robotu, všetci tam do jeho pindaju všetci od neho všetko chcú. Niekedy mi príde že sa hrá vkuse na chudačika, akoby správanie nejakej ženy alebo ako to povedať. Ale inak je milý, vieme sa zasmiať aj porozprávať sa, v sexe nám to klape. S mojím synom si dosť dobre rozumie. Pokračovali by ste v takomto vzťahu keď jediné čo mi vadí je tá náladovosť alebo ako to povedať. Ja sa len bojím že čo bude po čase či to nebud ešte horšie....
Mám podobného doma, naučila som sa ignorovať ho a nekaziť si kôli nemu deň. Proste vždy ho to prejde a potom je ok. Sme spolu ale veľmi dlho, máme deti takže ešte to nejak vydržím. Kebyže to bolo horšie tak proste koniec. Myslím že u teba by som zvažovala rozchod, ste spolu krátko. Potom sa to môže zhoršiť a je tažšie odísť.
Za 2m sa pekne prejavil 😁
Prosim ta... urob z neho ex priatela...
@oktobermimi a to som si myslela že to sú len banality 😀😀 ale ozaj mi niekedy príde ako malé dieťa
Mne by stačilo už po tej vode 😂 wtf
Poznám to. Poruchy nálad, možno aj iné. Odíd cim skôr.
@denisa_deniska aj kamoška povedala že to bolo divné, že ostal čudný kvôli somarine...ja som mala predtým alkoholika pri ktorom som si vytrpela pár rokov takže som si myslela že toto bude normálny vzťah. Som šťastná že nepije
po dvoch mesiacoch vztahu taketo spravanie? ved prave tie prve mesiace maju byt najkrajsie/idealne/bez hadok s ruzovymi okuliarmi. ja som s manzelom takmer devat rokov, ale teda za cely nas vztah som nemusela riesit taketo chobotiny :D
Za dva mesiace toho stihol dosť. Toto naozaj nepotrebuješ. Budeš mať čo robiť s výchovou jedného dieťaťa, treba ti ďalšie?
Neviem napr to s vodou mi pride divna reakcia z tvojej strany, v restauracii zase by som sa asi hanbila za neho keby to povedal, s tym kolacom no neviem... ja ked som niesla tak nikdy za mi nezdeformovali stale ich nosim v ruke... Ale ked ti nevyhovuje tak sa rozidte, ja by som nezila s clovekom, ktory mi nevyhovuje.
mne príde divné ale aj to že si mu nechcela dať vodu :D ja by som dala priateľovi vodu aj keby mám byť ja smädná - asi ste problém obaja
@tina1549 to bola voda pre malého, a on mal dosť času si zohnať ale tak dala som mu z nej napiť len som možno zaškulila alebo niečo povedala a už bol zduty
však ale boli ste v obchode, kde je problém dať sa mu napiť a ísť malému potom kúpiť dalšiu... mne to príde úplne zbytočné. Ako on neznie ako vyrovnaný chlap vôbec ale ked sa neviete podeliť o vodu tak to asi nebude mať budúcnosť
No na jednej strane, keď si odo mňa partnerka pýta vodu, ktorú mám pri sebe, tak by som na ňu nezazeral, ale bol rád, že môžem pomôcť. S tým koláčom, no neviem... podľa toho, ako to povedal... ale podľa týchto dvoch príkladov je ťažko niečo povedať. Hlavne musíte obaja začať pracovať na vzťahu pozitívne. Môžem len povedať, že ten, kto pracuje vo vzťahu namiesto pochopenia, porozumenia a rešpektu - zazeraním, urážaním, vyhrážaním, robením si naschvál... skôr či neskôr vytvorí vo vzťahu toľko blokov, že sa vzťah rozpadne...niekto to aj vola "ochladnutie" vztahu. Proste je to len forma komunikácie. Povedať môžeš to isté aj pozitívne. Inak bude dĺžka vášho vzťahu len otázkou toho, koľko negatívnych blokov vydržíte. A žiť vo vzťahu, kde medzi sebou pozitívne komunikujete, je oveľa príjemnejšie. Skúste sa dohodnúť, že zmeníte aj túto trošku negatívnej komunikácie na pozitívnu a váš vzťah sa ešte viac zlepší.
Iba 2 mesiace a už sa správa keby ste boli spolu 30 rokov. Divné. Ja som mala podobného chlapa v 18, a vydržalo to 3-4 mesiace, nebavilo ma
prekazalo by mi, ze musim byt furt v strese a cakat, kedy mu zas co bude vadit, aky moj pohlad, ake moje slovo alebo grimasa. plus nemam rada tie typy, co sa len stazuju na cely svet (napr. ako pises na kolegov v praci). chapem, ze po predchadzajucej skusenosti ti to pride lepsie, ale ver mi, su aj normalnejsie chlapske povahy na svete. a teda bola by som opatrna, aby si nanho syn velmi nezvykol.
2 mesiace? To je 8 tyzdnov a uz mas negativne pocity. To nie je o.k. Ved by ste obaja mali mat oci len jeden pre druheho, ruzove okuliare, tesit sa na seba, travit spolu najkrajsie chvile, obdaruvat sa malickostami (a to nemyslim len hmotne veci), atd.
Zid z kratsej cesty, toto bude s pribudajucim casom horsie a horsie. Nevystavuj tomu svoje dieta.
Drzim palce.
Dobre ti ženy radia. Keď je po 2 mesiacoch schopný sa takto správať, časom to bude len horšie
Co je to jedna voda, ste zasadli styria + deti do restauracie a objednali 7dcl vineu a 6 poharov? Ked viem, ze chcem utratit len za sodu, nechodim sa strapnovat do R. Alebo sa popytam dopredu, co si dame, kolko chceme minut? Aby nebol sokovany, frustratik. Co s tymi peniazmi robi, ma vobec nejake? 🌶️
@ahhola práveže nie je škrob, neviem čo si to zmyslel s tou vodou v reštike. Doniesol mi kvet len tak, urobí nákup a nepýta peniaze alebo v pohode platí benzín keď ideme na výlety...neviem čo sa vtedy stalo
Nie je taký, len ak niekto s vami je?
Neviem či by som sa hneď rozchádzala kvôli vode, ak ti inak dopraje a nemá problém ti zaplatiť nákup, benzín atď, to s tými koláčmi súhlasím že je to neprijemne, možno mal zlý deň to ho ale neospravedlňuje. Skús sa s ním najprv porozprávať že sa ti nepáči ako s tebou komunikuje. Uvidíš ako zareaguje. Možno si to uvedomi a situácia sa zlepši. Ak nie netráp sa a odíď.
Spoznávate sa, 8t je naozaj krátka doba.. To sú kavicky, vyletiky ušné sem, úsmev tam.. Človeka spoznáš pri stres situáciách, ako sa chová, reaguje..
Ja by som ale 8t známosť nepredstavíila deťom, ved ho ani ty sama nepoznáš..
Náhodou ti to nevyjde, spoznáš ďalšieho.. To každého po mesiaci predstavíš synovi? Netreba ťahať syna, randi ty, spoznávaj..
nie je náladový, je otravný. Aby mi po 2 mesiacoch niekto pindal kvôli nejakej vode alebo koláču, tak ten by sa tretieho mesiaca so mnou nedožil
To bude len horsie. Niekedy je lepsie zist z kratsej cesty.
Ja ti napíšem len toto: ak ti na ňom niečo (môže to byť čokoľvek) vadí tak, že o tom rozmýšľaš a zakladáš diskusiu, tak podľa mňa nie je ten pravý pre teba 🤷🏼♀️
Moc nerozumiem s tou vodou pred tým obchodom...on sa chcel len napiť alebo plánoval vypiť celú fľašu keď si mu ju nechcela dať? Napr.ja nosím vodu stále so sebou, aj keď ideme s priateľom niekde von. No neviem si predstaviť že by bol smädný a ja by som mu povedala či si sám nevie obstarať vodu😄a nedala mu napiť. Alebo to bola reakcia na jeho správanie v reštike...?
Nehodite sa k sebe
Autorka si šťastná že nepije. Ok. Si žena s dieťaťom po zlom vzťahu vďačná za chlapa ktory nepije a za to že nie si sama. Ale asi ideš zase zlým smerom. Len si natrafila na inú poruchu a chlapa ktorý nezvláda svoje náklady. Neviem či práve s takým potrebuje vyrastať tvoje dieťa. A si si fakt istá ze aj tento nepije? Náladový pasívne agresívny chlap čo je protivny v čase keď by malo byť všetko ruzove tam by mal už svietit semafor. Má ťa istú prečítanú ulovil si zranenú ženu s dieťaťom teda ľahkú korisť ktorá bude vďačná za chlapa čo nepije a od radosti že nie je sama bude prehliadať jeho zlu povahu. Vyzerá to ako základ na zdravý vzťah? Dva mesiace a on už nemá snahu sa ani pretvarovat. No bala by som sa čo si ešte dovolí keď si už takto uvarená

Bude horšie. Potrebuješ toto? Teraz by ešte mal lietať na obláčiku a nosiť ti modré z neba.