Má zmysel pracovať na problematickom manželstve?
S manželom sme spolu 11 rokov, máme 2 deti 6 a 4 roky, obaja sme pred 40tkou. Obaja pracujeme, dobre zarábame, sme relatívne zabezpečení.
Manžel mi vôbec nepomáha v domácnosti ani s deťmi, pritom on má pocit, že mi pomáha dosť. Ja nie som nejaký Monk na poriadok, ale napríklad chcem, aby boli ráno ustlate postele, keď sa urobí jesť, uprace sa kuchyňa, po jedle sa uprace stôl. Doma varím, upratujem, riešim nákupy a kompletne sa starám o domácnosť len ja.
Vozenie detí je len na mne, všetky mimoškolské aktivity, rovnako aj staranie sa o to, aby boli čisté a nič im nechýbalo. On je stále len unavený, keď príde z práce, hrá sa s mobilom alebo na Pc. Cez víkend dlho spí, ráno keď vstane, neuprace posteľ, maximálne ide robiť niečo okolo domu. Keď ideme niekam na výlet s deťmi, vždy všetko pripravím ja, on nás len zavezie. Ak má ísť niekam s nimi sám, vyžaduje na oplátku, aby som ich potom zobrala ja, nech má pokoj. Pritom deti beriem z domu na výlety často a rada. Ak mu niečo poviem, napríklad ho poprosím o pomoc, nikdy to nie je bez rečí, väčšinou sa urazi a potom sa so mnou nerozpráva. Ja som z toho otrávená, už radšej spravím všetko sama, ako počúvať jeho frflanie. Má cholericku povahu, takže často kričí na deti, niekedy aj na mňa. Má pocit, že všetko vie najlepšie, takže ani nemám chuť mu v ničom oponovať, ja som skôr ta, čo chce mať pokoj. Čo sa týka nášho vzťahu, ja som už dosť znechutená, nemám chuť ani na sex s ním, hlavne ak sa cez deň pohadame. Samozrejme, on je z toho frustrovaný, lebo mu to chýba.
Napriek všetkému ho deti milujú, vie sa im venovať, zahrá sa a nimi. Ja som ho milovala, ale po všetkých týchto problémoch som už začala premýšľať, čo s naším vzťahom. Debata s ním je ťažká, keďže on si myslí, že vina je len na mojej strane, on robí všetko správne a keď mu niečo poviem, akurát sa nahnevá a urazí.
Myslíte, že má zmysel pracovať na takomto vzťahu a ako si mám nájsť cestu k vlastnému manželovi? Mám ho nútiť aby mi pomáhal a staral sa viac?
@anonym_8620bf to nie je pravda. Tychto "akoze" chlapov produkuju take matky, co syna do 30 ofukuju a obskakuju. Po matke prevezme štafetu manželka a chlap vidí, ze nemusím vo svojom živote nič zmeniť. Nie kazdy je taky. Su aj zeny, co vedeli dobre synov vychovat. Môjmu mužovi som nikdy nemusela povedať, že treba povysávať, že treba naplniť a pustiť umývačku, alebo že treba vyžehliť to prádlo, čo tam je už dva dni hodené. Kto má na čo čas, to urobí. Nikdy som mu nemusela hovoriť, že naše dieťa je hladné, alebo potrebuje na nočník, na prechádzku,k lekárovi... Potom je už na konkrétnej žene, co je schopná akceptovať a za aku cenu. Sebavedomá žena keď vie, že má na lepši život s lepším partnerom, alebo aj sama tak sa zabezpeči a odíde od muža. Taká co na výber nemá, tak tá ticho trpí a šúcha nohami. Maximálne sa vyhovorí, že s takým bulom zostáva kvôli deťom.
@anonym_282921 Prečo si za svojich dlhých 30- 40 rokov nič nepodnikla? Minimálne 20 rokov si od neho mohla byť preč a mať kľudný život.
@katkazatka muži sú tak vychovávaní, najmä dedinčania. Muž robí okolo domu a žena doma. Veď nevadí, že už dávno není stredovek a okolo domu sa robí od mája do októbra a to len cez víkendy, alebo len nejaké kutilstvo, kosenia a podobne. Takto si dovolím tvrdiť je výchovných 90 percent dedinčanov a mešťania tie z ďaleko neutekaju. Takže lenivci sú všade pod Slovensku. A keďže to vidia doma, tak to robia aj v novej rodine a nie je to.len o domácnosti. Takýto muž si ženu neváži a nerešpektuje, to ide ruka v ruke. Nerovnocenne postavenie potom produkuje zlosť zúfalstvo ženy a následne zlý vzťah, žiaden sex a už to ide, a výsledok? Zle manželstva a choroby.
@anonym_autor 20 rokov som takto žila a čakala na tú zmenu, poskytovala podporu, porozumenie, sex, všetku starostlivosť. stále som mala pocit že popri troch malých deťoch mám doma aj pubertiak kt väčšinu času trávi v pracovni alebo sa venuje sebe no akurát s tým rozdielom že prispieva do domácnosti nemalou finančnou mierou. Rozvodom prišiel najväčší pokoj na svete. ten pocit že ťa nik nerozculuje, že nemusíš už na nikoho brať ohľad aby sa neurazil. Financie problém nie sú. Ľutujem že som sa zbytočne obrala o roky ktoré som bola s ním. Ale nevadí, teraz je to fajn, nezanevrela som na mužov, môže byť aj muž v mojom živote, ale jedno viem že so žiadnym chlapom už domácnosť zdieľať nechcem. nejaké prespatie ok, ale žiadne sťahovanie natrvalo.
@anonym_autor 20 rokov som takto žila a čakala na tú zmenu, poskytovala podporu, porozumenie, sex, všetku starostlivosť. stále som mala pocit že popri troch malých deťoch mám doma aj pubertiak kt väčšinu času trávi v pracovni alebo sa venuje sebe no akurát s tým rozdielom že prispieva do domácnosti nemalou finančnou mierou. Rozvodom prišiel najväčší pokoj na svete. ten pocit že ťa nik nerozculuje, že nemusíš už na nikoho brať ohľad aby sa neurazil. Financie problém nie sú. Ľutujem že som sa zbytočne obrala o roky ktoré som bola s ním. Ale nevadí, teraz je to fajn, nezanevrela som na mužov, môže byť aj muž v mojom živote, ale jedno viem že so žiadnym chlapom už domácnosť zdieľať nechcem. nejaké prespatie ok, ale žiadne sťahovanie natrvalo.
@anonym_6ba52f
Tak tak veľa žien 40+ takto rozmýšľa, moje dve kamošky tiež takto žijú, aj kolegyna, idú spolu na výlet, zmrzka, divadlo, koncert, dovolenky, sem tam prespia a každý ide do svojho.Čiže každé sa stará o svoju domácnosť, varí, upratuje, perie si, žehlí sam, už nechceli robiť nikomu gazdinu.A neplánujú to nikdy zmeniť, ani tí muží, už sú tak zvyknutí a vyhovuje im to
@anonym_autor my sme spolu 20 r jedno dieťa.Preskakali sme rôzne veci a bojujeme kto z koho On má pocit, že robí dosť občas povysáva, chodí do obchodu, máme dom roboty je dosť.Posledne 2 r pride z práce sedí na gauči, lebo je teplo, v zime zima, unavený, tam sa mu nechce, do všetkého ho treba nútiť cez hádky kto robí viac, vyťahovanie starých krívd.Nikdy sa neospravedlní vždy po pár dňoch sa začneme rozprávať.A kolečko sa točí pár dni sa snaží a potom sme kde sme boli.Ist sa prejsť, na pivo, kávu večeru neexistuje.Vsetky aktivity robíme so synom my dvaja si nemáme čo povedať komunikácia stojí.Co poviem to je znegovane hodené do autu
Toto leto to vyeskalovalo do maxima a povedala som, že s ním nejdem na dovolenku.Den pred odchodom sa pýtal či ma dokupit inu izbu čo som odmietla.Odisiel so synom k moru oplakala som to nie kvôli nemu, ale kvôli synovi aj, keď je dospely a mala som dosť času rozmýšľať.Oddychla som si doma žiadne frflanie, vyčitanie.Za celý týždeň raz nenapísal aj, keď tu bola tá smrst sú doma 4 deň a nerozprávame sa a ani nechcem.Rozvadzat sa nejdem veľa by som stratila a uvidím čo bude ďalej.Som zvyknutá si všetko zariadit, rozhodnut sama a zistila som ako som kľudná, keď nie je doma.Tebe radim rozdeliť úlohy a nenechať ho sedieť na gauči.Nechaj mu deti a choď cvičiť, preč s kamarátkami.Vzdy som držala rodinu ja a už som unavená.Teraz ako prišiel vesia prádlo, jeho som neoprala ignorujem ho, vysava, nakúpil plnú chladničku, robí na dvore na veciach o ktoré som ho prosila od jari.Co bude ďalej neviem chcem ísť so synom v októbri do Benátok sama s kamarátkou a chcem sa viac venovať sebe.Syn išiel na dovolenku s nechuťou a pri každej správe od neho som mala hrču v krku a ostatným vysvetľovať prečo som nešla.
Minimálne 2 roky hovorím, že som doma ako inventár, že málo komunikuje, alebo rype a ja si zase nenechám.On má svoju pravdu pomáha až až, nevážim si ho, dovolenku vybral tam, kde chcel ísť syn moja verzia bola znegovana.Dnes má viezol k lekárovi jediná vec, ktoru som prehovorila je či sú mám zavolať taxík, alebo ma odvezie.Po príchode do auta sa ma pýtal to tak krátko si tam bola odpoveď vidíš sedím v aute. beriem to, že chcel nadviazať komunikáciu on to nevie v podstate celý náš vzťah.
Uz nemám chuť začínať komunikovať a niečo budovať.Kvoli peniazom a komfortu sa nerozvediem to píšem priamo.Citovo som odputana dávno záleží mi na ňom ako na otcovi nášho syna, ale to, že sa nevedel ospravedlniť pred dovolenkou, alebo povedať aspoň niečo ma mrzí.Ci má zmysel tvoje manželstvo neviem, ale ja by som sa s 2 malými deťmi nechcela rozvádzať.Mojmu takto preskočilo pred 50 tkou😭
@katkazatka muži sú tak vychovávaní, najmä dedinčania. Muž robí okolo domu a žena doma. Veď nevadí, že už dávno není stredovek a okolo domu sa robí od mája do októbra a to len cez víkendy, alebo len nejaké kutilstvo, kosenia a podobne. Takto si dovolím tvrdiť je výchovných 90 percent dedinčanov a mešťania tie z ďaleko neutekaju. Takže lenivci sú všade pod Slovensku. A keďže to vidia doma, tak to robia aj v novej rodine a nie je to.len o domácnosti. Takýto muž si ženu neváži a nerešpektuje, to ide ruka v ruke. Nerovnocenne postavenie potom produkuje zlosť zúfalstvo ženy a následne zlý vzťah, žiaden sex a už to ide, a výsledok? Zle manželstva a choroby.
@anonym_1fdc20 ten dedincan aspoň porobi okolo domu.Bytovy chlap nemá do čoho pichnúť tak pozerá mobil, alebo TV🤪alebo len tak relaxuje.Mozno už mladšia generácia bude na tom lepšie.Ti aspoň behaju, chodia do fitka a venujú sa sebarozvoju, vedia väčšina variť.Uz sú to muži moderných a uvedomelejsich zien.
Chlap v byte sa nedá porovnávať s chlapom na dedine v rodinnom dome so záhradou.Ten ma vacsinou kopec roboty okolo domu, záhradou plus casto zvieratá.V byte niektorí muzi sadnú, ľahnú k telke, mobilu,PC a tym to zhaslo, a zeny ich obskakuju, aby im nahodou neutiekli s inou.A takto vychovávajú aj svoje dieta, keďže to videli, ako otec nič nerobil len si gule valal.Neurobia doma nič , treba im vkuse hovoriť ako deckám, niektorí nemajú ani len koníčky.Cize skončia v práci a zbytok času prehniju doma.Nevedia zorganizovať dovolenky, výlety, kino, či len tak ist so zenou do reštaurácie na večeru.Taky chlap zenu psychicky stiahne dole a nečudujem sa, že tie šikovnejšie odchádzajú.To už radšej bez chlapa a zit si svoj zivot, aj tak je taka zena osamela aj keď vo vztahu, keď takmer všade chodí sama a nemá s kým zdielat zazitky.Plus ma o robotu viac, keďže ma o decko viac/chlap/Omnoho horsie je osamelost vo vztahu ako single zivot.
Akoby si pisala o mojom…u mna to dospelo do stadia, ze este mu dam rok a koncim. Som mlada, aby som ostala s niekym kto si ma absolutne nevazi.
@anonym_a7f234 myslis, ze za ten rok príde obrat? Alebo co ocakavas, ze sa stane do roka?
Tak toto vsetko si mala riesit pred svadbou a hlavne pred prvym a nasledne druhym dietatom. Alebo si jedna z tych, ktorym sa muz po svadbe a prichodom deti zmenil na nepoznanie 😉 Takze az teraz je na mobile a pc, neuprace si po sebe a vyspava po vikendoch. Nie bol taky aj predtym, ale aj napriek tomu si si ho zobrala a zalozila si s nim rodinu. On ti nema pomahat, deti su zrejme jeho a zrejme byvate v spolocnej domacnosti. Takze mas 1 dieta, ktore si mala uz pred svadbou a s tym 1 deckom si priviedla na svet tie dve dalsie.
Tak toto vsetko si mala riesit pred svadbou a hlavne pred prvym a nasledne druhym dietatom. Alebo si jedna z tych, ktorym sa muz po svadbe a prichodom deti zmenil na nepoznanie 😉 Takze az teraz je na mobile a pc, neuprace si po sebe a vyspava po vikendoch. Nie bol taky aj predtym, ale aj napriek tomu si si ho zobrala a zalozila si s nim rodinu. On ti nema pomahat, deti su zrejme jeho a zrejme byvate v spolocnej domacnosti. Takze mas 1 dieta, ktore si mala uz pred svadbou a s tym 1 deckom si priviedla na svet tie dve dalsie.
@anonym_d57823 milujem ako dostane vzdy vypicovane zena za neschopnost muza…
@anonym_d57823 milujem ako dostane vzdy vypicovane zena za neschopnost muza…
@hederamonstera
Mna zase vzdy dostane ked je chlap neschopny a bla bla bla … a potom bum je to moj manzel a mam s nim deti 🙈 Tak koho je to v konecnom dosledku chyba? Naco si takeho muza zena zoberie a ma s nim este aj deti ked je to taky neschopny debilko?! Potom tu kazda druha vyplakava ake ma manzelstvo a hrozny zivot. Ale ved takych tem je tu az- az 🤷♀️ Ale ano kazdy muz sa po svadbe zmeni a pri narodeni deti este tak, ze uz je to rovno iny clovek 🤔
@hederamonstera
Mna zase vzdy dostane ked je chlap neschopny a bla bla bla … a potom bum je to moj manzel a mam s nim deti 🙈 Tak koho je to v konecnom dosledku chyba? Naco si takeho muza zena zoberie a ma s nim este aj deti ked je to taky neschopny debilko?! Potom tu kazda druha vyplakava ake ma manzelstvo a hrozny zivot. Ale ved takych tem je tu az- az 🤷♀️ Ale ano kazdy muz sa po svadbe zmeni a pri narodeni deti este tak, ze uz je to rovno iny clovek 🤔
@anonym_d57823 deťmi a rodinou sa život zmení.Ty nevieš predpokladať ako sa zachová, keď prídu neprespane noci, problémy, starať sa o deti, vychovávať na roky.Chlap si väčšinou ide svoje a žena má na starosti ostatné.Je len málo chlapov čo prídu z práce zoberú dieťa von, alebo začnú variť, niečo robiť.Vsetci sú unavení, veď boli v práci.Deti sú naviazané na mamu a začína kolobeh života.Aj môj muž vyzeral, že bude dobrý otec ako bol jeho otec po pár rokoch sa ukázal.Zena málokedy povie deťom som unavená nenavarim, som unavená nejdeme von.Ja mám okolo seba dosť chlapov a príkladov a jeden ako druhí.Max idú s tými deťmi na futbalový krúžok kde sa zgrupnu všetci úžasní ockovia porozprávajú odvezú, privezu kúpia hranolky.90% chlapov by ani nemalo mať deti.Jediny prospech vidím financny
@anonym_d57823 deťmi a rodinou sa život zmení.Ty nevieš predpokladať ako sa zachová, keď prídu neprespane noci, problémy, starať sa o deti, vychovávať na roky.Chlap si väčšinou ide svoje a žena má na starosti ostatné.Je len málo chlapov čo prídu z práce zoberú dieťa von, alebo začnú variť, niečo robiť.Vsetci sú unavení, veď boli v práci.Deti sú naviazané na mamu a začína kolobeh života.Aj môj muž vyzeral, že bude dobrý otec ako bol jeho otec po pár rokoch sa ukázal.Zena málokedy povie deťom som unavená nenavarim, som unavená nejdeme von.Ja mám okolo seba dosť chlapov a príkladov a jeden ako druhí.Max idú s tými deťmi na futbalový krúžok kde sa zgrupnu všetci úžasní ockovia porozprávajú odvezú, privezu kúpia hranolky.90% chlapov by ani nemalo mať deti.Jediny prospech vidím financny
@anonym_cb204b 120%suhlas so vsetkym. A este tu je povedane ako ich chudacikov musime ukolovat, manazerov sveta a nevedia, ze smeti treba vyniest…
@hederamonstera
@anonym_d57823 deti ma zmenili, cely moj zivot, moju povahu, moju trpezlivost a hlavne moju sebalasku. To co som si nechala pred 10 rokmi, si uz teraz nenecham. Muzi vacsinou ziju svoje zivoty, vsak o deti sa ma starat zena. Nado mnou ti to bolo krasne vysvetlene
@anonym_d57823 deti ma zmenili, cely moj zivot, moju povahu, moju trpezlivost a hlavne moju sebalasku. To co som si nechala pred 10 rokmi, si uz teraz nenecham. Muzi vacsinou ziju svoje zivoty, vsak o deti sa ma starat zena. Nado mnou ti to bolo krasne vysvetlene
@hederamonstera a ešte mi povie, že mi bolo umožnené sa starať, lebo nás živil🤣🤣a ja som bola oddýchnutá a preto som mohla chodiť s deťmi po výletoch, kutikoch to bolo na margo, že deti som učila ja plávať, bicyklovať, chodila s nimi na lezeckú stenu a spýtala sa ho k čomu ich viedol on, ako otec chlap, keď už nerobí doma ženské veci, keď sme išli v zime korčuľovať na ľad on to nevie a nechce sa mu.Vedel, že deti nenechám sedieť pred TV s ním.Takze on oddýchnutý a ja s 2 deťmi na ľade vlastne všade on max doprovod a upistany, že je hladný a smädný🫣a čo to bolo za nápad.Na materskú a rodičovskú som mala vela našetrené neľutujem tie peniaze, ktoré som minula vďaka Bohu za ne inak by sme sedeli doma A to ho najviac štve, že som sa zobrala a išla aj bez neho.
Ach ženy :( vidím, že viaceré takto trpíme v živote. Ja som môjho včera konfrontovaná, povedala som mu, čo ma trápi. On nemal ani tušenia, že je niečo zle, úplne v šoku bol z toho, čo mu to rozprávam. Dohodli sme sa, že sa veci zmenia. Prišiel ďalší deň, znova ja ráno robím deťom jesť, usteliem postele, pustím práčku, navarim obed, upracem po obede. On nič, ani si nevšimol, že niečo robím, jedine išiel vyvesiť práčku. Ak by som mu povedala, že má niečo urobiť, asi by išiel, ale mohlo by mu to napadnúť aj samé od seba.
To fakt sú chlapi z Marsu a toto je pre nich nepochopiteľné?
Ach ženy :( vidím, že viaceré takto trpíme v živote. Ja som môjho včera konfrontovaná, povedala som mu, čo ma trápi. On nemal ani tušenia, že je niečo zle, úplne v šoku bol z toho, čo mu to rozprávam. Dohodli sme sa, že sa veci zmenia. Prišiel ďalší deň, znova ja ráno robím deťom jesť, usteliem postele, pustím práčku, navarim obed, upracem po obede. On nič, ani si nevšimol, že niečo robím, jedine išiel vyvesiť práčku. Ak by som mu povedala, že má niečo urobiť, asi by išiel, ale mohlo by mu to napadnúť aj samé od seba.
To fakt sú chlapi z Marsu a toto je pre nich nepochopiteľné?
@anonym_autor áno, sú z Marsu. Treba mu povedať konkrétne: prosím vyvešaj, prosím ťa usteľ postele, utri riady.... Môjmu väčšinou napadne, keď niečo robím, že sa spýta, čo potrebujem pomôcť. A keď mu to nenapadne, tak mu poviem, že niečo potrebujem.
@anonym_autor áno, sú z Marsu. Treba mu povedať konkrétne: prosím vyvešaj, prosím ťa usteľ postele, utri riady.... Môjmu väčšinou napadne, keď niečo robím, že sa spýta, čo potrebujem pomôcť. A keď mu to nenapadne, tak mu poviem, že niečo potrebujem.
@anos18 a odkial to vedia tie zeny, ze to treba urobit?
@anos18 Nie, nie su z Marsu...ja tomu mojmu nic nehovorim, je natolko uvedomeli, ze zijeme v dobe, v ktorej je zena rovnocennou bytostou a automaticky sa podiela doma na vsetkom v rovnakej miere, ako ja! Pokial by som mala mat pri sebe chlapa, ktoreho musim usmernovat, ako male dieta, tak dakujem nemam zaujem, to si vystacim potom radsej uz sama.
Chlap v byte sa nedá porovnávať s chlapom na dedine v rodinnom dome so záhradou.Ten ma vacsinou kopec roboty okolo domu, záhradou plus casto zvieratá.V byte niektorí muzi sadnú, ľahnú k telke, mobilu,PC a tym to zhaslo, a zeny ich obskakuju, aby im nahodou neutiekli s inou.A takto vychovávajú aj svoje dieta, keďže to videli, ako otec nič nerobil len si gule valal.Neurobia doma nič , treba im vkuse hovoriť ako deckám, niektorí nemajú ani len koníčky.Cize skončia v práci a zbytok času prehniju doma.Nevedia zorganizovať dovolenky, výlety, kino, či len tak ist so zenou do reštaurácie na večeru.Taky chlap zenu psychicky stiahne dole a nečudujem sa, že tie šikovnejšie odchádzajú.To už radšej bez chlapa a zit si svoj zivot, aj tak je taka zena osamela aj keď vo vztahu, keď takmer všade chodí sama a nemá s kým zdielat zazitky.Plus ma o robotu viac, keďže ma o decko viac/chlap/Omnoho horsie je osamelost vo vztahu ako single zivot.
@anonym_568e7d ty to opisuješ ako automatické, že každý chlap ktorý je v rodinnom dome, všetko okolo toho domu aj robí. To nie je pravda. Ja čítam dennodenne také, že žena si vydranka rodinný dom a potom ma starosti a robotu nielen s domácnosťou, ale ešte aj okolo domu. Mnohé si musia ešte aj drevo nakálat a trávnik pokosiť. A muz hnije s mobilom v ruke pred telkou.
@anos18 a odkial to vedia tie zeny, ze to treba urobit?
@hederamonstera muži to podľa mňa nevnímajú. Môj vie, čo si má spraviť okolo auta, okolo môjho auta (to zasa ja vôbec neriešim), v záhrade, ale v domácnosti sa ma väčšinou spýta, čo potrebujem. A keď sa neopyta a niečo chcem, tak predsa mám jazyk, poviem mu
@anonym_568e7d ty to opisuješ ako automatické, že každý chlap ktorý je v rodinnom dome, všetko okolo toho domu aj robí. To nie je pravda. Ja čítam dennodenne také, že žena si vydranka rodinný dom a potom ma starosti a robotu nielen s domácnosťou, ale ešte aj okolo domu. Mnohé si musia ešte aj drevo nakálat a trávnik pokosiť. A muz hnije s mobilom v ruke pred telkou.
@katkazatka
Čítaj s porozumením”vacsinou”
Keď ide niektorá bývať do rodinného domu s gaučovym hnilakom a mysli si, že sa zázračne zmení 😁sama si je na vine.Potom musi kosit a robiť ona sama na dvore.Ja čo poznam muzov, a aj vidím, robia stále niečo okolo domu, že sa im ani z dvora do domu nechce, lebo robota je stále nejaká.Ale teda nie su a nikdy to neboli bytové hnilaci s mobilom v ruke, pri TV ktorych jedina povinnosť je ist do prace a tym to zhaslo, ktorých musi zena úkolovat a zadávať príkazy ako deckám
@katkazatka
Čítaj s porozumením”vacsinou”
Keď ide niektorá bývať do rodinného domu s gaučovym hnilakom a mysli si, že sa zázračne zmení 😁sama si je na vine.Potom musi kosit a robiť ona sama na dvore.Ja čo poznam muzov, a aj vidím, robia stále niečo okolo domu, že sa im ani z dvora do domu nechce, lebo robota je stále nejaká.Ale teda nie su a nikdy to neboli bytové hnilaci s mobilom v ruke, pri TV ktorych jedina povinnosť je ist do prace a tym to zhaslo, ktorých musi zena úkolovat a zadávať príkazy ako deckám
@anonym_568e7d nechcela som pausalizovat. Ale nemyslela som len hniliaka prestahovaneho z bytu. Mam kamosky na vychode a tam vsetko mukluju zeny. Chlap vyvaleny na gauci, lebo sa mu nechce. To mi opisovali ich rodicov. Takze tak funguju tie zeny 40-50 rokov. Deti, domacnost, robota, statok. Chlap staci, ze je. Lebo tradicna rodina sa na dedine pocita.
@anonym_568e7d nechcela som pausalizovat. Ale nemyslela som len hniliaka prestahovaneho z bytu. Mam kamosky na vychode a tam vsetko mukluju zeny. Chlap vyvaleny na gauci, lebo sa mu nechce. To mi opisovali ich rodicov. Takze tak funguju tie zeny 40-50 rokov. Deti, domacnost, robota, statok. Chlap staci, ze je. Lebo tradicna rodina sa na dedine pocita.
@katkazatka Akurat sme na ceste domov z chaty s rodinou z takehoto prostredia...a celu cestu myslim na tie zeny, ktore este aj na tej chate skakali okolo muzov, lebo vsak oni si sami ani ten mobil na nabijacku uz nevedia dat na ktorom nonstop tukaju 🤯! Pre mna je to stale taky sok, ze v dnesnej dobe su este domacnosti, ktore takto funguju 😔...a to su mladi ludia, ziadna starsia generacia.
@katkazatka Asi vadne typy a vyber.Ked im to vyhovuje, nech mukluju za chlapov ako chudery.Ja čo vidím muzov na dvoroch tak ich zeny ani pomaly na dvore nevidíš, chlapi makajú, ale teda nieje to východ 😁
Kebyže vidím, že chlap je hnilak v žiadnom prípade s nim nežijem v dome a už vôbec by som ho nenechala lehnit pri Tv, u mňa by to bolo na rozvod.Ale tak na SK ešte stále platí “nemáš chlopa, nemas pravdy” tak sa držia hocijakého blbca len aby nezostali same.
Ja zase mojho muza niekedy nemozem dostat dnu zo zahrady, lebo toto a tamto treba dorobit.Je aktivny a nevie sediet len tak pri Tv ci mrhat casom.Aj deti von zoberie a robi i s nimi.Porobi vonku vsetko a ked je vo vnutri a vidi napr.vysavac vybraty, v momente sa ho chyti., ci vytre dlážku, umyje kupelnu.Nikdy mu nic nehovorim co treba
A druhi muzi, starsi ci mladsi tiez vacsinou stale na dvore nieco majstruju alebo okolo zvierat
@hederamonstera
No tak som si vybrala dobreho muza ako to tu citam 🙂
@anonym_cb204b
Tak ja mam zas okolo seba cca 9 parov kde su chlapi total super muzi a otcovia, chodime spolu na chaty a akcie takze vieme svoje 👍 A ano jeden z partie je total kreten a tragéd, ale ten bol aj pred deckom, len kamoska to nechcela vidiet aj ked sme jej to viaceri hovorili. Takze nemozem povedat, ze sa vie muz takto zmenit prichodom deti, nestalo sa to mne a viacmenej nikomu z kamosov okrem teda tej jednej.

Máš nejakú kamarátku s ktorou by si odišla na týždeň na dovolenku? Len ty sama? Jemu nechať deti, aby vedel čo to obnáša. Veľmi sa ti čudujem, že si ho nezapájala od začiatku úplne do všetkého. Toto by som ja rozhodne netrpela. Máš tri nesamostatné deti. Nemáš partnera, nemáš oporu, nemáš pomoc. Taký chlap je úplne zbytočná príťaž v domácnosti, bez neho by si mala menej roboty, menej starosti a nemusela by si počúvať jeho frflanie. Jeho hanba nefacká, keď vidí vlastnú ženu, ktorá je zrobená a unavena? Každý den mu napíš zopár vecí, ktoré bude mať na starosti iba on.
@marca12 to nie je riešenie, aby mu všetko hovorila, čo má robiť. Veď si nezobrala retardovaného človeka za manžela. Keby som ja mala všetko môjmu manželovi hovorit, tak ho snáď prizabijem. Veď nie je debilný. Ja by som ani neverila, že takito chlapi vôbec existujú, čo doma nemajú potrebu žene pomôcť a odbremeniť ju. Môj manžel automaticky urobí všetko sám od seba.
@katkazatka Ale je to riesenie. Ty si dostala hotoveho muza. Ale nie kazdy muz ma taketo vlohy. Su muzi,ktori potrebuju navod a uz potom vedia fungovat. Ale su aj muzi,ktori uz len z principu nebudu nic robit,takeho nenaucis nic.