Má zmysel zotrvať v nepeknom manželstve kvôli deťom?
Spoznala som jednu žienku, bývame 5 rokov v tom istom panelaku, skamarátili sme sa. Bývajú podo mnou, viete aké sú steny tenké a bohužiaľ všetko počujem čo sa u nich doma deje. Majú 2 deti chlapca a dievča. Jej manžel sa k nej správa nepekne, stále je len na mobile doma jej nič nepomôže. Nadáva na ňu uráža ju že je tlsta krava že nič nevie že len doma si váľa šunky. Robila u nás vo firme no dostala výpoveď keďže mala deti často choré a často brala očr. Manžel nadávky že je neschopna keď ju prepustili. Potom robila v škole upratovačku, to zas nadával na ňu že málo zarába či sa má hanbiť za ňu keď robí len upratovačku. Teraz je tretí mesiac doma na upsvar zas na ňu nadáva že on ju musí živiť. Doma sa spolu nebavia len ohľadom detí keď niečo treba. Ona je najradšej keď muža ani nevidí, robí od rána do večera a keď je doma tak ho počúva jedným uchom dnu druhým von. No vidím na nej že ju to trápi a často plače kvôli tomu, on ju berie ako rohožku. Pýtala som sa jej či by nebolo dobré rozviesť sa než žiť takto, no ona nemá nič nasporené každý mesiac má nulu na účte alebo ide do mínusu. Nemá ani rodinu kto by jej pomohol.
Má podľa vás takéto manželstvo zmysel? Alebo prečo toto robia muži ženám a trápia ich?
@anonym_autor nečakáš na tú rečnícku otázku odpoveď že? A aj ženy ubližujú mužom.
Možno by aj odišla, keby mala kam a ako, niekedy je ľahké filozofovať, ale človek, ktorý tú situáciu žije sa môže cítiť paralyzovaný a nevie ako z toho von.
@anonym_autor Videli to tak pravdepodobne doma a je to ich sposob (chory), ako sa postarat o rodinu - nabliakat na zenu, aby sa starala ona. Ono ale k tomuto typu chlapa treba aj vhodny typ zeny, vedia si vybrat taku, ktora si to necha. Je fakt, ze kamoska to ma teraz tazke, tazko sa jej bude osamostatnovat, na druhej strane vybrala si ho, spravila s nim tri deti. Pre mna je aj toto tazko pochopitelne, ze takito ksichti si najdu partnerky, ktore ich realne chcu.
Zjavne sa trápia obaja.
@ivangeline prosím vás povedzte mi ako sa muž ktorý sedí na guloch s telefónom v ruke doma trápi ? Ďakujem
Tak je to uboziak, ale otazka, preco to robia muzi zenam je zvlastna. Preco niektore zeny muzov vyciciavaju? No, lebo su tiez ubohe. To je o cloveku. A nie, nema zmysel, ale ked nema kam ist a nema peniaze, je to tazke. Ist do azyloveho domu?
Jasne,ze taketo manzelstvo nema zmysel. Ale co s tym? Nema peniaze,byvanie,stabilnu pracu. Namiesto toho,aby si jej tlacila do hlavy rozvod,skus ju naucit branit sa. On si dovoli len tolko,kolko mu ona dovoli. Musi si najst pracu,setrit peniaze a az ked bude mat dost nasetrene,moze od neho odist.
Samozrejme, ze to nema zmysel … ale ako si pisala, nema nic a nema kam odist. Bohuzial zeny neuvazuju ako muzi … vypadnut niekam zarobit, postavit sa na vlastne nohy a potom zacat hladat partnera a potom robit deti … ulakomia sa na hocico, co ma ako tak €, pracu a rodia. Nikto jej nestal s pistolou pri hlave, aby si ho zobrala a este mala 2 deti … preco to muzi robia zenam? Pretoze im to zeny dovolia. Zena, kt by mala aspon vlastne byvanie sa zoberie a ide prec a nebude zabavit s nejakym trulom. Len ta nezavislost a sebavedomie musi byt u dievcatka pestovana od detstva … miesto frazy “dobre sa vydat” treba povedat ked sa o seba nepostaras sama nepostara sa nikto. Kamoska si najskor musi najst pracu a dat sa psychicky dohromady .. a ked on zacne bliakat vediet adekvatne reagovat…
Ona je typ ženy ako sivá myška bez sebavedomia a bez toho aby sa obranila a povedala svoj názor nahlas.
Aj ja si myslím že muž jej nakladá toľko čo ona dovolí ale keď nevie sa ani ubrániť ťažko s ňou. Do azylaku by neisla za to by sa hanbila tam ísť a muž by jej možno zobral deti keby ona nevedela postarať sa o ne finančne. Muž sa stará o deti nič im nechýba aj čas s nimi trávi všetko, len ich matku má za handru.
keby pani mala hoc aj aký malý bytík tak ver mi že už dnes večer by bola preč od toho vagabunda.
neraz týmto ženám chýba odvaha a majetok.
Mnohí muži si nezaslúžia mať vlastné rodiny ... áno, je jednoduché povedať zbaľ seba, deti, odíď ... a kde? ... takéto ženy sú vo väčšine prípadov finančne, materiálne závislé od svojich mužov, o ich nulovej viere v seba ani nehovorím ... a tí muži to vedia, preto sa správajú ako úbožiaci ... deti treba živiť, šatiť atď. ... áno, všetko sa dá, keď sa chce ... len bez toho štartovacieho mešca peňazí to jednoducho nejde.
Na druhej strane....nieje jediná matka na svete, sme tu viaceré, tiež sme museli riešiť choroby detí a podobne. A prácu sme si vedeli udržať. A v jej prípade by si ju mala dvojnásobne, ak ma doma takýto exemplár. Aby sa vedela pohnúť ďalej, bez práce a príjmu je odkázaná na tieto urážky. Čiže, aj keby sa mu postavila, co dosiahne ? Nič...a on to vie.
Preto ak jej chceš pomôcť, nech sa zamestna v prvom rade a nečaká, ze muž bude ťahať aj za ňu....
Ona je typ ženy ako sivá myška bez sebavedomia a bez toho aby sa obranila a povedala svoj názor nahlas.
Aj ja si myslím že muž jej nakladá toľko čo ona dovolí ale keď nevie sa ani ubrániť ťažko s ňou. Do azylaku by neisla za to by sa hanbila tam ísť a muž by jej možno zobral deti keby ona nevedela postarať sa o ne finančne. Muž sa stará o deti nič im nechýba aj čas s nimi trávi všetko, len ich matku má za handru.
@anonym_autor preto, že je sivá myška tak si dovoľuje.Oni by silnú, drzu ženu nezniesli vedľa seba.Poradit neviem, ale čokoľvek bude robiť jeho správanie sa nezmení.
Jedine co jej mozeme poradit je urcite ist pracovat.cokolvek, kdekolvek ked aj nie na plny uvazok.doma si nepomoze, s nikym sa nezoznami, nebude mat ani cent.keby aj zacala s nejakymi brigadami ale proste mat nejaky prijem a hlavme kontakty kontakty.nijake nenajde ked bude doma.utrapi sa
Mňa vždy v tých príbehoch udivuje že nemajú inú rodinu...🤔 čo vsetky tie ženy šmahom ruky rofinu zavrhli alebo rodina ich? Denno denne rovnaké príbehy kde nemá žena ako/kam odísť lebo nemá žiadnu rodinu a všetci pomreli.
Nemá rodinu znamená že jej rodičia sa rozviedli, jej mama zomrela a s otcom nemá dobrý vzťah, súrodencov nemá. Ona na brigádu nechce ísť chce niečo na trvalý pracovný pomer, stále hľadá no zatiaľ neúspešne. Stane sa že na pohovor musí brať aj deti, ešte sú malé aby boli sami doma. A k tomu ona už má tak vymlety mozog čo jej stále muž vykrikuje a uráža že si jednoducho neverí a povie si že muž má asi pravdu že som len obyčajná chudera keď stále mi to vykrikuje.
Nech zavolá na linku dôvery a poradí sa. A nech sa objedná ku psychologičke. Potrebuje poradiť a dať sa dokopy. Je úplne zosypaná a zoslabnuta. V takom stave sa určite na pohovore neobháji.
A potom nech odíde od muža. Veľa síl jej prajem.
Mňa vždy v tých príbehoch udivuje že nemajú inú rodinu...🤔 čo vsetky tie ženy šmahom ruky rofinu zavrhli alebo rodina ich? Denno denne rovnaké príbehy kde nemá žena ako/kam odísť lebo nemá žiadnu rodinu a všetci pomreli.
@1sally12 to som si aj ja všimla, nikdy nikoho nemajú..
Nemá rodinu znamená že jej rodičia sa rozviedli, jej mama zomrela a s otcom nemá dobrý vzťah, súrodencov nemá. Ona na brigádu nechce ísť chce niečo na trvalý pracovný pomer, stále hľadá no zatiaľ neúspešne. Stane sa že na pohovor musí brať aj deti, ešte sú malé aby boli sami doma. A k tomu ona už má tak vymlety mozog čo jej stále muž vykrikuje a uráža že si jednoducho neverí a povie si že muž má asi pravdu že som len obyčajná chudera keď stále mi to vykrikuje.
@anonym_autor brigádu nechce, ale peniaze nemá. Tak čo k tomu dodať.
@ivangeline prosím vás povedzte mi ako sa muž ktorý sedí na guloch s telefónom v ruke doma trápi ? Ďakujem
@anonym_8f5858 psychicky ;D … usmiaty a šťastný bude, keď sa správa zle.
Mne sa zdá že ona nikdy od neho neodíde lebo si neverí, sama mi povedala že kam by ona išla do podnájmu s 2 deťmi že by to nedala finančne. A teraz majú zázemie domov deťom nič nechýba.
Brigádu nechce neviem prečo veď aj tak by mohla nejaké peniaze si zarobiť.
@anonym_autor má dve deti, chlapca a DIEVČA. A to dievča to vidí. Možno aj ona bola také dievča. A vníma to, že je to normálne, lebo aj jej otec sa tak správal k matke. A matka jediné čo spravila, keď si chcela pomôcť, bolo, že si poplakala. Tak možno preto... :(. Prečo si vlastne nehľadá prácu a ostala doma? Tomu nie úplne rozumiem, vlastne šla stále do horšej a horšej situácie. Kvôli jednej výpovedi? Čo by som ja robila, povzbudzovala by som ju, že nie je chyba v nej, ale v tých očr a deti predsa rastú, nebudú toľko choré, atď. Nech ďalej hľadá, práca jej dodá sebavedomie a zavrie mužovi ústa. Zároveň opustí sociálnu izoláciu,v ktorej sa teraz nachádza, čo je tiež dobré na zvýšenie sebavedomia. Nečakaj, že raz sa s ňou porozprávaš a stane sa zázrak. Skóre treba sústavne drobnú snahu vyvíjať, pomôcť jej hľadať, posielať životopisy, upokojovať ju, keď sa nikto neozýva, že musí byť trpezlivá a že je to normálne, takéto keď ju niekde nevybrali, tak že je to normálne a nech sa z toho hneď nezrúti (ak má nízke sebavedomie, môže to brať zle, a stále ju povzbudzovať v hľadaní a aby to nevzdávala). A u nás sa napr. dá chodiť na očr, čiže závisí od "šťastia" si zamestnávateľom, jeden je v tomto netolerantný, druhý nerieši, vie, že je tu len fáza. Hlavné nech si neberie všetko osobne, chce to veľa sa rozprávať a dodávať jej odvahu. Musíš by protipólom jej muža, ktorý ju stále dáva dolu 🤷. A rozviesť - takáto osôbka sa nerozvedie, je na tom mužovi momentálne závislá. Nemá na to bunky, inak by si to k nej ten chlap zďaleka nedovolil.

Zjavne sa trápia obaja.