icon

Mal by som sa vrátiť k manželke?

27. dec 2024

Už je to skoro 6 mesiacov. Odišiel som od manželky a nášho ročného dieťaťa. Neodišiel som k inej žene , ale pretože doma už bolo na nevydržanie. Podráždená nervózna kričala po mne , hádzala po mne veci , proste peklo . Nedala mi vydýchnuť , hoci som pracoval , živil ich , doma som sa snažil pomáhať. Problém je že je tehotná , už to na nej je celkom dosť vidieť , viem že som otec. Platím byt a posielam jej peniaze . Ani raz mi za to obdobie nezavolala , aby som sa vrátil , nezavolala mi vlastne vôbec. Malú si zoberiem raz za čas, to mi ju podá s vecami a povie čo treba a zavrie mi dvere pred nosom, nechová sa však nepriateľsky. Neviem vôbec čo mám robiť , či sa vrátiť alebo ju len finančne podporovať a brať si zatiaľ malú neskôr aj druhé, rozvádzať sa nechcem a myslím že ani ona zatiaľ . Žiť takto nechcem ale bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa.
Neviem kde sa to posralo, boli sme spolu 6 rokov predtým ako sme sa zobrali , aj sme spolu žili a nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy medzi nami, príchodom dcéry akokeby úplne zdivela, preskočilo jej .

humeyra
28. dec 2024

@loliki ty nemáš pravdu. Ja som sa ako malá hrávala s autíčkami, bábiky ma nebavili. A nie, nie som bi ani lesbička, mám muža a dieťa. Takže to čo si uviedla nesvedčí vôbec o ničom 🙂

loliki
28. dec 2024

@tyriss 😀 tak ja som taká múdra, že som nepotrebovala školenie a kurz na starostlivosť o vlastné dieťa. Pobavili ste ma. Zdvihli ste mi sebavedomie. 🙂 A každý sa ma vypytoval ako to zvládam s dvojičkami, ako ich kojím, ako ich kŕmim, ako ich uspávam. A ja som nechápala, čo sa ma na to toľko vypytujú. 🙂 No teraz už chápem. Asi to niektorým fakt robilo problém.

loliki
28. dec 2024

@humeyra veď ty si mi to práve potvrdila, že mám pravdu. Ty si sa v detstve nehrávala s bábikami a možno ti to chýbalo.

oblecenie99
28. dec 2024

@loliki Ja som sa s bábikami hrala, a prd mi to bolo platné po skoro tridsiatich rokoch, vlastne mňa ani nenapadlo, že to je príprava na pôrod a starostlivosť o dieťa. Je ale pravda, že obrovskú chybu som urobila vtedy, keď som poslúchla vysmievačské reči o Tom, že čo chcem okolo toho študovať a pripravovať sa, vraj kurzy, pche, každá to vie. No a surprise, nejak ma neosvietilo zázrakom po pôrode, najmä po nečakanej sekcii. Ani čo sa týka takej "banalnosti", ako dojčenie. Fakt som netušila, ako si mám to bábätko chytiť na ruky, ja som ležala rozbitá, oni mi ho nechali že naaaaa, keď si chcela, tu máš, no ja som v živote novorodenca ani len nevidela zblízka, v živote som žiadne dieťa nedržala na rukách. Až také easy to nebolo. Doslova sme sa to učili za pochodu spolu s mužom. A bolo to veľmi ťažké zo začiatku, nikto nám nepomohol. Netušila som ani o zrnko viac o bábätkách, než môj manžel. Ani o zrnko.

loliki
28. dec 2024

@oblecenie99 Ja som už deti predtým videla, na praxi v nemocnici, aj bratove deti, ale nemala som ich úplne na starosti. Mne to išlo automaticky. Na zdravotnej sme sa toľko o tom určite neučili, aby ma to pripravilo do reálneho života.

autor
28. dec 2024

@lienka.7 vieš čo mne je uplne jedno čo mi ty píšeš. Nadávaj , píš , vylievaj si tu žlč, ako ty si žena ktorá mne je úplne vieš kde. A áno vzťah obnovíme , ja aj žena to chceme. A ako , to už nie je je vôbec tvoja vec.

oblecenie99
28. dec 2024

@loliki Tak a my sme mali najmladšie "dieťa" v rodine moju sesternicu, ktorá v tom čase, kedy som rodila (akurát dnes 5 rokov dozadu), mala cca 22 rokov 🫣😅, no a tú som ako malá 6 ročná raz, či dva krát tlačila v kočíku, a tým aj skončila moja interakcia s malými deťmi. Žiadne iné. Ja som bábätko videla zblízka prvýkrát vtedy, keď mi ukázali môjho syna.

A prístup sestričiek bol vyslovene hnusný, ja som bola aj slušná (som normálna, nehasteriva, dokonca vzdelaná žena) a pýtala som sa, no odbijali ma a naozaj že nepomohli ani trocha. Vôbec. A ja som aj mala tusaka, že to nebude dobre, ale keď som sa zdôverila napr. mame, kamoškam, každá ma odfajcila, či chcem byť za hipisacku, čo nezvláda niečo tak prirodzene a banálne, že čo riešim dopredu, že to budem vedieť . Ja som presvedčená, že práve tá nepripravenosť viedlo k tomu, že ani to dojčenie sa nepodarilo. Mama sa na mňa hnevala, čo sa snažím, čo nedám UM, svokra, či pediatricka vyčítali, prečo dávam UM. Čisté psycho. Nikto mi v pôrodnici neukázal, ako dojčiť po sekcii, ako držať bábätko s torticolisom pri dojčení, aká poloha je vhodná, ak mám maličké prsia. Dajte ho na prsník, buchnutie dverami, dovidenia. Tam som v nemocnici ako krava s plačom študovala Google a YouTube, ako najväčšia neschopacka, lebo ono to naozaj nešlo. Ani mlieko, ani prisatie, nič. Dlhé roky som sa odhodlavala na druhé, práve kvôli tejto skúsenosti. A pritom ešte aj mojej prababke mal kto pomôcť, dodržalo sa šestonedelie, mohla si oddýchnuť a byť s dieťaťom, a len s ním, mala pri sebe mamu či svokru, pomáhala pri výchove svojich mladších surodencov.. my sme oproti tomuto už vyrastali absolútne sterilne, každa svoj vlastný život, žiadne malé deti v rodine, chod a studuj, pracuj a makaj na sebe, na kariére, aj hypotéku, majte byt, no a kým sa dostaneš pomaly v tridsiatke k prvému dieťaťu s nulovými skúsenosťami a najmä s nulovým nastavením na materstvo, tak sa Naozaj niekedy, žiaľ, stane, že to nefunguje tak, akoby malo. Že to každá máme v sebe, keď sa to roky potláča? A hormóny sú svine (mňa tiež dali dole a kto ma pozná, tak by to nikdy nečakal, ani ja by som to nepovedala) a keď príde niekto s tým, že "mačky sa nikto nepýta" a pod. reči, tak sa tá žena cíti dupľom neschopne. Aj pôrod je prirodzená vec, totálne prirodzená, základná biológia, a predsa som to nedala, neotvárala sa, neboli kontrakcie, len nastupujuce problémy už po prenášani. Niekedy to proste nezafunguje tak, ako by malo. A možno niečo podobné cítila autorova žena, neviem, píše že kariéra, slušne zarobené, potom pád kvôli covidu, rodinné problémy, atď. Možno sa v tom materstve na začiatku tiež nenasla a cítila sa neschopne a z toho na dne.. doteraz úspešná, šikovná žena a zrazu nedáva plačúceho novorodenca. Možno.. to už môžeme len domýšľať. Možno vôbec. Hlavne, nech to dajú dokopy, autor, držím palce.

humeyra
28. dec 2024

@loliki práveže nie. Podľa tvojej logiky by som na dieťa nemala byť pripravená, keďže som sa s bábikami nehrávala 😂

loliki
28. dec 2024

@humeyra Hlavne, že sme to zvládli a o deti bolo postarané. Takže si nepotrebovala ani ty kurz a školenie.

zltalienka
29. dec 2024

@loliki "Nemáš pravdu. Dievčatá sa hrajú s bábikami a obliekajú ich, kúpajú, liečia, kočíkujú, keď majú 2-6 rokov a nie každý chlapec sa v tomto veku s bábikami hrával. Neučíme sa to po pôrode."
Ale som sa pobavila. Ja som bábiky obliekala tak, že som oddelila hlavu (lebo bola veľká a zavadzala) obliekla šaty a dala naspäť hlavu. Pri živom bábätku tento postup nebude správny.

zltalienka
29. dec 2024

@oblecenie99 je mi to ľúto, čo si zažila. Ktorá pôrodnica? Nevyčítaj si pôrod sekciou, v minulosti ženy pri pôrode aj zomierali, ktovie ako by to dopadlo, keby si žila pred 200 rokmi. Detto dojčenie, v minulosti boli dojky, len si ich mohli dovoliť len bohatšie ženy. Ak sa nepodarilo dojčiť chudobnej žene, tak dieťatko dostávalo kravské, kozie mlieko, prinajhoršom vo vode rozrobenú múku. Žiaľ aj dojčenská úmrtnosť bola vysoká.

oblecenie99
29. dec 2024

@zltalienka Si zlatá, ďakujem, už to mám našťastie za sebou 😊 bolo to vtedy náročné, ale s mužom sme to spolu dali, ten začiatok, a potom to už nejak šlo.. ináč, Nová nemocnica v KE

loliki
29. dec 2024

@zltalienka 🙂 Ešteže si na to včas prišla. Tak radšej nech ženy chodia na tie kurzy. Mne to prišlo samozrejmé, že viem obliekať deti. Bez toho, aby som im oddelila hlavy od tela. 🙂

tyriss
29. dec 2024

@loliki od zaciatku tu pisem, ze to nie je ziadny vrodeny skill a ze sa to vedia naucit aj muzi. Len musia chciet. Lenze mnohi jednoducho nechcu, lebo je to jednoduchsie valat na na zeny a na nejake ich bajne vrodene vlohy. Tak ste si tu dosli zdvihnut sevavedomie, super, lenze osobna skusenost, ze prave Vam to islo znamena akurat to, ze Vam to islo a s mudrostou to nic nema spolocne.

zltalienka
29. dec 2024

@loliki ako mne obliekanie novorodenca tiež neprišlo komplikované. Ale bez problémov to zvládal aj manžel. Ja som odpozerala od sestričky v pôrodnici, manžel odo mňa.

loliki
29. dec 2024

@tyriss Ja som čítala tvoj príspevok, poznám tvoj názor. Neviem, prečo stále riešiš mužov. Máš s nimi nejaký problém?
@zltalienka Proste sú ľudia, ktorí sa postarajú o deti sami od seba, a považujem ich za šikovných a múdrych, aj keď sa to niektorým nepáči, a sú aj takí , ktorí sa to naučia od iných - na kurze, od mamy, od svokry, od sestričky, od manželky, od frajerky atď. Čo ešte potrebujete riešiť?

humeyra
29. dec 2024

@loliki ty vôbec, ale VÔBEC, nechápeš pointu toho, čo ti baby píšu alebo aj chápeš, no nechceš si priznať, že majú pravdu a len sa vykrúcaš a prekrúcaš a všetko si prispôsobuješ tak, aby ti to vyhovovalo. S tebou je škoda aj niečo riešiť a vôbec ti odpovedať 🤦

diaamax
29. dec 2024

Uprimne a zo ❤️ Vam gratulujem, ze sa Vas vztah tak uzasne vyriesil (jak v telenovele 5 casti pred koncom). Pol roka si jej nenapisal ine ako ci si mozes prist pre dceru lebo inak by ta “castovala” invektivami a zrazu zistis, ze chodi na terapiu a pracuje na sebe. Dalej pises, ze sa musite do seba znova zamilovat, ale neriesis aktualnu situaciu, iba jej castejsie napises kedy si mozes prist pre malu. Neviem mozno som naivna ja, ale teda kedy s nou chces zacat chodit? Uvaris jedlo (ak nevies varit objednas) kupis nejake sviecky naservirujes a pozves ju k sebe alebo to zanesies ku nej, ked odnesies malu (okupes, ulozis) spolu sa naveceriate a kuknete prip nejaky film? Alebo ju pozves von nech babka chvilku postrazi malu a Vy ako muz a zena (nie ako mama a otec) pojdete napr do kina? Ved to moze byt aj cez den nemusite nutne vecer. Za chvilu porodi to sa min pol roka nikam nedostanete cize s predoslym pol rokom uz budete od seba rok. Ci sa chcete vzajomne zblizovat kazdy zvlast?

loliki
29. dec 2024

@humeyra 🙂 Veď ja ťa ani neprosím o to, aby si mi niečo stále dookola vysvetľovala. Niekomu tu asi vadí, že ja som svoje 3 deti zvládla bez špeciálneho školenia a kurzu. Nemyslím si, že ty máš pravdu. Máš svoj názor, a ja svoj. Zbytočne pokračuješ v debate vnucovaním svojho názoru. Táto diskusia je o inom.

vikiki29
29. dec 2024

Chúďa tvoja žena, robí zúfalé veci, lebo je zúfalá. Dúfam, že raz nájde niekoho, kto ju bude ľúbiť a nájde v nej to najlepšie… ty si bohužiaľ našiel len to najhoršie a ja sa vôbec nečudujem. Dúfam, že ťa naspäť už neprijme. Nie že teraz, ale nikdy

fiirsttiime
29. dec 2024

Baby akoze ja tiez stojím na strane chlapa, aj mne obcas prasknu nervy a dám hneď mužovi decka keď príde z prace, aj sem tam ponadavam ze vsade bordel ale nikdy som po ňom nič nehodila to by bola asi moja konecna, na druhej strane keby bola pravda ako píšete ze chlap je pako ze odišiel no neviem... brava dceru aj na 4 dní cize postarať sa zrejme vie a zrejme až moc dobre keď žena nema s tým problém dat decko na tak dlho od seba nemyslite? Ja verím ze to date doporiadku obaja a ze je to iba obdobie ❤️ a to ze nepíše ako ju miluje atď? Akože keby po vás chlap hádzal veci vyznavate mu lásku? Ked ste pohadane vyznávame si lásku? Momentálne majú blbé obdobie ale autor sa mi javí ze mu na rodine naozaj záleží, zaujíma sa, platí, q ešte neprestal verit ze bude dobre ale to si musia už poriesit sami medzi sebou ☺️

enmery
29. dec 2024

Tu píšu baby, že je to top *uj z MK. Nemyslím si. Pamätám si na chlapa, ktorý sa 10 rokov snažil o dieťa s manželkou a 2 týždne pred pôrodom ju opustil a vôbec sa nezaujíma. Neskôr po pôrode jej poslal 400 eur a dovi. Muž, ktorý po 30 rokoch vyhadzuje ženu z domu. Muž, ktorý prišiel domov s kvapkou. Tu nedávno pribudla téma, kde žena má 2 deti, muž jej nedáva ani cent hoci zarába 3krát viac a nič doma nerobí. Ja tomu verím, že si to títo 2 vyriešia a naučia sa komunikovať. Všetko ostatné už bolo povedané.

janka0702
29. dec 2024

Porodi druhé a bude stratená vtedy sa možno ukludni a zisti co všetko si jej pomáhal je to dosť malý vekový rozdiel ties to tak mám a viem aké to bolo náročné obdobie keď syn ešte nechodil a ja som z pôrodnice prišla z ďalším babetkom nebyť manžela ktorý mi pomohql ci v noci ci cez deň

macatt
29. dec 2024

Ja si žiaľ myslím, že sa takto odcudzíte ešte viac…
Manželka príde z pôrodnice a ty tam nebudeš, keď bude potrebovať najviac pomoc, podporu..
To ti nikdy nezabudne..
Podaj jej ruku teraz, pomôž zariadiť veci pre druhé dieťa(určite veľa vecí treba) a povedz, že chceš byť pri tom, že ju nechceš v tom nechať samú.. a Váš vzťah môže počkať, len dalšie dieťa už je tu..
Sama ti to nenavrhla, lebo to z teba necítila a opustil si ju ty, tak by si sa mal vrátiť ty, nečakaj na červený koberec..

simona20201309
29. dec 2024

@macatt asi si nečítala celú diskusiu, ale toto by si chcela od autora priveľa. Pomocnú ruku potrebuje on. On očakáva že sa manželka zmení a bude,,schopnejsia". Ak by si čítala všetko, pochopila by si. Je to psychopat. Chladný a bezcitny sebec. On jej to nenavrhne, lebo jemu ide len o jeho blaho a v celej diskusii ide len a len o neho, chudáčika.
Už len z praktických dôvodov sa nevráti hneď- vyhne sa plaču novorodenca a všetkému co to odnáša. On potrebuje KĽUD, TICHO a POHODU....

simona20201309
29. dec 2024

@fiirsttiime Ok, ty si dala mužovi deti hneď po príchode do rúk.... aj autorova manželka, ale autor to považoval za nehoráznosť, odmietol, a uvádzal to v diskusii ako príklad akú hroznú vec od neho žena vyžadovala....
Ty si mala zrejme chapaveho a obetaveho manžela.
Autor je sebec.

karolinakr
29. dec 2024

z celej disusie si vzal, že nema platiť hypotéku...i tak še dá...

enmery
29. dec 2024

@simona20201309 Ja tu jedného psychopata vidím, ale autor to nie je. On sa stará, platí 1500 vrátane hypotéky na byt, ktorý patrí len jeho manželke, dcéru si berie, aj na Vianoce si ju chcel nechať dlhšie ako na 4 dní, ale autorka ju už chcela domov....berie si ju aj teraz na viac dní. 6 rokov bolo ok, potom začala ona reagovať divne. Hádzanie vecí, nadávky. Vadilo kej všetko, ako písal, jej topánky vedľa botanika boli ok, srali ju len jeho. Keď jej navrhol pomoc, psychológa, dostal vulgárne nadávky, ako je on mimo a chorý. Preto sa prestal cez správy snažiť o komunikáciu, lebo okrem nadávok sa nedostal k ničomu. Ja som zažila ženy s popôrodnou depresiou. Čo mal robiť?A že si urobili 2hé dieťa?A to nevadí, že keď on je preňu taký psychopat, že s ním mala sex? Sa tu na ňom odbavuješ ako háravá suka a pritom je tu XY diskusií, kde je muž vyslovene CHUJ a PSYCHOPAT, nestarajú sa od financií až po deti, vyhadzujú ženu z domu, podvadzajú, gemblujú, pijú, nezarábajú. Tam som Ťa nevidela sa odbavovať. On neurobil nič tak strašné, ani jeho žena nie je svätá. Musia si to vykomunikovať a nájsť si pomoc, terapeuta a ona si musí pripustiť, že možno ju postretla popredná depresia, ktorú nemá pod kontrolou. Lebo vulgárne častovať muža/ženu a hádzať po ňom veci, ešte nikdy nič nevyriešilo. Normálne sa autorovi ospravedlňujem za túto nenávisť. Oproti tým skutočným psychopatom z MK je on fakt normálny muž, ktorému to napriek všetkému jedno nie je a stará sa! To všetko tu dostal len preto, že je to muž. Očakávam, že Ťa uvidím sa odbavovať na skutočných nulových mužoch, o ktorých tu je dosť tém. Pekný večer

lienka.7
29. dec 2024

@enmery prepac, len ako sa stara? Ze si berie dcéru na AŽ 4 dní v mesiaci? Ľutuje sa, ako chudáčik na nic nema čas? A keď som sa ho min.2x spytala, co robí toho pol roka, prečo teda nezačal športovať ako pri nej chudáčik nemohol a teda s kým mava sex, tak sa urazil 👌
A ano, žena to prepiskla, ale ani on nebude mužom tisícročia. A jediný, kto sa tu ma zmeniť je žena. No fakt super 👌👎
Ti dvaja sa už dokopy nedajú, lebo takto sa vzťah dokopy nedáva.

macatt
29. dec 2024

@simona20201309 čítam a snáď číta aj autor.. má pár mesiacov na to, aby takýto vzťah na diaľku prehodnotil, lebo rešpekt, lásku, uznanie od milujúcej manželky a detí si treba vybudovať, čo pôjde takto ťažšie..