icon

Mal by som sa vrátiť k manželke?

27. dec 2024

Už je to skoro 6 mesiacov. Odišiel som od manželky a nášho ročného dieťaťa. Neodišiel som k inej žene , ale pretože doma už bolo na nevydržanie. Podráždená nervózna kričala po mne , hádzala po mne veci , proste peklo . Nedala mi vydýchnuť , hoci som pracoval , živil ich , doma som sa snažil pomáhať. Problém je že je tehotná , už to na nej je celkom dosť vidieť , viem že som otec. Platím byt a posielam jej peniaze . Ani raz mi za to obdobie nezavolala , aby som sa vrátil , nezavolala mi vlastne vôbec. Malú si zoberiem raz za čas, to mi ju podá s vecami a povie čo treba a zavrie mi dvere pred nosom, nechová sa však nepriateľsky. Neviem vôbec čo mám robiť , či sa vrátiť alebo ju len finančne podporovať a brať si zatiaľ malú neskôr aj druhé, rozvádzať sa nechcem a myslím že ani ona zatiaľ . Žiť takto nechcem ale bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa.
Neviem kde sa to posralo, boli sme spolu 6 rokov predtým ako sme sa zobrali , aj sme spolu žili a nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy medzi nami, príchodom dcéry akokeby úplne zdivela, preskočilo jej .

autor
27. dec 2024

@zltalienka presne tak , pošlem sms či si môžem zobrať malú , napíše mi ano , prídem si pre ňu a som s ňou celý víkend.

simsalabim
27. dec 2024

Ja si osobne myslim, ze sa to da zachranit, len obaja musite chciet. Treba si najst priestor vsetko prediskutovat, aj za pomoci terapeuta. Prve dieta dokaze velmi nastrbit vztahy a nie kazdy to dokaze hned zvladnut. Ale ak ano, vztah to moze velmi posilnit.

sense
27. dec 2024

A toto si nevedel že dieťa bude skúškou pre každý vzťah. Kľudne si si to mal s novorodencom vyskúšať pár dní nonstop aky by si bol milý.... Úprimne ja ti to ako sa tu tvária ublížené neverím. Napriek tomu ti nebránilo mať s ňou sex a oplodniť ju aj druhý krát....a prepáč ja nie som ani po pôrode a vytáča má do vývrtly keď si chlap spraví kávu a je ťažko dať hrnček do umývačky. Alebo si spraví chlieb ale je ťažko utrieť omrvinky a dať veci na miesto

lujza123
27. dec 2024

@natalka13 myslím si ze nikto sa nezastáva toho za hádzala vecami a kričala, to fakt nemusela. Ale on mohol mať aj trochu pochopenia pre ňu, nie prísť z prace narobiť po sebe bordel, oddychovať a brat ako nespravodlivosť ze po ňom chce aby prebalil či okúpal svoje dieťa.

autor
27. dec 2024

@simsalabim ja by som to rád ustál, ale všetko má svoje hranice . Teším sa aj na druhé dieťa , hoci nebolo plánované. Rád by som ho vychovával na dennej báze , ale nie tak že budem uhýbať pred hodeným hrčekom s nedopitou kávou a dennodenne sa kontrolovať či je všetko urobené tak ako si ona praje.

simoncik
27. dec 2024

No pekne.tak naco by ta manzelka domov volala,ked jej nic nechyba.ma vsetko,aj zaplateby najom aj peniaze.k tomu pokoj od teba.nevyriesil si to dobre .teda vyborne pre nu,ale nie pre teba.to je jedna vec.druha je ta,ze tvojej zene sa porodom spustili psychicke problemy.z toho co popisujes je to ocd.precitaj si o tom a popremyslaj ako velmi to na nu sedi.potrebuje pomoc psychiatra.no a k tomu 2 dieta to bude v jej stave pre nu velmi,ale velmi tazke.

autor
27. dec 2024

@lujza123 nikdy som neoddychoval lebo mi nedala šancu . Stačilo by mi urobit si v kľude jedlo a v kľude ho zjesť, bez strachu sa vyčúrať či som nezabudol sklopiť prkno naspäť. Raz mi vyhodila topánky z balkonu ( štvrté poschodie ) . lebo som ich uložil mimo botník . Nech mi nikto nehovorí že toto je normálne.

simona20201309
27. dec 2024

To ze hádže vecami ze už absolútne zúfalstvo z jej strany. Ako aj tu všetky vidíme, dohovaranie nemá cenu. Rovnako na to prišla aj ona. Keby jej bolo všetko jedno tak na to zvysoka kasle ale zufalstvo z celej situácie ju nutilo robiť zúfalé veci. Už nevedela ako ti ma vysvetliť a povedať co ju trápi a co potrebuje...
Keby sa dalo tak aj ja terez tu po tebe niečo hodím... lebo ti nedochádza ze si nezrely a rozmaznaný sebec.

simsalabim
27. dec 2024

Ved prave toto si treba v klude vydiskutovat. Napisat na papier, preco si myslis, ze vztah je dobre udrzat, napisat, co by si od nej cakal a nech aj ona ma sancu napsiat, co caka od teba ona. Dat si cas premysliet si to. Papier da moznost rozmyslat, bez zbytocneho miesania zranenych emocii do toho. Obaja ste si ublizili a ty jej myslim viac, lebo si ju opustil bezbrannu. Naozaj si nevies velmi predstavit, ako velmi dieta prevrati zivot zene hore nohami. ty si mohol zatvorit dvere a ist do prace... ona nema kam ujst. Aj ja som tak cakala, kedy uz konecne budem moct muzovi odovzdat dieta do ruky a v klude ist na wc.
Ale ublizila aj ona tebe... no nezalezi na tom, kto komu viac, dolezite je ist vpred. Spisat veci na papier, potom sa stretnut, bez dietata, dohodnut, ze ziadne kriky na seba... Casto sa odporuca drzat v ruke nejaky predmet a kto ho drzi, ten rozprava, druhy ho nemoze pocas toho prerusit, moze si robit poznamky, na co reagovat. Myslim, ze pomoze aj nestranny nazor terapeuta, ktory bude diskusiu medzi vami aj riadit, lebo do rozhovoru sa urcite budu miesat zranene city vas oboch. Velmi ste si ublizili a toto bude prekazkou v racionalnom rozhovore.

simona20201309
27. dec 2024

Ach chudáčik.... ty si vlastne chudáčik tyrany chlap nakoniec. Tak prečo vôbec uvazujes vrátiť sa keď to bolo také hrozne?
To vážne nevieš sklopit dosku na WC a odložiť topánky na miesto?
A ako v kľude si predstavuješ zjesť jedlo? Aby manželka odišla s deťmi na tu chvíľu von z bytu, alebo sa zatkla v izbe nech ma vaša jasnosť svätý pokoj a kkud pri večeri?

autor
27. dec 2024

@simona20201309 vieš čo , platím jej hypotéku na jej byt , v ktorom ani len nebývam. Tak mi tu nepíš také veci ako som nedozretý . Som hlúpy , že to doteraz robím .

autor
27. dec 2024

@simsalabim áno , mali by sme sa stretnúť a porozprávať čo ďalej . Lebo takto to donekonečna nepôjde. Dám je návrh na stretnutie a ak nebude chcieť, tak neviem .

simona20201309
27. dec 2024

Sa preber! Koľko platíš? Súd by ti možno vyratal ešte viac....
JEEEJ???!?!?! TY somar... JEJ????? Hádam TVOJIM detom!!!!!!
Keby nebola doma s tvojim dieťaťom tak chodí do práce a nepotrebuje od teba ani korunu....
Ty si fakt idiot sory.... ale ty sa citis ako kráľ za to ze prispievas na život svojmu dieťaťu a opäť nabuchanej manželke????
Kriste teba trebalo vážne dlho hľadať...

barju
27. dec 2024

My sme s manželom 15 rokov spolu, z toho 5 rokov manželia. Tiež som si ho musela naučiť, že špinavé riady sa dávajú do umývačky, nenechávajú sa zaschnúť na stole ani v dreze. Že keď si urobí večeru, tak maslo po sebe uprace späť do chladničky. Že keď si vyzlečie trenky a ponožky hifi ich do špinavého prádla. A ďalšie v podstate drobnosti, na ktorých mi ale záležalo. Áno , neriešila som to krikom ani hádzaním vecí a nadávaním, nemáme talianske manželstvo a ani som nebola tehotná že by som mnou lomcovali hormóny. Ale opakovala som mu to dovtedy ako malému dieťaťu kým sa to nenaučil robiť sám. Tiež chodieva z roboty neskoro niekedy až o 19. Teraz keď čakáme dieťa, tak sme sa vopred porozprávali a nastavili pravidlá. Bude chodiť skôr, bude ho čakať večera, naje sa, zrelaxuje zo 20-30 minút a dostane dieťa na krk. Aj on je rovnaký rodič ako ja a keďže nemôže tráviť čas s malým, nech si ho užije keď príde z roboty. Byť s dieťaťom je rovnako náročná práca ako zarábanie peňazí, aj nie náročnejšia, do toho upratovať byť, navariť, lebo to musí očakávajú. Našťastie mám výchovného manžela, ktorý v sobotu chytí handru a uprace miesto mňa, keď vie, že je som to robila cez týždeň. U vás chýba komunikácia, skúsiť sa trochu vžiť do toho druhého, nastaviť si pravidlá. Vzťah stratený byť nemusí, ale mali by ste na ňom zapracovať

ivik4
27. dec 2024

Prosim????? Tak ty potom nechutnom komentari kde pises ze zena chcela po tvojej praci NEDAJ BOH aby si okupal svoje vlastne deti, este teraz napises ze si HLUPY ZE JEJ POSIELAS PENIAZE?
Boha toto je fakt hnoj a to som si fakt myslela ze nic lepsie uz nenapises
Ved tie peniaze su jedina pomoc ktoru od Teba ma a jej aj detom pravom patria !!!!

simona20201309
27. dec 2024

Po tom co tu odznelo by som dala ruku do ohňa že ako muž na vyššej pozícii ktorý žije sám v garsónke nemá problém si užívať s inými ženami ten bezstarostný život....

simsalabim
27. dec 2024

Podla mna by si mal najskor pouzit ten papier. Aby si si vsetko premyslel a aj ona - dopredu. To nepojde na jednom stretnuti, tych bude treba viac a bod po bode vsetko prejst. Hovorim ti to ako vystudovana psychologicka, vo vas oboch to bude teraz vriet. Musite si aj obaja byt schopni priznat, ze ste si ublizili obaja a ze chcete - obaja - o vztah bojovat. Ak jeden z vas toto nie je schopny urobit, skusit terapeuta - lebo zranena hrdost dakedy dlho nepusti. Ale ak ona uz nebude chcciet - naozaj - budes vediet, co dalej.
Dolezite aj uvedomit si, ze urcite ju nieco na tvojom fungovani v domacnosti velmi frustrovalo, inak by po tebe nic nehadzala. Treba zistit co, a menit svje spravanie. A teda aj ona - rozhdone do partnera veci nehadzeme.

ivik4
27. dec 2024

Si v tej tvojej sebeckej hlave uvedom ze TO ZE TY MOZES V KLUDE ZARABAT je preto, ze zatial tvoja zena sa stara o tvoje dieta ! Nebyt jej ,tak bud trcis na materskej za par drobnych ty alebo davas polku vyplaty opatrovatelke
Fuu

akvi
27. dec 2024

Nikto netvrdi, že hádzať po druhom hrnček a vyhadzovať topánky z balkóna je v poriadku. Ja predpokladám, že to bola pre tvoju ženu proste posledná kvapka a ja úplne chápem jej reakciu. Ja už som tiež vyhadzovala topánky von z domu. A samozrejme, nie je to v poriadku, ale nie je v poriadku ani to, že žena má obskakovať ešte aj teba. Ty to nechápeš, pre teba to boli "len" omrvinky a "len" si prešiel po umytej dlážke. Pre ženu to bola robota navyše, resp predstava roboty, ďalšie zabité minúty robením niečoho, čo robí asi miliónkrát za deň 365 dní v roku, teraz ešte s bruchom a batolatom za zadkom. Ja mám tiež nervy, keď umyjem dlážku a niekto ju hneď zadrbe a neutrie. Ide aj o princíp, za mňa je to neúcta voči druhému. Z tvojich reakcií vidno, že absolútne žene nerozumieš, "mrožíš" sa vo svojich krivdach. To nikam nevedie a nikdy ani neviedlo, lebo pri prvej nepohode ty znova vytiahnes minulosť. Obávam sa, že bez nejakého mediátora ten rozhovor nezvladnes, pretože ty nemáš pocit, že ty si to posral.

kaktusik007
27. dec 2024

autor - zena ti pada na hubu a este aj bude viac... ale nakoniec to dopadne dobre. Deti podrastu, budu samostatnejsie. Treba vidiet svetlo na konci tunela.

Je super, ze byvas mimo - mas svoj klud, pokoj, ked prides z prace. Svoje dieta vidis vyhradne vtedy, ked TY mas nan chut a naladu. Si super otec.

teraz irony off -- dpc, toto fakt? si hlupy ze platis jej hypoteku??? ako pardon, ona nepracuje, lebo sa stara aj o TVOJE dieta a je hadam normalne, kedze je matkou tvojich deti, ze ju nenechas o hlade a platis veci hadam...

mas tu 5 stran reakcii... A sebareflexia u teba nula bodov, stale si ides to svoje... Ale poviem ti jedno... Mam deti do roka a exmanzel ma nechal s nimi samotnu ked mali 1,5 a 2,5 roka.... Lebo na neho to bolo prilis vela a nemal cas pre seba, a ja som bola nervozna a nevrla... a nemapatam si presne, ale tiez mam pocit ze som po nom nieco aspon raz uz z cisteho zufalstva hodila... Este do nejakeho casu ak by prisiel s obrovskou kyticou ruzi a uznal, ze ma maslo na hlave a ze ujst od nas bol kretensky sebecky napad... a ak by sme sa porozpravali.... a videla by som ze to CHCE vyriesit a ak by mi zacal pomahat s detmi a bola by tam zmena... sla by som do toho. Lebo deti. Ale ako ti to tu uz niekto pisal -- musela by som dlhodobejsie vidiet tvoj zaujem, musela by som vidiet skutky. Ziadna zena nechce takto male deti vychovavat samotna. No zaroven ti napisem, kedze ten moj s napadom to dat dokopy prisiel po dvoch rokoch -- ze som ho poslala na strom a vysmiala som sa mu do ksichtu. A toto som spravila s odstupom 2-3 rokov niekolkokrat. Ziadna zena nepotrebuje mat pri sebe egocentrickeho slabocha.

dagas
27. dec 2024

Akože ťažko súdiť keď tu nemáme druhý pohľad .Možno to už moc preháňala a možno si jej nedal na výber. Dieťa nieje sranda. Žena si potrebuje tiež oddýchnuť nie len ty pan tvorstva lebo ty ich živíš...U nás muž ide ráno do roboty,poobede na stavbu kde je tak do 8 niekedy dlhšie .Robí si všetko sám takže sa dorobí ako kôň . Príde domov naje sa,osprchuje. Keď sú deti ešte hore je s nimi. Keď má dni že je doma uvarí,pomôže mi upratať, kúpe deti robí veľké nákupy..tie bývam podráždená a občas sa pohádame. Neujde ako nejaký zbabelec aj keď má toho dosť.za druhé nechápem teba či ťa baví šukávať takú zlú ženu a nechápem ani ju keď má toho vyše hlavy a nechránite sa aby neotehotnela znova

terry658
27. dec 2024

Žena sa nezačne takto správať len tak pre nič za nič. Ak to chceš zachrániť tak zaplať manželskú poradňu a začnite na vzťahu pracovať,teda ak naberieš odvahu jej niečo také navrhnúť.
Obaja ste spravili chybu ale to neznamená, že je všetkému koniec.

autor
27. dec 2024

@simona20201309 nie , platím JEJ hypotéku . Ťažko by súd vymeral 1500 eur . Ale máš pravdu , to je asi prvý krok ktorý urobím , prestanem platiť jej hypotéku a tie peniaze odložím deťom pre nich . Už mám toho dosť ako robíš zo mňa debila. Mnoho mužov odíde , neplatí na deti , nestretáva sa s nimi ale ja som DEBIL, len preto že som odmietol trpieť nálady svojej manželky.

ivik4
27. dec 2024

Ved ty SAM SI DEBILA ZO SEBA SPRAVIL 😃😃😃
NA TO UZIVATELKU Z MK FAKT NEPOTREBUJES

earlgrey
27. dec 2024

@autor
Nenechaj sa vyprovokovať ženami na MK. A kašli aj na ich názor, správanie tvojej manželky je NEAKCEPTOVATEĽNÉ! Takto sa problémy neriešia. Ale ako vidím, pre mnohé ženy je to absolútne normálne a akceptovateľné, že sa k mužom správajú ako k handrám. Fuj.

autor
27. dec 2024

V tejto diskusii ja končím , robíte tu zo mňa totálneho debila. Jediné čo to prinieslo pre mňa , že prestanem jej platiť hypotéku , nech si to ťahá zo svojich úspor , ktoré má . Ostatné zostane zachované.

zltalienka
27. dec 2024

Ok. Moje deti boli na mne v tomto veku "závislé". Preč som mohla ísť tak na 1-2 hodiny max, potom bolo zle nedobre. Neviem si predstaviť, že by som dieťa v tomto veku odovzdala na celý víkend. Sa mi zdá, že aj po rozvode do určitého veku detí je kontakt s otcom len za matkinej prítomnosti.
Ako to zvláda dcérka?

kaktusik007
27. dec 2024

autor .- nikto nerobi z teba totalneho debila. My vychadzame iba z toho, co si napisal. Ak to vnimas tak, ze z teba toho totalneho debila robime -- skus prosim porozmyslat, ci nim naozaj nie si.

atinkaa
27. dec 2024

Asi nechces zagratulovat @autor.

Ja uplne neverim na rozpravky typu robil som vsetko a ona po mne hadze veci. Len tak. Nehnevaj sa, no znie to absurdne. Ak chces pomoct, poradit tak to mozno opis viac realne, ak by sme teraz uplne ako neviditelni sedeli u vas na gauci, este pred tvojim odchodom, co uvidime?

Manzelka je s malym dietatom a tehotna, je asi unavena, netvrdim ze ma pravo hadzat po tebe veci, vlastne ste to vyriesili “lepsie” ako ti co zacnu pit - jeden alebo obaja, biju sa, no stale to nie je dospele spravanie. Co tak skusit rozhovor?

Napr. teraz sa zacat rozpravat co ste to spravili, narobili a ako z toho von. Existuju psychologovia, poradne, clovek sa moze dostat do krizy s dokonca aj moze/ma narok na to, ze to nevie vyriesit. No mal by vediet zastavit sa, rozhliadnut sa okolo seba - kde to som, s kym a co robime a pripadne ak som uz uplne “mimo”, nemyslim pejorativne ani vysmievacne ale ozaj je to mimo vsetky skusenosti, ktore zvladam vyriesit, zavolam si niekoho na pomoc. Alebo aj obaja.

Skus popocuvat -

https://www.youtube.com/watch?v=MCrhdvg5OrI

Drz/te sa!

mamaaja82
27. dec 2024

Mily autor tu si velmi zle napisal velmi.Na mk sa dockas len odsudenia a vsetci budu ofukovat tvoju trafenu manzelku,lebo hormony lebo dieta lebo lebo.Tu si kazda najde vyhovorku na svoje strelene spravanie.Ma jedno zdrave dieta a sibe jej,co by robila keby bolo postihnute.Ked to nezvlada ma navstivit psychologa.Dnesne zeny sa len ohanaju hormonmi a tym ako nezvladaju jedno,jedno,dieta!Dobre si spravil,ze si odisiel,toto by zvladol malokto.Ja ti drzim palce,snad najdes riesenie.A zeny tu si nevsimaj to nie je pre teba relevantna vzorka.