Mal by som sa vrátiť k manželke?
Už je to skoro 6 mesiacov. Odišiel som od manželky a nášho ročného dieťaťa. Neodišiel som k inej žene , ale pretože doma už bolo na nevydržanie. Podráždená nervózna kričala po mne , hádzala po mne veci , proste peklo . Nedala mi vydýchnuť , hoci som pracoval , živil ich , doma som sa snažil pomáhať. Problém je že je tehotná , už to na nej je celkom dosť vidieť , viem že som otec. Platím byt a posielam jej peniaze . Ani raz mi za to obdobie nezavolala , aby som sa vrátil , nezavolala mi vlastne vôbec. Malú si zoberiem raz za čas, to mi ju podá s vecami a povie čo treba a zavrie mi dvere pred nosom, nechová sa však nepriateľsky. Neviem vôbec čo mám robiť , či sa vrátiť alebo ju len finančne podporovať a brať si zatiaľ malú neskôr aj druhé, rozvádzať sa nechcem a myslím že ani ona zatiaľ . Žiť takto nechcem ale bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa.
Neviem kde sa to posralo, boli sme spolu 6 rokov predtým ako sme sa zobrali , aj sme spolu žili a nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy medzi nami, príchodom dcéry akokeby úplne zdivela, preskočilo jej .
@ema22270 veď ja s tým robiť niečo chcem . Ukázať jednoducho hranice ktoré u mňa prekračovať už nebude. Stačilo .
Rád budem s ňou , rád budem vychovávať svoje deti ale za iných podmienok . Nie že budem chodiť domov so stiahnutým žalúdkom čo zas bude a kde čo ku mne zas priletí . Raz sa tomu neuhnem a rozmláti mi hlavu . Ja skutočne nie som povinný zotrvávať vo vzťahu , kde moje deti budú počúvať aký som ja kok... a neschopný chuj a tak . Majú toto počúvať moje dcéry a takto sa chovať k svojim manželom ?
Len si musis aj uvedomit ze toto sa deje po porode, ze su to hormony a stava sa to, ze je to normalne obodbie zeny,,, ze to nie jej výmysel alebo ze ti to robi naschval lebo nerobi... a druhe dieta neviem ci teda to bol dobry napad,, tak ste museli vedieť ze sa nechranite.. nenechavaj ju samu s 2 detmi... myslim ze ma co robit teraz..
@xsuzannex Tu sme čítali len verziu jednej strany. Druhá strana – manželka sa tu vyjadriť nemohla. Bohvie, čo všetko by sme sa ešte dozvedeli. A ja mám naozaj pocit, ako napísala @lucilaines, že ona ho najprv o niečo prosila, potom opakovala tisíckrát dookola to isté a keď to nepomohlo, tak proste „pohár pretiekol“ a tie topánky leteli z okna, to rozpustené maslo do neho atď. Je totiž zvláštne, že keď nie je doma, tak manželka je zrazu úplne pokojná. Normálne a bez kriku mu otvorí dvere, dá malý small talk, dieťa mu dá bez problémov… Asi sa jej aj uľavilo, lebo má menej práce a svätý pokoj.
@h2 presne toto som chcela autorovi napísať. Čo by robil, keby sa žena rozhodla, že ona ide do práce a štafetu materskej preberá on? Som si takmer 100% istá, že by to psychicky a ani fyzicky nedal. Ale priala by som mu, aby si to všetko vyskúšal na vlastnej koži.
@mojemenonikto Ďakujem, že si sa tu vyjadril ako chlap a že si to pochopil. Ten posledný odstavec je top😂
@autor, dostal si tu dosť nelichotivých komentárov a ja nemôžem ináč, ako s nimi súhlasiť. Ty si myslíš, že keď sa chce teraz manželka s Tebou stretnúť, tak sa chce k Tebe vrátiť? Píšeš, že keď si ju odstavil od peňazí resp. platenia hypotéky, konečne sa veci pohnú vpred. Čo tým myslíš? Že sa bude ospravedlňovať a prosiť, aby si sa vrátil späť? Domyslel si aj možnosť, že ona má už právnika a môže Ti dať podpísať rozvodové papiere? Lebo je dosť možné, keďže si na „vyššej pozícii“, že tú sumu, ktorú jej posielaš teraz, jej budeš musieť vyplácať minimálne ďalšie 3 roky, kým bude na materskej s 2 deťmi.
Neviem čím to je, ale v poslednej dobe sa stretávam (aj v rodine) s veľmi ješitnými mužmi s nadrozmerným egom, ktorí si svoju vinu vôbec nepriznajú a dookola verklíkujú len tú „svoju“ pravdu🙈
@sovica ja si nemyslím nič . Ale veci sa pohnú vpred akýmkoľvek smerom , ale pohnú sa . Takto žiť nechcem , ani tam , ani tam .
Nevidím do vášho vzťahu, ale keď už u nás dohováranie, vysvetľovanie a prosíkanie nestačilo, vyhodila som môjmu tiež nejaké veci, z nervov a zo zúfalstva! opakujem z posledného zúfalstva, a nie z pasie. Tiež leteli nečakane balkónom. V našom prípade totiž nešlo o pár omrviniek na kuchynskej linke raz za čas. Ale o vytrvalé ignorovanie mojej snahy a mojej práce (dobre uuuuuž, potom to urobím, potom potom potom). Toto už bola taká tá posledná kvapka, a nie bežný prejav. Zbieralo sa to dlho a po kvapkách, a pravdepodobne sa iskra zapálila na nejakej možno banalnosti, ktorá nebola hlavným dôvodom, len v ten deň, akurát vtedy, akurát na nejakej blbosti ten pohár pretiekol a ja som mala pocit, že musím niečo urobiť, aby som bola konečne aj vnímaná. Ja nie som ani jeho slúžka, ani jeho maminka, aby som ho vychovávala. Samozrejme, že to nebolo v poriadku. Rovnako, ako nebolo v poriadku to všetko, čo to vyvolalo. Musíte si obaja sadnúť a zahodiť svoje egá. Nevidím to až tak zle, aby ste to nevedeli dať do poriadku.
@huxy nie netrpeli by sme to. Ale určite to nerobila z nejakej pasie alebo čosi podobné. Btw, ja tiež môjho "bordelara" upozornim presne 2x, aby si veci odpratal tam, kde má. Ak nie, letia na bbalkón.aby sa mi chlap vyzliekal po celom byte a ja po nom zbierala veci??? No to asi ťažko! Keď takúto elekentarnu činnosť zvládne 4 rocne dieta, tak ju zvládne aj 40+ chlap. A ak nie, zbiera si veci na balkóne, a neboj, ani nepipne. Ja mu služku robiť nebudem, sorry. A ano, som tyran, netvor a všetko ostatne 👌🤣
Len my vieme len jeho verziu s tym rozbitim wc sedatka, s tym roztopenym maslom a hadzanim veci. Ja zas neverim, ze zena, ktora ma rada poriadok by si len tak robila dalsiu robotu tym, ze hodi nieco po muzovi a potom by to zasa len ona upratala. Co ak toho muza 100 x poziadala, aby to sedato zatvaral, lebo tam dieta hodilo kefku pri umyvani zubov a o 5 minut bolo opat hore. Co ak po par dnoch konecne upratala kuchynu, lebo skor nestihla a muz nepomohol a on 5 minut na to prisiel spravit si v klude jest a opat nechal bordel. Co ak ho upozornila, ze ide umyvat podlahu a on jej snahu znicil, lebo musel prebehnut po mokrej. To by nasralo aj mna. Takze mozno ani to hadzanie veci a nadavanie nebolo zo dna na den.
@autor, ja mám pocit, že konáš vo veľkom hneve a veľmi impulzívne a hlavne, nemáš žiadnu sebareflexiu. Ako tu už ženy radili, sami si nepomôžete, mali by ste nájsť nejakého mediátora/manželskú poradňu, aby ste si vedeli bez zbytočných hádok a obviňovania sa navzájom povedať, čo vám na spolužití vadilo/vadí, ako by ste si to v budúcnosti predstavovali a spoločne dospieť k nejakému kompromisu.
Cim viac pises tym viac sa na tebe bavim. Predpokladam ze vekovo si tak do 30-tky. A myslis si ze sa ti cely svet bude klanat....
rozvod nechces. Podla toho ako pises ani vztah s nou. Tak co teda?
Najprv si ty pred sebou zodpovedaj na zakladne otazky. Nie na to co platis a co nie.
Rataj ze mozno este do porodu ti pridu rozvodove papiere.
@maryetta Žiadne rozvodové papiere nebudu...veď paničke sa žilo pekne z 1500€ mesačne plus jej RD...myslíš, že sa rozvedie? absolútne nie...len blbka by sa rozviedla...jej práveže vyhovuje, že je preč, že jej platí ubytovanie, stravu a omnoho viac...preto mu aj odpísala, že by sa mali dohodnúť, keď jej napísal, že jej nebude posielať 1500€ ale len 900€ mesačne...🤣
Nechapem, ze tolko zien tu pise, ze je to normalne.. :D zasnem.. to bezne doma po chlapovi hadzete veci a pod? Nie nie je to normalane...
@siska25 ja tomu verim, lebo tiez taku babu poznam... tu vobec netankovalo, ze rozbila telku, ze znicila komplet stenu, ked po chlapovi hodila horucu kavu a trafila stenu.. vobec ju to netankovalo, ani bordel ani nic, dokonca neskro ani urevane dieta, kvoli jej amokom. A popravde, kiez by uz vtedy odisiel od nej. Lebo ono sa to nezlepsovalo nijak.
@oblecenie99 presne tak súhlas
@didaa presne ako hovoríš. Už sa tu za hlavu chytám co tu tie ženy vedia popísať. Silné slová, husté reči. Bola by som zvedavá ako to doma majú ony. Neustále napádajú autora, a to nevedia vôbec nič ako to doma mal. A tu tie ženy ani nechcú pochopiť jeho problémy, nie, len bezhlavo si idú svoje. A že po pôrodná depresia? To je co? Nová, moderná diagnóza, nič iné. Toto si tiež vymysleli len tie panicky, ktoré nič nezvládajú,sú nesamostatne, a bez muža sa nevedia ani vysr...A všetko čo sa dá hádžu na chlapov. Autorova žena je poriadna hysterka ináč. Dobre spravil keď odišiel.
pokial je tu ta zienka, alebo ju niekto pozna, nech sa mi ozve. Poradim jej absolutne skvele pravne sluzby. Sice drahie, ale v takychto sporoch dana pravnicka este neprehrala (kde bude okrem vyzivneho aj povinnost sa o deti postarat v case chorob, preventivnych prehliadok, a v case choroby matky, vsetko to, co tito velmi unaveni vikendovi tatinkovia nechavaju len na zeny a este pindaju, ze tie zeny len sedia doma na zadku a ziju z ich vyzivneho) Nozik vo vrecku sa mi otvara, ked citam komenty takychto "tatinkov"- vikendovych animatorov. Aby sa nahodou z tolkej "starostlivosti" nezodrali.
ps.pre autora: zena potrebuje muza, o ktoreho sa moze v tazkych zivotnych situaciach opriet. Pevnu skalu. Muza, ktory ju neustale ubezpecuje, ze je tam pre nu, ze je v bezpeci. Ak zena toto neciti, ak citi, ze je na vsetko sama a ze este aj oporou ma by sama sebe, tak sa v nej spusta muzsky (silny) princip. Lenze takto zena dlho zit nedokaze. "Byt silna" zenu vycerpava a ked to vygraduje az do nebies, potom to vyzera tak, ako to vyzera (nadavky, hadzanie hrncekov). Zena proste potrebuje byt obcas aj slaba s muzom po svojom boku, ktoremu veri, ze sa postara...
@earlgrey lenze, ked pan manzel vie dobrovolne platit 1500+ este komplet naklady na seba aj s prenajmom, tak to nie je rodina, kde sa zaraba 2000€, a riesia kazdu stovku. ale omnoho, omnoho viac. A taktiez autor pise, ze manzelka podnikala pred materstvom. A preco by ta zena mala znizovat zivotnu uroven pre seba a deti, ked aktualne ani podnikat nemoze, lebo jej slaby muz zdrhol. Myslis, ze takyto typ muza si nepojde na kadejake dovolenky ako single muz a nebude si uzivat (dovolenky rozumej x tisicovu exotiku, Malu Fatru)
@miskamaj pevnu skalu, do ktorej si sem tam kopne, sem tam po nej hodi pohar s kavou a tak? ;) mne sa nozik otvara, ked citam, ze jej vsetko vyhovovalo v pohodicke, kym nenapise, ze ju nebude viac sponzorovat... 🙂 jaj nieee.. on mal ako sa tu radi objednat upratovacky a neviem co.. lebo ... problem su topanky v chodbe :DDD jaaaj aby princeznu neporazilo z toho nahodou. Aj on si vie pravnika najst, a nebude problem, vyzivne sa stanovi.. kludne na 200eur na dieta :DDD priapdne na striedavku. Neviem co by akoze tam bolo na "prehratie"? povie, ze chce striedavku a dieta tyzden v kuse u seba a dalsi u matky a bude vybavene a vymalovane, zvacsa matky nesuhlasia.. cize netreba siru prskat okolo seba.
* tam malo byt nie Malu Fatru
@simca06022011 ked nie je muz slaboch, ale tou pevnou skalou, tak k hadzaniu hrncekov nepride
@miskamaj ja neviem, ja som sice necitala este vsetko tu, vecer si to prebehnem, ale nic slaboske mi nepride na tom, ze niekto neodlozi topanky, alebo neviem co = v com takom by mal byt on ta skala? :DD
Robit nervy cely den okolo seba pre mna ok nie je a nik to nemusi trpiet.. aby sa clovek nemohol v klude doma najest.. tak to je psychiatria, nie domov. Hadat po niekom nieco je uplne cez v kazdom pripade, aj keby bol ta najvacsia padavka na svete. Keby ho po nej hodil spat, alebo by jej rovno dal jednu za ucho, nech sa skludni, tak uz by bol dostatocne chlapsky? Asi nie.. ale ked chce niekto klud, tak proste radsej odide. A aj to dieta si nezasluzi, taketo cirkusy od mala sledovat doma. Predpokladam, ze ked po 6r vztahu chlap stale nedava dole dosku, tak to nerobil ani predtym a to je taka vec, co sa proste oducit neda (snazim sa o to tize dlhe roky..), nepomoze mi tu rozbijat dosky :DDD Rovnako tak, to je aj s kopou inych veci v domacnosti, pokym sa to doteraz neriesilo a nerobili veci spolu doma, tak to treba s kludom riesit a naucit sa fungovat v novom systeme a nie vyzjapovat.
Ani si raz nenapísal,či ju vôbec miluješ..stále spomínaš ,čo všetko jej platíš a ako ti ubližovala...to je smutné..
@miskamaj Tak ak sa bude nohami rukami biť o peniaze, autorovi bude jasné, že na čo ho mala 🤣lebo žena, ktorá chce mať pokoj od muža...a takého zlého dokonca, ako ho tu niektoré opísali, čo nevie zachodovú dosku zložiť a odložiť za sebou hrnček a áno, topánky nedá do botníku...aká nehoráznosť, toto si dovoľovať na mieste, ktoré volá domovom....tak by kašlala aj na jeho peniaze...a po sms, ktorú dostala, že jej nebude platiý jej hypotéku, by sa mu z vysoka vykakala na hlavu....ale tu jej ide podľa mňa čisto o to, aby ju naďalej financoval.
@autor Nedaj sa obmäkčiť...buď sa k tebe bude správať s úctou a rešpektom a budete rodina, ako sa patrí...alebo sa na ňu vykašli a roveď sa s ňou...
@bielasovicka rozprava som sa so svokrou akurat, o tomto co opisujes..a bude to len horsie. Kopa mladych ludi, zien, nedokaze sa v domacnosti postarat o nic, efektivne, rychlo, zadelit si pracu a potom su vyhorene, nezvladaju nic (a pritom pracky, susicky, umyvacky, vysavace roboticke, vsetko mame). O nieco sa maju postarat a uz su zrele na psychiatriu... dieta nie je plysacik, menej prace popri nich nikdy nebude, ani na materskej ani potom, a ak nedavaju starostlivost o domacnost na 100% bez deti, ako sa u nas hovori, s prstom v nose, lavou zadnou, tak s prichodom dietata sa to cele zosype. A k tomu zmena zivotneho stylu, ktora casto nastane, menej chodenia von, menej casu na seba, .. a hned psycho... a tu sa budu vyhovoarat na hormony. Je to neschopnost. Pri rocnom dietati ake hormony.. alebo pri polrocnom... to sa budeme vyhovarata na hormony hadam az do strednej skoly... aj muzi su dnes casto o mnoho aktivnejsi doma ako kedysi, ci s detmi, ci pri domacich pracach... aj tak nie je dobre. Tak nieco je zle...
@kaja0210 tiez jedine take cez sa mi zda, to ze realne sa zdvihol a odisiel.Len tak a neriesilo sa to pol roka.. to je dlha doba. Aj keby som bola vytocena do nepricetna (ako mama nie, ale ako otec - ako mama by som nikdy neodisla a nenechala si dieta doma), tak by som mozno odisla na den, dva.. a prisla spat... ja mojho chlapa aj ked vyhadzujem, ked mam nervy v kybli, nikdy by nikam nesiel :D Keby musel, iste by neprisiel za dcerou iba raz za tyzden /dva... to je take zvlastne.

@autorka jajaj, cize víkendový tatinko 🤣🤣🤣 dcéru mas AZ 4 dní v mesiaci. A zvyšných 26 dni mas freee?
Inak fakt by ma zaujímalo, čo na to vaše rodiny. Tvoja matka je s tým ôk? Aj svokra? Inak uprimne, keby si toto urobil mne, tak nie je po tebe ani už co hádzať...lebo by ta prizabila moja matka, to si píš...ty si strašný chrapun. A este sa tu vyplackavaj👎👎👎🤢🤢🤢🤮🤮🤮