Mám 18 rokov, som tehotná a vykašlala som sa na frajera
Ahojte chcem sa spýtať či sú tu niake slobodne mamičky ktoré bývajú u rodičov ako to zvládate ja mám 18 rokov a som v 21tt . S frajerom sa stále hádame vôbec ma nepodporuje tak som sa na neho vykaslala bojím sa že to sama nezvládnem
@elizabet173 tak áno,na nete si vie človek vyhľadať všetko, preto píšem,že nezodpovední boli obaja.
Ale vravím, nie je prvá, ani posledná. Ak má ľudí, ktorí jej s tým pomôžu, tak vôbec to nie je problém 🙃
Čo sa tej sexuálnej výchovy týka, chodila som na cirkevný gympel, ale rozmnožovacia sústava, antikoncepcia, plánované tehotenstvo a podobne veci boli tabu, to bolo 5 rokov dozadu 😂 chodí mi tam aj sestra ale za tie roky sa to teda nezmenilo. Ale hovorím, to len na margo cirkevných, na štátnych to je určite iné
Keď máš rodinu, ktorá ti pomóže a podrží ťa, máš kde bývať, čo jesť, vieš finančne zabezpečiť dieťa, tak to zvládneš.
V dnešnej dobe má každý socialne siete, internet. Fakt nechápem, ako v dnešnej dobe niekto nemôže vedieť, čo je to kondóm alebo antikoncepcia. Každá druhá tvrdí, že ochrana zlyhala, aby nebola za ,,trúbu". Ale toto neni problém len mladých kočiek. Denne je tu xy diskusii o tom, či môźe byť tehotná, keď mala prerušovaný sex počas plodných dní od dospelých žien a matiek, tak sa nieje čo čudovať, že to mladé baby nevedia. Ja, keď som bola stredoškoláčka, tak internet v mobile bol rarita a napriek tomu sme vedeli, čo je antikoncepcia a kondóm. Nechápem tomu, že dnešné deti závislé na mobile a internete to nevedia. Sexualna vychova v škole a doma je neskutočne zanedbaná. Asi začnem posiať Grohlingovi tieto diskusie, aby sa s tým začalo niečo robiť.

Na školách proste chýba sexuálna výchova, na cirkevných detto. Aj toto je dosť problém dnešných mladých mamičiek.
Lebo ja osobne pochybujem, že nejaké dievča plánovane otehotnie v 18tke,keď ešte predpokladám nemá dokončenú školu.
Máloktoré dieťa sa s rodičmi vie otvorene porozprávať o sexe, a aspoň čo mi hovoril môj gynekológ,na pravidelne prehliadky chodí asi zhruba 30-35% žien, takže v podstate sa o antikoncepcii deti veľa nedozvedia, keď tak z internetu, možno.
Nezodpovednosť veľká to bola aj z chlapcovej strany, lebo evidentne na dieťa pripravený nebol, nie je a v blízkej dobe ani nebude, keď často pije a tvrdí,že dieťa nie je jeho.
No aj autorka bola nezodpovedná,že neporiešila antikoncepciu.
Každopádne, ak máš rodičov,ktorí ti budú pomáhať,je to len a len dobre. Neboj sa, nie si jediná, ktorej sa toto stalo, dôležité je si pýtať výživné na dieťa, lebo prispievať majú oba rodičia, nie iba 1.
Školu si vieš dokončiť skrz individuálny študijný plán, tu si dokončí, s maturitou sa ti ľahšie bude hľadať práca. Ale aj s výučným listom, ak sa učíš sa kaderníčku alebo čo, popri dieťaťu si budeš môcť aj privyrobiť, aby si mala viacej financií.
Držím ti palce,a od teda otca tvojho dieťaťa sa radšej dištancuj, radšej byť sama, ako s opilcom, ktorý sa ťa pýta,že či je to dieťa jeho 🙄🙄🙄