Ako prekonať nízke sebavedomie a pocit osamelosti?
Myslím tým že doslova o mna nikto neprejavil zaujem. Čiastočne viem prečo. Som proste škaredá. Nedávno o mne jeden chlap povedal že "by si o mňa ani hrdzavý bicykel neoprel". To sa ma dotklo. Vždy som si pripadala škaredá ale že až tak, to som netušila. Ďalšia vec je to že som hrozne tichá, plachá a čudná. Ťažko sa mi s ľuďmi hovorí dokonca aj s niektorými príbuznými s ktorými sa vidím často. Preto som nikdy v živote nemala kamarátky. A takisto mám nulové sebavedomie. Neviem čo zo sebou robiť. A musite uznať že ak o vás nikdy nikto neprejaví záujem a povie niečo tak ponižujúce, je chyba vo vás. Vážne sa bojím že zostanem sama. Prosím vás nepíšte že škaredí ľudia neexistujú pretože je to totálna blbosť. Zdvíha mi to tlak keď to ľudia hovoria. Mohla by som sa namaľovať no aj tak ten prirodzený vzhľad je na zaplakanie. Keby som aspoň čistú pleť mala ale ani to. Je plná starých jaziev od akné. A nerada sa maľujem. Nikdy som nezažila bozk či sex. Väčšinou som len doma a očnému kontaktu sa vyhýbam pretože mám pocit, že sa mi aj ľudia na ulici smejú ako vyzerám.
Pozri do zrkadla🤣🤣🤣
Umy tvár, osus, počkaj pol hodinu, priloz bielu servítku na tvár, ak je papier mastnejsi na nose, brade a čele tak si zmiešaná pleť, aj je papier v podstate čistý tak si normálna pleť, a ak cítiš pnutie pleti po umytí tak si suchá pleť
Áno, pravdepodobne zostaneš sama. Nie preto, že si škaredá ale pre tvoj prístup ku všetkému. V 26 rokoch ani len nevieš aký máš typ pleti. Máš jazvy po akné. Nikdy si sa o ňu poriadne nestarala však. Ty nechceš byť krajšia. Dávno by si to riešila u kožných a iných lekárov, v dnešnej dobe je milión možností ako sa skrášliť. Nechceš preto však nič urobiť. Nechceš ísť k psychológovi a urobiť niečo pre svoju dušu a sebavedomie.
Blbosti, že láska si ťa nájde a 26 rokov je ešte málo sú len utišujúce bla bla. Ak sa nezmení tvoj prístup, budeš na rovnakom mieste aj o 10, 20 rokov. Vzchop sa a staraj sa o svoju dušu a telo. Nemáš sa rada, ani pre svoju krásu a duševnú pohodu nič nerobíš, tak čo čakáš.
Ja si myslím, ze máš pravdu asi si škaredá ak by si nebola už dávno by sa okolo teba chlap krútil. Ja som realista a nebudem ti tu mazať med okolo huby. Chlapom za výzore záleží a vždy sa otočia za peknou ženou. My ženy sa zalubime ušami a chlapi očami 🙂 ale nezúfaj… štastie pre teba dneska sa dá na vzhľade skoro všetko vyriešiť.Smer Plasticky chirurg alebo tréner či kožný lekár.
Nebudem ti to rozpravat omáčky.. ale hovori sa, z pelnej misy sa nenaješ, keď je prázdna 😉 čiže krása nie je všetko ..
Neskúšala si sociálne siete ? Ako napríklad badoo? Tam nemusia byt len pekný ľudia ..
Minimálne cca. 10 rokov života ste strávili v začarovanom kruhu hľadania samej seba, Vášho sebavedomia. Ste dnes s budovaním sebavedomia ďalej ako pred rokom, dvoma?Ak nie, tak je načase navštíviť terapeuta, psychológa, ktorý vás vie naviesť na cestu k budovaniu sebavedomia a môžete sa vyrozprávať bez toho, aby Vás súdil. Ak chcete naďalej sama, tak počítajte s možnosťou, že o ďalších 10 rokov budete na rovnakom mieste, s rovnakým sebavedomím. Čas plynie rýchlo.
Si na tom veľmi zle, začni seba brat normálne. Ty si sama pre seba najdôležitejšia, ty budeš so sebou žiť celý život. Každý človek je krásny, len je potrebné nájsť toho, kto to to vie oceniť a nie ťa len ťahať dole, a čakať, že budeš len ty jeho krásu ospevovať. Je to len jednosmerné.
Ja mám takéto niečo z sebou. Musíš seba najprv prijať so všetkým čo máš a byť spokojná. Snáď sa nebudeš celý život pretvarovať, aká si a pri tom nie si.
Prajem si, nech to pochopíš a veľa šťastia 🙂
@marcellka32 žena hľadať nemusí. Žena sa má starať o to, aby dobre vyzerala, muži sa potom pohrnú aj sami.
No, čo dodať... aspoň zmysel pre humor máš... ty škrata😘
Navstiv kozmeticku, kadernícku, nastuduj si na YouTube navod na rýchle a jemne licenie a nákup si pekne veci. 🙂 Keď sa začneš cítiť lepšie sama so sebou, budeš aj iné svetlo vyžarovať.
Držím palce!
Mala by si zájsť za psychológom a to myslím nie ako urážku, ale ako dobrú radu. Tiež by si mala začať čítať motivačné knihy. A mala by si začať trénovať bežný život - napríklad, že zájdeš za kozmetičkou. Asi to bude pre teba náročné keď aj s príbuznými máš problém komunikovať, ale oťukáš sa, neboj. Potom pôjdeš ku kaderníčke a takýmito postupnými krokmi v spolupráci so psychológom a dobre bude. Život je krátky, nenechaj si ho pretiecť medzi prsty, aspoň skús žiť a nie len prežívať. A inak prácu máš?
Ako píšu niektoré baby… musíš sa začať venovať sebe zvnútra aj zvonka… ide to spolu, jedno bude ťahať druhé…psychológ nie je vôbec žiadna hanba, práve naopak a riešia sa tam fakt absurdnejšie veci než to, čo trápi teba (nehovorím, že je to absurdnosť, práve tvoj prípad naozaj nie je)… samozrejme, bude to chcieť dávku odvahu (čeliť tomu, čo ti neustále podkopáva sebavedomie) a takisto dávku peniažkov (čo si budeme… psychológ, kozmetička, kaderníčka či možno zubár alebo osobnostno-rozvíjacie aktivity v dnešnom svete niečo stoja)… začni s tým, na čo práve máš… ak nemáš peniažky, pracuj na vnútri - hľadaj si módne inšpirácie, hľadaj a vykladaj si nejaký reálny cieľ, ku ktorému by si sa chcela priblížiť (s rozumom, podľa toho, ako píšeš myslím, že ho máš, tak ostávaj pri zemi)…keď budeš mať cieľ v hlave, dovtedy niečo našporíš a môžeš ho začať realizovať… urob si záchytné body, ktoré ťa budú postupne tešiť, keď ich splníš a pripav sa, že to bude proces dlhý možno aj roky… najhoršie je však neurobiť nič a nájsť sa v tejto tme, opúšťajúca sa aj o rok… pamätaj, že to nerobíš pre chlapov, pre okoloe, nerob to pre nikoho iného len pre seba… len tak to môže fungovať 🩷 držím ti palce a verím, že takto o pár rokov stretneš chlapa, ktorý ti bude opakovať, že nikoho krajšieho než si ty nestretol 😊🙏🏻🩷
Začni na sebe pracovať, kašli na to, že si nikoho nemala. nájdi samu seba. Pravidelne ku kozmetičke, otvor sa ľuďom, skús byť komunikatívnejšia, nemusíš byť pre všetkých prijateľná, ale nájdu sa ľudia, pre ktorých áno, len im musíš dať šancu a netváriť sa uzavreto.
Ak chceš posli mi foto do správy nikdy to nik neuvidí okrem mňa . Som prehnans úprimná - vidno to aj na mk, takže kľudne napíš lebo som zvedavá. Za škaredu považujem seba roky rokuce a písala som o sebe podobne 🙂 Ale i napriek tomu viem povedať o sebe že mam krásne oči a postavu... Každý má čosi pekné podľa mňa.
@naneta258 No, to je tazke... nepomohlo by Vam sa nad tym zamysliet nie ako nad clovekom, ktoremu to mate povedat, ale ako nad sluzbou? Psychologovia su drahy, zdravotne poistenie je uz takmer 100€ mesacne. Aj kebyze mate nejakeho, ktoreho Vam preplati poistovna, stale za to platite 100€ mesacne. Za taky peniaz mate pravo mu pilit usi kolko sa Vam zachce :D
Samozrejme ze velice lahko sa radi, tak ale... :S Prajem Vam aby ste sa odhodlali a aby sa Vam podaril aj nejaky psycholog, ktory Vam sadne.
Ja som ešte nikdy v živote nestretla škaredú ženu, myslím prirodzene. To čo potenciálneho nápadníka môže na tebe odpudzovat je skôr tvoja povaha, negativita, neochota komunikovať, pracovať na vzťahu. Tiež ti odporúčam psychoterapie
@marcellka32 To so servítkou skusím zajtra, no je pravda, že cítim po umytí pnutie.
Robis nieco so sebou aby si bola spokojna? Ved nikto nie je spokojny kazdy den rano ked sa zbada v zrkadle. Su lepsie a horsie dni. Treba si pomoct. V tomto to mame lahsie ako muzi, my sa mozeme namalovat, samozrejme s mierou. Nikto nie je zvedavy na kraslicu. Si spokojna so svojou postavou? Ak nie, tak zacni sportovat, to ti nabudi aj hormony stastia. Ked z teba pojde len cista depresia a negativizmus, tak to nezaposobi na nikoho prijemne. Nemyslim si, ze existuje skareda zena, alebo muz. Este som si to nikdy nepovedala, vzdy je na cloveku nieco pekne. Ale najdolezitejsie je vyzarovanie.
Mam kamaratku a poviem to tak ako to je nechcem urazat ani nic ale skutocne chudiatko sa na nej priroda vyvrsila nebola naozaj pekna tmav nos vlasy celkovo ako zena postava bolo nam jej strasne luto ako keby mala byt chlspec a predstav si ma muza dieta a som stastna ze niekoho ma ˇˇˇ je vnutorna krasa to ano ale chapem co pises lebo ona mala rovnaky problem ked sa obliekla nalicila isli sme niekde kazdy chlap sa na nu pozrel povrchne skaredo pomaly ani odzdravit ju nechcel
Myslím si, že ty potrebuješ psychológa a popracovať na svojom sebavedomí. Mala som kolegyňu, ktorá bola ozaj nepekná. No bola veľmi milá, vyžarovalo z nej také svetielko, napriek nepeknému výzoru si chlapov mohla vyberať. Neverím, že je to s tebou až také zlé. Pleť sa dá vylepšiť , poraď sa s kozmetičkou. Primaľuj si mihalnice, ústa, hneď sa budeš cítiť lepšie. I tá najkrajšia žena zostarne, no v človeku sú dôležitejšie iné hodnoty, tie nezmení ani vek. Musíš na sebe popracovať. Hlavu hore, to, že sa o tebe vyjadril nepekne dáky debil ťa predsa nemôže zlomiť.
Poznam viac skaredych zien, ale fakt, ze skaredych a maju peknych muzov.
Ja si spomínam, že keď som chodil na jednu zoznamku, tak tam v jednej miestnosti furt smoklila jedna baba, že je škaredá, nikto ju nechce, prečo je život k nej taký krutý a tak podobne. Mala v profile fotku, no pravda, videl som aj krajšie od nej, akože moc ma nezaujala, ale dobre. Napísal som jej, že trochu popíšeme, nech furt nesmoklí a tak. Vypýtala si fotku, teraz neviem, či som jej poslal ja aj bez pýtania. Ale jej reakcia, "prepáč nie si môj typ" ma trochu uzemnila 😂 bohaaa tam smoklíš a ešte aj vyberať si budeš?!
Takže z toho vyplýva, nech ja každá akokoľvek škaredá, vždy si nájde dostatok sebavedomia na to, aby niekoho odpálila 😂

@marcellka32 Neviem aký mám typ pleti. Dá sa to zistiť aj doma?