Mám bratovi radiť ohľadom výchovy?
Čaute baby. Mám takú dilemu, a neviem čo s ňou. Môj brat dlhodobo žije mimo slovenska a teraz majú malé dieťatko, polročné.. sú teraz prvýkrát s nim na sk. Len s nim robia zvláštne veci. Už sedí (s tým že ho manuálne dávali sedieť dosť rýchlo) nepretača sa ešte, dávajú ho na nohy, lebo je nervózny a tak sa mu páči.. ešte nezačali s prikrmami, ale ovocnú výživu dávajú. Používajú klokanku namiesto nosiča.. strašne mi je nepríjemné vidieť tieto veci, ale nechcem sa do nich starať, a mudrovat a dávať rady, sama to nemám rada, ale viem že toto všetko je nesprávne.. 😩 ja mám už svoje deti, ale nechcem vyzerať že všetko viem najlepšie.. ako sa zachovať? Nechať to tak? Nenápadne im naznačiť niečo? Narovinu? Ďakujem.
@jana_eyre_2 kde vidis nejaký útočný tón? Ako som písala, myslela som to na tu spomínanú pani. V poriadku, opakujem, ja som ešte také dieťa nevidela a podla mňa to teda nie je v poriadku, ale to už je mimo témy.
Na teba som však v žiadnom príprave neutocila.
@autorka: skus im to povedať, nejako citlivo, lebo takýmto štýlom si koleduju o veľké problémy.
Ahojte.. tak mi to nedalo, skúsila som aspoň dať radu ohľadne tej klokanky. Doniesla som náš ergo nosič, ktorý už nepotrebujeme a zrovna neboli doma, tak som ho nechala u našich.. teraz som si pisala s bratom, že som doniesla nosič, že to je trochu lepší ako ten čo majú, že skúsime ako sa mu bude v ňom páčiť (sám uznal že ta klokanka je blbosť a nesedi im to ani na.tele) tak som vysvetlila, základný rozdiel, poslala fotky na porovnanie ako bábätko sedi v ergo a ako visí v klokanke.. tak že zajtra spolu skúsime dať malého tam.. mám radosť 😇 ďakujem za všetky názory ešte raz.
Super! Do buducna by som si ale dala pozor na sposob komunikacie. Ked svoju vec oznacim ako lepsiu, z tej druhej veci to automaticky robi horsiu... Niekto to nemusi rozdychat a vznikaju zbytocne trenice. Ale super ze v tomto pripade to vzali napriek tomu ✌️
@prasiatko30 mne to nemusis vysvetlovat, pointa je uplne inde, nejde o jedlo, nejde o bolenie brucha, ide o to, ako posuvat informacie niekomu tretiemu bez toho, aby sme ho urazili. dufam, ze obe sme uvodny prispevok pochopili spravne.
@autor tak super si to vymyslela..

@aurora33 nerozumiem tvojmu utocnemu tónu, písala som len svoju skúsenosť u susedy, čo som videla na vlastné oci.. áno ten chlapec chodil normálne sám, nie nikto ho nedržal.. proste bol v pohybe popredu, bol o mesiac mladší od mojej druhej dcéry.. niektoré deti sa vymykajú tabuľkami a nič s tým neurobíš..
A po druhé, viem čo znamená kedy majú deti chodiť a do kedy je norma.. mám ich tri a tiež viem čítať, v ničom sa nepretekam, bola to len poznámka o tom, že moje deti tak popredu neboli..