icon

Mám dať šancu rozvedenému mužovi s deťmi?

27. dec 2024

Ahojte. Píšem si na zoznamke s rozvedenym mužom s 2 deťmi. Ja mám 26 rokov som bezdetná. No sama som z rozvedenej rodiny a viem aké to je ťažké teda aspoň pre mňa , ale nezhody kvôli tomu vznikajú. Tie vzťahy sú všelijaké no.. ale snim si rozumiem, len si neviem predstaviť že jeho dvaja synovia by ma nenávideli tak ako ja nenávidím priateľku môjho otca 😅 ach jaj. S prvou jeho priateľkou vychádzam , doteraz sme v kontakte. No s druhou už nie. Ale to je jedno pointa je inde.

princkrason
28. dec 2024

@earlgrey a co mas noveho , moja? 🙂

earlgrey
28. dec 2024

@princkrason Absolútne nič a ty môj? 😀

princkrason
28. dec 2024

@earlgrey tiez tak isto

strejdo001
28. dec 2024

@huxy Áno, s tým s tebou súhlasím, ale odsúdiť chlapa s dieťaťom, pričom sama máš dieťa a chceš len partnera bez dieťaťa, to je zvrátené a ako uviedol @milos81 čistý kalkul a na základe jednej zlej skúsenosti, pričom sama si si toho chlapa vybrala, zatratiť všetkých chlapov, ktorí majú dieťa 🙈....

misiak7777
28. dec 2024

@strejdo001 nemyslím že zatracuje takých mužov..
Ja som tiež skúsila vzťah s mužom ktorý mal syna a nikdy viac... Tak isto to má aj môj muž, tiež kadejaké skúsenosti s matkami..
Jednoducho človek si musí veľmi rozmyslieť, či ísť do takého vzťahu

strejdo001
28. dec 2024

@misiak7777 len ona už dieťa má, v tom je ten rozdiel. A ešte si vyberá, že nechce mať chlapa s dieťaťom. Sebecké trochu, nemyslíš?
A či ísť do takého vzťahu? Tu je skôr otázka, či dokáže partner s dietaťom dať noveho partnera na prvé miesto, ale zároveň aj či vie nový partner tolerovať, že ten druhý má dieťa a ze niekedy sa plány menia kvôli dieťaťu.
Kto je netolerantný, dostatočne neemapatický, toto nepochopí.

misiak7777
28. dec 2024

@strejdo001 práveže podľa mňa zodpovedné, vie čo chce a čo nechce

milos81
28. dec 2024

@misiak7777 tiez som skusil vztah so zenou, co mala dieta, po 3 mesiacoch to dopadlo zle, boli sme v Tatrach na predlzeny vikend, s detmi, ona so svojim synom, ja so svojim, dohodli sme sa, ze ked budeme koncit, v nedelu sa rano pojdeme prejst, potom pobalime, upraceme, ponosime veci do auta a pojdeme. Boli sme sa prejst, v tu noc prvy krat snezilo, ona povedala, ze uz hore so synom nejde, ze sa pobalila a mame upratat a ponosit aj jej veci, tak som volal maleho ze nech mi ide pomoct, ten povedal, ze by sa chcel hrat v snehu, tak hovorim pred nou, ze dobre, posluchaj akoby som tam bol ja, XY ta postrazi, na co mi ona povedala, ze som chcel ist s detmi, tak sa mam o svoje decko starat sam, ona sa o moje starat nebude, po navrate sme sa stretli ked som jej vratil veci
dalsi vztah este horsie, no to trvalo 2,5 roka, nejdem tu teraz vypisovat veci, ale bolo to zle, pointa je, ze teraz skrz toho nezatratim vsetky, co maju deti, len preto, ze mam zle skusenosti z minulosti, je to akoby si povedala, ok, tak s muzmi mi to nevyslo, lebo mam zle skusenosti, vezmem na milost zeny, chapes ?

huxy
28. dec 2024

@strejdo001 nie je to na základe 1 skúsenosti. Ako som písala, viac takých chlapov poznam. Teda stretla som sa, či začala spoznávať. A videla som, ako to s deťmi majú. 1 sa tiež netajil tým, že chce niekoho, kto sa mu postara o dcéru, domacnosť. Další synovi všetko dovolil, keď bol uňho. Nedodržiaval u otca, čo mal a žiaden postih za to. A až potom som chcela byť radšej sama 🤷🏼‍♀️
Nie, nie je sebecké chcieť chlapa bez detí. Opakujem sa, chlapa nepotrebujem na to, aby sa mi staral o dieťa či domacnosť. Ale ten chlap ide do vzťahu už s tým, že mu žena bude pomáhať. To nie je kalkul?

strejdo001
28. dec 2024

@milos81 Nepochopí to ani jedna, ani druhá, tam chýba nestrannosť a príliš lipnú na minulých skúsenostiach, slabá nátura.
To je ten istý príklad ako v športe, jeden to zabalí, keď nevyhrá na súťaži, možno ani druhej, tretej, iný sa poučí, niečo zmení, vytrvá, trénuje ďalej a ide zas súťažit a nakoniec sa mu vyhrať podarí 🤷🏻‍♀️....

huxy
28. dec 2024

@milos81 tá posledná veta je trošku odveci inak.
Ja som sa rozhodla, že radšej sama ako s chlapom s deťmi. Vysvetlila som uz vyššie. Mam uz aj svoj vek, vždy som brala ohľad na ľudí okolo, starala sa. A už chcem aj ja svoj kľud, pohodlie. A nie starať sa o niekoho, kto si to ani nevázi alebo to berie automaticky.

strejdo001
28. dec 2024

@huxy A možno práve ten tretí alebo štvrtý s dieťaťom by bol ten, s ktorým by si si sadla ako riť na šerbeľ aj po stránke starostlivosti o dieťa, aj po partnerskej stránke.
Ale na to musia byt obaja partneri uvedomelí.

huxy
28. dec 2024

@strejdo001 tak ja svoj postoj v tomto uz nezmením a vôbec ma netrápi kto si čo o tom myslí. Uz som si v živote kadeco prežila a chcem už konečne pokoj a klud 🙏

strejdo001
28. dec 2024

@huxy Nikto nemá ani právo menit tvoj postoj, toto tu je len o výmene názorov s odlišným pohľadom na tú istú vec. ;)

misiak7777
28. dec 2024

@milos81 @strejdo001 viem čo chcem a nechcem v živote. Tie skúsenosti v živote ťa majú posunúť a poučiť, je na každom ako sa rozhodne 🙂 teraz mám muža, ktorý má rád deti, ale po vlastných netúži, tak ako ja. A sme obaja spokojní. Čiže seba vnímam ako zodpovedného človeka, ktorý sa nebude tlačiť do vzťahu kde sú deti, keď viem že tam boli pre mňa vážne veci ktoré mi vadili. Čiže o slabej nature tu nemá byť reč. Viem čo chcem a čo nechcem

strejdo001
28. dec 2024

Jaaaaj, tak rád by som prijal po svojom boku nejakú mamičku s dieťaťom, nech sa spolu radujeme z toho ako naše deti rastú aj keď nemáme spoločné .... 😁☺️

misiak7777
28. dec 2024

@strejdo001 vidíš, ty to máš inak nastavené 🙂

kika845
28. dec 2024

@zobaka prepac asi som zle videla, ano deti si pisala,
hlavne tieto deti uz maju svoju mamu, ktora sa o ne stara tak to je urcite o niecom inom ako mat vlastne

milos81
28. dec 2024

@strejdo001 jednoducho, ak ma muz dieta, je pre vacsinu zien odpad, aj ked od nich nechce nic nez lasku, nemusia sa o nic starat, ani nic robit, ci investovat peniaze, ale ak ma zena dieta, ocakava chlapa, ktory ho mat nebude ale bude sa starat o tie jej
...empatia naruby

kika845
28. dec 2024

@barborachors
to si ale velmi hnusne povedala,
a urcite si si toho vedoma kolko tu je rozvedenych aj na koniku a dovodov moze byt XY

huxy
28. dec 2024

@milos81 ja osobne som nikdy nečakala od svojho partnera, ze sa bude starať či postará o moje dieťa. A žiaden to ani nerobil (aj keď ja som sa starala). Toľko k empatii.

strejdo001
28. dec 2024

@milos81 Je to divné zmýšľanie. Veď pre chlapa, ktorý chce ženu s dieťaťom, je to ťažšie rozhodnutie, pretože väčsinou má žena zverené dieťa do starostlivosti kým nieje feťáčka alebo duševne narušená, ale naopak ..... 🤷🏻‍♀️.
Ale je pravda, že nie s každým dietaťom si sadneš, takže aj to je dôležitá stránka. Mal som priateľku, ktorej syn mi vôbec nepasoval, proste cítil som sa pri ňom vnútorne zle a nedokázal by som si predstaviť, aby sme byvali v spoločnej domácnosti. Druhý príklad, kedy som si nenormálne rozumel s dieťaťom, hneď by som si ich nasťahoval domov, ale nevyšlo to kvôli maminke..
To ale neznamená, že teraz by som mal do konca života ostať radšej sám alebo zamerať sa čisto na bezdetné pen kvôli dvom nevydareným skúsenostiam 🤷🏻‍♀️

strejdo001
28. dec 2024

@huxy ale aj to treba. Partner (zodpovedný partner) by sa mal starať aj o tvoje dieťa už keď nie kvôli dieťaťu, ale z lásky k tebe, aby ti bol aj po tejto stránke nápomocný... Veď aj o tom je vzťah a to je jedno, či je jeho dieťa, alebo nie. Je predsa tvoja súčasť.
A to, že ty sin sa starala o partnerove dieťa, ale on o tvoje nie, len svedčí o tom, že si mala chuja pri sebe. Len to neznamená, že všetci chlapi, ktorí maju dieťa sú takí istí.

misiak7777
28. dec 2024

@milos81 prestaň škatulkovať, asi kvôli zlym skúsenostiam.. posobis zatrpknuto

strejdo001
28. dec 2024

@misiak7777 Vôbec neškatuľkuje, práveže ty skatuľkuješ. On to nepísal všeobecne na všetky, ženy, ale na jednu, dve.

milos81
28. dec 2024

@huxy nechcem spochybňovať tvoj výber, ale vo vzťahu, a to v každom som sa staral o všetky deti rovnako, no a moje bolo vždy len jedno, aj keď "cudzích" bolo viac, je chrapúnstvo byť súčasťou niečoho a robiť rozdiely, beriem to vždy ako rodinu, to je priorita
@strejdo001 presne 👍
@misiak7777 neviem, ako si na to prišla, práve naopak, som otvorený vzťahu, kde bude mať žena deti rovnako, ako keď ich mať nebude, bez ohľadu na minulé zlé skúsenosti, len mi príde zvláštne, ak žena, ktorá má vlastné očakáva, že jej partner ich mať nebude, bárs aj by medzi nimi mohla byť láska, zdá sa mi to ako skrytá nenávisť voči tým cudzím...

misiak7777
28. dec 2024

@strejdo001 pre väčšinu žien je odpad... To napísal, ty tam vidíš jednu, dve??? A v čom prosím ťa škatulkujem???

strejdo001
28. dec 2024

@misiak7777 skatuľkuješ v tom, že vsetci chlapi, ktorí majú deti sú u teba nežiadaní.
Ale áno, máš pravdu, napísal že pre väčšinu, sorry, to som prehliadol. No určite myslel iba vás dve, resp. také, ktoré zmýšľajú ako vy.

misiak7777
28. dec 2024

@strejdo001 je sranda ako tu píšete o pochopení a tolerancii, pričom neviete akceptovať fakt, že sú ženy ktoré muža s dieťaťom nechcú, hoc sú samé matkami 🙂🙂
A u mňa to nie je skatulkovanie ale fakt🙂 nechcem mať muža s dieťaťom, lebo to dieťa nie je moje a nebudem mať k nemu vrúcny vzťah. Vyskúšala som a zišla som z krátkej cesty

mama_
Autor odpoveď zmazal