icon

Mám dlhodobé problémy vo vzťahu

merida124
Dnes o 12:21

Ahojte, z mojich predošlých diskusii,kto čítal môžte vedieť,že mám dlhodobé problémy vo vzťahu s partnerom. Tvoríme pár už 1,5 roka, žijeme spolu krátko asi len mesiac. Zmieňovala som sa,že partnerova rodina nám nedá pokoj,partner ešte v čase,keď býval pri mame tak im pomáhal až nadpriemer. To znamená,že okrem prispievania do domácnosti platil dospelej sestre aj mame paušál a iné veci . Obaja sme pracujúci. Pred včerom som zistila,že partnerovi zmizlo z účtu viac peňazí za paušál ako by malo. Viem to tak,že mu prišlo upozornenie. Si sme teda navštíviť pobočku daného operátora a ten nám všetko zistil. Kedysi mal partner vedený paušál na mamine meno čiže ona mala v podstate 2 paušály na sebe. Jej vlastný a jeho . Teraz ho už má oddelený čo mi potvrdil aj pán na pobočke,keď som tam s partnerom bola. Avšak odišla partnerovi čiastka z účtu za 2 paušály, pán zistil,že od tel číslom jeho mamy je urobený trvalý príkaz pravdepodobne . Konfrontovala som partnera, požiadala ho ,aby sa pozhováral s mamou ,aby mu vysvetlila prečo to robí a nech mu vráti peniaze. Ona sa tvárila,že o ničom nevie . Peniaze späť mu nedala. Vyhovoril sa,že nemá vybrate. Partner mi v hneve povedal,že má nenávidí ,že ho len buzerujem a rôzne iné veci. Fakt som rozhodnutá zrušiť podnajom a ukončiť vzťah. Teraz mi hraje na city ako on dá všetko do poriadku. Je mi z toho nanič , chce byť odolnejšia voči nemu ,uvedomujem si,že to takto nejde. Čo by ste robili vy ? Ďakujem za názory.

Strana
z2
anonym_aa4c05
Dnes o 12:24

@merida124 kým je len partner a máte domácnosť 50:50 platí tak ako ty. Do toho čo mu ostane resp kam dá čo mu ostalo je jeho vec.

enmery
Dnes o 12:27

Už po minulej diskusii si mala utekať. Potrebuješ tu fakt nešťastná zakladať diskusie o rok, po 2 deťoch? Toto bude stále tak, dokonca horšie. Vy by ste mali ešte lietať v prvotnej zamilovanosti a nie o ňom nešťastná zakladať diskusie na MK. Každý je strojcom svojho šťastia.

januska12323
Dnes o 12:28

Prečítaj si tvoje minulé diskusie, tu nie je čo nové dodať.

anonym_f1a32d
Dnes o 12:28

Ale prečo nemôže platiť mame paušál? Alebo sestre paušál? Veď je to jeho vec a jeho rodina. Ak mu ostávajú prostriedky pre vás dvoch, tak kde je problém? Môj platí mame paušál, TV + internet + elektrinu. Ja rodičom tiež platím mnoho vecí a robím nákupy. Tak kde je problém?

merida124
autor
Dnes o 12:31
@anonym_f1a32d

Ale prečo nemôže platiť mame paušál? Alebo sestre paušál? Veď je to jeho vec a jeho rodina. Ak mu ostávajú prostriedky pre vás dvoch, tak kde je problém? Môj platí mame paušál, TV + internet + elektrinu. Ja rodičom tiež platím mnoho vecí a robím nákupy. Tak kde je problém?

@anonym_f1a32d nezarabame tak veľa,aby mohol ani ja neplatim svojim a bola dohoda,že nebude

crazy_cat_lady
Dnes o 12:33

Zase ty? Ja ze si sa s nim uz rozisla po poslednej diskusii.. co ine chces pocut/cakas od tejto diskusie?

anonym_f1a32d
Dnes o 12:33
@merida124

@anonym_f1a32d nezarabame tak veľa,aby mohol ani ja neplatim svojim a bola dohoda,že nebude

@merida124 ale ty mu nemôžeš určovať, čo má a čo nemá robiť. To je jeho vec. ťaháš celú domácnosť ty?

merida124
autor
Dnes o 12:34
@anonym_f1a32d

@merida124 ale ty mu nemôžeš určovať, čo má a čo nemá robiť. To je jeho vec. ťaháš celú domácnosť ty?

@anonym_f1a32d My nemáme nadštandardný príjem , máme svoje výdavky a potom,keď potrebuje pýta odomna peniaze. A od začiatku bola dohoda,že to robiť nebude a porušuje sa to.

anonym_872b8f
Dnes o 12:35

Ty musíš byť dobrá stíhačka. A dúfam ze sa tvoj frajer s tebou rozides čím skôr, a nájde si normálnu ženskú.

merida124
autor
Dnes o 12:36
@anonym_872b8f

Ty musíš byť dobrá stíhačka. A dúfam ze sa tvoj frajer s tebou rozides čím skôr, a nájde si normálnu ženskú.

@anonym_872b8f No neviem či by si bola taká múdra ,ak by sa to dialo tebe a odchádzali by peniaze zo spoločného rozpočtu. Potom by som chcela vidieť tvoje reakcie. Pekný deň prajem.

janinah
Dnes o 12:36

Pre mna by bolo podstatne,ci je ta mama na jeho peniaze odkazaná alebo nie. Mozno tym,ze si musi platit mobil si napr.nedovoli kupiť ovocie.Vtedy by som sa uskromnila a ani nemukla.Ale to platí,keby sme boli manzelia. Kym sme neboli nestaram sa do jeho financii ani omylom.Nie to s nim kdesi po bankach lietať ako čo platí ci neplatí....nehovorí sa tomu teraz ze stíhačka?

janinah
Dnes o 12:38
@merida124

@anonym_872b8f No neviem či by si bola taká múdra ,ak by sa to dialo tebe a odchádzali by peniaze zo spoločného rozpočtu. Potom by som chcela vidieť tvoje reakcie. Pekný deň prajem.

@merida124 spolocny rozpocet myslis spolocny ucet? Lebo to je blbosť ,za mna aj pocas manzelstva su lepsie oddelene učty a pocas randenia mať spolocnú kasu je nemudre a nepraktické

enmery
Dnes o 12:39
@crazy_cat_lady

Zase ty? Ja ze si sa s nim uz rozisla po poslednej diskusii.. co ine chces pocut/cakas od tejto diskusie?

@crazy_cat_lady Nejaké čarovné slovíčko, ktoré z nich urobí par snov.

muzula
Dnes o 12:41

ach to citanie s porozumenim...tu, aj v predoslej diskusii autorka pise, ze si delia naklady na domacnost 1:1. A ze partner potom financne nevychadza a poziciava si peniaze od nej. Napriek tomu plati pausaly mame a sestre...

anonym_8734b3
Dnes o 12:42
@merida124

@merida124 moj ex robil toto isté, keď som sa ohradila, že živoríme a nemáme v celej chalupe ani 3€ pre batoľa tak trepal že to vytieši, nikdy sa nestalo.
Zato mame platil pobyty a rozne zbytočné zahraničné lieky, vozil ju autom aj do obchodu a mňa nechal s bábatkom isť na poradňu na sánkach, lebo kočíkom sa nedalo a nemal vraj na benzín.
Takže uteč, kým je len priateľ, lebo to neskončí, mama je generál a bude naveky, lebo ona má kľúče od miešačky.

anonym_872b8f
Dnes o 12:43
@merida124

@merida124 z akého spoločného rozpočtu? Ved nie ste ani manželia. A keď už teraz ti vadí tých pár eur za poondiaty paušál, tak co bude ďalej?

anonym_863837
Dnes o 12:51

Kolko plati tej mamke, ked je inak pricetny, ken mamickarko, dohodni sa, ze je to este doplati, do 2 rokov, alebo dokedy to ma a dovi, dopo. Plati jej v tom nejaky lepsi mobil, spotrebuje to vobec a nestaci jej nabit v trafike, vsak kolki dnes funguju na viber, mesenger, Wa. Este raz si o tom podebatuj, ci bude grand rozsafny dotovat povodnu rodinu, alebo si budete gazdovat vy dvaja🍀🌸

janinah
Dnes o 12:51
@muzula

ach to citanie s porozumenim...tu, aj v predoslej diskusii autorka pise, ze si delia naklady na domacnost 1:1. A ze partner potom financne nevychadza a poziciava si peniaze od nej. Napriek tomu plati pausaly mame a sestre...

@muzula ak je to tak,tak chlap malo zaraba a nevie gazdovať,ani nic neusetrí,od takeho ruky preč

anonym_a6dc15
Dnes o 13:01

@merida124 chudák chlap, matka ho vyciciava, partnerka ako sokol striehne kedy pípne sms, koľko odchádza peňazí a hneď ho ženie do obchodu overiť platby, koľko, komu, kedy, začo a načo. Veruže si stíhačka a buzeruješ ho. Rozišla by som sa s tebou, keby som bola na jeho mieste a matku samozrejme by mal poriešiť tiež a oddeliť si účty.

elenka74
Dnes o 13:03

@merida124 Táto jeho charita nikdy neskončí, rozíď sa s ním, kým nie je neskoro.

hopsas
Dnes o 13:05

@merida124 čo by som robila? Určite by som nenahanala dospelého chlapa za mamou a neriešila by som aby mu jeho mama vrátila peniaze. Je to dospelý muž. Sam by mal vedieť čo robí. Ty ho už dlho tahas za ručičku všade a očividne to neprospieva ani tebe ani jemu ani jeho rodine. Nepýtaj sa čo robiť. Utekaj kade ľahšie. Toto nie je normálne.

luccys
Dnes o 13:10

Prosim ta urob nam aj sebe laskavost a odstahuj sa. Kazdy tyzden tu spamujes a vypisujes tu to iste. Uz to hranici s diagnozou (ak uz nie je).

anonym_c12699
Dnes o 13:19

prepana, ani ja s muzom nemame spolocny ucet, nie to este s partnerom, to je max. somarina. myslim, ze sama vies, ze nemate buducnost, zbytocne to natahujes... a zas na druhej strane, to s jeho mamou je od teba uz riadne cez ciaru... keby mi partner nakazoval, kde mam alebo nemam davat peniaze, tak by som bola zbalena na odchod este predtym, nez by dokoncil vetu.

huxy
Dnes o 13:27

Viaceré ti píšu, že na mieste chlapa by sa s tebou rozišli. Ale ja na tvojom mieste by sa rozišla s tým priateľom. Vy si máte budovať svoju budúcnosť, rodinu. A nie že bude platiť niečo mame/sestre, potom nemá peniaze a pýta od teba. Fakt by som chcela vidieť, ktorá normálna príćetná žena by s takýmto chlapom zostávala.

anonym_28aa2f
Dnes o 13:28

Napisalo ti x ludi, nad maminkou nevyhras. Zbal sa/ alebo jeho a rozidte sa. Ak veris, ze mu dohovoris alebo sa nieco zmeni, si neuveritelne naivna. Viac moznosti nie je . Ja by som s jeho rodinou nebojovala, aj ine matky maju peknych synov.

really8
Dnes o 13:50

@merida124 kopla by som ta do zadku

chlebikova
Dnes o 14:03

Toto je naozaj na rozchod alebo minimalne mu proste nemozes dat svoje peniaze, ked on uz nebude mat. V takomto pripade by som sla cisto 50 na 50, ja si zaplatim svoju polovicu zo vsetkeho, jedlo tiez len pre seba, nic prenho. Mozno by sa prebral. A mozno by to urychlilo vas rozchod, co by pre teba bolo najlepsie.
Ocividne si o dost vyspelejsia ako on aspon po financnej stranke a ak mas moznost odist, tak to urob.

manzelskyporadca
Dnes o 14:36

Nečítal som síce tvoje predošlé príspevky, ale páry, ktorým pomáham ja, zvládnu prejsť cez náročnejšie veci než je platenie paušálu mame. Ak je toto tak závažný problém na rozchod, potom neviem čo budete robiť, keď prídu ťažšie problémy vo vzťahu. A tie prídu, s týmto partnerom alebo iným, určite prídu náročnejšie problémy než je tento. Obaja máte veľké rezervy vo vašej vzťahovej zrelosti. To nie je výčitka, ale fakt. Ak chcete viesť niekedy s kýmkoľvek viesť zmysluplný a zrelý partnerský vzťah, musíte do toho investovať čas, energiu a peniaze. Naučiť sa komunikovať, riešiť konflikty, vypočuť partnera, atď. atď.

marca12
Dnes o 14:58
@anonym_aa4c05

@merida124 kým je len partner a máte domácnosť 50:50 platí tak ako ty. Do toho čo mu ostane resp kam dá čo mu ostalo je jeho vec.

@anonym_aa4c05 Nemyslim si,ze je to jeho vec. Ziju spolu,buduju vztah a planovali spolu buducnost. To uz nie je hociaky frajer. Je to partner do zivota a tu uz nie je namieste,aby ich spolocne peniaze rozhadzoval.

Strana
z2