Mám ešte zachrániť vzťah?
Prišla som sem aby som sa podelila o svoju dilemu. Ako 23 ročná žena, zmätená zo vzťahov a najmä toho vlastného. S priateľom tvoríme pár už 6 rokov. Spoznali sme sa keď som mala 17 on má momentálne 27. Bývame spolu dva roky. Naše životy su diametrálne rozdielne. Moje záľuby a jeho tie jeho sa líšia neskutočným smerom a ja sa akoby podvedome cítim byť nesvoja. Neviem či tento život čo žijem je ten práve pre mňa. Som zamestnaná, veľmi rada športujem a chodim na rôzne túry, problém je, že na ne chodím sama. S priateľom, ktorý zarába pomerne fajn nechodíme na nejaké víkedy, alebo nejake extra zaujimave vylety, za 6 rokov vzťahu je našou spomienkou jedna dovolenka. On je taký sedko, sedí doma alebo ide s kamarátmi a do práce. Ja som schopná o 5 ráno vyšplhať na Rysy 😅. Na druhej strane je to jeden úžasny, pozorný a najmä empatický chlap. Plný lásky a pochopenia. Jemný a nežný. Náš sexualny život nie je zly, ale je nudný, nijak raz sa to nepodarilo oživiť. Pred tým než mi tu spustíte ako sa s ním mám o tom porozprávať, táto téma padla neraz. So sľubmi no bez zmeny. Keď sme sa spoznali ta iskra vo mne voči nemu bola...hmm no iná, teraz v ňom mám skôr len chápavého kamaráta, no nespomeniem si len tak počas dňa na to ako mi chýba a ako ho milujem, nepociťujem ani nejake tešenie sa ultra keď prídem domov. Proste klasika. Do sexu sa mi už veľmi nechce pritom niekedy som za nim šialela. A teraz sa vás pýtam, staršie ženy, skúsené. Má to zmysel? Keby si ho predstavim ako otca mojích deti bol by vážne úžasný a zodpovedný, ale moja živitna iskra pri ňom zhasína, som len podáždená z jeho pohodlnosti a pomalosti, nemá ani tie chlapské vodcovské črty, je ustráchany typ chlapa. Akokeby som začáa vnimať totalne hluposti na nom ktore mi nerežu. Nie je to taky typicky silacky chlap, je skor jemne chlapiatko. Neviem či to je tým že sme spolu dlho a vkuse, alebo len to vlastne nie je ono. Som zo seba sklamana, ženy v mojom okoli by za taketo črty spravania dali uplne všetko :( v detstve som zaživala od chlapov len chaos, a preto premyslam ci sa nenudim len lebo poznam z detstva len stres a tento kľud je pre mňa nuda. Potrebujem vaš pohľad a skúsenosti. Potrebujem radu ako od staršej sestry :(. Premyšľala som či ho nemam skusiť zmeniť ja, pohnať ho do zdravšieho životneho štylu a spraviť z neho trošku tvrďaska, uprimne keď sa deje stresujuca situacia ja som ten chlap, ja sa zastanem a ja to vsetko riesim s chladnou hlavou, on je u nas ta hysterka. Ja som tak zmätená zo všetkého, som unavena, a vlastne nebudem si klamat nie som uprimne šťastna už, ale čo ak to takto po rokoch bude s každym jednym? nikto predsa nie je 100%
Nemáte rovnaký životný štýl...nenechaj sa oklamať to nebude dobre.
V 26 nemať chuť na sex=nesprávny chlap.
Partnera nemôžeš zmeniť, to je len ilúzia...trpel by pri tebe.
Ja sa aj po rokoch v manželstve teším na manžela, keď príde domov a nechuť k sexu tiež nie je.
Fuu no nezavidim ti. Tazka dilema. Na jednej strane dobry muz sa tazko hlada. Na druhej strane byt s muzom,ktory ta obera o energiu je tiez tazke. To,ze nemate spolocne zaujmy,nevadi. V tom problem nie je. Mnoho parov tak funguje a su stastni. Problem je v tom,ze on zije unudeny zivot a tebe to vadi a citis,ze ti nieco chyba. Kazdy vztah sklzne do stereotypu,laska sa meni a najdes v muzovi najlepsieho kamarata,svoju oporu,pristav... Mozno by vam pomohlo odlucit sa od seba. Vyskusala by som ist bez neho na tyzden na dovolenku a uvidis,ci ti bude chybat.
tieto prve velke lasky..nie su celozivotne, zial. Som len pozorovatel ale ludia, ktori zacali spolu ako teens, pokracovali cez skolu, vysku az manzelstvo sa veru rozchadzaju.
Akoby im casto chybalo poskusat inych partnerov, nie len v posteli..
Ani som nedocitala...stracaš cas a mladost pri nespravnom chlapovi...
On moze byť ozaj skvelý clovek.ale nie pre teba.
tieto prve velke lasky..nie su celozivotne, zial. Som len pozorovatel ale ludia, ktori zacali spolu ako teens, pokracovali cez skolu, vysku az manzelstvo sa veru rozchadzaju.
Akoby im casto chybalo poskusat inych partnerov, nie len v posteli..
@lija22 presne tak. Tiež to z okolia poznám - dali sa dokopy v mladom veku, nikdy nič iné (a nemyslím len sex) neskúsili, nezpoznali a zrazu po rokoch zvyku si nevedia predstaviť niečo iné, i keď po niečom inom túžia a keby to skúsili, možno by to našli. Lenže prvá laska=prvý rozchod a ten občas býva náročný.
@autorka myslím, že 6 rokov je dosť dlhá doba na to spoznať človeka a hlavne keď píšeš, že rozhovory ste skúšali a kompromis sa nedá nájsť. Žiaľ, ťažká situácia.
Skúsiť ho zmeniť je beh na dlhé trate s neistým výsledkom. Po 6 rokoch by som, ale možno skúsila. Musel by chceť aj on. Ak nechce, tak to čím skôr ukonči.
Myslím, že ak túžiš po inom chlapovi, tak sa najprv musíš zmeniť Ty. Inak si pritiahneš rovnakého len v bledomodrom.
Stalo by za to pokusiť sa zmeniť sama seba na ženskejšiu a možno sa on potom bude musieť stať chlapskejším....Alebo príde ten pravý, ktorý tu zmenu ocení.
Zid z kratsej cesty. Vztah ma mat iskru a ked ju nema, budes ju hladat inde.

6 rokov chodenia je strašné dlho na to, aby ste vedeli či to má význam alebo nie.
Ja by som nemarnila čas s niekým, koho proste neľúbim.