Mám kúpiť darček osobe, ktorú nemusím?
Kúpili by ste nejakú drobnosť, pozornosť pre človeka ktorého nemusíte? Idem o pár dní na návštevu k rodičom, zdržím sa pár dní, moja mama chce pri tej príležitosti aby som navštívila rodinu, teda babku hlavne. Keď sme s mamou telefonovali tak ma poprosila, aby som babke niečo kúpila, lenže mne je to proti srsti. Mama jej chcela kúpiť brošnu a dať jej ju akože v mojom mene. To som jej zakázala. Obávam sa ale, že ona to urobí za mojím chrbtom. Vie, že babku nemusím a snaží sa urobiť všetko pre to, aby udržala ten "vzťah".
Mám sa riadiť svojim pocit a nekúpiť jej nič alebo sa hecnúť a kúpiť aspoň nejaké kvety a čo ja viem, sušené ovocie?
Stoj si pevne za svojim 🍀
@pribinak Mama mi už písala, že keď kvôli mne babka dostane infarkt, bude to moja vina. Že babka ani nevie čo mám za problém. A ďakujem ti, stojím si za svojím 🙂
Ak sa jedna iba o návštevu a babka nemá sviatok, ty ju nemáš rada a napriek tomu si nútená tam ist, tak by som doniesla bonboniéru alebo nejaké drobné občerstvenie, zdržala sa 20 min a isla prec. Výhovorila by som sa. Však keď ides ku kamoske na návštevu, tiež brošne nekupuješ🙈
Ako decko som urobila takú vec, napísala som na papierik "babka prečo ma už neľúbiš" a dala som ten papier do misy s ovocím na stole. Potom babka riešila kto to napísal, ale nikdy na to neprišla. Doma mi mama povedala, že vie, že som to bola ja lebo pozná moje písmo a že prečo píšem také kktiny. Proste vôbec sa nezamýšľala že prečo som to napísala.
Ach toto vydieranie, takze uz tu mame aj vinnika babkinej moznej smrti.... ozaj hanba. To je narodny sport robit z obete vinnika? vsak stacilo keby mala babka rada vsetky svoje vnucata a nevyrabat traumy..... mimochodom mama by sa mala spamatat, ak uz nie je neskoro
Ak ta mama núti ist takýmto vydieraním, tak by som zvážila, či vobec ist. Je to úbohé.
Nejdem tam, nenechám sa vydierať, urobím si pekný čas na Slovensku s ľuďmi ktorých mám rada a oni mňa.
To je manipulácia
@pribinak Je to manipulácia, ale nenechám sa manipulovať. Na babke jej záleží, ale na mne nie.
Neviem si predstavit prist zo zahranicia a nenavstivit babku.
Neviem si predstavit ist pozret babku s prazdnou rukou.
Estek tomu po takej dobe.
je jedno aky je vztah.
Vola sa to ucta k starsiemu...
Ved oni su uz ako male deti.
Potesi ich cokoladka,kvetinka...cokolvek...
Mama navrhla brosnu ,pretoze prides zo zahranicia po dlhsej dobe,tak nejaky väcsi darcek.
To ,ze ju nemusis,je jedno.
Je to babka a ty si ju mas vazit.
Neviem co take hrozne medzi vami moze byt,ked ju tak strasne nemusis...
Ach
@osky Neviem si predstaviť robiť rozdiely medzi vnúčatami.
Neviem si predstaviť mať jedného radšej ako druhého.
Babka len žne čo zasiala.
@osky Neviem si predstaviť robiť rozdiely medzi vnúčatami.
Neviem si predstaviť mať jedného radšej ako druhého.
Babka len žne čo zasiala.
@anonym_12a0a3 ver mi,ze ani ja si to velmi neviem predstavit.
Ale ja som clovek,ktory hlada dobro.
Nedokazala by som si uzit svoj volny cas s vedomim,ze na mna niekto caka,o to viac,ak by to bola mama/lebo autorka zvazovala,ze nepojde napokon ani k mame.../
Mama je len jedna,nech by bola akakolvek.
A preto aj autorkina mama trva na navsteve,lebo aj ona tu svoju mamu lubi,aj ked robila rozdiely.
Ved prave by som babku sla pozret,a mozno by som sa jej aj vyliala,ze ma mrzi aka bola..babka mozno ani netusi.....kto vie.
Ja taketo vztahy nechapem.dneska zajtra sme na svete,zivot plynie rychlo a toto su pre mna take zabomysie vojny....
Zivot v zahranici moze byt lepsi z mnohych pohladov/aj ja zijem v zahranici/,
Ale v konecnom dosledku tie rodinne puta su to,co cloveka drzi,ma pocit nejakeho zazemia.
Mozes mat 200 domov a 300 000 v banke,ked si v podstate sam....je ti to na nic.
A vrsit sa na starom cloveku.....
Babke staci 20 minut....lebo bude zit z toho,ze si vnucka nasla cas,ze si spomenula....
Ale ak vnucka chve byt taka,aka bola babka.....co uz...
@anonym_12a0a3 ver mi,ze ani ja si to velmi neviem predstavit.
Ale ja som clovek,ktory hlada dobro.
Nedokazala by som si uzit svoj volny cas s vedomim,ze na mna niekto caka,o to viac,ak by to bola mama/lebo autorka zvazovala,ze nepojde napokon ani k mame.../
Mama je len jedna,nech by bola akakolvek.
A preto aj autorkina mama trva na navsteve,lebo aj ona tu svoju mamu lubi,aj ked robila rozdiely.
Ved prave by som babku sla pozret,a mozno by som sa jej aj vyliala,ze ma mrzi aka bola..babka mozno ani netusi.....kto vie.
Ja taketo vztahy nechapem.dneska zajtra sme na svete,zivot plynie rychlo a toto su pre mna take zabomysie vojny....
Zivot v zahranici moze byt lepsi z mnohych pohladov/aj ja zijem v zahranici/,
Ale v konecnom dosledku tie rodinne puta su to,co cloveka drzi,ma pocit nejakeho zazemia.
Mozes mat 200 domov a 300 000 v banke,ked si v podstate sam....je ti to na nic.
A vrsit sa na starom cloveku.....
Babke staci 20 minut....lebo bude zit z toho,ze si vnucka nasla cas,ze si spomenula....
Ale ak vnucka chve byt taka,aka bola babka.....co uz...
@osky Aké vŕšenie na starom človeku? Veď píše že babka o ňu nejavila žiaden záujem a teraz čaká, že vnučka sa jej hodí okolo krku? Babka to riadne pokašľala a teraz čaká vnučkinu náklonnosť? Vzťah mala budovať babka, bola rozumnejšia a dospelá. A nie teraz hádzať vinu na autorku, že sa ide vŕšiť na starom človeku. To zas nie je fér voči autorke.
@osky Aké vŕšenie na starom človeku? Veď píše že babka o ňu nejavila žiaden záujem a teraz čaká, že vnučka sa jej hodí okolo krku? Babka to riadne pokašľala a teraz čaká vnučkinu náklonnosť? Vzťah mala budovať babka, bola rozumnejšia a dospelá. A nie teraz hádzať vinu na autorku, že sa ide vŕšiť na starom človeku. To zas nie je fér voči autorke.
@anonym_12a0a3 ved dobre to je tvoj nazor...
Myslim...takto nejako vznikaju vojny...
Ked nikto neusrupi,ked nikto nespravi ten prvy krok k dobru,k pokoju.
Ja by som nevedela spat,zit s myslienkou,ze som zamerne niekomu pokazila radost...a uz vobec nie,ako pomstu
Ja chapem,co myslis,aj autorka
Ale aj tak....je to proti mojej povahe,proti mojim hodnotam....alebo ako by som to nazvala
@anonym_12a0a3 ved dobre to je tvoj nazor...
Myslim...takto nejako vznikaju vojny...
Ked nikto neusrupi,ked nikto nespravi ten prvy krok k dobru,k pokoju.
Ja by som nevedela spat,zit s myslienkou,ze som zamerne niekomu pokazila radost...a uz vobec nie,ako pomstu
Ja chapem,co myslis,aj autorka
Ale aj tak....je to proti mojej povahe,proti mojim hodnotam....alebo ako by som to nazvala
@osky Ty ale robíš z autorky vinníka, z tej, čo vlastne celý život trpela. Možno sa vôbec nechce pomstiť, ale ak k niekomu nemáš žiaden vzťah? tak je ti úplne ľahostajný. Možno je to tak aj v tomto prípade. Neťahaj do toho vojnu prosím, tu je vinníkom jednoznačne tá babka. Odpustiť neznamená že sa hodíme tomu druhému okolo krku.

@pribinak Ideme v piatok na Slovensko a k babke nejdem. A možno ani k mame.