Mám nechať otca dieťaťa oddychovať po práci?
Ahojte ja sa len tak chcem spýtať že nie nedávam mu to na oči a vždy som s malým iba ja nikdy si neoddýchnem nikdy nikam nejdem ja sama ale muž pracuje ale keď príde z práce tak chce oddychovať a s malými ani na sekundu nepomôže keď si chcem ja niečo urobiť to je jedna vec a druhá vec že keď má voľno tak akože chodíme áno na výlety ale väčšinou chodí si zarobiť peniaze že ide iba na hoďku zase do roboty A cez ten celý deň sa ale že vôbec nestará o malého akože nemôžem povedať že nestará sa vôbec o neho vidim že ho lubi a je s ním iba chvíľu a vždy ho dá potom mne. Tak je na mne celý čas nalepený. Ja chápem že chlapom treba po lopate hovoriť ale ja komunikujem. Iba
Som sa chcela spýtať ako to máte vy že či nechávate svojich mužov si oddýchnuť od práce . Malý bude mať čoskoro rok o pár týždňov a muž s ním bol možno tak štyrikrát päť ? A vonku že ho zobral asi jedenkrát 🤔
Nemôžem ani upratovať v klude a keď mu poviem teda že nech uprace tak on to urobí a nič z toho
Otázky ohľadom dieťa (výchova starostlivosť atď)si treba vyjasniť vopred. Ja som vedela vopred na čom som. A keď bolo treba muž bol rd s dieťaťom a ja v práci, varil, piekol, upratovali a všetko čo.bolo treba.
Ako ste boli dohodnutý vy?
No hodinku po praci si moze odpocinut, ale potom uz by sa mal zapojit. Staci vysvetlit, ze aj ty mas plany a svoje potreby. Navyse je narocne sa nepretrzite venovat malemu dietati. Mohla by si mu ukazat, co moze s malym podnikat.
No aj ja si myslím, že nejako to spojiť zapojiť
Je pravda, že veľa chlapov po narodení len hľadá ten vzťah s dieťaťom,to puto a to môže trvať dlho
Nejako tomu dopomôcť
Aby robil niečo s ním a že aký je potrebný, možno ho aj prechvalit ako mu to super ide😁
My sa veľa staráme spolu a aj veľa učíme dieťa samostatnosti. Máme už staršie dieťa a výborne nám to funguje.
Od roka chodim do prace,ja ked mam nocne tak muz ma volno a to su stale na dvore,aby som sa vyspala.Maly si zoberie kyblik maly,muz velky a robia spolu,pekne mu hovori,venuje sa mu.Alebo ho necha,nech sa hra aj on sam.Mala som nocne a muz sa o neho staral ked grcal,hnackoval,horuckoval.Vsetko vymenil,ale celkovo ja grcky nemozem,minule som bola hrdinka,ze to dam.A aj tak som skoncila nad zachodovou misou,stihla som len maleho prezliect,no ako som to videla uz som bezala.
Muz zase nemusi hnacky,to mne zase nevadi.Ale ma silnejsi zaludok.
Muz ma volno a uz doma robi,vymenil strechu na sope,teraz ideme robit 3tie statie na 3tie auto.Uz ma vsetko vymyslene a takto si ziju socky.No co,kiezby takych sociek bolo velmi vela.
@anonym_autor Ja pôjdem proti prúdu. Pracuje a ešte chodí na fušky, predpokladám, že to robí kvôli vám, aby ste mali všetko potrebné a ty si mohla byť doma. Vždy to tak bolo, že chlap zarábal, robil okolo domu a žena mala na starosť deti a domácnosť. To len posledná generácia žien očakáva, že chlap nechá všetko tak a bude sa hrať s dieťaťom. Ale zároveň tie isté ženy chcú vlastné bývanie, auto, dovolenky, kupovať všetko, čo vidia... Hádam jedno dieťa zvládneš? V čom je vlastne problém? Má vás rád, je starostlivý, len to dáva najavo inak ako chceš ty. Je inak naučený a to nezmeníš, radšej sa s tým zmier a pozeraj na veci pozitívne.
Napríklad pri narodení hneď som zapriahla starého
Si chlap, nevieš to ale naučíš sa lebo musíš
Niečo sa mi stane,tak treba vedieť a hneď šup šup
A tými bežnými činnosťami sa vytvaral vzťah, pocit ako dieťa ho potrebuje a hovorím teraz horšie ako žena je😅
@anonym_autor nechávam oddýchnuť , dávam priestor na kľudný a nerušený spánok pred aj po nočnej. Okrem toho sme 50:50
A teba nechá oddychnúť po x hodinách šichty zvanej "dieťa a domácnosť"? Tam je odpoveď.
Moj muž sa vždy tesi po práci na maleho, hrá sa s nim len čo pride ptm sa ide umyť a odychnuť si ( vstava o 5 doma je o 15) a každy večer ho kúpe , cez vikend bud uprace on alebo ja podla toho kto má čas
na vylet ideme aspoň na pol dňa
treba proste dať dieťa chlapovi a odist ak to inak nejde aspon na hodku a časom na viac nech sa nauči
očividne to nemáte vykomunikované
@anonym_autor záleží do kolkej je muž v práci, môj chodí domov večer okolo 20:30:21 a vtedy samozrejme už mu nechám kľud, nech sa naje, osprchuje..
My sme to mali doma podobne ale úprimne som od neho nevyzadovala aby zabával dieťa aj on. Chodil domov veľa krát o 21-22:00, doma sa zastavil len toľko najesť a zas bežal makať. Videla som ze ma toho až až a robil to pre nás. Teraz už máme dieťa väčšie (budúci prvak) a už je to iná liga. S takým drobcom sa veľa mužov nevie pohrať keďže je ta hra taka nijaká ale keď deti podrastu už sú partaci. Teraz sa zoberú ci v zime na lyze, v lete na bicykel a není ich celý deň.
Ja som nechala hodinu a pol po praci oddychnut, potom sme sa striedali, on 2hodiny, ja 2 hodiny atd. Noci som bola len ja hore.
Polhodinu/Hodinu na vydychanie a pak sup starostlivost, striedali sme sa pri nej pokym nesla spat. Takze aj jeden aj druhy si oddychol. Ak mal jeden vidtelne tazsi den, tak potiahol viac ten druhy, samozrejme…
Casy, ked ma byt zena len sluzka a drzat hubu a krok, su nastastie prec. Rodina uz nie je len o tom plodit furt, treba sa spolocne podielat na vychove, ak to nechape tak mas vadny kus.
ani náhodou. Manž. akonáhle otvorí dvere, dieťa je jeho .
@anonym_autor oddýchnuť chlap po práci ? Jasné prečo nie veď nie sme stroje ale som zvedavá či by si bola takáto zhovievavá keď sa vrátiš do práce ty a po práci ťa budú doma čakať povinnosti a rodina a kolotoč okolo tohoto a nie neoddychneš si tak ako tvoj chlap
Moze oddychovat pri hre s dietatom. A potom pri nakladani umyvacky, vysavani…moznosti psychickeho oddychu je dost
Uprimne ti poviem že je by som takéto chovanie mužovi netolerovala. U nas sa všetko ťahá napoly. Aj starostlivosť o dieťa (mimo pracovnú dobu) aj starostlivosť o domácnosť. Ja predsa tiež pracujem keď sa starám o malú.
zeny na MD chcu oddych. Muzi po celodennej praci chcu oddych. Muz medzitym nesie celu zodpovednost za cely prijem rodiny, za financne zabezpecenie rodiny, co nastastie zena na MD nemusi riesit. Robit z materskej druhu pracu po navrate manzela z jeho prvej prace, ktoru by mal manzel kompenzovat prinasa vycerpanost oboch. Ak muz robi a zabezpecuje rodinu, a zena je na materskej, tak nie, vecer neprichadza jeho druha smena, materska je narocna, ale je to presne to, na co sluzi, a my ju mame naozaj luxusnu v trvani 3 roky, nie je lepsie si ju radsej uzit?
@anonym_autor Ja pôjdem proti prúdu. Pracuje a ešte chodí na fušky, predpokladám, že to robí kvôli vám, aby ste mali všetko potrebné a ty si mohla byť doma. Vždy to tak bolo, že chlap zarábal, robil okolo domu a žena mala na starosť deti a domácnosť. To len posledná generácia žien očakáva, že chlap nechá všetko tak a bude sa hrať s dieťaťom. Ale zároveň tie isté ženy chcú vlastné bývanie, auto, dovolenky, kupovať všetko, čo vidia... Hádam jedno dieťa zvládneš? V čom je vlastne problém? Má vás rád, je starostlivý, len to dáva najavo inak ako chceš ty. Je inak naučený a to nezmeníš, radšej sa s tým zmier a pozeraj na veci pozitívne.
@anonym_114957 V našej rodine je potom posledná generácia od roku 1900, lebo bolo úplne normálne, že sa do starostlivosti zapájali aj muži po práci, veď sú to ich deti.
@anonym_114957 V našej rodine je potom posledná generácia od roku 1900, lebo bolo úplne normálne, že sa do starostlivosti zapájali aj muži po práci, veď sú to ich deti.
@anonym_87a974 ano, starostlivost o dieta je spolocna. Zaroven vsak v kazdej rodine existuje rozdelenie roli – niekto viac zabezpecuje, niekto viac opatruje.
A kluc podla mna nie je v rovnakom vykone, ale v tom, ci ten model funguje bez dlhodobeho vycerpania jednej alebo druhej strany. Aj bezdetne pary maju rozdelenie uloh v domacnosti. Napriklad niekde muz nikdy neumyje riady, na druhej strane, zena nikdy nevynesie odpadky. Ber to ako priklad. Spolocnyx zivot nie je povinnost, treba si ho uzivat
@anonym_114957 Kedy "VZDY" to bolo tak, ze chlap zarabal a zena sa starala o domacnost???? Ty mas 259 rokov? Lebo uz nase babky makali v robote ako srob a okrem toho makali ako šrob doma, v mastali, na poli, okolo 6 deti. Kedy sa starali LENo domacnost?? Ty si pamatas 17. storocie? Mozem hadat? Si z tradicnej krestanskej rodiny, zaostaly vidiek, kde stale zena nema slovo v domacnosti a kde vladne silny patriarchat. Makas ako fretka a este si na to hrda. Nase babky vyzerali v 50-tke ako trosky-zrobene, vyflusnute, frustrovane.
Zaujala ma este tvoja veta: To len posledná generácia žien očakáva, že chlap nechá všetko tak a bude sa hrať s dieťaťom. Ale zároveň tie isté ženy chcú vlastné bývanie, auto, dovolenky, kupovať všetko, čo vidia... Hádam jedno dieťa zvládneš?
ANO!!!!! Konecne to po tisicrociach utlaku zeny ocakavaju, ze budu viac ako len sluzky, maternice, handry. Tie matky tahaju 24 hodinovu šichtu 7 dni v tyzdni, 365 dni v roku.
Pan otec pride z offisu (nie z bane, kde faral 12 hodin), sadne si k TV, ocakava pod nos ohriatu veceru a tym jeho hlavna uloha v zivote konci. WAU!!! Gratulujem k tvojmu vyberu.
Ano, ja som ta zena, co ocakava od chlapa viac ako len spermiu na oplodnenie. Moj chlap sam od seba sa stara o dieta-je totizto aj jeho. Nikdy som mu nemusela vraviet, ani sa doprosovat. Moj manzel nie je hulvat, aby nepomohol vlastnej vycerpanej manzelke.
A to dieta vnima rolu matky aj otca. A ano, chcem aj vlastne byvanie, dovolenku, auto.... A vies co??? Ja tiez financne prispievam. Neveziem sa. Tiez chodim do prace. Tiez mozem povedat, ze doma nic nespravim.
@anonym_114957 Nikto od neho nečaká že keď pride domov dostane dieťa na krk a žena už do večera nepohne prstom. Ale prestriedať sa je normálne, férové partnerstvo nie otazka "rozmaznanej poslednej generacie žien"... odychni si ty ale dopraj aj mne oddýchnuť si alebo ak už nič iné aspoň si isť v klude nakúpiť alebo upratať a vyvetrať si hlavu. Mne to príde normalne a aj môjmu mužovi - netrpi z toho. Sme si proste rovný a rešpektujeme sa a svoje potreby navzájom.
@anonym_autor a kedy si chce s tým dieťaťom vybudovať vzťah? To maká v bani, že si ho na hodinu dve nevie večer zobrať a venovať sa mu? Môj muž sám od seba rád trávi čas s malým - od jeho narodenia.
@anonym_autor a kedy si chce s tým dieťaťom vybudovať vzťah? To maká v bani, že si ho na hodinu dve nevie večer zobrať a venovať sa mu? Môj muž sám od seba rád trávi čas s malým - od jeho narodenia.
@michaela329 vztah sa nebuduje z povinnosti, ale z pocitu chcenia, ak ten pocit chyba, niekde inde je problem
@michaela329 vztah sa nebuduje z povinnosti, ale z pocitu chcenia, ak ten pocit chyba, niekde inde je problem
@darmasiswa pocit chcenia buď je, alebo príde pri tom kontakte. Žiaľ, veľa chlapov si myslí, že nemusia, že majú čas, že sú unavení a milióny výhovoriek. A potom sa neskôr čudujú, že to buď nejde, alebo to ide ťažko. A navyše, keď už mu nedochádza, že dieťa má dvoch rodičov, tak by mu malo dôjsť, že jeho partnerka potrebuje tiež oddych - tam už hádam chcenie bolo.
@darmasiswa pocit chcenia buď je, alebo príde pri tom kontakte. Žiaľ, veľa chlapov si myslí, že nemusia, že majú čas, že sú unavení a milióny výhovoriek. A potom sa neskôr čudujú, že to buď nejde, alebo to ide ťažko. A navyše, keď už mu nedochádza, že dieťa má dvoch rodičov, tak by mu malo dôjsť, že jeho partnerka potrebuje tiež oddych - tam už hádam chcenie bolo.
@michaela329 ano, kontakkt je dolezity. Len rozdiel je medzi tym, ked ten kontakt vznika prirodzene, a ked sa zacne vyzadovat ako povinnost. Vztah sa neda odmakať – ak tam nie je vnutorne chcenie, asi samotna pritomnosť to nezachrani. Preto je velmi dolzity vyber partnera/partnerky
@michaela329 ano, kontakkt je dolezity. Len rozdiel je medzi tym, ked ten kontakt vznika prirodzene, a ked sa zacne vyzadovat ako povinnost. Vztah sa neda odmakať – ak tam nie je vnutorne chcenie, asi samotna pritomnosť to nezachrani. Preto je velmi dolzity vyber partnera/partnerky
@darmasiswa ešte raz - ak má ten chlap konta, príde aj chcenie. Ak ho nemá, nevie o čom to je. A hej, niektorým chlapom ho treba najskôr dať povinne. Či Ty vo svojom živote robíš len veci, ktoré prirodzene chceš? O tom silno pochybujem. Ďalšia vec je, že s matkou SVOJHO dieťaťa už vzťah má, takže už toto by mal byť minimálne dôvod na jej odbremenenie.
@darmasiswa ešte raz - ak má ten chlap konta, príde aj chcenie. Ak ho nemá, nevie o čom to je. A hej, niektorým chlapom ho treba najskôr dať povinne. Či Ty vo svojom živote robíš len veci, ktoré prirodzene chceš? O tom silno pochybujem. Ďalšia vec je, že s matkou SVOJHO dieťaťa už vzťah má, takže už toto by mal byť minimálne dôvod na jej odbremenenie.
@michaela329 suhlasim, ze kontakt moze nieco nastartovat, ale vztah s vlastnym dietatom nema vznikat z povinnej jazdy a slovka musis, ak treba chlapa do toho tlacit, problem je niekde uplne inde, a ano, oddych potrebuje aj zena, ale riesenie nie je v tom, ze jeden ide z prvej prace rovvno do druhej smeny

No môj je opak
Az moc
Keby mohol aj koji😅