icon

Mám nechať otca dieťaťa oddychovať po práci?

5. apr 2026

Ahojte ja sa len tak chcem spýtať že nie nedávam mu to na oči a vždy som s malým iba ja nikdy si neoddýchnem nikdy nikam nejdem ja sama ale muž pracuje ale keď príde z práce tak chce oddychovať a s malými ani na sekundu nepomôže keď si chcem ja niečo urobiť to je jedna vec a druhá vec že keď má voľno tak akože chodíme áno na výlety ale väčšinou chodí si zarobiť peniaze že ide iba na hoďku zase do roboty A cez ten celý deň sa ale že vôbec nestará o malého akože nemôžem povedať že nestará sa vôbec o neho vidim že ho lubi a je s ním iba chvíľu a vždy ho dá potom mne. Tak je na mne celý čas nalepený. Ja chápem že chlapom treba po lopate hovoriť ale ja komunikujem. Iba
Som sa chcela spýtať ako to máte vy že či nechávate svojich mužov si oddýchnuť od práce . Malý bude mať čoskoro rok o pár týždňov a muž s ním bol možno tak štyrikrát päť ? A vonku že ho zobral asi jedenkrát 🤔
Nemôžem ani upratovať v klude a keď mu poviem teda že nech uprace tak on to urobí a nič z toho

Strana
z2
michaela329
Včera o 12:14
@darmasiswa

@michaela329 suhlasim, ze kontakt moze nieco nastartovat, ale vztah s vlastnym dietatom nema vznikat z povinnej jazdy a slovka musis, ak treba chlapa do toho tlacit, problem je niekde uplne inde, a ano, oddych potrebuje aj zena, ale riesenie nie je v tom, ze jeden ide z prvej prace rovvno do druhej smeny

@darmasiswa nikto netvrdí, že má ísť rovno do druhej zmeny, ale jednoducho venovať sa mu má. A ak nie je niekde na týždňovke, alebo dvanástke, tak každý deň po práci má možností dosť aj po jedle a oddychu. A raz to môže oceniť ako otec. A minimálne je to jeho psov povinnosťou ako partnera ženy, ku ktorej už vzťah má.

3petka
Včera o 12:19

@anonym_autor Podľa mňa záleží akú má muž prácu? Ak celý deň sedí a robí len hlavou tak načo by oddychoval, ale ak kope kanále celý deň tak jasné nechám ho vydýchnuť.

darmasiswa
Včera o 12:37
@michaela329

@darmasiswa nikto netvrdí, že má ísť rovno do druhej zmeny, ale jednoducho venovať sa mu má. A ak nie je niekde na týždňovke, alebo dvanástke, tak každý deň po práci má možností dosť aj po jedle a oddychu. A raz to môže oceniť ako otec. A minimálne je to jeho psov povinnosťou ako partnera ženy, ku ktorej už vzťah má.

vztah s vlastnymm dietatom predsa nema vznikat z povinnej jazdy, ak treba muza do toho tlacit, problem je inde, a ano, oddych potrebuje aj zena, no riesenie nie je v tom, ze jeden maka na minimalne troch na ich zabezpecenie a hned bezi do dalsej smeny, lebo zena povedala, ze musi

michaela329
Včera o 12:52
@darmasiswa

vztah s vlastnymm dietatom predsa nema vznikat z povinnej jazdy, ak treba muza do toho tlacit, problem je inde, a ano, oddych potrebuje aj zena, no riesenie nie je v tom, ze jeden maka na minimalne troch na ich zabezpecenie a hned bezi do dalsej smeny, lebo zena povedala, ze musi

@darmasiswa ešte raz - nie hneď, ale jednoducho dospelý život sú aj povinnosti. A keď mu to nedochádza, alebo z pohodlnosti toto ignoruje, tak tá žena má právo mu to delegovať. On maká, hej, lebo ona maká tiež, vzdala sa svojej finančnej nezávislosti, koľkokrát ju to stopne v kariére a dala ich rodine toho toľko, že tá hodina dve, ktoré po práci venuje on, je minimum. Nežiada od neho domáce práce, žiada od neho čas pre JEHO dieťa. A ak mu toto nedochádza, no tak mu to treba povedať.

darmasiswa
Včera o 13:08
@michaela329

@darmasiswa ešte raz - nie hneď, ale jednoducho dospelý život sú aj povinnosti. A keď mu to nedochádza, alebo z pohodlnosti toto ignoruje, tak tá žena má právo mu to delegovať. On maká, hej, lebo ona maká tiež, vzdala sa svojej finančnej nezávislosti, koľkokrát ju to stopne v kariére a dala ich rodine toho toľko, že tá hodina dve, ktoré po práci venuje on, je minimum. Nežiada od neho domáce práce, žiada od neho čas pre JEHO dieťa. A ak mu toto nedochádza, no tak mu to treba povedať.

@michaela329 Dospeli ludia si planuju dieta aj s tym, ako bude fungovať rodina – nie az potom pokynuju a deleguju povinnosti, vztah s dietatom ma byt prirodzeny, nemyslim, ze lasku a vztah sa da vynutit pokynom. Ak treba chlapa k vlastnemu dietatu tlacit, problem je inde

tiezjedna
Včera o 13:11

@anonym_autor nie. Ja som si vzala normálneho chlapa, ktorý so svojimi deťmi trávi čas rád od narodenia. Je mi ľúto, že ten tvoj je taký jelimán...

anonym_a48698
Včera o 13:20

Môj muž robí z domu a tak obaja vidíme a vycítime keď má jeden z nás náročnejší deň. Takže fungujeme akosi prirodzene, kto potrebuje oddych, ten ho dostane. Po práci je domácnosť a dieťa na nás oboch. Ale toto sa nedá univerzálne posúdiť. Viem si predstaviť, že ak má chlap dlhú šichtu kde sa ozaj narobí a dieťa nie je náročné, tak to po práci vyrovnané nebude. Najlepšie je, ak majú obaja oči, uši a vidia, či ten druhý potrebuje. Mávam bolestivé menštruácie a vtedy mi muž povie: nič nerieš, nechaj všetko upratovanie na mňa, keď skončím. Počas bežných dní sa snažím, aby som stihla upratať aj navariť a po jeho práci máme iba voľno, ktoré využijeme ako chceme

luccija
Včera o 15:41

@anonym_autor podľa toho čo čítam už rok oddychuje od dieťaťa🙂ok, keď ide na fusku samozrejme, že si ty s dieťaťom, ale čím skôr ho naučíš, že sa má s ním pohrať, poblázniť, zobrať von tým lepšie.Aj ty máš snáď nárok po roku byť hodinu sama v kľude bez stráženia čo robí malý.Nehovoriac, že tiež potrebuješ občas ísť len tak sama do obchodu, cvičiť, pustiť tv a vyložiť nohy.Ved nech sa naje a oddychuje pri malom ty si choď po svojom.Toto budeš ťažko meniť, keď bude mať 2*3 roky malý bude na všetko volať teba a vyžadovať teba.

darmasiswa
Včera o 17:00
@luccija

@anonym_autor podľa toho čo čítam už rok oddychuje od dieťaťa🙂ok, keď ide na fusku samozrejme, že si ty s dieťaťom, ale čím skôr ho naučíš, že sa má s ním pohrať, poblázniť, zobrať von tým lepšie.Aj ty máš snáď nárok po roku byť hodinu sama v kľude bez stráženia čo robí malý.Nehovoriac, že tiež potrebuješ občas ísť len tak sama do obchodu, cvičiť, pustiť tv a vyložiť nohy.Ved nech sa naje a oddychuje pri malom ty si choď po svojom.Toto budeš ťažko meniť, keď bude mať 2*3 roky malý bude na všetko volať teba a vyžadovať teba.

@luccija tu neide o to, aby muz pomahal hrat sa s dietatom, alebo aby to zena zvladala sama, ide o to, aby fungovali ako tim

Strana
z2