Mám opustiť partnera, aj keď ma miluje?
predstavte si, ze zijete s partnerom dlhsi cas. trebars 3-4 roky, a partner vas miluje a zniesol by vam modre z neba, milovanie sa, darceky pozornost na dennom poriadku. ale vy jeho nemilujete, iba vam je dobre. Opustili by ste ho?
Druha verzia zijete spolu 3-4roky je vam spolu uzasne, milovanie a sex skoro denne. a ste do neho stale zamilovana a zboznujete ho cele tie roky, ale on va ma rad no nieje to laska.. Opustili by ste ho?
Začnem druhou verziou.. prečo mám opúšťať niekoho, koho milujem a je nám spolu úžasne? Lebo on si myslí, že ma má iba rád a nemiluje ma? Asi tam je niečo viac, keď nám je spolu úžasne a je so mnou 3-4 roky .. Pravdepodobne ma miluje, len to nevie pomenovať. Láska má mnoho podôb. Ja ju vidím svojimi očami, on svojimi. Láska nie je iba pozerať jeden druhému do očí.. Láska je o inom, to je vyšší level zamilovanosti.. keď zamilovanosť pominie, prichádza láska.. láska bezpodmienečná..
V prvej verzii, keď nepreskočí medzi nami iskra, ani sa do takého vzťahu nepúšťam..
@anonym_autor áno zostala som tak 3 roky lebo mi bolo dobre (čo by som robila sama?) ale predtým tam 4 roky z mojej strany laska bola. A teraz je opäť takže neľutujem 😁
@anonym_autor v oboch prípadoch by som bola radšej sama. Láska k druhému ti sice nedava záruku, že bude dobrý i ten vzťah, no dava mi energiu, silu, zmysel, uspokojenie mojej potreby milovať a byt milovaná, bez toho by som strádala, niečo podstatne by mi stále chýbalo. Mala som takú skúsenosť, verila som, že staci mat iba rada, ale nie, pre mna osobne nie.
Akurát je dobre si byt vedomí, či si ho milovala a potom ta zamilovanosť upadla a tvoje city sa menia na trvalejšiu lásku - spokojnosť, alebo si ho vždy mala “iba” rada?
Ten druhý prípad - ako vieš, že to nie je láska? Vidíš mu do duše? Láska nie je o tom, že nosí mi darčeky každý deň. Že mi hovorí, že ma miluje (reči sa hovoria, chlieb sa je). Ten druhý prípad ty vyriešiť nevieš, pretože on ťa možno miluje najviac na svete, ale nedáva to okato najavo.
Prvý prípad - a na začiatku to bola láska? Každé ružové okuliare sa raz zložia. Motýle z brucha odletia a zostane "len" bežnosť všedných dní.

1. Ano 2. Neviem, asi nie. Ale rozumnejsie by bolo odist