icon

Mám partnera, ktorý nechce pracovať

Včera o 06:59

Ahojte, mam partnera sme spolu rok a pol.. po pol roku vztahu dostal v praci vypoved.. dostal krasne 10 mesacne odstupne a este pol roka poberal plnu podporu. Ma VS vzdelanie 3 stupna v ziadanej oblasti a velmi dobre pracovne skusenosti. Problem je, ze on to uz robit nechce.. a ani nevie co by robit chcel. Prvy pol rok som absolutne neriesila, ze nerobi.. mala som pocit, ze si zasluzi volno, cas pre seba, na svoje konicky.. cestovanie, kamaratov. Mozno aj daku psychohygienu - kedze sa mi zdal, co mi sam potvrdil, ze je tak krocik od syndromu vyhorenia. Mal naozaj psychicky narocnu pracu, kde navyse nemal extra na vyber a musel podpisovat aj veci, ktore nechcel.. vlastne ked nepodpisal.. proste ho vyhodili. Lenze sme sa dostali do stadia, ze on si ani pracu nehlada.. cely den lezi doma, podporu uz nema.. a my nikam nechodime.. lebo ved viem aka je situacia, odmieta ist so mnou do kina, najest sa, wellness, na yogu.. lebo to stoji vsetko peniaze, bud sedime doma, alebo mozem ist sama. Na Vanoce som dostala nic - lebo nema robotu.. on dostal toho dost.. na vyrocie som dostala nic - lebo je to financne narocne.. ale ono to nie je len o peniazoch.. staci aj napad, alebo aspon prejavit city. Ze ma lubi mi nepovie nikdy, sex sa z nasho vztahu tiez vytratil, vraj nema vobec chut. Bozky intimita teda nula bodov.Predal auto, ze je to zbytocne nakladne - jazdi teda na mojom, ani raz don nenatankoval.. Ved je to moje auto.. ale na dovolenku za 1500 euro s chalanmi ide.. aj boxovat s trenerom - na to peniaze su.. len akosi na mna nie su. Ja peniaze mam - zarabam, ale dako mi je divne platit vsetko za neho. Mam este dve deti z prveho mazelstva - s ktorymi sa on nechce stretavat. A ak sa snazim iniciovat daky vylet aby sa trochu spoznali v podstate s nimi nekomunikuje a ja este cely ten vylet musim platit vsetko za neho.. lebo to bol moj napad. Co ma dorazilo ked sme raz boli na vylete a on tam pozical auto vypytal si vsetko na polku aj za pohonne hmoty.. On jazdi rok na mojom aute, korunu do neho nedal ani len raz nenatankoval a ma tu drzost si odomna pytat 30 euro za naftu. Temu prace neotvaram lebo potom je dost podrazdeny - jeho otec ho s tym stale bombarduje. Ale myslim, ze aj keby pracu mat.. ja som ta osoba, ktora je na poslednej priecke priorit a zacinam pochybovat, ci by dokazal byt ku mne stedrejsi.. Proste je mi to luto, vidim, ze na ine veci a konicky stale ma.. Neviem ci cakat, ze sa to zmeni, ale som z toho smutna a frustrovana ked vidim ako sa spravaju ini muzi. Neviem od neho vsak stale odist, chyba mi.. a niekedy ale mam pocit, ze jemu by aj to bolo jeno.

Strana
z3
anonym_ca0123
Včera o 09:33

Mne je veľmi ľúto,že sa máš tak málo rada a preto prijímas aj cloveka, ktorý ťa využíva. Zažila som niečo podobné, ale len čiastočne, ale našla som sa. Prosím daj si dar a odíď a predsavzatie,že toto poriesis s terapeutom. Myslím to dobre. Objímam.

sova7
Včera o 09:37

Dovi dopo do. Nie si záchranná stanica či? Venuj čas deťom potrebujú to on potrebuje padnut na hubu

anonym_df37d7
Včera o 09:41

Takze svoje deti nutis ist na vylet s ignorantom a este to cele zacvakas...Kluc od auta mu preco das? A darceky.. preco? Za to ani mile slovo, toboz nieco viac, laska, milovanie. Tak preco si s nim?! A len dufam, ze ho nemas nakvartyrovaneho u seba doma..

rybkoava
Včera o 09:46

Nechce sa stretávať s tvojimi deťmi, tak zrejme spolu nebývate. Vymeň fábku, daj si studenú sprchu a pošli ho vieš kam. Peniaze čo tlačíš tomu príživnikovi odlož radšej deťom.

jblheart
Včera o 09:54

@anonym_autor Základom každého funkčného vzťahu je úprimná komunikácia. Zober si ho na rozhovor a všetko mu takto ako nám vysvetli. Ak sa nič nezmení tak potom asi vážne z jeho strany nie je už žiadna snaha. Potom je to na tebe čo urobíš ďalej. Či ostaneš v takom vzťahu kvôli 10 rokom, alebo sa bez výčitiek môžeš posunúť v živote ďalej. Možno aj on to chce ukončiť s tebou len nevie ako na to tak sa správa takto aby si to urobila ty.

januska12323
Včera o 10:13

Že toto nie je reálne, že??

anonym_5cd403
Včera o 10:16
@januska12323

Že toto nie je reálne, že??

@januska12323 jasné že nie ale vidíš, stačí hodiť sliepkám zrnko

stvura
Včera o 10:27

@anonym_autor myslim ze ked si precitas cele co si napisala prides nato ze tento clovek ti absolutne nic neprinasa...za mna adios amigo, uz vcera bolo neskoro na tvoj odchod.

simca06022011
Včera o 11:29
@anonym_5cd403

Skončila som pri 10 mesačnom odstupnom , ktoré ani neexistuje

@anonym_5cd403 moze byt, videla som take v realite, dokonca kludne napr ak sa musi zaviazat firme ze nebude xy mesiacov, rok, pracovat v rovnakej oblasti bolo to bezne (aktualne neviem, v tom pripade som to zazila pred cca 10rokmi, cize ... )

betulinka1
Včera o 11:42

@anonym_autor celkom tomu nerozumiem. Mas priatelia ale asi teda spolu nežijete, kedze sa s tvojimi detmi nestretáva. Alebo tvoje deti neziju s tebou? No naco mu davas svoje auto. Ved on auto nepotrebuje, zbytocne naklady podla neho. Tak nech ho nema. S tym by som zacala. Auto nepotrebujes, moje ti nedam. Ak ho mas len na to aby si mala sex, lebo Ved na nic ine vlastne nie je, tak ho nevolaj priatel. Skoc za nim 1-2x do tyzdna na sex a hladaj si normalneho chlapa.

anonym_df37d7
Včera o 11:45
@betulinka1

@anonym_autor celkom tomu nerozumiem. Mas priatelia ale asi teda spolu nežijete, kedze sa s tvojimi detmi nestretáva. Alebo tvoje deti neziju s tebou? No naco mu davas svoje auto. Ved on auto nepotrebuje, zbytocne naklady podla neho. Tak nech ho nema. S tym by som zacala. Auto nepotrebujes, moje ti nedam. Ak ho mas len na to aby si mala sex, lebo Ved na nic ine vlastne nie je, tak ho nevolaj priatel. Skoc za nim 1-2x do tyzdna na sex a hladaj si normalneho chlapa.

@betulinka1 ved pise, ze ani sex nemaju

rozculena
Včera o 12:23

@anonym_autor prečítala som len nadpis.
Prečo ho stále nazývaš partnerom?

anonym_90cda0
Včera o 13:23

@anonym_autor Mne by ešte ani tak nevadilo zaňho platit keby som slobodna.. ale keď máš doma dve deti, nemá záujem sa s nimi ani skamarátiť.. ty, slobodna matka platíš výlety nejakej mužskej lenivej vši. Aby mlady zdravý chlap ležal radšej na gauci, a do roboty nic- toto je obrovský red flag za mna.

anonym_eacfa0
Včera o 13:45
@anonym_90cda0

@anonym_autor Mne by ešte ani tak nevadilo zaňho platit keby som slobodna.. ale keď máš doma dve deti, nemá záujem sa s nimi ani skamarátiť.. ty, slobodna matka platíš výlety nejakej mužskej lenivej vši. Aby mlady zdravý chlap ležal radšej na gauci, a do roboty nic- toto je obrovský red flag za mna.

@anonym_90cda0 no mne by teda vadilo platiť za muža, aj keby som bola slobodná, bezdetná

anonym_b57822
Včera o 13:46
@rusalinka

Tak, gpt zhodnotil, skús sa na to pozrieť teraz:

🚩 RED FLAGY Z PRÍSPEVKU
1. Dlhodobá pasivita a rezignácia
Rok a pol bez práce, aktívne si ju nehľadá
Neviesť ani len základnú úvahu, čo by chcel robiť
Celé dni leží doma → apatia, únik od zodpovednosti
Odmieta riešiť tému práce, reaguje podráždene
👉 Nie je to „pauza“. Toto je stav, ktorý si zjavne udržiava.

2. Selektívne míňanie peňazí
Nemá peniaze „na vás“, ale:
dovolenka za 1500 € s kamarátmi ✔
tréner, box ✔
Na kino, jedlo, wellness, jogu s tebou ❌
Na darčeky pre teba nikdy „nie sú peniaze“
👉 Peniaze má. Len nie pre teba.

3. Finančné zneužívanie / parazitovanie
Jazdí na tvojom aute, nikdy nenatankoval
Platíš výlety, aktivity, jeho čas
Pri výlete si vypýta peniaze za benzín, hoci:
rok jazdí zadarmo na tvojom aute
👉 Toto už nie je chudoba.
👉 Toto je dvojitý meter a bez hanby.

4. Emočná nedostupnosť
Nikdy nepovie, že ťa miluje
Žiadne prejavy citov
Žiadna snaha o blízkosť
Keď niečo cítiš ty → zostáva to jednostranné
👉 Vzťah bez emócií = spolubývanie bez úcty.

5. Úplný rozpad intimity
Sex sa vytratil
Bozky, dotyky, intimita = nula
Nehľadá riešenie, len konštatuje „nemám chuť“
👉 Dlhodobo neriešená intimita je vážny varovný signál, nie fáza.

6. Nezáujem o tvoje deti
Odmieta sa s nimi stretávať
Na výletoch s nimi nekomunikuje
Neberie ich ako súčasť tvojho života
👉 Pre partnera rodiča je toto obrovský red flag.
👉 Deti nie sú „doplnok“, ale súčasť balíka.

7. Ty si na poslednom mieste priorít
Kamaráti, koníčky, vlastné potreby → áno
Ty → keď niečo iniciuješ a zaplatíš
Máš pocit, že keby si odišla, jemu by to bolo jedno
👉 A to je pocit, ktorý si žena v zdravom vzťahu nemá niesť.

8. Nerovnováha vo vzťahu
Ty dávaš: peniaze, pochopenie, čas, empatiu
On berie: komfort, auto, pokoj, priestor
Vzťah ťaháš sama
👉 Toto nie je partnerstvo.
👉 Toto je jednosmerka.

9. Normalizuješ jeho správanie
Ospravedlňuješ ho vyhorením, otcom, minulosťou
Hovoríš „možno sa to zmení“
Zostávaš, lebo ti chýba – nie preto, že by ti bolo dobre
👉 Chýbanie ≠ zdravý dôvod zostať.

❗Tvrdá, ale dôležitá pravda
Z toho, čo píšeš, on už zo vzťahu prakticky odišiel. Len fyzicky tam ešte je – na tvoj účet.
Nevidno:
snahu
vďačnosť
rešpekt
lásku
partnerstvo

Vidno:
pohodlie
sebastrednosť
pasivitu
ignorovanie tvojich potrieb

@rusalinka Perfektné zhrnutie. Autorka, prečítaj, toto je zrkadlo, v ktorom vidíš svoj vzťah. Ten človek ťa zničí tak, že nebudeš prítomná pre svoje deti. Tento vzorec správania budú opakovať vo svojich životoch = príde im byť normálne byť vo vzťahu na druhej kolaji.

anonym_eacfa0
Včera o 13:47

@anonym_autor no aj trpíš spasiteľským syndrómom, tak kľudne živ darmožráča

betulinka1
Včera o 13:49
@anonym_df37d7

@betulinka1 ved pise, ze ani sex nemaju

@anonym_df37d7 🙈🙈🙈🙈🙈 tak potom je to iba vymyslená tema. 😉

mogaa
Včera o 14:24

@anonym_autor nie ste manželia, na kieho ďasa ostávaš s chlapom ktorého musíš živiť?

domkakvet
Včera o 14:46

@anonym_autor nechapem co este pri nom robis.

monulka205
Včera o 15:08

@anonym_autor pri vete mám ešte dve deti a odmieta sa s nimi stretávať som prestala čítať. Veľa šťastia 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ nemáš z neho NIČ, ani prachy ani sex a ani nemá záujem o tvoju rodinu. Čo presne ta pri ňom drží???

bielasovicka
Včera o 15:32

@anonym_autor vy spolu bývate, tak ako to myslíš ze sa nechce stretávať s tvojimi deťmi, deti nebývajú s tebou? Ci ako si to myslela?

zuzana76
Včera o 15:47

@anonym_autor bohuzial ano, si na konci jeho zaujmov, dobra len na financovanie jeho bezstarostneho zivota. Musis sa oslobodit, rada, nerada, hadam ho nechces zivit do konca zivota. Nie je to chudak, co prisiel o ruky, nohy, zrak.

anonym_3dc27d
Včera o 15:47
@betulinka1

@anonym_df37d7 🙈🙈🙈🙈🙈 tak potom je to iba vymyslená tema. 😉

@betulinka1 viacere temy su tu vymyslene, ved Modry Kon musi zarabat ....

siska53
Včera o 16:12

@anonym_autor a ty ho este stale volas partner???

charaka
Včera o 16:30

@anonym_autor Kebyze mate aspon neskutocny sex, tak sa to navela navela da chapat... ze aspon ten sex by bol pre teba taky prijemny unik od reality. No ale toto... Mozno by som par slz uronila a o tri dni by som si na neho ani nespomenula. Nepochopitelne!!!!! Ukonci to cim skor... Maj hrdost.

anonym_a18593
Včera o 20:10

@anonym_autor no s pohľadu muža ti môžem s čistou dušou povedať, že si pre neho iba vrece peňazí, ktoré využíva, ako to je len možné. Byť ženou, nebol by som taký alebo by som situáciu využil. Ak chceš so mnou bývať, budeš sa polovicou podieľať na chode domácnosti. Ak chceš ísť niekam, je to tvoja vec a plať si to. Ja si budem platiť svoje aktivity. Medzitým by som riešil iného, vhodného partnera.

gabus543
Včera o 21:12

Autorka neodpovedá 🫣 téma na rozprúdenie vášni 🤣

jaond19
Včera o 21:19

@anonym_autor zbav sa ho, lebo je nákladný. Financne aj emočne si toto dovolit nemozes. Pochopí to, vsak tym zije.

anonym_6f549d
Včera o 21:31

Daj si veľký pozor. Toto akoby si opisovala môjho ex, všetko som buď platila alebo maximálne na polovicu, oberala som o zarobené peniaze seba aj moju rodinu, ale on nič, lebo veď nemal … ale na kamošov bolo aj peňazí aj času aj chuti. Skončila som tak, že som mu vybavila prácu kde teraz zarába dvakrát toľko čo ja a kopol ma do zadku zo dňa na deň … Teraz sa ma najlepšie, ma peňazí aj kamosov bez obmedzení … čo viac mu treba … A kamosi, teda určite niesu koníček ani nejaká “záľuba” …

oblecenie99
Včera o 21:40

A dôvod takejto charity z tvojej strany je.....?

Strana
z3