icon

Mám partnerovu neochotu k manželstvu riešiť?

Dnes o 11:32

Ja už neviem či ja som blbá . Ale v skratke Vám opíšem : žijem s partnerom 15 rokov máme dcéru ktorá bude mať 7 rokov . Žijeme spolu v byte na ktorý sme brali hypotéku . A za celých 15 rokov ma nepožiadal o ruku m vždy vedel že pre mňa to znamená veľa . Že to nie je len papier . Vela krát som mu o Tom vravela spomínala to a naposledy sme sa dobre pohádali a povedal že prečo by mal robiť čo on nechce za to že to chcem ja ? Že on v Tom nevidí zmysel . Dcéra má jeho priezvisko som už nahnevaná .inak je to super otec stará sa o nás o celú rodinu ale ja tak isto aj pracujem aj prispievam starám sa o domácnosť o malú o krúžky varenie . Proste všetko popri robote ako aj ostatné mamičky . Ale ja nechápem prečo ma problém keď to je len papier ten papier podpísať keď vie čo to pre mňa znamená . Aj ja sa chcem volať ako moja dcéra a on . Ja som jej dala jeho priezvisko lebo som si myslela že to príde . Ale nič a teda my povedal že žiadna svadba nebude on sa brať nebude a hotovo . Ja neviem ja sa cítim sklamaná nahnevaná podvedená. Viem že sa milujeme .ale fakt ma sklamal na plnej čiare . Bude to trvať kým to predýcham a budem žiť ďalej. Myslíte si že to prežívam ja ? On vlastne to otočil na mňa že to ja som sprostá že to chcem že je úplne normálne žiť takto . Ja viem že nútiť ho nemôžem ani to nechcem nasilu ..no myslela som že to jedného dňa príde ..:( vždy som o Tom snívala už ako dieťa .

Strana
z6
anonym_313a68
Dnes o 11:37

@anonym_autor ano prežívaš to. Svadba je reálne len papier..

yellowunicorn
Dnes o 11:37

MIlion krát otrepané frázy:
1. myslieť znamená ho*no vedieť
2. deti sa nerobia s priateľmi
3. deti sa nevolajú po priateľoch

Teraz ti už nič iné neostáva ako žiť ďalej v niečom čo ti absolútne nevyhovuje

elenka.k
Dnes o 11:38
@anonym_313a68

@anonym_autor ano prežívaš to. Svadba je reálne len papier..

@anonym_autor a dôvod / okrem toho papiera / je aký?
ja by som malej prepísala priezvisko po mne ... a či sa máš hnevať? fuúha? tak mu nedaj - že ste ako keby - čo spolu žijú, nech si sám perie, ta nie si povinná mu prať,
mal by rešpektovať aj to, po čom túžiš aj ty , nie iba kukať na sebe

@anonym_313a68 je to spečatené aj pred bohom,

anonym_313a68
Dnes o 11:41
@elenka.k

ja by som malej prepísala priezvisko po mne ... a či sa máš hnevať? fuúha? tak mu nedaj - že ste ako keby - čo spolu žijú, nech si sám perie, ta nie si povinná mu prať,

@elenka.k nepíše o svadbe v kostole. “ Ale ja nechápem prečo ma problém keď to je len papier ten papier podpísať keď vie čo to pre mňa znamená . “

anonym_810034
Dnes o 11:42

Výhody manželstva
Právna istota – jednoduchšie dedenie, spoločný majetok, informácie v nemocnici, rozhodovanie pri zdravotných problémoch.
Stabilita pre deti – jasnejšie právne postavenie rodičov.
Finančné a daňové výhody – napr. vdovský/vdovecký dôchodok, niektoré úľavy.
Spoločenské uznanie – pre veľa ľudí má manželstvo silnú symbolickú hodnotu.
Pocit záväzku – niektorým párom pomáha väčšia istota a formálny sľub.

Nevýhody manželstva
Rozvod môže byť komplikovaný – psychicky, právne aj finančne.
Spoločné záväzky – dlhy alebo majetkové problémy jedného partnera môžu zasiahnuť druhého.
Pocit tlaku alebo rutiny – niektorí ľudia vnímajú formálny zväzok ako obmedzenie.

Výhody partnerského vzťahu bez manželstva
Viac slobody a flexibility – jednoduchšie nastavenie fungovania vzťahu.
Menej právnych komplikácií pri rozchode.
Dobrovoľnosť každý deň – niektorí cítia, že partner zostáva preto, že chce, nie kvôli záväzku.
Nezávislosť vo financiách a majetku.
Nevýhody vzťahu bez manželstva
Slabšia právna ochrana – dedenie, majetok, nemocnice, deti.
Menej istoty pri dlhodobom plánovaní.
Pri konfliktoch môže byť všetko nejasnejšie – hlavne majetok a starostlivosť o deti.
Niektoré inštitúcie alebo rodina môžu vzťah brať menej vážne.

anonym_9a99e2
Dnes o 11:42
@elenka.k

@elenka.k Kto je neveriaci, žiadny Boh neni. A fakt je to len papier. U nas bolo opačne. Mne svadba vôbec nechýbala, muž chcel veľmi. Tak sme si brali. Ale keby sme boli iba partneri mne by vôbec nevadilo. Aj rozvádzať sa dá hocikedy. A kto ako sa vola? Hmm ja som si ponechala aj moje priezvisko

anonym_e79c6c
Dnes o 11:44

Nikdy by som nedovolila, aby sa moje dieťa nevolalo ako ja. Ak si ma muž nechce zobrať, nech zabudne, že mu porodím dieťa, ktoré bude mať meno po ňom.

anonym_82c143
Dnes o 11:48

co uz teraz.. mozno v dalsom zivote budes mudrejsia

patrike
Dnes o 11:49
@anonym_e79c6c

Nikdy by som nedovolila, aby sa moje dieťa nevolalo ako ja. Ak si ma muž nechce zobrať, nech zabudne, že mu porodím dieťa, ktoré bude mať meno po ňom.

@anonym_e79c6c To je vzdy vase dieta a vysledok spolocneho snazenia, len to tak priroda ma urobene, ze len jedno pohlavie ma maternicu. Meno je nezaujimava formalita, rovnako ako svadba.
Najlepsi sposob, ako rozvratit fungujuci vztah je tlacit na svadbu a robit sceny. Take veci si maju obaja vyjasnit na uvod, po 15 rokoch a s deckom robit sceny je zla taktika.

anonym_23491e
Dnes o 11:49

Nazov Tovjej temy znie: Mam sa hnevat?
Ano ale hnevaj sa len na seba, pretoze ak ma zena jasno v tom, co je pre nu dolezite a na com chce stavat a o com od detstva sniva (tj napr regulerne manzelstvo a az po svadbe deti s manzelom atd) a komunikuje to vopred, do takejto situacie sa tak lahko nedostane.

Bola Tvoja volba mat deti s frajerom, brat hypo s frajerom, kupovat byt s frajerom, dat meno dietatu po frajerovi... Takze ano bud nahnevana na seba, pretoze toto nie je "osud" ze niekomu sa "stane", toto vsetko bola Tvoja volba, miesto toho, aby si prve roky hovorila "Fero pre mna je to dolezite, hladam vztah a do buducna manzela a rodinu". A uz vtedy by si zistila, ze Ta proste uplne polopate povedane - nechce za manzelku. A preco Ta nechce za zenu a nic to prenho neznamena? To uz viete len vy. Neostava Ti nic ine len sa s tym zmierit, alebo.... (Dopln si hocjake moznosti).

Proste ak niekto chcezit na hromadke, nech zije. Len sa musia najst dvaja taki, co su s tym ok a neprekaza im to a nie je pre nich dolezity oficialny zavazok. Lebo ak to pre jedneho dolezite je a pre druheho nie... To je dost velky problem.

7miriam77
Dnes o 11:54

V tvojom prípade by ma najviac štvalo, že som nedala dieťaťu priezvisko po mne. To by mi vadilo asi najviac. Tému svadby ste si mali vydiskutovať hneď na začiatku. Ak ti svadbu sľúbil, tak je obyčajný klamár a máš dôvod sa hnevať....no čo teraz ďalej? Budeš sa utápať v smútku a hneve alebo kašleš na sľub a budeš žiť ako by sa nič nestalo....hm...je to na tebe, on sa už rozhodol

januska12323
Dnes o 11:58

@anonym_autor prečo žiješ a rodíš chlapovi, ktorý o to nemá záujem? Keď si sa chcela vydávať mala si mu to oznámiť a nežiť ako manželka.

januska12323
Dnes o 11:59
@elenka.k

@elenka.k nemôže prepísať priezvisko ak s tým otec nesúhlasí, rozmýšľať mala pred 8 rokmi.

anonym_bfe806
Dnes o 12:00

@anonym_autor nejako tu pribuda tem od " priateliek" ...dufam, ze si to precita co najviac tychto rohoziek a pochopia, ze dieta sa rodi do manzelstva a ked uz teda nechcu " papier" ( v skutocnosti po nom tuzia ale kedze ich ma chlap iba za matrac, tak si to takto ospravedlnia - vid @autorka urcite to tvrdi roky,), tak detom dajte aspon svoje a nie chlapovo priezvisko....tebe @autorka ostavaju iba oci pre plac a dalsie roky trapenia, ... nezabudni dat stastne foto vasej " rodinky" na soc.siete 🤣🤣🤣

anonym_5007c7
Dnes o 12:00

@anonym_autor poviem len jednou vetou - on vedel, že ty chceš svadbu a tak ťa oklamal. To, že si dala priezvisko aj bez svadby dcére si urobila chybu.

lucky_k
Dnes o 12:01

@anonym_autor ten názov témy myslíš vážne?

patrike
Dnes o 12:02
@januska12323

@anonym_autor prečo žiješ a rodíš chlapovi, ktorý o to nemá záujem? Keď si sa chcela vydávať mala si mu to oznámiť a nežiť ako manželka.

@januska12323 Ale on ju chce, aj decko s nou chcel, akurat na rozdiel od nej nevidi vyznam v nejakom cirkuse na urade alebo fare a naslednom ozierani sa v kulturaku.
Vzdy sa maju dat dokopy dvaja taki, ktori maju rovnake nazeranie na zakladne hodnoty, inak to nerobi dobrotu.

anonym_ed579d
Dnes o 12:04

Hnevať sa môžeš akurat na seba....nikoho nemôžeš nútiť do svadby...pre mňa to nie je len papier hlavne preto že rozvod je strašný stres, vieš ako som si nadavala keď som sa rozvadzala čo som si ho vôbec brala.... a potom som sa vydala druhykrat ale už naozaj z lásky.😄 boli len dvaja svedkovia a ja a mužom.....

anonym_936105
@anonym_9a99e2

@elenka.k Kto je neveriaci, žiadny Boh neni. A fakt je to len papier. U nas bolo opačne. Mne svadba vôbec nechýbala, muž chcel veľmi. Tak sme si brali. Ale keby sme boli iba partneri mne by vôbec nevadilo. Aj rozvádzať sa dá hocikedy. A kto ako sa vola? Hmm ja som si ponechala aj moje priezvisko

@anonym_9a99e2 nie je to "len" papier, je to dost dolezity papier, ked uz, vid prispecok vyssie, naco sa opakovat?
Ratranec po rovode vyhlasil, ze dalsia svadba (sobas) nebude a hadaj co? Ochorel tak, ze potreboval operacou srdca a komu podavali informacie? No jeho priatelke nie, chodila do nemocnice sa pytat na stav jeho mama a podavala informacie "neveste". Takze, po tejto skusenosti, sa veru zosobasili. Len na urade a oslavu spravili v kruhu najblizsich s oslavou jeho 50-ky.

patrike
@anonym_bfe806

@anonym_autor nejako tu pribuda tem od " priateliek" ...dufam, ze si to precita co najviac tychto rohoziek a pochopia, ze dieta sa rodi do manzelstva a ked uz teda nechcu " papier" ( v skutocnosti po nom tuzia ale kedze ich ma chlap iba za matrac, tak si to takto ospravedlnia - vid @autorka urcite to tvrdi roky,), tak detom dajte aspon svoje a nie chlapovo priezvisko....tebe @autorka ostavaju iba oci pre plac a dalsie roky trapenia, ... nezabudni dat stastne foto vasej " rodinky" na soc.siete 🤣🤣🤣

@anonym_bfe806 To vobec nie je o "matraci". Bez sobasa si spokojne ziju a rozumeju si ludia po celom svete a trend je skor ustup od tradicneho manzelstva. Problem zacne v bode, ked jedna strana ten sobas chce a druha nie, ako v tomto pripade.

lucky_k
@patrike

@januska12323 Ale on ju chce, aj decko s nou chcel, akurat na rozdiel od nej nevidi vyznam v nejakom cirkuse na urade alebo fare a naslednom ozierani sa v kulturaku.
Vzdy sa maju dat dokopy dvaja taki, ktori maju rovnake nazeranie na zakladne hodnoty, inak to nerobi dobrotu.

@patrike ono to nemusi byt vzdy cirkus, ale manzelstvo ma vela pravnych vyhod, ked uz clovek nevidi nic ine

minenkaa

Prečo si mala takéto očakávania,dal ti pred tým nejaký sľub

chlebikova
Dnes o 12:05

Mne sa strasne paci logika toho, co nechce svadbu. Prenho to vyznam nema ziaden, nevidi v tom zmysel. Ale podpisu sa boji ako cert kriza? Tak ked svadba nic neznamena, nic sa prenho nezmeni, tak preco je tak tazke tu svadbu mat, ked nic neovplyvni?

anonym_34144e
Dnes o 12:06

Môžeš sa hnevať, ale akurát tak na seba. Ako už niekto povedal, deti sa nerobia s kamošmi, priateľmi, ale manželmi.

On nemá dôvod nič meniť, veď vserko funguje. A ty keď ti tak zalezi na svadbe, tak si si to mala inak na začiatku zariadiť

anonym_bfe806
Dnes o 12:06
@patrike

@anonym_bfe806 To vobec nie je o "matraci". Bez sobasa si spokojne ziju a rozumeju si ludia po celom svete a trend je skor ustup od tradicneho manzelstva. Problem zacne v bode, ked jedna strana ten sobas chce a druha nie, ako v tomto pripade.

@patrike ale je to o matraci, jednoducho ju chlap nechce uznať za súčasť jeho života - priezvisko...to, ze je to trend, neznamena, ze je to ok.

anonym_18f416
Dnes o 12:07

Áno je to reálne len papier
Ale ked LEN ten papier niekomu robí problém,tak asi to nebude LEN papier 🙂

patrike
Dnes o 12:07

A ako dieta si snivala presne o com ? Biele saty, vela hosti, romantika, kvety ? Chces aj teraz nieco take alebo by si bola spokojna s navstevou uradu s 2 svedkami a potom s obedom v dobrom podniku tak na 2 hodiny ? Bez cirkusov ako vela hosti, alkohol, zakusky, priserna kapela, rezne, 1/2 hranolky 1/2 ryza ?

lucky_k
Dnes o 12:08
@chlebikova

Mne sa strasne paci logika toho, co nechce svadbu. Prenho to vyznam nema ziaden, nevidi v tom zmysel. Ale podpisu sa boji ako cert kriza? Tak ked svadba nic neznamena, nic sa prenho nezmeni, tak preco je tak tazke tu svadbu mat, ked nic neovplyvni?

@chlebikova vystizne si to napisala

anonym_936105
Dnes o 12:08
@chlebikova

@chlebikova hej, zahada 😅. Ale mat dieta je nejaky mensi zavazok asi. Co teda nechapem, lebo realne nie je a kazdy pricetny organizmus to snad vie.

patrike
Dnes o 12:09
@anonym_bfe806

@patrike ale je to o matraci, jednoducho ju chlap nechce uznať za súčasť jeho života - priezvisko...to, ze je to trend, neznamena, ze je to ok.

@anonym_bfe806 O matraci hovoria zeny, ktore obchoduju so sexom vo vztahu. Pre tie normalne je to obojstranne prijemna aktivita, ktoru si uziju a nicim ju nepodmienuju.

Strana
z6